Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Olen iloinen ja perus positiivinen ihminen, vitsailen ja parasta onkin nauraminen toisen tai toisten kanssa. Elämä on ihanaa ja se on täynnä pieniä riemukkaita hetkiä, kun pitää sellaisen pienen virneen ja kujeilun mukana.

Tämän lisäksi olen myös helposti taipuvainen tietynlaiseen melankoliaan. Pidän paljon siitä, että saan viettää aikaani ystävien ja perheeni kanssa, mutta ainakin kerran päivässä vetäydyn omiin oloihini hetkeksi.

Tässä hetkellisen haikeuden hetkellä törmäsin kauniiseen sanaan Saudade, johon voin samaistua toisinaan. Saudade tule portugalin kielestä ja se kuvastaa sitä, että ikävöi jonkin läsnäoloa tai jotakin mitä ennen rakasti tai rakastaa. Ei ole edes varmaa mikä se jokin on, mutta on vain syvä kaihoisa tunne siitä. Ihmisen lisäksi se voi olla esimerkiksi ikävä jotain lapsuuden hetkeä, ihania tunnetiloja sieltä täältä. Ikävä jotakin paikkaa, tuoksua tai kosketusta. Monesti muistoja tuovat tuoksut herättävät tälläisiä voimakkaita tunteita minulla. Tiedättekö mitä tarkoitan? Toivottavasti en kuulosta ihan hassulta? :)

Saudade ei välttämättä ole missään nimessä ikävä tunne, vaan on se on yhtä aikaa leppoisa ja kaihoisa, eikä aina järjellä selitettävissä. Se voi kestää ihan hetken ja unohtua samassa. Kaiken kaikkiaan kovin kaunis tunne sanan lisäksi.

//Saudade is a deep emotional state of nostalgic or profound melancholic longing for an absent something or someone that one loves. Moreover, it often carries a repressed knowledge that the object of longing might never return. One English translation of the word is missingness, although it might not convey the feeling of deep emotion attached to the word "saudade". Stronger forms of saudade might be felt towards people and things whose whereabouts are unknown, such as a lost lover, or a family member who has gone missing, moved away, separated, or died. Saudade was once described as "the love that remains" after someone is gone. Saudade is the recollection of feelings, experiences, places, or events that once brought excitement, pleasure, well-being, which now triggers the senses and makes one live again. It can be described as an emptiness, like someone (e.g., one's children, parents, sibling, grandparents, friends, pets) or something (e.g., places, things one used to do in childhood, or other activities performed in the past) that should be there in a particular moment is missing, and the individual feels this absence. It brings sad and happy feelings altogether, sadness for missing and happiness for having experienced the feeling.

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Ihanaa lauantai-iltaa! 

Minä olen puuhaillut tänään töitä, käynyt kasvitieteellisessä haukkaamassa trooppista ilmaa ja juossut pitkän lenkin pitkin maaseutua. Tälläiset rauhalliset viikonloput lasten kanssa tulevat todella tarpeeseen. 

La Luna koruja on tähän mennessä saanut tilata joulukuussa instagramin kautta, nyt minulla on ilo ilmoittaa, että koruja voit tilata henna.ilona.laakso@gmail.com kautta. Hinta on 89 euroa ja päälle tulee postikulut. Koru on hopeaa ja se on kullattu, valmistuksesta on vastannut ihana kultaseppä Laura Darth. 

Minulle tämä kaunis koru on tärkeä, sillä kuu itsessään merkitsee minulle paljon. Kerroinkin aiemmin, että sanon usein lapsilleni, että jos ikävä tulee, niin katse vain taivaalle. Sitä samaa kuuta minäkin ihastelen.

Kaikki me täällä saman kuun alla oleskelemme ja kaikki yhdenvertaisen tärkeitä .

Koruja on rajattu määrä, joten kannattaa olla ripeä tilauksen kanssa.

