Ladataan...
CleoPetra

Eilen illalla, kun istuessani junassa matkalla kotiin työpäivän jälkeen, päähäni iskeytyi tuo kummallinen innostava ja eteenpäin potkiva tunne, joka tunnetaan myös nimellä inspiraatio. Kyseessä on mielessäni herännyt kirjoitusidea. Heti kotiin päästyäni mun oli pakko kaivaa läppäri esille, vaikka kello oli jo puoli yksi yöllä. Inspiraatiolla kun ei ole tapana soitella ovikelloa tai ilmoittaa etukäteen saapumisestaan, on nuo ideat aina kirjoitettava ylös heti, kun ne tulevat. Aloin siis siinä sitten keskellä yötä tehdä kirjoitussuunnitelmaa ja luonnostella juonta sekä tietysti hahmotella ideaa. Kirjoitin yli tunnin, kun uni alkoi tulla silmiin, ja päätin, että tästä jatkan seuraavalla kerralla.

Inspiraatio on jokaiselle aina henkilökohtainen, ja sitä tunnetta voi olla hankala selittää. Ulkopuolinen ei välttämättä edes ymmärrä toisen saamaa ideaa, kun se taas inspiraation kokeneesta tuntuu niin uskomattomalta, että se on pakko toteuttaa.

Olen tosi luova ja rakastan kirjoittamista, joten mulle inspiraatio on aika tuttu tunne. Myös kevät ja pian saapuva kesä varmasti omalta osaltaan vaikuttavat. Tämä on sellaista aikaa vuodesta, että ihmiset kokevat inspiraation tunteita. Toiselle iskee valtava tarve sisustaa, toinen taas inspiroituu kevätmuodista ja toinen esimerkiksi valokuvaamisesta. Inspiraatio voi tulla ihan mistä vain, eikä se todellakaan kysy, että onko nyt hyvä hetki? Nuo hetket ja ideat ovat todella ainutlaatuisia, ja ellei niitä kirjoita heti ylös, niistä voi olla vaikea saada otetta enää myöhemmin.

Koen, että inspiraatio ja uudet ideat ovat ikään kuin eräänlaisia viestejä maailmankaikkeudelta. Ne potkivat eteenpäin ja saavat meidät kokeilemaan uusia asioita pelkoa tuntematta. Ne ovat eteenpäin ajava voima, jonka tarkoitus on auttaa meitä saavuttamaan se, mistä ikinä haaveilemme. Niiden tarkoitus on ohjata meitä kohti päämääriä ja menestystä.

Kukaan ei välttämättä tiedä tarkalleen mistä inspiraatio tulee, tai miten tietynlainen uusi idea löytää luokse aina juuri sellaisella hetkellä, kun sitä kaikkein vähiten osaa odottaa. Itselleni kaikki inspiroitumisen hetket ovat olleet niin yllätyksellisiä ja mykistäviä, etten ole tarkkaan osannut edes hahmottaa mistä ne tulivat. Se on kuin eräänlainen oivallus, jota on tiennyt odottavansa osittain jopa tiedostamattaan. Kun se sitten viimein iskee, niin tuntuu, että juuri tätä mun täytyy tehdä. Tässä on sitä jotain. Tää on ihan huippujuttu.

Jossain vaiheessa, kun asiaa on jo alkanut työstää, saattaa alkaa tuntua, että eihän tästä mitään tule. Aivan typerä juttu. Mitä minä oikein kuvittelin? Mutta juuri siinä on inspiraatioon kätkeytyvä mystinen salaisuus. Periksi ei saa antaa. Täytyy työstää, tutkia ja kokeilla. Etsiä tarkoitusta. Luovuttaa ei missään nimessä saa. Miksi ne kaikki mahtavat ideat tulisivat luoksemme, jos ne olisivat typeriä? Täytyy olla kärsivällinen ja antaa tulen kyteä rauhassa. Uusia ideoita voi kirjoittaa ylös. Voi piirtää ajatuskarttoja ja niiden avulla hahmottaa asiaa itselleen. Kyllä se oivallus sieltä jossain vaiheessa tulee. Täytyy luottaa intuitioon ja olla rohkea. Kaikella on tarkoitus, siksi ideat tulevat luoksemme, että me toteuttaisimme ne. Kun saavutamme sen, mitä kohti se inspiraation pilkahdus meitä joskus alkoi ajaa, olemme luoneet jotain uutta. Käsittämätöntä ja kaunista, eikös vain?

