Ladataan...
CleoPetra

 

Kuten jo aiemmin kirjoittelin, mulla alkoi viime viikon torstaina työharjoittelu Helsinkiläisessä hostellissa. Olen viihtynyt työharjoittelussa todella hyvin ja oon saanut tosi paljon lisää motivaatiota huomatessani, miten paljon uutta olen oppinut. Tähän mennessä olen tehnyt lähinnä aamu- ja päivävuoroja, mutta myös iltavuoroja ja yövuoroja on tulossa. Oon saanut paljon tukea muilta respan työntekijöiltä ja kaikki ovat olleet todella ystävällisiä. Odotan innolla tulevia kolmea kuukautta, jotka mulla on vielä jäljellä harkassa.

Mun motivaatiota uutta harjoittelua kohtaan nostaa myös kehut, joita olen saanut. Oon muiden mukaan oppinut asiat tosi nopeassa ajassa ja asiakaspalveluni sujuu luontevasti. Respassa työskentely on tuntunut luontevalta myös itselle, tulen automaattisesti hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja pidän asiakaspalvelutyöstä.

Uudessa työssä/harjoittelussa tulee aina luonnollisesti paljon uutta asiaa. Alkuun sitä miettii, että mitä jos mä en opikaan yhtään mitään, mutta jo viikon kuluttua voikin huomata miten paljon onkaan kehittynyt. Totta kai mulla on vielä paljon mitä täytyy oppia, mutta oon jo nyt tosi ylpeä siitä, miten paljon oon oppinut lyhyessä ajassa. Kukaan ei ole seppä syntyessään, taitavakin voi aina kehittää itseään ja kaikkea ei edes tarvitse osata täydellisesti., (sanon tämän, vaikka itse siihen pyrinkin :D ). Pointtini kuitenkin on, että tärkeintä on se, että tekee sitä, mistä oikeasti tykkää ja antaa myös armoa itselleen - kaikkea ei tarvitse osata heti. Tavoitteellisuus on hieno ja arvostettava piirre, se kertoo halusta oppia. 

Vapaa-aika on mennyt lähinnä blogien lukemiseen ja postausten suunnitteluun. Kämppiksen kanssa ollaan aina välillä hengailtu yhdessä ja eilen hain työviikon päätteeksi ruokaa kotipizzasta. Tänään hion tulevia postauksia ja siivoan. Saatan myös tehdä jotain hyvää ruokaa ;).

Ihanaa lauantaita <3

Petra

Share
Ladataan...

Ladataan...
CleoPetra

 

Niiltä, jotka lukevat aktiivisesti horoskooppeja tai ylipäätään joitain astrologisia tekstejä, kysellään paljon miksi he niitä lukevat ja miksi niihin uskotaan. Ainakin itseltäni kysellään tätä usein. Useimmille astrologia on viihdettä. Ne luetaan joko esimerkiksi lehteä selatessa tai sitten muuten vain huvin vuoksi. 

Joillekin, kuten itselleni astrologia on paitsi viihdettä, myös tutkimuksen kohde. Käytän paljon aikaa erilaisten horoskooppitekstien lukemiseen ja yritän aina parhaani mukaan tehdä mahdollisimman paljon havaintoja niitä lukiessani. Olen tutkinut horoskooppeja lukiosta saakka, eli noin 4-5 vuotta. Tiedän aiheesta paljon, mutta on varmasti myös paljon sellaisia asioita, joista en ole ennen kuullutkaan. Eniten tiedän tietysti perheenjäsenten ja ystävien tähtimerkeistä ja muista sen verran, mitä olen tutkinut.

Mulle horoskoopit ovat myös tapa viettää aikaa. Kun on tylsää, saatan ihan hyvin vain silkasta mielenkiinnosta alkaa tutkimaan jotain tiettyä tähtimerkkiä. Sitten yritän painaa mahdollisimman syvälle pääkoppaan kyseisen tähtimerkin piirteitä sekä mahdollisimman paljon luonteen yksityiskohtia. Tässä kohtaa on aina hyvä muistaa, että vaikka kuinka uskoisi horoskooppeihin, ne eivät silti aina pidä tismalleen paikkaansa. Itse uskon, että ihmisen luonteeseen vaikuttaa myös geenit ja se, millaisia kokemuksia elämässä on käynyt läpi. Totta kai tällaiset asiat vaikuttavat luonnollisesti siihen, millaiseksi ihmisen persoona kehittyy, mutta uskon kuitenkin myös, että horoskooppikin vaikuttaa paljon. Jotkut tähtimerkkien ominaispiirteistä ovat niin vahvoja, etteivät ne lähde kulumallakaan. Esimerkiksi Neitsyestä on hyvin vaikea saada kevytkenkäistä, koska yksi hänen vahvimpia piirteitään on tarkkuus ja perfektionistisuus. Jousimiehestä taas on vaikeampaa saada vakavaa pilkunviilaajaa, sillä he ovat itse todella boheemeja.