Haluan muistaa vielä teitä lukijoita arvonnalla, kommentoimalla tätä postausta olet yhden La Luna korun arvonnassa mukana. Korun voittaja arvotaan tiistaina 16.1 illan suussa.

 

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Tässä eräänä iltana tein ruokaa vanhempieni luona. Janoan kokeilla uusia reseptejä, haen usein ideoita ja erityisesti kauniit annokset herättävät mielenkiintoni. 

Halusin ehdottomasti testata seuraavaa reseptiä. Perinteinen Hawajilainen lohilautanen; Salmon Poke Bowl on erittäin helppo valmistaa. Kypsentämistä ei tarvita, vain nämä raaka-aineet kaikki yhteen koottuna. Rakastan puhtaita makuja ja sitä, että saan syödä kaunista ruokaa.

Tuoretta lohta pilkottuna

Ripaus soijakastiketta

1 tl sokeria

1/2 tl punaista chiliä

1 tl raastettua inkivääriä

Puolikkaan limenmehu puristettuna

Kourallinen kevätsipulia (itse käytin ruohosipulia) hienoksi silputtuna

Puolikas avokado kuutioituna

Hienoksi silputtua korianteria

Tätä voi syödä sellaisenaan tai koota salaatin joukkoon. Ihanaa iltasafkaa!

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Miksi pukeutuminen on välillä niin vaikeaa? Pukeutuisin tästä syystä mieluiten mekkoihin, sillä ne ratkaisevat ongelman mitä laittaa ala-tai yläosaksi. Jumpsuitit eli haalariasut ovat myös ihanan helppoja. 

No kerrankos löysin kivan asun Zaran alennusmyynneiltä, jota voi käyttää näin yhdessä tai erikseen, veikkaan, että vaatepaastosta huolimatta tämä oli hyvä ostos vaatekaappiini. Housut sopivat hyvin valkoisen t-paidan kanssa tai paita farkkujen kera. Riippuen siitä puetko lenkkitossut vaiko korkokengät muuttuu asun olemus heti kertaheitolla.

Minä olen enemmänkin lenkkareiden perään. Oletteko muuten kuulleet jo viime syksyllä pinnalla olleesta "ugly dad shoe" -trendistä. Näyttää siltä että tämä trendi jatkuu tänä keväänä, ennustaisin. Varsinkin Balenciagalla on näitä massiivisia lenkkareita, jotka on nähty esimerkiksi tämän neitokaisen jaloissa.

/Outfit from Zara

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

 

Niin sitä istuttiin junassa matkalla Tampereelle melkein hetken mielijohteesta. 

Arkiset jutut ovat pitäneet niin otteessaan, etten ole ehtinyt näkemään hyvää ystävääni Mai:ta hetkeen vaikka olemmekin liki päivittäin yhteydessä. Tuon pienen muorin kanssa on tullut kyllä koettua yhtä jos toista ja meillä on 100 prosenttinen ymmärrys toisiamme kohtaan.

Sisustelin koko aamun Mai:n uutta valoisaa ihanaa kotia, tepastelin yöpuku päällä vielä puolen päivän aikoihin ja join vähän liian monta kahvikupillista. Rupattelimme, otimme kuvia ja suunniteltiin tulevia menoja, parasta yhdessäoloa.

Vaikkakin kyseessä oli yhden yön visiitti, tuntuu että olin pidempään reissussa ja sain todellakin ladatttua akkuja uutta viikkoa varten.

Menkää ja tehkää, siitä se lähtee. Ihanaa viikkoa!

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, jota et ole koskaan tehnyt?

- Matkustin juhannuksena Monacoon, vuokrasin yksin Nizzasta auton ja ajelin pitkin poikin. Loppuvuodesta sain Volvolta kutsun Barcelonaan, ajelin myös siellä, sekin oli kivaa ja jännittävää.

- Otin pienen tatuoinnin.

- Ostin tontin ja päätin rakennuttaa oman talon.

