Ladataan...
Chaneleon

Tein viikonloppuna pikavisiitin Turkuun – kaupunkiin, joka on syystä tai toisesta jäänyt minulle hieman etäiseksi, parin hätäisen vierailun kohteeksi. 

Turkuun liittyy kyllä hyviä muistoja ja niihin yhdistyviä ihania tyyppejä. Edellisestä kerrasta oli kuitenkin jo aikaa. 

Teki hyvää poistua Helsingistä. Kun arjen keskeltä lähtee hetkeksi pois, on mieltä painavat asiat helpompi työntää taka-alalle – työt, tiskit ja takaraivossa jyskyttävät ihmissuhdekiemurat.  

Kesäisen Turun tunnelma vei niin mennessään, että hetkittäin tuntui kuin olisin matkannut jonnekin kauemmas. 

Mikäli Turun seudulla liikkuu, suosittelen pistäytymään ravintola Blankossa (Aurakatu 1), missä on tarjolla myös vegaanisia annoksia. Oma falafelburgerini oli todella maukas ja pelkkä ajatuskin bataattiranuista saa veden kielelle jopa näin jälkikäteen.  

Myös öinen, upeasti valaistu Turku oli todella kaunis. Pistin myös merkille, kuinka kivasti katukuvassa oli huomioitu Turun Pride-viikko, joka huipentui lauantaina vietettyyn kulkueeseen ja puistotapahtumaan. Sateenkaariliput liehuivat ja silta oli valaistu kirjavaksi.

Lopuksi ajattelin vielä tiivistää muutaman vinkin Turkuun eksyville: 

Tutustu Turkuun kävellen

Suosittelen lämpimästi kokemaan kaupunkia kävellen. Kävelimme lauantain aikana varmasti reilusti yli 10 kilometriä. Joen varrelta löytyy paljon ihasteltavaa ja välillä veden äärellä voi herkutella vaikka jäätelöt. Kävelyreittimme varrella ihmettelimme Turun linnaa, tuomiokirkkoa, Pride-kulkuetta, Kakolan entistä vankilarakennusta, kauniita vanhoja rakennuksia ja ties mitä muuta. 

Ylitä joki Förillä 

Joen ylittävä lautta, eli Föri, vie nopeasti joen toiselle ilman, että tarvitsee kiertää sillan kautta. Ei ehkä ainakaan meidän kulkemisen kannalta välttämätön, mutta jotenkin hauskan turkulainen kokemus. 

Herkuttele

Nopealle lounaalle suosittelen meksikolaista ruokaa tarjoilevaa El Namia (Yliopistonkatu 18). Soijaburrito oli tosi nam! Illalliselle sen sijaan suosittelen suuntaamaan jo ylempänä mainitsemaani Blankoon (Aurakatu 1).

Koe Kakolan uusi aika

Me pistäydyimme Kakolan, eli Turun entisen vankilan, laitamilla kahvipaussilla. Cafe Kakola on perustettu Kakolan vankilanjohtajan 1879 rakennetun kivitalon alakertaan. Lähistöllä bongasimme myös kuumien skeittareiden keskittymän. Ilmeisesti siellä oli käynnissä jonkinlaiset skeittikisat. Nam. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Chaneleon

Olen jo pitkään haaveillut kivasta julisteesta, joka sopisi pieneen kotiini. Iskulauseita sisältävät inspiraatiojulisteet eivät ole mun juttu alkuunkaan, eikä tällä hetkellä budjetti taivu kyllä oikein varsinaisiin tauluihinkaan. Haaveilin pitkään maailmankartasta, mutta se alkoi jossain vaiheessa tuntua jotenkin vähän kuluneelta idealta.

Kun törmäsin virolaisen Bold Tuesday -merkin julisteisiin, alkoivatkin karttahommat taas yllättäen kiinnostaa. 


Bold Tuesdayn karttajulisteissa on se hauska puoli, että niissä piilee aina jokin juju. Vai että ihan tavallinen mustavalkoinen karttakuva? Ei ihan niinkään! 

Julisteesta voi irrottaa tarroja sitä mukaa, missä maissa on vieraillut. 


Tai värittää. 


Tästä julisteesta voi puolestaan väritellä maiden nimiä sitä mukaa, kun siellä on vieraillut – ja kun ne sattuu löytämään.


Tai sitten seinälle voi ripustaa tyylikkään kuvitetun listan eri maista.

Tykkään julisteiden ideasta myös siksi, että tarrojen tai värikynän avulla niistä muodostuu juuri omistajansa näköisiä, ja ne elävät sitä mukaa, kun maailma avartuu pala palalta lisää. Work less, travel more. Siinä onkin Bold Tuedayn pointti. He haluavat kannustaa ihmisiä näkemään maailmaa ja kokemaan uusia asioita: 

Remind yourself how much there is still to discover.

Bold Tuesdayn julisteita voi ostaa verkkokaupasta, mutta merkki edustaa myös Helsinki Design Weekin järjestämässä Design Market -tapahtumassa, joka järjestetään Helsingin kaapelitehtaalla 3.-4.9. klo 11-18. Mikäli koti on tyylikästä julistetta vailla, suosittelen hakemaan oman Design Marketin pisteeltä. Verkkokaupassa Julisteiden hinnat vaihtelevat 22,90 eurosta 29,90 euroon.  

Ainoa kysymys nyt enää kuuluukin: miten näistä osaisi valita? 

Kuvat: Bold Tuesday 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Chaneleon

Kaipaatko tekemistä Taiteiden yöhön?

Mederillä (Lönnrotinkatu 16) voi askarrella itselleen siirtokuvilla koristellun mukin (20e) ihanan ja inspiroivan Marjon avustuksella. 

Osallistuin itse viime toukokuussa Marjon astiatyöpajaan, jossa väkersin itselleni siirtokuvilla koristellun vaasin. Siirtokuvien kanssa ährääminen oli ihanaa puuhaa ja tajusin, kuinka paljon olin kaivannut askarteluhommia. Mietinkin, että syksyllä olisi mukavaa aloittaa harrastus esimerkiksi posliininmaalauksen tai hopeakorujen parissa. Askarteluun keskittyminen vie mukavasti ajatukset pois stressaavista jutuista ja konkreettinen lopputulos oman käden jäljestä tuntuu tosi hyvältä – teinhän tämän ihan itse.

Missä? Lönnrotinkatu 16, 00120 Helsinki.

Milloin? Tänään klo 17-21.

Miksi? Koska siirtokuvaähräily on ihan mielettömän rentouttavaa ja kivaa puuhaa!

Share
Ladataan...

Pages