Inspiroivaa uutta viikkoa kaikille!

Petra

Share

Ladataan...
CleoPetra

Leijona, tuo eläinradan ylväs kuninkaallinen, omaa vahvan itsetunnon ja useita ihailijoita. Hän on trenditietoinen, lahjakas, ja hyvä johtaja. Hän on herkkä kritiikille, mutta hänen itsetuntoaan on hankala naarmuttaa. Lue alta lisää tästä hurmaavasta seurapiiriperhosesta ja katso, täsmääkö se itseesi, tai johonkin tuntemaasi Leijonaan.

SYNTYNYT: 23.7.-22.8.

Luonteen avainsanat:

Itsevarmuus, johtajuus, valo, ylpeys, näyttävyys, teatraalisuus, sosiaalisuus

Luonne:

Leijonat syntyvät vuoden lämpimimpään aikaan. Aurinko polttaa taivaalla ja luonto saa nauttia sen suomasta lämmöstä ja valosta. Myös Leijonat nautiskelevat mielellään elämän pienistä ylellisyyksistä. He ovat avoimia, lämpimiä ja täynnä energiaa. He ovat ystäväpiirinsä valonsäteitä, iloisia juttukavereita, joilla on aina jokin uusi, jännittävä tarina kerrottavanaan. Leijonalla on hyvä maku, hän on trenditietoinen, ja tästä syystä oiva makutuomari shoppailureissulle. Leijonan tähtimerkki edustaa puhtautta, iloa ja luovuutta. Leijonat saattavatkin olla kiinnostuneita teatterista, musiikista tai jostain muusta taiteenalasta. Usein he harrastavat näitä myös itse, tai tekevät jopa työkseen. 

Leijonat ovat varsinaisia seurapiiri-ihmisiä. Heillä on paljon ystäviä, kavereita sekä tuttuja. Leijona onkin erittäin tarkka siitä, kenestä tulee sydänystävä ja kuka jää tuttavaksi. Heidän luottamuksensa ja ystävyytensä on hyvin kallisarvoista laatua. Leijonilla on todella hyvä huumorintaju, he saavat aina seurueensa nauramaan vedet silmissä. Leijona nauttii muiden viihdyttämisestä yhtä paljon kuin siitäkin, että joku viihdyttää häntä.

Leijona on syntynyt johtamaan, he siis saattavat toimia myös jonkin suuren yrityksen toimitusjohtajina tai olla jossain muussa tärkeässä ja vaikutusvaltaisessa asemassa työpaikallaan. Leijona kaipaa läheisiltään, ja oikeastaan kaikilta muiltakin, arvostusta. He kunnioittavat vain niitä, jotka siihen antavat syytä. Ystäviään Leijona kunnioittaa kyllä. Heitä kohtaan hän on antelias ja jalomielinen, aina valmis auttamaan ja kuuntelemaan. Viholliset saavatkin sitten olla varpaillaan, kun tämä viidakon kuningas karjaisee. Leijonalla on hyvin luja ja vahva temperamentti, he saattavat pillastua joskus pienistäkin asioista, mutta usein leppyvät aivan yhtä nopeasti. Leijonalla on kuitenkin taipumusta itsekkyyteen, joskus liiaksikin. He ovat pahimmillaan pikkumaisia ja arvostelevat muita. Pohjimmiltaan heillä on kuitenkin hyvin herkkä ja rakastava sydän, joka tahtoo vain olla hyväksytty. Hän rakastaa ja iloitsee täysillä ja parhaimmillaan säteilee kilpaa hallitsevan taivaankappaleensa auringon kanssa.

