Tuopin ääressä Murtsikassa

Kävin perjantaina kartoittamassa tulevien hiihdon MM-kisojen pop up -pubitarjontaa Lahen Aikojen juttua varten. Laidasta laitaan, ja vähän örinääkin, siinäpä Aleksanterinkadun kattaus kiteytettynä. Lahen Aikojen juttu ilmestyy kuitenkin kisojen alla, eli palataan silloin tarkemmin asiaan. Odotellessa voitte lukea naapuriblogistin mietteet tämän postauksen näyttämöstä, Murtsikasta, jottei minun tarvitse kerrata samoja yksityiskohtia uudelleen: http://tuopinaaressa.blogspot.fi/2017/02/olutravintola-arvioissa-murtsikka.html

Joko on luettu? Eli tiedätte nyt, että Murtsikka on viihtyisä paikka ja sieltä saa hyvää olutta halvalla ja lähiruokaa ja sen taustalla on Pekka Kääriäinen ja mitä kaikkea muuta. Tsek.

Tap domination

Päädyimme ottamaan annokset Bryggeri Helsingin Sofiaa sekä Supernova 5th Editionia, nollakolmoset kumpaistakin. Eli yhteensä 0,6l laadukasta Imperial Stoutia sekä tupla-IPAa maksoi 11€. Kerrankin kelpaa olla köyhä lahtelainen oluen ystävä.

Sofia on parhaimmillaan Suomen kovimpia Imperial Stouteja, mutta nyt joku oli pielessä heti ensinuuhkaisusta lähtien. Ja kun olut pääsi suuhun asti, niin tajusin erheeni: ”Tän on pakko olla sitä rommitynnyröityä versioita, niin on viinaista”. Ja nopea piipahdus tiskillä vahvisti epäilykseni.

En tykännyt tuosta Rhum Barrel Aged -variantista vuoden takaisilla Helsinki Beer Festivaleilla, enkä välittänyt siitä nytkään. Rommi(rusina) ei vaan istu omaan suuhun ja eikä sen kyljestä sisään tunkeutuva viinaisuus yksinkertaisesti imartele Sofian täyteläistä vartaloa. Siinä ei paljoa kahvit ja salmiakit auta.

Rum domination

Naapurin lasilla käynti kuitenkin auttoi, sillä Supernovan 5th Edition oli ”yht tikissä ku Tikkanen”. Vaikka välillä sitä kypsyy tropiikin lämpöön ja vaikka välillä elämän antamista sitruunoista ei saa limonadia puristettua sitten millään, niin silti Supernovan ohraviinimäisen maltainen makeus sekä tuoreena tirskuvan greipin tanssi piristi mieltä ja kehoa.

Lupaan visiteerata uudestaan, nyt kun vielä voi. 

  Sofa domination

Share

Kommentoi