Ladataan...
Chaneleon

Aloitin hiljattain maisteriseminaarin ja syventävän tutkimuskurssin. Kyllä, taas kotikaupunkini kiskoo minua hihasta takaisin ja valjuksi kulahtaneessa opiskelijakortissani komeilee jälleen yksi tarra lisää (laske itse: ensimmäisen kiinnitin korttiini vuonna 2009). 

Ensimmäisen luennon sanoma oli selkeä: ajatelkaa enemmän.

Minua ajatus lähinnä nauratti. Ja sitten minulle tyypillisellä tavalla vähän ahdisti. Miten se on edes mahdollista – ajatella enemmän?

Minä pohdin lähtökohtaisesti kaikkea. Olemassaoloa, oikeaa ja väärää, kahden vuoden takaista kahvipöytäkeskustelua ja maailman yksinäisintä valasta. Siksi minun on toisinaan hankala muistaa, etteivät kaikki tee niin. Kyseenalaista tulkintojaan, etsi uusia näkökulmia tai pysähdy miettimään sitä, miksi ajattelen näin tai mikä saa minut tuntemaan näin?

Viime viikkoina olen lukenut surullisena uutisia ja miettinyt, että monen tässäkin maassa (ja maailmassa) tulisi todella ajatella, kyseenalaistaa ja ymmärtää enemmän.  

Se on sittenkin aika hyvä neuvo. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Chaneleon

Levy-yhtiö Soliti juhlii ensi sunnuntaina viisivuotista taivaltaan Helsingissä. Ilmaisia musiikkielämyksiä on tarjolla Omenapuutalolla (Lapinlahdentie 1) klo 14-22 – kunnon sunnuntaifestarit siis!


Esiintymässä nähdään mm. Black Twig, Big Wave Riders, Paltsa- Kai Salama Band, 23:23, Aleksi Pahkala (solo), Mumrunner, Cats Of Transnistria, Sonic Visions, LOVE SPORT, Black Lizard

DJ-puolesta huolehtivat: Puunhalaaja, Astrid Swan, Nick Triani.

Lisätietoa löytyy tapahtuman Facebook-sivulta

Juliste: Onni Hyöty 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Chaneleon

Tein viikonloppuna pikavisiitin Turkuun – kaupunkiin, joka on syystä tai toisesta jäänyt minulle hieman etäiseksi, parin hätäisen vierailun kohteeksi. 

Turkuun liittyy kyllä hyviä muistoja ja niihin yhdistyviä ihania tyyppejä. Edellisestä kerrasta oli kuitenkin jo aikaa. 

Teki hyvää poistua Helsingistä. Kun arjen keskeltä lähtee hetkeksi pois, on mieltä painavat asiat helpompi työntää taka-alalle – työt, tiskit ja takaraivossa jyskyttävät ihmissuhdekiemurat.  

Kesäisen Turun tunnelma vei niin mennessään, että hetkittäin tuntui kuin olisin matkannut jonnekin kauemmas. 

Mikäli Turun seudulla liikkuu, suosittelen pistäytymään ravintola Blankossa (Aurakatu 1), missä on tarjolla myös vegaanisia annoksia. Oma falafelburgerini oli todella maukas ja pelkkä ajatuskin bataattiranuista saa veden kielelle jopa näin jälkikäteen.  

Myös öinen, upeasti valaistu Turku oli todella kaunis. Pistin myös merkille, kuinka kivasti katukuvassa oli huomioitu Turun Pride-viikko, joka huipentui lauantaina vietettyyn kulkueeseen ja puistotapahtumaan. Sateenkaariliput liehuivat ja silta oli valaistu kirjavaksi.

Lopuksi ajattelin vielä tiivistää muutaman vinkin Turkuun eksyville: 

Tutustu Turkuun kävellen

Suosittelen lämpimästi kokemaan kaupunkia kävellen. Kävelimme lauantain aikana varmasti reilusti yli 10 kilometriä. Joen varrelta löytyy paljon ihasteltavaa ja välillä veden äärellä voi herkutella vaikka jäätelöt. Kävelyreittimme varrella ihmettelimme Turun linnaa, tuomiokirkkoa, Pride-kulkuetta, Kakolan entistä vankilarakennusta, kauniita vanhoja rakennuksia ja ties mitä muuta. 

Ylitä joki Förillä 

Joen ylittävä lautta, eli Föri, vie nopeasti joen toiselle ilman, että tarvitsee kiertää sillan kautta. Ei ehkä ainakaan meidän kulkemisen kannalta välttämätön, mutta jotenkin hauskan turkulainen kokemus. 

Herkuttele

Nopealle lounaalle suosittelen meksikolaista ruokaa tarjoilevaa El Namia (Yliopistonkatu 18). Soijaburrito oli tosi nam! Illalliselle sen sijaan suosittelen suuntaamaan jo ylempänä mainitsemaani Blankoon (Aurakatu 1).

Koe Kakolan uusi aika

Me pistäydyimme Kakolan, eli Turun entisen vankilan, laitamilla kahvipaussilla. Cafe Kakola on perustettu Kakolan vankilanjohtajan 1879 rakennetun kivitalon alakertaan. Lähistöllä bongasimme myös kuumien skeittareiden keskittymän. Ilmeisesti siellä oli käynnissä jonkinlaiset skeittikisat. Nam. 

Share
Ladataan...

Pages