Heikkoudet:

Leijonan suurin heikkous on se, ettei hän osaa myöntää omaavansa sellaisia. Hän on itsekäs ja hänellä saattaa olla taipumusta jopa narsistisuuteen. Leijonat arvostelevat muita hyvin herkästi, ja näinä hetkinä he eivät välttämättä ymmärrä katsoa peiliin itse. Leijonat nähdään usein pöyhkeilevinä mahtailijoina, joiden ylitsepursuava ego ei mahdu ovesta sisään. 

Leijonilla on tapana tehdä kaikesta suuri numero. He kaipaavat ympärilleen draamaa, ja jos sitä ei ole tarjolla, he järjestävät sitä itse mitä turhimmistakin asioista. Mikäli Leijona on epävarma hän on altis pönkittämään itseään muiden kustannuksella. Puoliso ja muu perhe saavat olla varpaillaan Leijonan ollessa huonolla tuulella, sillä jos Hänellä sattuu olemaan huono päivä, ei kukaan muukaan saa olla hyvällä tuulella. Ja kun hänellä taas on hyvä päivä, kukaan ei saa olla huonolla tuulella, ettei hänen päivänsä vain menisi pilalle.

Rakkauselämä:

Ihmiskehossa Leijona hallitsee sydäntä, eli hänellä on kaikki edellytyksen rakkauteen. Siltikään Leijonaa ei voi sanoa tunteelliseksi ihmiseksi, ellei kyse ole naispuolisesta Leijonasta. Leijona tahtoo aina olla kaikessa paras, joten olisi hyvä, jos kumppani olisi joissakin asioissa häntä parempi. Koska Leijonalla on hyvin tulinen sielu, rakkaus leimahtaa hänessä salamannopeasti, ja mikäli kumppani ei olekaan mieleinen, leikki myös loppuu hyvin lyhyeen. Aika ajoin sekä mies että -naispuoliselle Leijonalle iskee voimakas huvitteluvietti, jolloin he juhlivat ja flirttailevat mennen tullen. 

Parisuhteeseensa tyytymätön Leijona on altis pettämään, mutta mikäli kaikki suhteessa toimii, ei Leijona säikähdä pieniä vastoinkäymisiä. Leijonaa parempaa rakastajaa saa hakea, sillä hän osaa miellyttää ja rakastaa lahjojen antamista. Leijona kuitenkin tahtoo tulla miellytetyksi myös itse. Leijona vaatii kumppaniltaan paljon. Mikäli kyseessä on naispuolinen Leijona, kumppanilla on syytä olla iso rahapussi. Miespuolinen Leijona taas tahtoo arvokkaan ja kurvikkaan naisen, jolla on päässään muutakin kuin hiuksia.

Oli Leijonan parisuhde sitten miten hyvälaatuinen tahansa, se on harvoin tasaväkinen. Leijona kun tahtoo itse johtaa ja päättää kaikesta. Kumppanilla tulisi olla luja ja vahva tahto, mikäli aikoo kesyttää Leijonan kaltaisen viidakon kuninkaan.

Yhteensopivat tähtimerkit:

Oinas, Kaksoset, Leijona, Vaaka, Jousimies, Vesimies

Kuuluisia Leijonia:

Ben Affleck, Neil Armstrong, Antonio Banderas, Kate Beckinsale, Halle Berry, Sandra Bullock, Coco Chanel, Alfred, Hitchcock, Jacqueline Kennedy, Jennifer Lopez, Madonna, Robert De Niro, Hayden Panettiere, Sean Penn, Jari Sillanpää

Muuta:

Hallitseva planeetta: Aurinko

Hallitsee kehossa: Selkää, sydäntä ja verenkiertoa

Onnenpäivä: Sunnuntai

Onnenvärit: Kulta, liekinpunainen, keltainen, oranssi

Onnennumero/t: 1, 99

Onnenkivet: Rubiini, timantti, aurinkokivi, topaasi, hunajakalsiitti, zirkoni

Elementti: Tuli

Laatu: positiivinen, maskuliininen

 

