Wesala Brewery Smoked Bitter

Bönthöö bönthöö

Wesalan perjantainen rimanalitus on jo unohdettu (kyseessä oli muuten melko varmasti viallinen pullo) ja nyt kotipanimo palaa kultakantaan. Savustetun Pilsner-maltaan pohjalle rakennettu Smoked Bitter tekee nimittäin sen, mihin moni ei ole vielä pystynyt: hyvän vaalean savuoluen.

Myönnän, että ennakkoluuloni saivat vallan, kun aloin pulloa availemaan. Rauchbierin kuuluu olla tummaa -mantra on juurtunut jo niin syvälle, että vanhan koiran on vaikea saada huuhdeltua vaalealla savuoluella karvapalloja kurkustaan. Onneksi takin voi kuitenkin aina kääntää ympäri.

Smoked Bitter on kuohkean lihaisa olut, jossa savupilveen ei ole lähdetty nöyristelemään, vaan painettu kaasu pohjaan ja tykitelty kohti surman suuta. Bitterin ”sitruunaruohoiset” bitterit (single hoppina Admiral) ottavat jälkitoimenpiteet hoidettavikseen ja kokonaisuus on ehjä. Ehkä jopa Wesalan ehjin kokonaisuus, varsinkin kun miettii, että mies on saanut 4,7-prosenttiseen olueen huikeasti makuja ja niille vielä tuhdin rungon pykättyä. Ja harvoinpa savuolutta voi kutsua raikkaaksi.

 

Share

Kommentoi