Radbrew-puistosessio - Kuka voisi kellot seisauttaa?

Sain Helsingin SOPPin yhteydessä käskyn osallistua Radbrew’n pieniluontoiseen tastingiin, kunhan festivaalivelvollisuudet olisi saatu taputeltua alta pois. Mutta vaikka asumme panimon uskottuna apukätenä hääräävän Villen kanssa samassa kylässä, niin aikataulujen yhteen sovittaminen ei heti onnistunut, vaan jouduimme odottamaan elokuun loppupuoliskolle tätä kolmen oluen puistosessiota. Sää alkoi enteilemään jo vääjäämättä varjojaan langettavan syksyn saapumisesta, mutta vielä oli hetki aikaa nauttia kesän viimeisistä säteistä hyvän oluen ja seuran parissa. Vai olivatko ne edes niin hyviä?

Buster-Jangle | 7% | IPA

Hieman iäkkäämpi yksilö, mutta ainakaan tuoksusta sitä ei huomannut, päinvastoin. Jo pulloa avatessa kypsä tropiikki uhkui sieraimiin. Maussa myös tropiikkia, muttei ihan niin tuoreesti, vaan ehkä enemmänkin hedelmämarmeladin muodossa. Melko tuhtia tavaraa. Tuhti oli myös katkerotaso, sillä alun mehumaisuus unohtui samoin tein, kun humalat ottivat omansa jälkimaussa. Onko ikä vain numero, joka kasvattaa katkeroita aromien kustannuksella?

Villen kommentti: Yllättävän kovat katkerot tuoreeseen verrattuna. 

Total Blackout Porter | 6,2% | Porter

Markettivahvuisen Blackout Porterin isoveli on kaikin puolin ISOMPI – silti hitunen lisärunkoa ei olisi pahitteeksi. Kaikki klassiset portterikliseet löytyivät helposti: kahvia, suklaakonvehtia, salmiakkilakritsia ja savua. Monipuolisesti makeaa, kuivaa sekä vienosti hapantakin makumaailmaa, mutta viimeinen isku jää silti tekemättä.

Ville kommentti: Tasasen lämmin portteri. Mokkainen lämmittäjä loppukesän iltapäivään.

Ivy Mike | 8,5% | DIPA

Ivy Mike on Radbrew’n oluista minulle se kaikista rakkain, enkä pysty sitä kovin objektiivisesti edes arvioimaan. Se toimii aina. Se toimi myös nyt, vaikka ulkonäkö olikin epäilyttävän sahtimainen. Tuoksussakin oli jotain uutta elementtiä havaittavissa, hiivaa epäilin. Todennäköisesti logistiikasta johtuvia ”ongelmia”, sillä oluet olivat pyörineet kassissa puoli päivää. Ei haittaa, sillä maku oli hyvä ja se oli syvä. Ylikypsiä sitruksia, jotka olivat tippuneet puusta juuri kukkaissaippualla pestylle paksulle mallasmatolle. Haluaisin piehtaroida Muratti-Mikon kanssa tuon maton uumenissa katkeraan loppuun asti. Kiihottavaa.

Villen kommentti: Tää ja toi äskenen portteri on sellasia ”kellonseisauttajaoluita”.

 

Share

Kommentoi