Robert Kubala - Field Studies: Lochristi

Mystisesti kotioluitaan nimeävä Robert Kubala oli käynyt kesäpuhteikseen keittelemässä muutaman satsin olutta, joista itsekin sain pari näytepulloa matkaan. Ensimmäisenä testipenkkiin ruuvattiin kolmiosaisen Saison-sarjan noin viisiprosenttinen bretta-versiointi, Field Studies: Lochristi.

Jos ette muuten vielä tunne Kubalaa, niin lukekaahan ihmeessä Lahtikon haastattelu: http://www.lily.fi/blogit/bonthoo-bonthoo/lahtikko-zine-robert-kubala-tiukka-ei-makeilulle

Tuoksussa ensin aivan selvää kuohuviiniä, hämmentävää. Nopeasti se kuitenkin tasaantuu ja brettan tallimaisuus sekä silkka sitruunamehu pääsevät niskan päälle. Suuhun päästyään Saison antaa taas ensin kuohuviinimäisiä sävyjä, mikä toimii aivan hemmetin hyvin. Ei edes samppanjahiivalla käytetyt oluet ole olleet näin ”skumppamaisia”. Onkohan tämä nyt sitä samppakaljaa? Kuten tuoksu, myös maku tasaantuu oluen saadessa happea, ja brettan white boy funk rytmittää sitruunanposkista raavittua, kesäisesti pirskahtelevaa makumaailmaa. Vaikka loppukesän pimeys alkoikin jo huputtaa radiomastoja, niin tuon brettanektarin sisällä paloi valo, joka ei sammunut. 

Jaoin kolmen vartin pullon muuten kolmen ihmisen kesken ja yhteen lasiin pääsi lirvahtamaan isohko klöntti hiivaa. Se vaikutti makuun radikaalisti ja teki Field Studies: Lochrististä huomattavasti happamemman sekä tuhdimman, ei olisi samaksi juomaksi tunnistanut sokkona. Kaksi maistuvaa olutta siis yhdestä pullosta, se on aina plussaa.  

Share

Kommentoi