Pyynikin Bourbon Barrel Aged Imperial Stout – Kun kaikki on sanottu

Pyynikin Bourbon Barrel Aged Imperial Stout | 13% | 44 IBU | 8,71€ | 0,33l | Alko

Pyynikki on yksi ensimmäisiä kotimaisia panimoita, jonka oluista olen todennut, että "näihin en rahaani enää laita". Etenkin vaaleammissa oluissa on tullut vastaan niin tökeröitä virhe-eriä, että Pyynikin oluen ostaminen niin hanasta kuin pullosta alkoi tuntua lottoamiselta. (…) Yleinen näkökulma kuitenkin on, että "tummat toimii".

Tuopillinen

Tätä imperial stoutia on kypsytetty entisissä Heaven Hillin tislaamon bourbontynnyreissä (barreltynnyri, n. 200l) neljästä seitsemään kuukauteen ja Pyynikki käyttää tässä Solera-tyylin kaltaista menetelmää. Tarkoittaa siis sitä, että tynnyristä valutetaan yksi erä ulos (jolloin sisälle jää x-määrä kypsynyttä olutta) ja laitetaan tuoretta kypsyttämätöntä olutta sisään.

mushimalt

Ensinuuhkaisu. Bourbon! Pehmeä, vaniljainen, syvä. Bourbon! Hyvä. Runsas, paahteisen maltainen, hennon tamminen ja hyvin suklainen. Bourbon! Tummaa siirappisuuttakin, sen myötä saaristolaisleipää ja taustalla kypsää hedelmää... Ja sanoinko jo bourbonin? Nyt liikutaan syvissä vesissä. Huhhuh!

Olutkellari

Maussa viskisyys käy siinä rajalla onko etanolia liikaa vai ei? Kokonaisuus on kuitenkin enemmän lämmittävällä puolella. Tammi ja puumaisuus aloittavat paletissa, kuin baletissa. Kaakaota, kevyttä vaniljaa ja paahdetta. Jälkimaku jää hetkeksi, aivan liian pieneksi hetkeksi suuhun. Maku kaipaisi vain intensiivisempää espressomaista paahteisuutta ja enemmän katkeron potkaisua…

Tuopin ääressä

Wow. We've reached the point where beer turns to art. Fantastic Imperial Stout! Beautiful balance between bourbon barrel aging and sweet chocolate-coffee flavours of a great standard impy. Growing bitterness decorates the artwork.

Ölmönger

Jos olisin maistanut tätä vain pari senttiä, kehut jäisivät tähän ja pisteet täysille. Mutta ei, ei tämä nyt ihan jeesus kuitenkaan ole. Mitä enemmän lasia tyhjentää, sen enempi bourbon ja sen vaniljainen makeus, sokerisuus ja alkoholisuus rupeavat käymään kovin raskaiksi ja tarvitsisivat hiukan vastaparia ronskimmasta paahteesta. (…) Kyllä tämä hintansa väärti on, mutta jakaisin pullon vähintään kahden hengen kesken.

Tuopillinen

…kyllä tämä on varteenotettava vaihtoehto kumppaniksi takkatulen ääreen filosofiseen pohdiskeluun.

Arde arvioi

Share

Kommentoi