Ladataan...
Carmela

Flunssa on iskenyt meidän perheeseen ja täällä ollaan koitettu tulla terveeksi pika konstein, sillä Thomaksella on levyjulkkarit huomenna Korjaamolla. Flunssan iskiessä kannattaisi syödä mahdollisimman puhtaasti ja välttää sokeria sekä roskaruokaa. Lisäksi olisi hyvä juoda paljon vettä, että aineenvaihdunta pysyy hyvänä. Sitten pari not so obvious vinkkiä!

Reseptit josta minulle tulee heti jo vähän parempi olo! Nämä ovat mehu muodossa, jos teiltä ei löydy mehulinkoa voit tehdä halutessa smoothien.

GEEEN GIANT

1/2 parsakaali

kourallinen vihreitä viinirypäleitä

kourallinen pinaattia

1/4 savoijinkaali

1 kpl punainen omena

 

GREEN PEPPER

3 kpl kokonainen jalapeño

1 kpl vihreä paprika

1/2 kurkku

2 kourallista rucolaa

1 kpl punainen omena

 

HEALER

1/4 punasikuri

6 kpl retiisi

1 kpl punainen omena

kourallinen lehtimangoldi

1/2 lime 

2 kpl porkkana

Kaikissa näissä mehuissa on paljon vitamiineja ja antioksidantteja, jotka hoitavat kehoa ja edistävät parantumista. Pitää kuitenkin muistaa että mitään taika litkuja nämä eivät ole. Toinen minkä olen huomannut auttavan on sinkki, sen on todettu lyhentävän oireiden kestoa. Kannattaa hypätä kuuman suihkuun, se auttaa rentoutumaan ja vähentää nenän tukkoisuutta. Inkivääri ja hunaja molemmissa näissä on antibakteerinen vaikutus,itse tykkään nauttia nämä teen muodossa. Suolavedellä kurlaus vähentää kurkun turvotusta ja iroittaa limaa. Ja kaikista tärkein on lepo ja rentoutuminen.

 

EXTRA,EXTRA,EXTRA 

https://open.spotify.com/album/3JbVYZkmFT3jfPlexEpfoW?si=406tMro4R2mJTpaTZEiL3g

 

Besos Carmela

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Carmela

 

 

Ostin viime vuoden marraskuussa "Hygge - hyvän elämän kirjan" sana ja sen merkitys on painautunut mieleeni. European Social Survey- tutkimuksen mukaan tanskalaiset ovat Euroopan onnellisimpia ihmisiä. He myös tapaavat ystäviään ja perheenjäseniään muita eurooppalaisia useammin ja ovat tyynempiä ja rauhallisempia. Hyggessä on kyse enemmän tunnelmasta ja kokemuksesta kuin konkreettisista asioista. Se on yhdessäolo rakkaiden kanssa. Kodikkuuden tunne. Turvallisuuden tunne. Hygge voi olla myös kupillinen kaakaota kynttilänvalossa. Kun tanskalaisilta kysytään, minkä he vahvimmin liittävät hyggeen, 85 prosenttia mainitsee kynttilät. Ei siis ihmekkään, että moni suomalainenkin tuntuu polttavan kynttilöitä vuoden synkkinä päivinä.

Hyggemanifesti

1.TUNNELMA vähennä valaistusta.

2. LÄSNÄOLO ole tässä ja nyt. Sammuta puhelin.

3.NAUTINTO kahvi, leivokset, hyvä ruoka!

4.TASA-ARVOISUUS "me" ennen "minää". Jakakaa tehtävät ja "puheaika"

5.KIITOLLISUUS ole kiitollinen.Tätä parempaa ei ehkä voi olla.

6.HARMONIA kyseessä ei ole kilpailu.

7.MUKAVUUS ota mukava asento. Pidä tauko. Kyse on rentoutumisesta.

8.VÄLIRAUHA ei draamaa.

9.YHTEENKUULUVUUS rakenna suhteita  ja yhteisiä tarinoita.

10.SUOJA tämä on rauhan ja turvallisuuden paikka

 

"Ihmissuhteilla on vaikutus onnellisuuteemme? Ihanko totta?"

