Ladataan...
Chaneleon

Roan vetää lauantaina 8.10. Helsingin Semifinalissa vuoden viimeisen keikkansa. 

Mukaansatempaavan indien ystäville on hyviä uutisia: jälleen kerran on todistettu, että myös meillä osataan! Tarttuvilla melodioilla koukuttava helsinkiläisyhtye Roan tarjoaa raikkaita sävyjä syksyn musahetkiin. 

Brittiläisestä kitaraindiestä vaikutteita saanut yhtye ammentaa inspiraatiota monenlaisten fiilisten syövereistä, kun bändin laulaja Joonas Jalosen tunnetilat kanavoituvat kitaran kautta kappaleiksi. Treenikämpällä kappaleet muotoutuvat yhteisvoimin tunnelmallisiksi tarinoiksi.

– Olen tunnetusti kovin sentimentaalinen ja nostalgiaan taipuvainen persoona. Toisinaan kappaleet saattavat kuitenkin syntyä vaikka krapulassa edellisillan Roan-rientoja fiilistellen, Jalonen paljastaa. 

Roanissa vaikuttavat Joonas Jalonen (laulu/kitara), Pete Puustinen (kitara), Ilmo Cantell (basso) ja Tommi Kolsi (rummut ja rytmimuna). 

Yhtyeen taival on vasta alussa, sillä ensimmäiset treeninsä bändi soitti vajaa vuosi sitten. 

– Olin kyllästynyt soittamaan yksin. Laitoin ilmoituksen muusikoiden.net -sivuille ja useiden musiikillisten sokkotreffien jälkeen löysin ne oikeat, Jalonen naurahtaa. 

Yhteiselo on sujunut harmonisesti, ja yhtye julkaisi kolme kappaletta sisältävän EP:n huhtikuussa 2016. Uutta materiaalia on odotettavissa ensi vuoden puolella. 

Roanin vahvuus piilee sen rehellisessä ja aidossa meiningissä.

– Roan ei esitä olevansa maailman coolein rock'n'roll-bändi Jack Daniels -pullo kourassa ja rööki huulessa, eikä tee "indie-uskottavaa" taidetta otsa rypyssä. Me teemme tarttuvia ja mieleenpainuvia biisejä, vilpittömästi esitettyinä, Jalonen sanoo. 

Töitä ei tehdä otsa rypyssä – mutta tosissaan. 

– Me tähtäämme korkealle, emmekä pelkää sanoa sitä ääneen. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus suunnata katseet myös ulkomaille – kunhan hetki on oikea, Jalonen kertoo. 

Ensin tavoitteena on kuitenkin vallata Suomen lavat. Seuraavan kerran soundit raikaavatkin Helsingin Semifinalissa, Tavastian alakerrassa, lauantaina 8.10. Tapahtuman tarkemmat tiedot löytyvät sen Facebook-tapahtumasta.

Seuraa somessa:

Facebook

Instagram

Soundcloud 

Youtube

 

Share

Ladataan...
Chaneleon

Aloitin hiljattain maisteriseminaarin ja syventävän tutkimuskurssin. Kyllä, taas kotikaupunkini kiskoo minua hihasta takaisin ja valjuksi kulahtaneessa opiskelijakortissani komeilee jälleen yksi tarra lisää (laske itse: ensimmäisen kiinnitin korttiini vuonna 2009). 

Ensimmäisen luennon sanoma oli selkeä: ajatelkaa enemmän.

Minua ajatus lähinnä nauratti. Ja sitten minulle tyypillisellä tavalla vähän ahdisti. Miten se on edes mahdollista – ajatella enemmän?

Minä pohdin lähtökohtaisesti kaikkea. Olemassaoloa, oikeaa ja väärää, kahden vuoden takaista kahvipöytäkeskustelua ja maailman yksinäisintä valasta. Siksi minun on toisinaan hankala muistaa, etteivät kaikki tee niin. Kyseenalaista tulkintojaan, etsi uusia näkökulmia tai pysähdy miettimään sitä, miksi ajattelen näin tai mikä saa minut tuntemaan näin?

Viime viikkoina olen lukenut surullisena uutisia ja miettinyt, että monen tässäkin maassa (ja maailmassa) tulisi todella ajatella, kyseenalaistaa ja ymmärtää enemmän.  

Se on sittenkin aika hyvä neuvo. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Chaneleon

Levy-yhtiö Soliti juhlii ensi sunnuntaina viisivuotista taivaltaan Helsingissä. Ilmaisia musiikkielämyksiä on tarjolla Omenapuutalolla (Lapinlahdentie 1) klo 14-22 – kunnon sunnuntaifestarit siis!


Esiintymässä nähdään mm. Black Twig, Big Wave Riders, Paltsa- Kai Salama Band, 23:23, Aleksi Pahkala (solo), Mumrunner, Cats Of Transnistria, Sonic Visions, LOVE SPORT, Black Lizard

DJ-puolesta huolehtivat: Puunhalaaja, Astrid Swan, Nick Triani.

Lisätietoa löytyy tapahtuman Facebook-sivulta

Juliste: Onni Hyöty 

 

Share
Ladataan...

Pages