Waahto India Pale Ale (ja vähän myös Stout)

Iltapäiväpalaveri Bryggassa, jossa kisahuuma oli jo käsinkosketeltavissa talviterassin sekä hiihtotilpehöörin muodossa. Uudet oluttuulet puhaltelevat Vesijärveltä kohti keskustaa, sillä tapaaminen liittyi erään keväällä avautuvan anniskelupaikan juomavalikoimaan. Ei puhuta mistään varsinaisesta olutravintolasta, eli intohimoiset harrastajat ja tikkien perässä juoksijat voivat pysyä vielä housuissaan, mutta hieno homma kuitenkin, että Mastokaupungin olutkulttuuria rikastetaan askel kerrallaan. Olivat ne sitten miten pieniä askelia tahansa.

Uutta oli olutrintamalla tapahtunut myös Bryggassa, sillä Savonlinnan Huvila-panimon sekä -ravintolan itselleen tovi takaperin ostanut Savon Mafia oli lähetellyt Lahteen tuotteitaan, jotka kulkevat nykyään siis Waahto Brewery -nimen alla. Tirra ja Chicago saivat hetki sitten omat Waahtonsa (Golden sekä Amber  Ale) pulloissa, mutta nyt ensiesiintyminen hanarintamalla. Ratebeer tuntee Waahto IPAn jostain syystä Indian Pale Ale -nimellä, mutta hanalätkässä oli kuitenkin kirjoitusasu ihan oikeassa India-muodossa.

Tuoksu lupaili hyviä asioita tapahtuvaksi, kerrassaan miellyttävä hedelmäpommi. Maussakin raikas hedelmäisyys kaappasi syliinsä: greippejä ja persikoita tarjoiltiin suoraan surman puusta säilyketölkkeihin. Tähän asti kaikki siis hyvin. Verkkaisesti, mutta varmasti olut alkoi kuitenkin kimpoilemaan sivuraiteille, sinne minne brittiläiset keksinmurut osoittavat tietä. Puolimatkan krouvin jälkeen peli oli jo menetetty ja brittihedelmien sekä ajan saatossa vesittyneen rungon ympärille ei kiertynyt enää edes paratiisin käärme. Eivätkä sormet kiertyneet tuopin ympärille yhtään niin hanakasti kuin alkuhuumassa. Tosi rakkaus kolottaa.    

Niin, tuo otsikon Stout, josta ei netistä juuri infoa löytynyt. Ilmeisen tuore tuttavuus siis. Maistoin sitä vieruskaverin kolpakosta ja pakko sanoa, että olisin pärjännyt ilmankin. Kunnon maustelitku, sellainen irstas makujen epäsinfonia, ettei huonommasta väliä. Mausteeksi käyetyt kaneli sekä vanilja olivat sekoittuneet ohuehkoon stout-pohjaan ja rakentaneet kauhujen makumaailman, johon törmää yleensä niissä kaikista kamalimmissa jouluoluissa.

Share

Kommentoi