Raskausviikot 11-14 ja nt-ultra

brigadoon

Tää on vika näitä, musta tuntui ettei lopu ikinä huhhuh! Me mennään nyt siis laskurin mukaan 14+6 eli tästä eteenpäin laitan aina raskausviikon vaihtuessa jonkinlaisen koosteen viikosta, riippuen siitä onko mitään asiaa. Tuntuu nimittäin, että mitä pidemmälle sukelletaan toiseen kolmannekseen, koko raskaus meinaa unohtua jopa itseltä. Elämä rullailee normaalisti ja ulkoisia merkkejä raskaudesta ei vielä näy. Olen normalisoitunut!

Raskausviikot 11-14 on sujuneet ruokailua sekä normaalielämää käynnistellessä. Ihan mikä tahansa ei näiden viikkojen alussa maistunut ja tarkkaan piti harkita päivän ruoat, syötiin sitten aina kolme päivää peräkkäin sitä "tuttua ja turvallista", eli kolme päivää kiinalaista ja kolme päivää nachopaistosta jne. Nyt menee lähes mitä tahansa, inhokkilistalle jäi vain entinen lempparini pasta! 

Viikolla 13 kävimme nt-ultrassa, joka on täällä vapaavalintainen. Nt-ultrassa mitataan sikiön niskan alueella olevan ihonalaisen kerroksen turvotusta, jonka suuri määrä voi kertoa mahdollisesta kromosomihäiriöstä (esim. down-syndrooma). Meillä niskaturvotusta oli 1,3 (normaali arvo on alle 3), tämän lisäksi he ottivat minulta verikokeen. Eikä siis ihan mitä tahansa verikoetta, vaan tiputtelivat sormestani tippoja kirjekuoreen tehtyjen ympyröiden sisään. Tehdäänkö se näin Suomessa?:D No, eilen lääkäri soitti ja kertoi että tulokset olivat parhaat mitä voi saada eli kaikki noilta näkymin hyvin.

Alkuraskauden turvotus hävisi ja alta paljastui tämmöinen. Olkoon tämä kuva nimeltään "raskausmaha" rv 14+2. Onneksi sillä on paljon aikaa tosta pullahtaa, en malta odottaa. Siis oikeasti en malta!

Näiden raskausviikkojen juttuja:

- Snuggle on uusi unikaverini. Mies osti mulle joululahjaksi pitkulaisen ja kiemuran raskaustyynyn, joka on hyvä ihan ilman mahaakin ja varmasti myöhemmin mahan kanssa! Aika nopeasti mun mies myös kietoutuu siihen kun itse nousen sängystä ylös, eli ilmeisesti toimii miehille myös :D Jos nukun mahaltaan,  alkaa alavatsaa aristaa. 

- Kohdun kasvukivut. Miksei kukaan näistä kertonut etukäteen? Tai miten ihmeessä en ajatellut, että kun yksi elin revähtää hervottomasti, tuntuu se mahdollisesti joltakin? 

- Terveellinen elämä kiinnostaa enemmän kuin koskaan. Nyt maistuu puurot, salaatit ja smoothiet, sekä salille jaksaa lähteä helposti joka aamu. Tämän lisäksi teen raskausjoogaa, sekä lenkitän koiria (mitä pidempi lenkki, sen parempi). Ihan uusiin ulottuvuuksiin pääsee kun treenaa äänikirjoja kuunnellessa. Lähinnä siis ajallisesti! Puoli tuntia crosstrainerilla tai tunnin lenkki koirien kanssa hurahtaa todella nopeasti. Latasin pahoinvoinnin aikana BookBeatin, sillä lukeminen tai ruudun katselu ei onnistunut ja äänikirjojen kuuntelu pimeässä huoneessa toimi hyvänä aktiviteettina. Kirjasuosituksia otetaan mielellään vastaan! 

Mutta siis kiteytettynä: en ole voinut paremmin varmaan koskaan! Fyysiset suoritukset ei tietysti yllä entisten tasolle mutta se ihan ällöonnellinen tunne päässä kyllä korvaa sen. 

Ah, mä oon niin done näiden raskausviikkojen kanssa koska nyt päässä pyörii vain kevät (täällä on ulkona 20 astetta ja aurinko) ja tulevat suunnitelmat. Tuo auringonpaiste ja lämpö tekee ihmeitä! Meille selvisi myös jotain uutta ja superjännää tulevaisuudesta! Siitäkin lisää myöhemmin.

 

 

Kommentit

Tuplakko

Hauska lukea sun kokomuksia Jenkeissä asumisesta/raskaudesta/kotona olemisesta! Täällä kans Pohjois-Meksikoon (Mexicaliin, just rajan toiselle puolelle) rakkauden perässä muuttanut (kaukosuhdetta 2v ennen sitä), nyt raskaana, lähinnä kotona oleva kahden koiran "äiti" :D Huomenna itseasiassa lähdetään ajelee Kaliforniasta Miamiin ja viikon päästä lento Suomeen jonne jäädään kesäkuun loppuun, niin, että vauvat syntyis siellä. 

On ollu kans jännä käydä täällä ultrassa, lääkärillä ym. vaikkei kokemusta Suomesta olekaan vastaavasta, mut silti kuuleman mukaan moni juttu tosi erilailla! Baby Showerit järkätty ym. :D Nekin sulla varmasti siellä edessä.

Ja kyl se masu siitä äkkiä kasvaa, ei huolta ;)   

reetta emilia
brigadoon

Meillähän on aika samat taustat oikeastaan :D ja suunnitelmat, Suomeen synnyttämään mekin lähdetään sit aikanaan! Teillä on pitkä ajo edessä Californiasta Miamiin mut ihan mielettömiä paikkoja matkalla ai että! :) Toivottavasti jaksat viel hyvin istua autossa, vaikka siinä varmasti on nähtävääkin sen verran et taukoja on kiva pitää. 

Joo heti kun valitin niin sieltä se maha pomppasi esiin, ihan kahdessa päivässä! Kiitos kun kommentoit ja minäpäs kurkkaan ton sun blogin!:)

Ss (Ei varmistettu)

Oletko lopettanut blogin kirjoittamisen? :(

Tuplakko

Een, on vain jäänyt vähän vähälle kun on ollut paljon tekemistä :D Eiköhän tämä tässä päivity ja sitten pääsee taas kirjoittamaan paremmin kun arki tasaantuu. 

Kiva, että joku kaipaa!

Tuplakko

Hahahahaa nyt vasta tajusin, että vastasin toisen blogiin kuin omaani! Voi elämä.

Mut samaa on täällä mietitty, että onko tämä loppunut? Toivottavasti ei, tsemiä odotukseen ja odotellaan päivitystä!

Tusmo (Ei varmistettu)

Moi!

Löysin tän sun blogisi äsken, ja heti luin kaikki postaukset kun oli niin mielenkiintoista luettavaa ja kivasti kirjoitettu :) Tsemppiä raskauteen ja toivottavasti päivität jossain vaiheessa taas!

Ss (Ei varmistettu)

Vaikuttaa siltä että olet lopettanut tämän blogin. Todella harmi :'(

kkthirohpöoihgg (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/brigadoon/raskausviikot-11-14-ja-nt-ultra#comments

Miten meni kaikki? Mitä kuuluu?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.