2. Oletko kyennyt pitämään uutena vuotena tekemäsi lupaukset?

- Toivoin rauhaa ja rakkautta, en tehnyt mitään lupauksia varsinaisesti tai en ainakaan muista tehneeni.

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä kuluneen vuoden aikana?

- Tuli paljon!

4. Menetitkö ketään läheistäsi?

- En onneksi. <3

5. Missä maissa vierailit?

- Ranska, Viro, Ruotsi, Espanja, Monaco, Turkki

6. Mitä sellaista toivoit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?

- En muista toivoneeni oikein mitään. Eiku joo, toivoin lämmintä ja pitkää kesää!

7. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneena vuonna?

- La Luna -koru. Tontin ostaminen ja rakentajaksi ryhtyminen. Töidenkin kanssa olen ollut sopivan kunniahimoinen ja puuhaillut kaikenlaista.

8. Mikä oli suurin pettymyksesi?

- Ehkä yksi ihmissuhde, joka ei toiminutkaan, mutta josta olen kokemusta paljon rikkaampi. 

9. Sairastitko tai loukkaannuitko?

- Olin pari kertaa todella kipeänä, mutta ei mitään suurempia loukkaantumisia.

10. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

- Tulevaan taloon.

11. Mikä oli paras ostoksesi?

- No se talo ja tontti! ;)

12. Vuoteen 2016 verrattuna, oletko…

Onnellisempi vai onnettomampi?

Onnellisempi ehdottomasti! Aina on suunta ylöspäin.

Laihempi vai lihavampi?

En omista vaakaa, tai en osaa käyttää sitä.. ostin liian teknisen vaa-an aikoinaan, enkä saa sitä edes päälle. Joten uskoisin, että olen ihan samoissa mitoissa, ehkä olen saanut lenkkipoluilta vähän uusia lihaksia matkaan, who knows!?

Rikkaampi vai köyhempi?

- Rikkaampi.

13. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Murehtinut mennyttä ja tulevaa. Ajattelen, että jos muistelee liikaa menneitä asioita, pettymyksiä, suruja ja jännityksiä vaikuttaa ne liikaa tulevaisuuden suunnitelmiin. Se mitä meillä on, on vaan tämä nykyhetki ja siihen kannattaa suhtautua avoimin mielin. On tosi jännittävä ajatus, että mitä vaan voi tapahtua. Toivon, että olisin myös selannut vähemmän kännykkää ja keskittynyt enemmän olennaiseen.

14. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?

Joulua vietin perheen kesken hyvin perinteisin menoin. Juhannuksena olin yksin ja matkasin juhannusta karkuun Monacoon ystäviä moikkaamaan.

15. Rakastuitko vuoden aikana?

En tiedä rakastuinko, ainakin ihastuin. Ihastun palavasti todella helposti, olen tyytyväinen, että pystyn myös päästämään irti ja lopettamaan, jos asiat ei rullaakaan. Luotan omaan intuitioon ihmissuhteissa, se on paras neuvo mitä olen koskaan saanut.

16. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?

Olen kokenut varmasti vihantunteita monestakin asiasta, mutta perus positiivarina uskon aina ihmisten hyvyyteen. Kirjoitin tämän "Miksi puhut pahaa" melko tuohtuneena. ;)

17. Mitä halusit ja sait?

Sain ja saan edelleenkin toteuttaa itseäni korusuunnittelijana, sain matkustella, kokea todella paljon mahtavia juttuja. Olen ollut onnekas. Halusin myös nähdä Eileen Grayn Villan Monacossa ja sain toteutettua tämän haaveen. Tulevaisuuden seuraava haave olisi matkustaa Palm Springissa järjestettävään Modernism Week -tapahtumaan, jossa kierrellään 1900-luvun puolivälissä rakennettuja taloja läpi. Desert modernism kiinnostaa. Tämä on pitkälle menevä haave, jota tuskin pystyn nyt lähiaikoina toteuttamaan.

