This week in Brygga

Pyhitän yleensä pyhäpäivän epäpyhille rituaaleille, mutta kun viikon varrella tuli käytyä muutamaan otteeseen Bryggassa ja tehtyä muistiinpanojakin, niin seuraavassa jonkinlainen summaus lähipäivien tarjonnasta. Valikoima elänyt todella verkkaisesti, mutta joitain uutuuksia nyt kuitenkin hanoihin ilmestynyt.

Tiistaina olin puhumassa Alkoholista hyvinvointia -paneelissa (ei ole vitsi, vaan minut ihan oikeasti pyydettiin tuon nimiseen tapahtumaan panelistiksi) Lahden ammattikorkeakoululla, jossa lisäkseni oli edustajia Hollolan Hirveltä, Brewcatsilta, Valamon luostarin tislaamolta, poliisista sekä THL:stä. Mielenkiintoinen keskustelu saatiin aikaiseksi, vaikka loppuvaiheessa katsomosta kaikunut soraääni oikeassa olikin: nopeasti se argumentointi kääntyy alkoholista puhuttaessa negatiivissävytteiseksi, vaikka tarkoitus olikin voida hyvin. 

Alun paniikista ja reilun tunnin puhumisesta johtuen kurkkua karhensi, joten istuin Hollolan Hirven Ilkka Sipilän kyytiin ja karautimme Bryggaan jälkipuinneille. Ja sen perään oli samassa paikassa palaveri, ja vielä toinen, ja siellähän se ilta sitten menikin.

Olarin Not For Jokinen DIPA | 8,1% | Double IPA

Jokinen kenties elämänsä parhaassa kunnossa, #fitlife. Todella hedelmäinen, raikas ja sopivasti katkera.

Beer Hunters Mufloni Pilsner | 5% | Pilsener

Tämä Suomen parhaaksikin valittu ei taas ollut tikissä. Kärysi kuin kananmunapieru liipolalaisessa betonikuutiossa. Viemäristä uhkunut kalmankatku ei kuitenkaan makua pilannut, täysin. Kiva katkero, runsas hedelmäisyys ja tyylin sopiva diasetyylinen lopetus. Mutta se löyhkä.

Olarin Rye India Red Ale | 6,9% | Specialty Grain

Intiaa en löytänyt, vaikka kuinka lasia tutkailin. Metsämarjaisen hapan, BBE:n ohittanut toffeekarkki ja kitkerän katkera jälkitilitys. Kaunis ulkoa, ruma sisältä.

Humalove Ruddy Hopshine | 4,4% | Amber Ale

Kaverin lasista hieman Humaloven uutta ”ämberiä”, Sorilla tehty Tallinnassa. ”Too fizzy”, kuten vierustoveri sanoi. Mäntykarkkia.

Anchor IPA | 6,5% | IPA

Mäntykaramellia tässäkin, edesmenneen isoäidin villatakin taskusta. Brittiläistä kuivaa keksiä, olisivat edes teet tarjonneet. Hemmetin tylsä jenkki.

Muutama päivä pikakelauksella eteenpäin. Lahen Aikojen ravintolakeikka osui Bryggan naapurustoon ja vaikka aivan liian täysi vatsa sanoi ei, niin oluelta sitä silti itsensä löysi.

Hiisi Kuura | 5,3% | Specialty Grain

Jyväskyläläiselle Ravintola Pöllöwaarille tehty speltti-Pale Ale. Olisiko nämä Lahteen saapuneet jotain ylijäämäkegejä, niin oli epäkelpoa olutta? Ai ohutta? Kyllä, ja vesitettyä mauttomuutta, epämiellyttävää juotavaa. Missä on runko, missä on humalat, siinäpä pähkinä purtavaksi. Kuraa… anteeksi, Kuura on brittiläinen hedelmätarhuri ilman hedelmiä tai tarhaa.  

Hiisi / Donut Island Sour Puzz | 7,5% | Saison

Jokisen kanssa viikon ainoa voittaja. Tuttu juttu tämäkin. Hedelmäsokerinen makeus kohtaa belgihappamuuden. Mangopilttiä roiskuu rinnuksille, en sano että se väärin olisi. 

Vielä yksi visiitti lauantai-illalle. Sorilta muutama korrutiopullo reppuun (näistä myöhemmin lisää, kiitos Ruusa) ja sen jälkeen vielä radioitavan lähiöpubikiertueen suunnittelua Tuopin ääressä (siitäkin lisää myöhemmin). Ei uutuuksia hanoissa, mutta sentäs yksi vanhus. 

Fuller's ESB | 5,9% | ESB

Pullosta ja "riilistä" toki tuttua, mutta häpeällisesti hanasta neitsytmaisto. Se on ESB, se on klassikko. Tykkäsit tai et.

Share

Kommentoi