Viraston Sihteeri

Torstai-iltainen visiitti keskustan Virastoon kertoi karua kieltään MM-kisojen jättämistä verijäljistä. Lahti on vetäytynyt takaisin omaan kuoreensa ja jatkaa talviuniaan ainakin keskikesän tienoille. Sijaiskärsijän rooliin on tahtomattaan joutunut Mastokaupungin ravintolamaailma, joukossaan sen uusin pubinousukas, Virasto, joka avajaisten ja hiihtokiiman paisteessa veti vielä janoista kansaa puoleensa kuin... Noh, niin kuin alkoholi yleensä tekee. Nyt huuma oli poissa. 

Saapuessani paikalle seitsemän pintaan kanssa-asiakkaita oli kolme, jotka hekin poistuivat vähin äänin takavasemmalle. Hetken päästä tuore kolmen kopla vaelsi sisään, mutta siinä vaiheessa olin jo itse ottamassa ritoloita. Toivottavasti tuo nyt ei ole mikään nouseva (laskeva?) trendi. Mikäpä minä toisaalta olen puhumaan, sillä eipä ole Viraston tiskillä paljoa tullut itsekään notkuttua. Valikoima, valikoima ja vielä kerran se hemmetin valikoima.   

Valikoima (kerta kiellon päälle) oli kaventunut muutamalla ruosniemeläisellä ja laajentunut jokusella Pyynikin markettioluella (Ruby Jazz sekä Kauppa IPA nyt ainakin). Hanoissa ei uutta, eilen arvioitu Kanavan Kumina Sulkukin ryystetty jo aikoja sitten kuiviin, jäljellä vain tyhjät hanapaikat. Juuh elikkäs semmosta.

Jotain oli kuitenkin ostettava, joten päädyin teeman mukaisesti Ruosniemen Sihteeriin. Muutamaan otteeseen sivujuonteena blogissa esiintynyt olut ansaitsee nyt ihan omat rivinsä, sillä varsin mainio belgikloonihan tuo on. Korianterilla, inkiväärillä ja mustapippurilla maustettu vaalea belgityylin olut siis kyseessä, prosentteja vain 4,1% (mikäköhän tämä Viraston maitokauppaolutvillitys oikein on?). 

Belgialaisesta puutarhasta kerättyjä hedelmiä, jotka on tuorepuristettu hiivaisen belgihien maustaessa mehua. Hapan hiki pestään kuitenkin aina pois kukkasaippualla. Taustalla vaimeaa viljaisuutta sekä mausteisuutta, yrttiä ja pippuria nyt ainakin. Kuivuuden ja makeuden epämääräisillä rajapinnoilla leikittelevä loppumaku ei tunne kuolemanpelkoa. Vahvuuteensa nähden yllättävänkin maukas makupommi, joskin hieman liian kauan lasissa pyörinyt Sihteeri alkaa vetistellä lopun häämöttäessä. Kesäinen juoma loskaisen alkukevään viimassa. 

 

Share

Kommentoi