Voin sanoa tietäväni horoskoopeista paljon, mutta kaikkea en minäkään ulkoa muista. Kuitenkin, mitä enemmän vietän aikaa horoskooppien parissa, sitä paremmin asiat muistuvat ja jäävät mieleen. Pelkän tähtimerkin perusteella ei voi sanoa tuntevansa toista läpikotaisin, mutta se saattaa antaa hyvää osviittaa esimerkiksi kyseisen henkilön vahvuuksista. Usein horoskooppimerkki myös selittää vaikkapa miksi joku on kiintynyt tietynlaiseen harrastukseen tai miksi heillä on jokin hyvin vahva, ominainen luonteenpiirre.

Horoskoopit ovat mulle erittäin rakas harrastus. Mitään kursseja en ole aiheeseen liittyen käynyt, sillä tykkään tehdä tutkimusta itsenäisesti. Esimerkiksi viralliset horoskooppisivustot ja erilaiset kirjat ovat todella hyvä lähde, jos haluaa perehtyä tutkimaan eläinrataa tarkemmin. Itse käytän Astro.fi -sivustoa ja lainailen kirjoja kirjastosta ja joskus myös ostelen omia. Tämä on harrastus, jota tuskin koskaan tulen lopettamaan. Mulla riittää mielenkiintoa ja motivaatiota tutkia astrologiaa ja se on mulle myös erittäin suuri viihteen lähde ja tapa viettää aikaa.

Miksi sinä luet horoskooppeja?

Uskotko horoskooppeihin?

Ihanaa tiistai-aamua kaikille! <3

Kuva: Pinterest

Petra

Share

Ladataan...
CleoPetra

 

Ystävänpäivä herättää monenlaisia ajatuksia ja tunteita ystävyydestä. On ihanaa herätä aina 14. helmikuuta, kun puhelimeen on tullut ystävänpäivätoivotuksia kauempana asuvilta ystäviltä, tai kun joku vähän lähempänä asuva ystävä kutsuu sinut kahville tai syömään. Mulle kaikkein tärkeintä ystävänpäivässä on se, että saan olla itselle rakkaiden ihmisten kanssa. En tarvitse kallista lahjaa osoitukseksi ikuisesta ystävyydestä, ja harvoin ostelen lahjoja itsekään, koska se kaikkein tärkein lahja tällaisena päivänä on se, että ympärillä on rakkaita ystäviä, joiden seurassa tuntee olonsa tärkeäksi ja rakastetuksi.

Tunnen olevani erittäin onnekas, kun olen saanut jakaa lapsuuteni ja koko elämäni sellaisten ihmisten kanssa, jotka on tärkeitä mulle ja joille minä olen tärkeä. Arvostan kaikkia ystäviäni, ja mun on todella vaikea sanoa, kuka heistä on se paras ystävä, koska heitä on muutamia. Ystävänpäivä kuuluu mun suosikki päiviin vuodessa, mutta mua surettaa aika paljon se, että siitä(kin) on tehty niin kaupallinen. Parhaimmillaan jo kaksi viikkoa ennen varsinaista päivää televisiossa ja lehdissä mainostetaan että "osta ystävälle sitä ja osta ystävälle tätä". Itselleni siitä tulee vähän sellainen olo, että pitäisi ostaa jotain super kallista, että olisi hyvä ystävä. En tietenkään sano, etteikö ystäville saisi ostaa lahjoja, mutta tarkoitan, että media kaupallistaa ystävyyttä tosi paljon ja täten vääristää ystävänpäivän sanomaa. Itse saaatan tehdä kortteja tai ostaa vaikkapa suklaata niille tärkeimmille ystäville, mutta mun mielestä se kaikkein kallein ja rakkain lahja on se ystävä itse sekä hänen kanssaan vietetty aika. Se on jotain sellaista, mitä ei saa rahalla, oli sitä miten paljon tahansa. Se on jotain sellaista, mikä ansaitaan olemalla toisen tukena kaikessa ja viettämällä aikaa yhdessä luoden kauniita muistoja.

