Teerenpeli Suomi Satanachia

Suomen juhlavuosi on kääntynyt jo loppusuoralle, joten on hyvä aika ottaa Teerenpelin Suomi 100 Juhlaolut tarkemman tarkastelun alle. Aika on kypsä myös sen takia, että lahtelainen voitti oman sarjansa (tumma tai värillinen lager) Suomen paras olut -kilpailussa reilu kuukausi takaperin.

Itse olen aiemmin maistanut Juhlaolutta vain suullisen hanatuotteena, joten odottavin mielin lähdin tätä panimovierailun yhteydessä saatua putelia avaamaan. Onko se maineensa ja kunniansa ansainnut? 

Karamellisoitua savukinkkua, hyvä tuoksu. Suukin löytää porsasta, allaan ruislimppua sekä kevyttä yrttisyyttä. Maku ei kuitenkaan kanna pitkälle, sillä aivan liian ohut runko pudottaa turhan painolastin päältään ja loppumaku on kuin Popsi-paketista lasiin kaadettu nakkivesi. Ei nyt mikään Pirkka Lager sentään, mutta se tuhtius mitä savuoluissa rakastan, puuttuu lahtelaisten näkemyksestä tällä kertaa miltei tyystin.

Huomionarvoista muuten, että vaikutan olevan mielipiteeni kanssa melko yksin, sillä Juhlaolutta on myyty panimon edustajan mukaan huikeita määriä kesän kuluessa. No, mielipiteistä kannattaa aina kiistellä, vääristäkin. 

Tykkäätsä saatana noista enkeleistä?

Share

Kommentoi