Oksitosiini on hormooni jota erittyy intiimeissä tilanteissa,oksitosiinia kutsutaan myös rakkaushormooniksi. Hygge on intiimiä toimintaa, johon liittyy usein viihtyisyys ja seura. Elimistö erittää oksitosiinia kyseisissä tilanteissa. Myös lemmikkieläimillämme on sama vaikutus meihin, kun toisen ihmisen halaamisella.Tunnemme olevamme rakastettuja ja turvassa. Ne ovat hyggen avainsanoja. Myös lämpö ja kylläisyys saavat elimistömme erittämään tätä hormoonia.Hyvä ruoka, kynttikät, takkatuli ja viltit liittyvät hyggeen. Voiko hyggessä olla kyse vain oksitosiinin erittymisestä? Kaikki hyggeen liittyvässä herättää meissä onnea,rauhallisuuden ja turvallisuuden tunnetta. 

Onnea ei voi ostaa, mutta makeisen, lämpimän juoman tai hyvää ruokaa voi, ja se on melkein sama asia ainakin aivoijemme mielestä. Ei ihmekkään, kun tunnemme hyvää oloa kun ostamme jotain näistä tai vaikka uuden neuleen. Hyggessä on kyse itsensä ja muiden hellimisestä. Leipominen ja ruoanlaitto kotona on hyggeä parhaimmillaan, jota voidaan tehdä yksin tai yhdessä ystävien kanssa. Koko prosessin hitaus ja tunne siitä, että pitää toisesta huolta ja aikaansaannonksen nauttimisesta yhdessä on hyggeä parhaimmillaan. En kehota kaikki nyt menemään törsäämään kaikkia rahoja hyggen nimessä, yhdistä ostaminen hyviin kokemuksiin. Säästä niitä varten, siten että voit yhdistää ne hyvään oloon ja kun puet neuleen yllesi, niin ne muistuttavat sinua kokemuksesta tai saavutuksesta. Näin myös opit arvostamaan ja pitämään huolta esineistäsi. Näin et teen myöskään niin helposti heräteostoksia. 

Yksinkertaisuus ja vaatimattomuus on hyggen keskeisiä elementtejä ja koti on paikka missä useimmat meistä viettävät keskimäärin eniten aikaa, joten tee kodistasi viihtyisä, minne haluat kutsua ystäviäsi ja perhettä viettämään aikaa yhdessä. Panosta mielummin laatuun kuin määrään. Oletko aina haaveillut jostain design huonekalusta? Jos maltat olla ostamasta heti halvinta, niin ei kotisi täty turhasta roinasta joka kestää vain hetken. Vaan voit myöhemmin omistaa jotain mikä säilyy vuosikymmeniä. Tavaran paljous tekee kodista tunkkaisen ja raskaan, mikäli haluat kotisi olevan kutsuva, tee kevät siivous ja myy tai kierrätä tarpeettomat esineet. Kodikkuutta taas lisää esim. kynttilät, puiset esineet, luonto (kasvit ja kukat), kirjat ja keramiikka. Yhdistä vanhaa ja uuttaa. On kiehtovampaa ja hyggempää, kun esineillä on oma historia. Skandi kodeissa on usein myös huomattavissa käytännöllisyys ja eri materiaalien yhdistäminen. 

Nykyhetkessä elämisestä on ihan ok pysähtyä ja ottaa aikaa itselle. Voit hyggeillä peiton alla, katsella lempi elokuvia tai viinilasillisen nauttiminen ulkoilmaa ihastellessa. Hyggen olemuksessa on vahva suuntautuminen nykyhetken kokemiseen.Useimmat hetket näyttävät syntyä epämuodollisissa tilanteissa, jotta sinä ja vieraasi voisitte nauttia aidosti hetkestä, on osattava rentoutua. Ei kaikesta tarvitse tehdä liian muodollista. Tule sellaisena kuin olet ja vaali sitä. Onneksi kaikkien meidän ei tarvitse olla samanlaisia.

Hyggessä on kyse elämän yksinkertaisten nautintojen arvostamisesta.

 

Besos Carmela

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Carmela

 
  

 

 

Koko nimi Julia Hanna Carmela Janhonen

Ikä  21.v

Rakastan Perhettäni, kiireettömiä aamuja, kirpputoreja, aurinkoa, jäisiä vadelmoja, pitkiä kuumia suihkuja.

Mitä haluaisin opiskella Olen haaveillut opiskelevani puusepäksi, valokuvausta, kultasepäksi ja product designia.