Tänään, ja tietysti kaikkina muinakin päivinä, olen erittäin kiitollinen jokaisesta ystävyydestä, jotka mun elämääni piristävät viikosta ja vuodesta toiseen. Monien kanssa ollaan kuljettu yhdessä pitkä matka, jopa ihan hiekkalaatikolta asti. Osa on astunut mun elämään myöhemmin, ja heistä on tullut matkan varrella todella tärkeitä ihmisiä mulle. Olen ylpeä heistä jokaisesta. He ovat ihania, rohkeita ja kauniita ihmisiä, joita ilman mun elämä olisi todella tyhjä.

Hyvää ystävänpäivää kaikille! <3

 

Kun ystävyyden tuntee syvänä toista ihmistä kohtaan,

ei tunteelle löydy ees sanoja, se on piirtynyt mielen pohjaan.

Ystävä hiljaa suree sun surusi,

iloisena kokee sun riemusi.

Ei tunteistaan numeroa suurta tee,

vaan olemassaolollaan sut palkitsee.

 

Quote: Pinterest, kuva: kesä 2017, Runo: Birgit Ahokas

Petra

Share
Ladataan...

Ladataan...
CleoPetra

Täällä ollaan oltu kipeänä ja taas ei kipeänä tammikuusta alkaen. Olen syönyt vitamiineja, juonut lämmintä ja pukeutunut sään mukaisesti, mutta tämä ikiflunssa löytää aina viimeistään parin päivän kuluttua tiensä takaisin luokseni. Keskiviikkona, kun minulla oli suunnitelmissa viimeistellä portfolioni ensi viikon arviointikeskustelua varten, migreeni muistutti minua olemassa olostaan. Minä ja ystäväni migreeni tutustuimme jo lukio-aikoina, ja lukion jälkeen tiemme erkanivat pariksi vuodeksi, kunnes taas syksyllä 2016 aloitin opiskelun. Sen jälkeen hän on vieraillut säännöllisin väliajoin. Lääkärini on sitä mieltä, että mulla migreenin laukaisee stressi, koska saan kohtauksia aina ollessani opiskelija, mutta silloin, kun en opiskellut, migreenistä ei ollut tietoakaan.

 

 

Maanantaina mulla oli vapaapäivä lauantain koulupäivän vuoksi, ja tiistai oli niin normaali päivä, ettei siitä juuri ole kerrottavaa. 

Mutta eilen, torstaina, olin viimein ystäväni kanssa katsomassa Cheekistä kertovan Veljeni Vartija -elokuvan! <3 Mielestäni elokuva oli hyvä. Seuratessani Cheekin elämää valkokankaalta, tunnistin aiheista monia hänen biisejään. 

Tänään mulla on jälleen niin kipeä olo, että päätin jäädä kotiin lepäämään ja ajauduinkin sitten kirjoittelemaan blogia. Ensi viikolla aloitan viimeisen työharjoitteluni, jonka suoritan Helsikiläisessä hostellissa. Jännittää! Mutta hyvällä tavalla. Toivottavasti sekä migreeni että flunssa jättävät mut rauhaan edes työharjoittelun ajaksi!

See ya again <3

Petra

Share

Ladataan...
CleoPetra

Edellinen luonneanalyysi Oinaasta keräsi valtavan suosion pompaten kahdessa päivässä blogini luetuimmaksi postaukseksi. Oinaan jälkeen eläinradalla on vuorossa itsepäinen, mutta hyvin maanläheinen Härkä. Härät ovat erittäin mukavuudenhaluisia ja ihmissuhteissa hyvin rehellisiä.

SYNTYNYT 21.4.-20.5.

Luonteen avainsanat:

Rehellinen, itsepäinen, rakastava, maanläheinen, ahkera, mukavuudenhaluinen, luotettava, vakaa

Luonne:

Härkä on syntynyt keväällä, kun alkukevään loskakelit ovat jo melko lailla historiaa. Kasvit ovat jo juurtuneet maahan ja uusia kasvaa koko ajan lisää. Näiden kasvien tavoin myös Härkä tahtoo juurruttaa itsensä johonkin pysyvään luodakseen itselleen turvallisen ympäristön ja tunteakseen olonsa luottavaiseksi. Härät tykkäävät olla kotona, sillä se on heidän turvapaikkansa. Tyyneyden tyyssija, josta he eivät lähde muuta kuin hoitamaan päivittäisiä rutiinejaan. 

Härkä on ahkera ja kova tekemään töitä. Hän tahtoo hyvän elintason ja on myös laatutietoinen. Härkä on hyväsydäminen, mutta hänen luottamustaan on vaikea voittaa. Hänellä on tietynlainen maku ihmisten ja ystävien suhteen, ja tutustuu ihmisiin sen mukaan. 