Petra

Share

Ladataan...
CleoPetra

Valmistun vajaan kahden kuukauden kuluttua matkailupalveluiden tuottajaksi. Olen tosi innoissani ammatin saamisesta ja sen tuomista erilaisista työllistymismahdollisuuksista. Matkailuala on opettanut mulle tosi paljon uusia asioita maailmasta ja erilaisista kulttuureista. Olen oppinut ymmärtämään, kasvamaan ja hyväksymään. Yksi, mikä tällä alalla erityisesti on kasvanut on stressinsietokyky. Stressaannun todella helposti, ja vain muutama vuosi sitten en kestänyt paineita läheskään samaan tyyliin kuin nyt. Olen oppinut käsittelemään stressiä ja opiskelun luomia suorituspaineita. Ja täytyy sanoa, että tuntuu hyvältä tuntea, ettei stressi lannista tai vie kaikkia voimia. Joskus on stressiä, se on normaalia, se on elämää, siitä selviää.

Valmistuminen on yhden aikakauden loppu ja toisen alku. Hieman yli 1,5 vuotta sitten tutustuin todella mahtaviin uusiin tyyppeihin aloittaessani opinnot, ja osasta heistä on tullut mulle tärkeitä ystäviä, joiden kanssa on hauska viettää iltaa esimerkiksi viinilasin (tai pullon) ääressä. Osan kanssa tiet hyvin todennäköisesti erkanevat opintojen päättyessä, ja totta kai se vetää hieman haikeaksi. Niin mahtavia ihmisiä. Onneksi on some, niin saa ainakin aika ajoin tietää, mitä heille kuuluu. Tämä opiskeluaika on sisältänyt niin paljon kaikenlaista. On ollut paljon erilaisia projekteja, tapahtumia, työtä ja tehtäviä. Sinänsä myös helpotus, että se on pian ohi. Pääsee työelämään, rakentamaan uraa ja toteuttamaan unelmia. 

Todella vaikea uskoa, että vuosi sitten harkitsin ihan oikeasti opiskelun päättämistä ja alan vaihtamista. Tuntui, että ei jaksa ja ei pysty, mutta valmistuneen paperit odottavat enää parin kuukauden päässä. Jaksoinpas vain. En luovuttanut, kun paineita tulikin vähän enemmän, vaan päätin, että minusta on siihen. Ja täytyy sanoa, että oon kyllä aika ylpeä siitä. Ei saa antaa negatiivisten ajatusten tai typerien kommenttien lannistaa. Se on häviämistä, luovuttamista. Tuloksia alkaa näkyä heti, kun luottaa kykyihinsä ja panostaa siihen mitä tykkää tehdä.

Työharjoittelussa on mennyt tosi hyvin, ja nyt vietänkin paria vapaapäivää. Eilen näin ystävääni ja tänään olen pyykännyt. Tarkoitus on siivota vielä pikkuisen ja tietysti suunnitella tulevia postauksia ja lukea kivoja blogeja. 

Viettäkäähän kiva tiistai-ilta ja viikko, ja muistakaa luottaa siihen, että te osaatte ja pystytte <3. Toivottavasti kevät ja kesä tulisivat pian! :)

Petra

Share
Ladataan...

Ladataan...
CleoPetra

Mun sosiaalinen media on maaliskuussa elänyt pientä hiljaiseloa. Instagramissa oon julkaissut kuvia tosi vähän, eikä blogiinkaan ole ilmestynyt hirveästi postauksia. Työharjoittelussa on pitänyt kiirettä, ja samaten vapaa-ajalla. Kyllä, olen surkea aikatauluttamaan arkea :DD.

Yksi pieni positiivinen asia: sain viimein hankittua uuden smoothieblenderin, vanha nimittäin sanoi sopimuksensa irti noin kolmen kuukauden käytön jälkeen, mutta onneksi sentään takuu oli vielä voimassa.

