Puistoraati: Panimo HIMA Tryggve Porter

Kutsuuni on vastattu, sillä tasan kuukausi takaperin Aleksis Pale Ale -arvostelun yhteydessä ruinasin tätä helsinkiläistä kotipanimoa keksimään itselleen nimen. Ihan vaikka vain otsikoinnin helpottamiseksi. Nyt himapanimolla on siis nimi, Panimo HIMA, pyörittäjiensä sukunimen alkukirjainten mukaan. Osuvaa.

Tällä kertaa HIMA on lähtenyt lähestymään olutkulttuuria tummien vesien tulkkina, sillä Tryggve on 7,5% Porter, joka kumartaa syvään tyylilajin kärkinimiin kuuluvan Mikkeller Porterin suuntaan. Sehän vallan passaa, huipputuote kuitenkin kyseessä. Oluen nimi tulee siitä, että se on pullotettu 10. huhtikuuta, Tryggven päivänä. Wikipedian mukaan Tryggve juontuu luotettavaa tarkoittavasta muinaiskandinaavisesta tryggr-sanasta. Kai se on vaan luotettava.

Itse oluen kuvaaminen hieman unohtui

Tryggve nautittiin pimenevässä kevätillassa Kirkkopuiston valojen kajastaessa kauniisti mustan oluen pinnalta. Monituntinen urheilu-urakka oli juuri saatu päätökseensä, jaoin portterin laseihin ja kyselin kanssajuopujilta mielipiteitä ilman sen suurempia pohjustuksia. Siirrän puheenvuoron siis puistoon:

Topi: Ihan soiva tuote. Jos pitäisin tämmösistä, niin pitäisin tästä.

Mikko: Yllättävän kevyt. En tiedä onko tää kahvia vai…

Teemu: Kahvia mä löydän kyllä rutkastikin.

Mari: Palanu, ehkä paahteinen… Kahvipapuja ja taustalla ihan pieni salmiakkisuus.

Topi: Ihan kiva jälkimaku, mutta ei tää kesäjuoma ole.

Mikko: Miks tää on mun mielestä kevyt, niin alkumaku on tuhti, mutta lopussa ei tuu sellasta hirveen vahvaa… Ei ehkä viinamaisuus, mutta joku sellanen, mikä usein porttereissa on. Tässä ei tuu prosentit yhtään läpi.

Mari: Ehkä jopa ohut, eli suutuntuma ei ole sellanen tökötti.

Teemu: Mun mielestä runko on taas just eikä melkein, ku ei tän ole tarkotus mitään imperiaalista ollakaan.

Mikko: En ole stouttien ja porttereiden suurin ystävä, mutta tää on vähän niiku ”ota espresso jälkkäriksi”. Hyvä jälkkäribisse.

Teemu: Hyvin kiteytetty. Mä löydän vielä loppumausta yllättävänkin vahvaa hedelmäisyyttä, joka ei aina toimi tummissa oluissa, mutta nyt osuu. Tosi jees.

Topi: Ei tää mitään alekokkia ole, mutta juohan tän.

HIMAn Porter läpäisi siis raadin seulan kuin vettä vain, vaikka runkoa oluessa olikin. Hauskaa oli muuten, että olin ainoa, joka piti seuraavaksi juotua Põhjala Öö Cassista hitusen Tryggveä parempana muiden puistellessa enemmän tai vähemmän päitään happaman marjaiselle balttiportterille. Jotain on tehty siis Helsingissä oikein.  

 

Share

Kommentit

M.A. ei kuitenkaan Numminen (Ei varmistettu)

Oli kyllä hyvä olut, makuja löytyi vaikka palettia oli sekoitettu jo hyvän aikaa. Oma kuntokaan ei ollut enää freeseimmästä päästä urheilusession jälkeen. Cassiskin on ihan jees verrattuna siihen, että yleensä kammoan kaikkea keinotekoista herukkaa. Kissanpissa ei ole mun juttu.

Näitä raatiarvosteluita on aina hauska lukea kun huomaa miten erilailla ihmiset joskus maistavat saman tuotteen. Makuasioita sanoi kissa jne.

Bönthor

Upea nimimerkki! Ja joo, tykkäsithän sä tosta Ööstä, totta.

Näitä raatijuttuja on myös hauska tehä, eli selvästi on tilausta moisille.

Kommentoi