Härkä rakastaa luontoa ja monilla Härkä-ihmisillä onkin laaja kasvituntemus. Härät ovat myös todella tuotteliaita ja yleensä saattavat loppuun sen minkä ikinä aloittavat. Härkä etenee kaikessa tekemässään hitaasti mutta varmasti. Hän tahtoo tehdä työnsä mahdollisimman tarkasti, ettei vain vahingossakaan joudu tehdä sitä uudestaan. Härkä ei vihaa mitään muuta niin paljon, kuin sitä että joutuu tehdä kovan työn alusta asti sen takia, ettei ollut tarpeeksi tarkka ensimmäisellä kerralla.

Kukaan ei ole yhtä kärsivällinen kuin Härkä. Hänellä ei yksinkertaisesti ole ikinä kiire minnekään, ja joskus hänen ainainen hidastelunsa saattaa jopa ärsyttää läheisiä, jotka huomauttelevat hänelle alati asiasta. Härkä on myös erittäin mukavuudenhaluinen, ja käyttää mieluiten mahdollisimman mukavia ja käytännöllisiä vaatteita. Yleensä myös kauniit hiuvit ovat Härän juttu, niillä hän tuo näyttävyyttä asuihinsa. Härkä ei myöskään voi sietää meteliä. Härät ovat usein myös tavalla tai toisella taiteellisia. He saattavat pitää klassisesta musiikista, maalaamisesta tai käsitöistä. Härät pitävät kaikesta kauniista. Naispuolinen Härkä saattaa olla innokas sisustaja tai pitää kalliista vaatteista. Miespuolinen Härkä taas saattaa olla innokas autoharrastaja.

Heikkoudet:

Itsepäisyys on yksi Härän suurimpia heikkouksia. Hän ei anna periksi, oli sitten kyse mielipiteestä tai mistä tahansa. Joskus myös Härän mukavuudenkaipuu saattaa ampua niin yli, että he laiskottelevat jopa viikkoja tekemättä mitään. Härät rakastavat ylellisyyttä ja asioiden omistamista. Ikävä kyllä, Härät tykkäävät omistaa myös ihmisiä. He saattavat olla ajoittain sairaalloisen mustasukkaisia kumppanistaan.

Yksi asia, mistä varsinkin Härän läheiset saavat kärsiä, on hänen hitautensa. Hänen liikkumattomuutensa saattaa olla välillä turhankin puuduttavaa muille ihmisille.

Rakkauselämä:

Härät etsivät elämäänsä mahdollisimman aitoa suhdetta - ja kumppania. Yleensä Härkä-ihmiset sitoutuvat pitkäksi aikaa ja saattavat esimerkiksi mennä naimisiin hyvin nuorena. Ainoa asia, mikä väistämättäkin uhkaa Härän rakkauselämää, on hänen omistushalunsa. Jos Härkä tahtoo suhteensa säilyvän, hänen on opeteltava luottamaan kumppaniinsa sataprosenttisesti. 

Härkä on kuitenkin parhaimmillaan erittäin rakastava ja rehellinen kumppani, joka hakisi rakkaalleen vaikka kuun taivaalta tehdäkseen hänet onnelliseksi. Härkä tahtoo, että myös kumppani osoittaa rakkauttaan usein ja tekee töitä suhteen eteen. Rakkaudenosoituksia Härkä tahtoo päivittäin ollakseen täysin varma, ettei kumppani vain leiki hänen kanssaan.

Varsinkin Härkä-naiset rakastavat lapsia ja tahtovatkin niitä ison lauman. Härkä on romantikko, ja usein hän rakastaa kaikkea mikä liittyy ikuiseen rakkauteen ja sen vaalimiseen. Härkä vaalii suhdettaan ja perhettään hyvin omistautuneesti. Härkä nainen on yksi koko eläinradan äidillisimpiä henkilöitä. 

Härästä saa erittäin hellän ja huolehtivaisen rakastajan, joka osaa huomioida kumppaniaan. Pitkässä suhteessa hän on kumppaninsa paras ystävä.

Yhteensopivat tähtimerkit:

Härkä, Rapu, Neitsyt, Skorpioni, Kauris, Kalat

Kuuluisia Härkiä:

Cher, Bono, Michelle Pfeiffer, Barbra Streisand, Sigmund Freud, Katharine Hepburn, Stevie Wonder, Kuningatar Elizabeth II, Jack Nicholson, Uma Thurman, Pierce Brosnan

Muuta:

Hallitseva Planeetta: Venus

Hallitsee kehossa: Niskaa

Onnenpäivä: Perjantai

Onnenväri: Vihreä, vaaleansininen

Onnennumerot: 6

Onnenkivet: Smaragdi, topaasi, akvamariini, safiiri, jade

Elementti: Maa

Laatu: Kiinteä-passiivinen

 

Petra

Share

Pages