Unelmoin Uudesta kodista, poikaystäväni sylistä, siivoojasta, kupillisesta teetä ja kasvohoidosta.

Lempi sarjani Sex and the city, American horror story, Black mirror, Gilmore girls, Game of Thrones, Family guy.

Happy places  Koti, Helsinki, Los Angeles, Hanko.

 Drinkki  whiskey sour, aperol spritzer ja gin and tonic.

Ruoka Caersar salaatti, chimichurri ja pihvi, tomaattikeitto ja ofc ranskalaiset.

2018  Autokoulu, mennä nukkumaan ajoissa, lukea uudet kirjat loppuun, säästää rahaa.

Perheeseeni kuuluu Koira, poikaystävä, kaksi veljeä ja äiti&isä.

Millaisena näen itseni  Olen avoin, erittäin tunteellinen syvällisten mietiskelijä. Jonka ajatuksilla on hirmu kiire ulos, mutta suu ei meinaa pysyä perässä.

Jos saisin kolme toivomusta  toivoisin terveyttä ja onnea kaikille läheisille sekä itselleni, paljon rahaa ja ison läheisen perheen jonain päivänä.

Tänä vuonna haluan matkustaa Pietariin, Budapestiin ja johonkin ihanaan kylpylä kohteeseen. 

Kesä suunnitelmat Viettää paljon aikaa mökillä skumppaa nauttien aurinkolasit päässä. Poimia marjoja. Kuvata Kasmirin festari keikat. Saunoa ja uida ja matkustaa Espanjaan.

Yllättävä piirre/osaaminen Minun sisälläni asuu pieni remonttireiska, korjaan kotona irronneet ovi tiivisteet ja rikkinäiset kaapin ovet. 

Työkseni teen Olen Michael Korssilla ja Roberts coffeella.

Viimeisin ostos Ostin maitoa R-kioskilta 

Jos voisin  Olisin 24/7 jossain ihanassa silkki yö asussa.

Vaate kappale josta haaveilen Acnen nahkatakki.

Aamu rutiini  Torkutan ainakin 50 kertaa ennen kun saan kiskottua itseni ylös. Keitän kahvin ja vien koiran ulos sillä välin. Pesen hampaat ja laittaudun. Lopuksi juoksen metroon.

Mitä pelkään Unihalvaksia ja sairauksia.

Lempituoksu Puhdas pyykki, hyasintti, trooppinen ilma, aurinkorasva, Paavon tassut, oma kulta, savusauna ja luksus kasvovoiteet.

Fakta minusta Minulla on aina lakatut varpaan kynnet.

Paheeni Reality sarjat

Mihin tuhlaan rahaa Kukkiin ja Take away kahveihin

Inspiroidun Selaan paljon Instagrammia ja Pinterestiä. Meillä käy myös töissä todella tyylikkäitä naisia.

Lapsena minä Rakastin katsoa Euroviisuja ja syödä niin paljon mansikoita että muutuin punaiseksi.

Kulta vai hopea Kulta

En ole koskaan Lasketellut

Vihaan Jos sängyssä on jotain pientä roskaa/murusia

Ja viimeiseksi Haluaisin opetella joogaamaan.

 

 Besos Carmela

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Carmela

 

  kuvat capturedbyannajulia

    

 Olen jo pidemmän aikaa miettinyt blogin aloittamista ja sain sen valmiiksi tammikuussa, mutta en vain ole saanut aikaiseksi kirjoittaa yhtäkään postausta varmaankin, koska olen mennyt edes takaisin tekstini kanssa. En ole kovin vahva kirjoittaja, mutta haluan kehittää itseäni ja haastaa itseni mukavuusalueideni ulkopuolelle. Haluan tänä vuonna muutenkin toteuttaa kaikki ne asiat mistä olen haaveillut ja blogi on yksi niistä. Olen aina rakastanut kirjoittaa ajatuksiani ylös paperille ja rakastan tehdä listoja minulle tärkeistä asioista. Blogissani tulen toteuttamaan ainakin näitä tyylejä.

En välitä perinteisistä esittelyistä, joten en ajatellut tehdä sitä nytten.Tulevissa postauksissa tulette varmasti tutustumaan minuun. Joten tervetuloa ottamaan minusta selvää.

                                       

 Besos Carmela

 

 

 

 

 

Share
Ladataan...