Ladataan...
Chaneleon

Tuntuu hassulta, että vielä muutama vuosi sitten metsissä samoilu tuntui todella tylsältä ajatukselta. Nyt luonnossa liikkuminen on noussut yhdeksi helpoimmaksi tavaksi nollata aivoja. Olen ollut jopa hieman ihmeissäni siitä, kuinka paljon olen saanut siitä nautintoa ja miettinyt, miten en muka ole kaivannut tätä aikaisemmin.

Helsingistä löytyy helposti monia paikkoja, joissa luonto on läsnä. Viimeisimpänä kohteena oli Haltialan luontopolku. 

1. Metsässä samoilu on hyvää arkiliikuntaa

Maailman helpoin ja halvin liikuntamuoto. Vaihteleva maasto ei kyllästytä ja pehmeät polut tuntuvat ainakin omalle jalkapohjalle mielekkäämmältä vaihtoehdolta kuin kova asfaltti. 

2. Raitis ilma lepuuttaa aivoja

Asun itse ruuhkaisen kadun varrella, jossa kulkee paljon liikennettä joka päivä. Raitis ilma tuntuu luksukselta. Hyvällä säällä ulkona liikkuminen tuntuu usein myös freesimmältä vaihtoehdolta kuin salilla hikoilu. Sadepäivinä sen sijaan suuntaan ihan mielelläni sisätiloihin.

3. Tarjolla on helppoja ja halpoja herkkuja

Parasta on, kun herkkuja saa popsia suoraan puskista. Mustikoita oli metsikössä vaikka millä mitalla. Harmi vain, etten tajunnut ottaa rasiaa mukaan. Ensi kerralla sitten!

4. Tauko somesta tekee hyvää

Olimme eilen niin korvessa, ettei puhelimesta löytynyt lopulta edes verkkoa. Ja hyvä niin! 

5. Aistit heräävät

Olen huomannut, että metsässä aistit herkistyvät. Lehtien kahinasta, lintujen viserryksestä ja jalkojen alla katkeilevista puunoksista syntyvä äänimaailma hellii korvia. Erilaiset tuoksut herättelevät hajuaistia. Vihreän eri sävyt levittyvät ympärille taideteoksen lailla.

Ensimmäistä kertaa olen alkanut haaveilla vaellusmatkoista. Vielä en usko olevani mikään täysverinen vaeltaja tai sinne päinkään, mutta maltilliset päivävaellukset houkuttelisivat. 

Niin sitä vaan kypsyy ja keski-ikäistyy ihan huomaamattaan. Ensin tulivat museot, sitten metsät. Mökkireissulla soi Jari Sillanpää. Mitähän seuraavaksi? 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Chaneleon

Jokainen meistä tarvitsee lomaa ja pieniä hengähdyshetkiä arjesta. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista. Esimerkiksi tälle kesälle kalenteristani on varattu kolme kesälomapäivää, jotka aion viettää heinäkuussa, kun suuntaan hyvien ystävieni häihin Tanskaan.

Väsyttävää, kyllä – mutta ei lamaannuttavaa. Olen päättänyt elää kesääni silti täysin rinnoin. Lomailen iltaisin ja viikonloppuisin.

Keikat ja festarit ovat olleet täydellinen tapa viettää vapaita kesäpäiviä. Bailasimme Sidewaysissa sateesta huolimatta ja Stadin juhannus tarjosi täydelliset juhannusmaisemat Lonnassa. Tänä kesänä Naamat jäävät välistä, mutta Flow on vielä edessä. 

Ulkona syöminen tuo aina pientä piristystä arkeen. Vinkki Jyväskylässä ruokaileville: Sohwista saa herkullisia kukkakaaliwingsejä, jotka sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon. Sohwissa on muutenkin kattava ja herkullinen vegelista, johon kannattaa tutustua.  

Luonnossa liikkuminen on noussut minulle todella tärkeäksi osaksi arkea kesän myötä. Kun päivät jumittaa ilmastoidussa toimistossa, haluaa töiden jälkeen nauttia raittiista ilmasta ja auringon lämmöstä. Viikin-Vanhankaupunginlahden Luonnonsuojelualueelle on helppo tehdä pikapako kaupungin tomuista. 

Oman ajan tärkeys on korostunut viime aikoina erityisen paljon. Jaksamisen kannalta on tärkeää, että kalenterista löytyy myös niitä vapaita iltoja, jolloin saan vaan loikoilla sohvalla ja ahmia tv-sarjoja. Kaikenlainen oma ährääminen käy, olipa sitten kyseessä posliiniastian koristelu (tästä lisää myöhemmin), kävelylenkki luurit korvilla tai Crash Bandicootin parissa nostalgisointi. 

Ystävien seuraa ja hyviä tyyppejä unohtamatta. Kesä on täydellinen ajankohta solmia uusia tuttavuuksia ja vahvistaa jo tärkeiksi muodostuneita siteitä. Ilman elämäni parhaita tyyppejä en olisi mitään. 

Näistä aineksista koottu kesäarki kelpaa, vaikka varsinaista lomaa ei olisikaan. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Chaneleon

Tein eilen ärsytyslistan. Kirjoitin vartin verran ylös niitä pieniä ja arkisia asioita, jotka ärsyttävät minua.

Ihmiset, jotka eivät putsaa jälkiään yleisissä vessoissa.

Hidastelijat kauppojen kapeilla käytävillä ja ruuhkaisilla kaduilla.

Jos joku vastaa viesteihin nihkeästi.

Kun pitää päättää mitä syö.

Kiire.

Aika negatiivinen aloitus viikolle, mutta jostain syystä se kevensi oloani. Sain purkaa turhanpäiväisiä vitutuksia paperille ja jostain syystä se piristi mieltäni. Se sai ymmärtämään, kuinka pienistä asioista on lopulta kyse. Niin pienistä, että niille on helppo nauraa.

Oikeastaan tämä toimi melkein yhtä hyvin kuin hampaat irvessä väännetty positiivisuuspäiväkirja. Sekin on toiminut, sillä jokaisessa päivässä on aina jotain hyvääkin. Eilen yksi niistä oli ärsytyslistan tekeminen.

Mikä sinua ärsyttää tänään?

Kuva: Unsplash / Oscar Keys

Share
Ladataan...

Pages