Maaliskuussa vietin myös hiihtolomaa äitini ja siskoni luona Etelä-Pohjanmaalla. Hiihtoloman aikaan postailinkin hieman enemmän, mutta kun arki töissä lähti rullaamaan, niin samalla katosi kaikki ylimääräinen käytettävissä oleva aikakin :D. Selityksiä selityksiä, mutta minkä sitä kiireelle mahtaa. Huhtikuussa yritän postailla ahkerammin. :)

Alla muutama kuva maaliskuun ajalta :)

Kuva aamiaisesta työharjoittelupaikalla. Aina aamuvuoroon mennessäni syön ensin aamiaisen.

Kalle-koira <3

Pizzalla ystävien kanssa. :)

Kaakaohetki <3.

 

Petra

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
CleoPetra

Blogini luonneanalyysit ovat saavuttaneet uskomattoman suosion. Tällä hetkellä eniten on luettu Oinaan luonneanalyysiä, jota luetaan joka päivä useita kertoja. Tänään vuorossa on lämminsydäminen ja perinteikäs Rapu.

SYNTYNYT: 22.6.-22.7.

Luonteen avainsanat:

Tunteellinen, rakastava, herkkä, ystävällinen, hellä, koti-ihminen

Luonne:

Ravun syntyessä luonto on kauneimmillaan ja lämpöä riittää. Myös Rapu on tällainen, hänellä on kaunis ja lämmin sielu. Myös hedelmäpuut tuottavat antimiaan, luonto on jatkunut keväästä kesään. Rapukin kaipaa elämäänsä mahdollisimman jatkuvia ja pysyviä asioita. Siten hän kokee olonsa turvalliseksi. Ravun turvallisuudentunnetta voi horjuttaa ihan pienikin muutos toisen ihmisen äänensävyssä tai ilmeessä. Hänen luottamustaan on vaikea voittaa ja joskus se voi viedä jopa vuosia. Kun Rapu oppii luottamaan, hänen rakkautensa on sammumatonta. Rapu on yksi koko eläinradan välittävimmistä tähtimerkeistä. Hän on empaattinen ja rakastava. Rapu on joko-tai-ihminen, myös välittämisessä. Hän joko rakastaa täysillä, tai sitten häntä ei voisi vähempää kiinnostaa. Yleensä nämä kaksi tunnetilaa, kuten kaikki muutkin Ravun tunteet, saattavat muuttua kuin salamaniskusta. Pienikin väärä liike toiselta ihmiseltä, niin Ravun huumori loppuu lyhyeen.

Ravut ovat usein ujoja, he eivät pidä äänekkäistä ihmisistä. Hän on intuitiivinen ja kätkee kovan kuorensa alle hellän ja rakastavan sydämen, jolla on paljon rakkautta annettavanaan. Rapu myös suhtautuu asioihin kunnianhimoisesti. Tämä koskee niin hänen kotiaan kuin työtäänkin. Ravut ovat ahkeria ja erittäin aikaansaavia ihmisiä. He eivät anna periksi ensimmäisen vastoinkäymisen koittaessa. Useat Rapu-naiset rakastavat sisustamista ja puutarhanhoitoa. Monet Ravut ovat myös erittäin lapsirakkaita ja saattavatkin haaveilla suuresta perheestä. Ravut rakastavat taidetta. Jos he ovat ammatiltaan jonkin taiteenalan harjoittajia, he suhtautuvat työhönsä tunteella ja suurella sydämellä. Rapu suojelee kaikkea, mikä on hänelle henkilökohtaista, etenkin tunteitaan. 

