Pühaste Lime Gose - Tirran hevi-tiski laajenee

Loviisankadun Tirramolinoksessa on nyt todella trooppinen tunnelma, sillä hanoista löytyy monimarjaista, verigreippistä sekä ananaksista olutta. Se ei kuitenkaan riitä tyydyttämään asikkaiden hedelmän himoa, joten hanaan isketiin juuri virolaisen Pühasten Lime Gose. Ja jos joku Matlock ei nyt tajunnut, niin kyseessä on Gose, joka on maustettu limellä. Näppärää nimeämistä, eikö?

Kaikista kaunein olut Lime Gose ei ole, mutta se nyt on vain pintaa. Sisäinen kauneus on kuulemma tärkeintä – tai näin ne ainakin yrittää kaltaisilleni kyheröille valehdella – ja sitä Pühasten modernissa perinneoluessa piisaa. Jos pitää limestä, ja minähän suorastaan rakastan sitä, niin pitää todennäköisesti myös tästä.

Tuoksusta löytyy tuorepuristettua limeä, jonka kuorien öljyisyys jää loppupäiväksi tuoksumaan sormiin. Ihanaa. Maku kiipeää samaan, yllättävänkin paksurunkoiseen sitruspuuhun. Limen kirpsakkuus yhdistyy sopivaan happamuuteen ja suola on tämän jutun suola. Taustalta pystyy löytämään myös toffeemaista makeutta ja jopa itämaisia mausteita. 3,8-prosenttiseksi olueksi Lime Gose on todella rikas makumaailmaltaan. Lämmetessään leipäinen mallas pääsee kurkistelemaan korvan takaa kuin Orivedellä konsanaan, joten laitetaan pojalle pipo päähän ja juodaan toinen. Tuu sääki, mää tarjoon.

Tirran hanat: Pühaste Lime Gose, Brewski Pienapple Unplugged, RPS Scissors IPA, Brewski Homeland

 

Share

Kommentoi