Pussikaljakausi: Hiisin Kemut ja Sandelsin Vehnä

Aurinko poltti kalpeiden suomalaisten niskalihoja hitsipillin lailla ja sukkasandaalit sekä pakarasortsit hallitsivat katukuvaa. Vähemmästäkin sitä ihmisen mieli halajaa puiston rauhaa ja oluen virkistävyyttä. Suuntasin askeleeni siis puistoon oluelle.

Hiisi Kemut | 4,5% | Pils

Juoman nimi on Kemut ja jonkinlaista surujuhlaa itsekin vietin, joten osui ja upposi. Maku myös. Kemut on tehtailtu jyväskyläläiselle musiikkifestivaalille, siitä siis nimi sekä epä-hiisimäinen etikettidesign. 

Olut on tyyliltään Pils, mutta Cascade-humalan myötä hyvinkin muodikkaan moderni näkemys tyylilajista. Pullo löytyi muuten Joutsan S-marketista, johon pysähdyimme Hiisin Mikon kanssa matkalla Lahteen. Minä kävin kakalla ja Mikko tarjosi Kemut. Kiitos, Joutsa.

Viljaista runkoa, jopa tuhdihkoa prosentteihinsa nähden. Cascaden (sitrus)hedelmäisyys nousee nopeasti taustalta kalifiksi kalifin paikalle. Maistuvaa. Loppuun olisin kelpuuttanut vielä pilsmäisen rapsakan katkeron, mutta käy tämä näinkin. Makumaailma on kovin jenkki, eli Pils-puritaaneille en voi suositella. Muille kemuttajille kyllä.

Paikka vaihtuu...

Olvi Sandels Vehnäolut | 4,7% | Hefeweizen

Tästä se kaikki alkoi, nimittäin Olvin seikkailu "erikoisoluiden" maailmassa. Ennen jenkkiale-ryntäystä Iisalmessa kokeiltiin markettien oluthyllyjen notkeutta Sandels-nimen alla kulkevan Hefeweizenin voimin. 

En ole suuri vehnäoluiden ystävä, mutta silloin tällöin jääkaappikylmä halppisvehnä toimii, varsinkin puisto-olosuhteissa. Useasti valinta osuu Nokian hyvään ja eri toten halpaan Elowehnään, mutta tällä kertaa kaupan kylmähyllystä kurkisteli ainoastaan tämä olvilainen. Ei siis edes Iisalmi Pale Alea viileässä, ihme peliä. 

Miltä Olvin hefeweizen maistuu vuosien tauon jälkeen? Kevyeltä vehnäoluelta, siinäpä se oikeastaan. Banaanisuutta, viljaisuutta sekä pientä sitrusmaista happamuutta. Kylmänä ihan kelpo janojuoma, mutta lämmetessään prosentit paljastuvat vetisyyden muodossa.   

 

Share

Kommentoi