Heikkoudet:

Ravun suurin heikkous on hänen epäluuloisuutensa. Hän epäilee kaikkea, eikä uskalla luottaa. Kun tämä piirre hänessä menee liian pitkälle, se voi loukata Ravun läheisiä hyvinkin pahasti. Ravun olisikin hyvä opetella luottamaan muihin enemmän, silloin hänellä olisi itselläänkin parempi olo. Rapu ei myöskään liiaksi puhu tunteistaan. Ne ovat hänelle liian henkilökohtaisia ilmaistavaksi ääneen. Rapu voisikin yllättyä siitä, miten paljon tunteista puhuminen voi helpottaa elämää. Ongelma tässä on se, että tunteista puhuessaan Rapu kokee päästävänsä toisen liian lähelle. Rapu on myös koko eläinradan mutkikkain oikuttelija, minkä vuoksi hän osaa halutessaan tehdä toisen elämästä erittäin hankalaa.

Rapu ei myöskään ole järin objektiivinen, sillä hän suhtautuu kaikkeen tunteella. Se on tiettyyn pisteeseen asti ihana piirre, mutta joskus tapahtuu joko pienempiaä tai suurempia ylireagointeja. Rapu on myös todella mustasukkainen, niin ystävistään kuin kumppanistaankin, välillä jopa tietokoneestaan. 

Rakkauselämä:

On vaikeaa löytää kumppania, joka olisi yhtä hellä ja rakastava kuin Rapu. Hän taitaa hemmottelun salat ja osaa lukea kumppaninsa tunteita. Rapu on sitoutuvaa sorttia. Hän kaipaa elämäänsä pysyvyyttä ja turvallisuutta. Hän tahtoo olla saman kumppanin kanssa koko loppuelämänsä ajan. Rapu suhtautuu kaikkeen itselleen tärkeään suurella rakkaudella, joten hän todella on valmis näkemään vaivaa hyvän suhteen ylläpitämiseksi. Rapu-ihmisistä tulee loistavia aviopuolisoita, kunhan oppivat hallitsemaan tunteitaan. Ravut ovat myös tunnetusti hyvää isä ja -äiti-ainesta, sillä rakastavat saada pitää huolta toisesta ihmisestä.

Ravun tunteet ailahtelevat nopeasti, hän lukeutuu myös koko eläinradan mustasukkaisimpiin tähtimerkkeihin ja välillä hän saattaakin käyttäytyä, kuin omistaisi kumppaninsa kokonaan. Hän rakastuu helposti, mutta hänen kanssaan eläminen vaatii toiselta aimo annoksen kärsivällisyyttä. Saadessaan haluamansa kaltaista rakkautta Rapu kuitenkin antaa kaiken takaisin monin verroin. Opittuaan ilmaisemaan tunteitaan rakentavasti, ja ennen kaikkea opittuaan hallitsemaan alati ailahtelevia tunteitaan, hän on unelma-kumppani, josta kannattaa pitää kiinni. 

Rapu näkee kumppaninsa sieluun, jota hän tutkii kaiken aikaa. Hän aistii jos jokin on vinossa ja tuntuu myös heti tietävän, miten rakkaan saa pirteämmälle tuulelle. Rapu tahtoo antaa rakkaalleen kaiken, mitä tämä ansaitsee. Hän tahtoo pitää huolta ja löytäessään unelmiensa puolison, hän pitää tämän tiukasti kiinni saksissaan. 

Yhteensopivat Tähtimerkit:

Härkä, Rapu, Neitsyt, Skorpioni, Kauris, Kalat

Kuuluisia Rapuja:

50 Cent, Pamela Anderson, Giorgio Armani, Ingmar Bergman, Gisele Bündchen, Tom Cruise, Prinsessa Diana, Harrison Ford, Tom Hanks, Ernst Hemingway, Lindsay Lohan, Jessica Simpson, Sylvester Stallone, Meryl Streep, Robin Williams

Muuta:

Hallitseva Planeetta/Taivaankappale: Kuu

Hallitsee kehossa: Rintaa, vatsaa ja ruoansulatusta

Onnenpäivä: Maanantai

Onnenvärit: Hopea, sininen, vedenvihreä, valkoinen, turkoosi, jäänsininen

Onnennumero/t: 2, 7

Onnenkivet: Kulta, helmi, kuukivi, smaragdi, safiiri, simpukka

Elementti: Vesi

Laatu: Johtava-passiivinen

 

Petra

Share

Pages