18. Mikä yksittäinen asia olisi selvästi tehnyt vuodestasi paremman ja onnellisemman?

Lue kohta 13. Eli jos olisin murehtinut vähemmän.

19. Mikä piti sinut järjissäsi?

Ystävät, liikunta ja unelmat. 

20. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten?

Trump!

21. Ketä tai mitä kaipasit?

Kaipasin välillä vanhan kotini lämmintä takkahuonetta ja raskaina hetkinä sitä tunnetta, että on joku toinenkin jakamassa arkea. Toisaalta tällä hetkellä pidän kuitenkin vapaudesta ja itsenäisyydestä.

22. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?

Ystäväpiirini on laajentunut ja olen siitä todella onnellinen. Nyt viime viikkoina yksi kiva tyyppi on saanut minut nauramaan ihan kippurassa, miten ihanaa onkaan viettää aikaa hauskan ihmisen seurassa ja joka osaa nauraa myös minun jutuille. Se on tosi tärkeää! ;)

 

23. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?

Se fakta että asiat aina järjestyvät ja uusia kivoja juttuja tulee vastaan huomaamatta.

24. Mitkä viisi asiaa asetat tavoitteiksi vuodelle 2018?

- panosta itseesi ensisijaisesti.

- lue lapsille paljon kirjoja ja ole läsnä.

- elä hetkessä.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Hahmottelin tulevan talon pohjaa, halusin piirtää sen teille ihan itse, sillä varsinaisessa pohjassa on mielestäni piirretty kaikenlaista huonekalua sinne tänne, selkeys on enemmän mieleeni.

Tästä näkee yksinkertaisuudessaan tulevan taloni. Halusin nimenomaan pienen budjettiini sopivan kompaktin talon jossa on kaikki tarpeellinen eikä mitään ylimääräistä. Ideaa tähän pohjaan sain arkkitehtikaveriltani.

Taloa voi hyvin laajentaa ja tulevaisuudessa pihalle tulisi mahdollisesti pihasauna, vaikken olekaan kummoinen saunoja. Veikkaan, että tulevaisuudessa rakennetaankin enemmän tälläisiä pienempia omakotitaloja suurten; järjettömänkin isojen omakotitalojen sijaan.

Minun makuuhuoneen ja kylpyhuoneen väliin on näillä näkymin tulossa lasiseinä tai liukuovisysteemi, kattoon voisi tulla verhokiskot antamaan yksityisyyttä, jos sitä haluaa.

Kaappitilaa talossa tarvitaan monellekin seinälle, mutta onneksi minulla ei ole niin hirveasti tavaraa, olen hyvä kierrättämään! Halusin myös, että minun makuuhuoneestä pääsee ulos, jotta vuodevaatteet saa helposti tuuletettua ja raikasta ilmaa sisälle. Minun makuuhuoneesta aukeaa pariovet olohuoneeseen.

Ikkunoita on eniten etelään ja länteen - niistä näkee tontin parhaimmat puolet: omenapuut ja komean kuusiaidan.

Talon toimitus osuu maaliskuulle, eli ei aikaakaan! Valmista pitäisi olla ehkä siinä elokuussa, ken tietää vaikka aiemmin. 

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

- Sinkki, tekee iholle hyvää. Vuonna 2017 olen hoitanut ihoani toden teolla, käynyt kasvohoidoissa ja mikroneulauksessa. Minua on kehotettu syömään sinkkiä ja olen huomannut, että se on parantanut ihon kuntoa ainakin minun kohdallani huomattavasti.

- Spiruliina-tabletteja vetelen myös ja olen siinä uskossa, että ne pitävät ihon vähän paremman värisenä, varsinkin kesällä. Samoin kurkumatabletit.

