Wesala Brewery -trilogia pt. III: In triticum vino veritas

http://www.lily.fi/blogit/bonthoo-bonthoo/wesala-brewery-trilogia-nimensa-velvoittama-jatkojuoma

http://www.lily.fi/blogit/bonthoo-bonthoo/wesala-brewery-trilogia-pt-ii-illanistujaisten-hapan-tunnelma

Edellinen Wesala Breweryn tuote oli valitettavasti viemäröintikunnossa, mutta onneksi se ei jäänyt kotipanimon loppukaneetiksi. Tämä seuraavaksi suurennuslasin alle menevä olut on tuttu jo viime syksyn kotipanimotapaamisesta (1. osassa asiasta lisää), jossa rakastuin Wicked Wheat Wineen päätä pahkaa. Silloin se oli hekumallisen tuoretta, mutta koska kyseessä on ”BIG BEER”, niin en usko että tämä reilun vuoden ikäinen pullote on juurikaan ehtinyt ajan saatossa rappeutumaan – charmi on tosin saattanut kasvaa. Sain muuten pullollisen mukaan syksyllä, mutta syystä tai toisesta en ikinä kirjoittanut sanaakaan aiheesta. Otetaan siis nyt revanssi.

Wicked Wheat Wine | ABV 11,2% | IBU 40 | pullotettu: 13.02.2016

Wheat Wine? Eipä ole montaa “vehnäviiniä” tullut vastaan. Itse asiassa Wicked Wheat Winen lisäksi vain yksi, sillä Beer Hunter’sin ja Maistilan yhteistyön tulos on tietääkseni ainoa kyseisen (ala)tyylin edustaja, joka on lasiin eksynyt. Sekin hyvin pikaisesti.  

Mitä Wheat Wine sitten on? Itse koen tuon ”epätyylin” jonkinlaisena mikstuurana Barley Winea sekä Weizenbockia (daa!). Sitäpä se tämäkin on: valtaisa mallaspohja kuivattuine trooppisine hedelmineen, sahtimainen mausteisuus, lusikallinen luumuhilloa, venyvää toffeeta, shotti banaanilikööriä sekä vatupassimainen katkero pitämässä kaiken kurissa ja nuhteessa. Loppumaku ja varsinkin loppulasin loppumaku, saatellaan nieluun punaisten marjojen maalaaman happamuuden avuin – toisaalta ihan onnistunut kikka, mutta olisin pärjännyt ilmankin. Jostain kaukaisuudesta kantautuu myös vieno kahvisuus, mutta siitä ei ihan saa kiinni. Harmi.

Wesala Brewery Wicked Wheat Wine ei ehkä enää ole keväisillä laitumilla ilman huolia kirmaava nuorikko, mutta vaikka reipas puna on poistunut poskilta ja mieli jo hieman hapantunut, niin silti se kykenee tarvittaessa nostamaan tanssijalkaa ja tarjoamaan juojalleen unohtumattoman elämyksen.

Share

Kommentoi