Teerenpeli Hullujussi 7.0 %

Teerenpelin Hullujussi on tehnyt paluun! Huutomerkki on ehkä yliampuvaa, mutta ymmärrätte varmasti, sillä luulin hanaan isketyn Hullujussi Viskiportterin, enkä seitsenprosenttista perusversiota. Ei sillä, maistuva juoma sekin, mutta "Viskijussi" oli vuosia sitten märkäkorvaiselle olutharrastajalle unohtumaton kokemus. Toki naurattaa se suureellisuus, miten olutta myytiin Glencairnin laseista desin annoksina, mutta silloin se oli jotain uutta ja erilaista. Tämä on kuitenkin perusversio. Tai siis 7%-versio, sillä myös pari pykälää kevyempi pikkuveli on ollut tuotannossa jokunen vuosi takaperin. Ota näistä selvää.

Tilauksen yhteydessä tarjoilija kyseli voisiko lämmittää lasia vedellä ennen Hullujussin valuttamista. Sehän toki passasi, sillä aikaa ei juuri ollut tuhlattavissa oluen lämmittelyyn. Sain sitten eteeni vielä lämpimänä hohkanneen Barbãr-kolpakon, enkä kunnollista lasia. Varmasti toimiva ratkaisu optimaalisen lämpötilan saavuttamiseksi, mutta hieman tyhmältä tuntui moisesta astiasta portteria ryystää.

Tuoksua ei juurikaan löytynyt, joten surman suuhun vaan. Samettisen vaniljainen ja mokkaisen suklainen musta olut. Olisiko mukana myös laktoosia, maitokahvinen makeus viittaisi sinne suuntaan? Loppua kohden mukaan tarttui hedelmäliköörikonvehtimaista imelyyttä, jota ilman olisin pärjännyt. Kokonaisuutena kuitenkin edelleen panimon kärkikastia, mutta kyllä tässä ikävä viskiversiota tulee.

 

Share

Kommentoi