Ladataan...
cake & copper

Nyt palattuani (ainakin väliaikaisesti) Helsingin suunnalle, päätin jatkossa yksinkertaisesti lähteä niihin paikkoihin, joissa olin miettinyt käyväni sitten joskus. Tietämykseni ja tuntemukseni tästä kaupungista on naurettavalla tasolla, suurimmaksi osaksi sen vuoksi, että leijonanosa ajastani kuluu Vantaalla ja Espoossa. Tavoitteenani on oppia tuntemaan paikkoja paremmin ja yrittää muuttaa suhtautumistani ja käsitystäni Helsingistä. Täältä löytyy niin mielettömästi kivoja ja kauniita paikkoja.

Yksi niistä paikoista on Lammassaari, johon suuntasimme ystäväni kera keskiviikkoiltana. Lampaita etsiessä ja rapsutellessa, sekä pitkospuilla kulkiessa unohtuivat kaikki murheet. Nauru raikasi kallioilla kävellessä ja tunsin itseni Nils Holgerssoniksi pitkien heinänvarsien keskellä.

Lähtiessämme sää oli pilvinen, mutta onneksi aurinko tuli esiin illan myöhetessä. Olin onnellinen siitä, miten siistiä Lammassaaressa oli useista ihmisistä huolimatta ja siitä, miten täällä luotetaan. Portin vieressä oli ainoastaan lappu, jossa se kehotettiin pitämään suljettuna. Tällaisina aikoina, maailman ollessa kaaoksen vallassa, luottamus ja yhteiseen hiileen puhaltaminen on erityisen tärkeää. Sen havaitseminen pienissäkin määrin lämmittää aina sydäntäni.

Jos kaupunkimaisema alkaa ahdistaa, suosittelen ehdottomasti reissua Lammassaareen ja Kuusiluotoon. Tänne palaan varmasti joskus uudelleen.

Share
Ladataan...

Ladataan...
cake & copper

Syksyn salakavala saapuminen on saanut muutostoiveeni heräämään oikein kunnolla. Siinä missä lomalla heinäkuussa vain olin, nyt tekisi mieli laittaa elämää uuteen uskoon kertarysäyksellä. Tällä hetkellä kaikki tuntuu olevan jumissa: olen palannut tuttuun työhön ja muuttamassa tutulle asuinalueelle parin viikon päästä. Tarkoittaen, että pahin painajaiseni ja se mitä en todellakaan halunnut, kävi sittenkin toteen.

Onneksi todellisuus harvoin on yhtä kamalaa kuin mielessä maalatut kauhukuvat. Noin viikko sitten olin lamaantunut, ahdistunut ja väsynyt yrittämään. Niitä tuntemuksia tulee edelleen tasaisin väliajoin, mutta olen parhaani mukaan yrittänyt muuttaa suhtautumistani junnaamiseen. Olen päivittäin muistuttanut itseäni siitä, että tämäkin on vain väliaikaista. Voin tehdä ainoastaan sen minkä pystyn ja odottaa. Ja käyttää loput ajasta niihin kivoihin juttuihin elämässä.

Haaveilen edelleen muutoksista, joita syksy toisi tullessaan. Toivoisin kovasti pääseväni eteenpäin ja päätyväni sellaiseen työhön, jonka alkamista odottaisin innostunein tuntein jokaisena aamuna. Tekisi niin mieli pakata jälleen laukut ja lähteä uusiin maisemiin rajojen ulkopuolelle, tällä kertaa omien huonekalujen ja muuttolaatikoiden kera. Opetella uutta kieltä, lukea kirjoja, aloittaa uusi harrastus, lenkkeillä, nähdä uusia ihmisiä ja juoda kahvia erilaisissa paikoissa. Päästä taas hetkeksi kiinni siihen kutkuttavaan tunteeseen, että tässä kaupungissa kukaan ei tiedä minusta mitään.

Pysyvää muutosta, kiitos. Se on ainoa toiveeni tälle syksylle.

Share
Ladataan...

Ladataan...
cake & copper

Toukokuisella Berliinin reissulla päätimme hotellin sijaan hommata itsellemme kämpän Airbnb:stä. Hotellissa asumisessa on puolensa, mutta paikallisten tavoin asuessa saa mielestäni hieman autenttisemman kaupunkikokemuksen. Nautin suunnattomasti ruokakaupoissa käymisestä ja kokkailusta sekä kotona, että matkustellessani. Sisätiloissa hengailu (ja viininjuonti) tuntuu aina kotoisammalta ystävien kera asunnossa kuin hotellissa.

Meille ei kuitenkaan alkuun siunautunut erityisen hyvää tuuria etsiessämme potentiaalista asuinpaikkaa. Monet asunnot eivät olleetkaan jostain syystä vapaina, mutta onneksi lopulta tärppäsi. Ja hyvin tärppäsikin, sillä rakastuin tähän kreuzbergilaiseen kaksioon niin paljon, että olisi tehnyt mieli jäädä sinne asumaan ikuisiksi ajoiksi.

Nariseva lautalattia, lukematon määrä kasveja ja kirjoja, erilaisia vanhoja lautasia, laseja ja kuppeja... Ah! Asunnossa oli paljon pieniä ja kiinnostavia yksityiskohtia ja sen urbaanius jätti vaikutuksen allekirjoittaneeseen. Tällaista suunniteltua huolettomuutta olisi ihana saada myös omaan kotiin!

Share
Ladataan...

Pages