Le Ciel de Paris

C Paris

La Tour Montparnasse'n huipulla 56. kerroksessa ja 210 metrin korkeudessa tekee ravintolasta Le Ciel de Paris Euroopan korkeimmalla olevan ravintolan. Panoraamanäkymät Pariisin länsipuolen yli Eiffel-tornin suuntaan ovat huikeat. Kirkkaalla säällä on mahdollista nähdä jopa 40 kilometrin päähän. Illallisen kruunasi oranssi auringonlasku taivaanrantaan sekä lopuksi varttitunnin ajan säkenöivä Eiffel.

Ruoka on hyvää joskin ylihinnoiteltua. Kolmen ruokalajin illallismenun saa 65 eurolla. Lasillinen viiniä maksaa 8e ja halvimmat viinipullot maksaat 30-40 euroa, mutta suurin osa viinipulloista maksaa satoja tai tuhansia euroja. Lasillinen shamppanjaa on hieman yli 20 euroa. Litran San Pellegrino on 6 euroa.

Alkupalaksi söimme hummerikeittoa, joka oli taivaallista ja illallisen paras osa. Pääruoaksi söimme vasikkaa ja jälkiruoaksi söin crème brûléen raparperihillokkeella. Jälkiruoka oli minulle kyllä pettymys, normaalisti nautin paljon enemmän pariisilaisesta paahtovanukkaasta. Ruuan kanssa tarjoillut sämpylänkokoiset minipatongit olivat hyviä ja sympaattisia.

Palvelu on erittäin ystävällistä, osaavaa ja huomioonottavaista. Kuitenkin keittiöllä on kova tahti ruokkia vieraansa: jälkiruoka on tilattava samanaikaisesti muiden ruokien kanssa, alkuruoan päätettyäsi pääruoka saapuu heti pöytään, jälkiruokaakaan ei tarvitse odottaa. Edes laskua ei tarvitse pyytää, sillä se tuodaan automaattisesti jälkiruoan jälkeen, mikä on pariisilaisessa kulttuurissa erittäin epäkohteliasta, sillä hidas palvelu josta me tapaamme suomalaisina valittaa tarkoittaa täällä vieraanvaraisuutta ja lupaa viihtyä ravintolassa pitkään.

Kaikesta huolimatta näkymät ovat niin taivaallisen upeat, että kokemus on vertaansa vailla, vaikka hyvä ravintola ei muuten olisikaan ihan napakymppi.

Eli kannatti tuohon naapuriin pistäytyä :) Onneksi kotimatka oli lyhyt, sillä illalisen jälkeen joutui kyllä pyörimään ja kierimään takaisin kotiin - ei ollut mitään tsäänssejä lähteä suoraan illalliselta lasillisille!

Bisous, C

Kommentit

annemi

Vau! mielettömät maisemat!

Pineapplehead

Matkakuumehan tässä nousee... :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuinka yleistä Pariisin ravintoloissa on rajoittaa pöytävaraus 2-3 tuntiin päivällis / illallisaikaan ?

jukka s.

Camilla
C Paris

Jukka s., en osaa varmaksi sanoa kuinka yleistä tuollainen on. En koskaan syö Pariisissa pöytävarauksella, joten kokemusta ei ole. Yleensä kun tuppaa hyvissäkin ravintoloissa olemaan tilaa tai sitten monissa suosituissa paikoissa ei edes oteta vastaan pöytävarauksia. Oma käsitykseni kuitenkin on, että normaalisti asiakkaita ei kiirehditä.

Toisinaan ruokalajit tietysti voivat saapua nopeastikin peräjälkeen, mutta ei tällä tavalla kuin nyt. Joissain pariisilaisissa paikoissa palvelu on toooodella hidasta, älä siis ihmettele jos tilaustasi ei tulla kysymään ensimmäisen 15-20 minuutin aikana... En tiedä onko muissa suosituissa ja nimekkäissä ravintoloissa samalla tavalla kuin tässä ravintolassa, että kattaus on kahdesti illassa ja aukataulussa on pysyttävä.

Jos varaat pöydän jostain, ei auta kuin kokeilla ja todeta asia. Jos kyseessä on tunnettu ja suosittu ravintola, löydät varmasti netistä vastauksen kysymykseesi. Muuten, ilman pöytävarausta, syödessä melkein missä päin tahansa Pariisia saat istua pöydässä niin kauan kuin haluat ja jatkaa muutamalla viinilasillisella vielä aterian jälkeenkin niin tahtoessasi.

(Ei varmistettu)

Ihania kuvia ja todella kiva blogi muutenkin! Olimme Pariisissa pari vuotta sitten ja menimme klassisesti kihloihin Eiffel-tornin huipulla. Kaipuu olisi takaisin, vaikka viettämään vuosipäivää.. Mukavaa syksyä! Pauliina

Camilla
C Paris

Kiitoksia ja lykkyä elämän ja syksyn tuulin! :) Pariisista on kyllä helppo saada mukavia muistoja mukaansa etenkin oman kumppanin kanssa matkustaessa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja vielä...muutama ravintola Helsingissä ottaa varauksia vain kahdeksi tunniksi päivällisajasta alkaen. Kahden kattauksen varaukset ymmärrän lähinnä vappupäivänä. Siis Suomessa.

jukka s.

Camilla
C Paris

Niin, itse koen sellaisen kyllä melko epämiellyttäväksi tavaksi toimia, erityisesti siis hieman hintavimmissa paikoissa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.