- Bebanthen -salva. Parasta huulivoide ja saa huulet näyttämään pehmeiltä ja pussattavilta. ;)

- Lime-kookos rasva ja vartalosuihke. Minusta tämän Baylis & Harding merkin tuoksu on kaikkien aikojen paras ja se taitaakin olla minun ominaistuoksuni tätä nykyä. Tätä ei enää myydä Sokoksilla tai ei oikein missään (kertokaa, jos olen väärässä). 

- Aamusporttailut ja lenkkitreffit kamujen kanssa. Kunnon hikilenkki tekee ihosta kuulaan.

- Ystävien kanssa oleskelu. Olen aina tykännyt käydä ulkona, enkä tarkoita mitään baari-iltoja vaan ihan vaan joukolla kokoontumista missä milloinkin. Keskustassa tai jonkun kotona. Sosiaalinen elämä tekee hyvää, kotona ehtii oleskelemaan vuosikaudet. 

Mitä hyväksi havaittuja kauneusjuttuja teillä olisi jakaa?

Mallailin muuten marmorilaattoja ja peiliä, miten kaunista onkin upottaa peili laattojen kanssa samaan tasoon, tämä idis laitetaan talteen.

Ihanaa vuotta 2018!

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

 

Olen tarkkaillut ja tiedostanut, että sanat ovat helppoja. Mitä tietoisemmaksi tulee siitä, että sanoista ei mitenkään oletusarvoisesti seuraa tekoja, ovat ne oikeastaan ihan samantekeviä. Kuulostaa jotenkin todella päivänselvältä asialta, mutta ei se ole.

Havahduin tähän eräänä päivänä, kun minulle lausuttiin kohteliaisuuksia. Ajatukseni oli jotain, että A: toi tyyppi valehtelee. B: Olen sille varmaan jotain velkaa. C: Sillä on hämäriä taka-ajatuksia. Minusta tuntuu, että aitoja sanoja on nykään vaikeampaa vastaanottaa sillä parisuhteissa, ystävyyssuhteissa, epäselvissä suhteissa... elämässä ylipäätänsä höpötellään aivan liian usein haaleita ja lätistään latteita. Näinä aikoina ihmiset irtaantuvat yhä enemmän toisistaan ja vastuusta toimia toistemme hyväksi.

Ei sitä turhaan SKAM:issakaan laulettu, että "Is not the words I want to hear from you".

2018 yritän itsekin tsempata ja toteuttaa kaikki höpisemäni jutut.

 

Kuva: Suvi Kesäläinen

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Joulu se on niin ihmisistä kii. Ihan sama onko ulkona sateista taikka lumista, joulutunnelma hiipii salakavalasti viimeistään näin aattona kun jouluaaton lastenohjelmat kuuluu taustalla, Lumiukon tunnari viimeistelee kaiken. 

 

Tänään on ollut parasta herätä tyttäreni vierestä täältä lapsuudenkodistani. Täällä sitä on vietetty joulut vuodesta -85 alkaen.

 

Näyttää paljon siltä että seuraava joulu ollaan minun uudessa talossa, sillä rakennuslupa tuli juuri postissa. Paras joululahja minulle.

 

Ihanaa joulua lukijat hyvät!

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Kiire alkaa saamaan jo epätodellisia piirteitä, mutta ei hätää. Joulupyhinä meinaan ottaa todella rennosti:

- Vetäisen Barcelonan lentokentältä ostetut geelisukat jalkaan ja joogaan minkä kerkiän.

- Katson elokuvia, viimeksi katsoin toistamiseen elokuvan LEON. Muutenkin klassikkoleffat kiinnostavat, varsinkin kun saa olla joutilaana joulupyhinä. Ruokaa on jääkaapissa riittämiin ja kaikki läheiset vierellä.

- Pakkaan korin täyteen herkkuja ja menen kaverin luokse kokkailemaan. Ylläri-illalliset ovat ihania ja ranskalaiseen ruokateemaan sopien meinaan pukea nyt niin kovin muodikkaan baskerin päätäni koristamaan.

- Illat ovat aina olleet suosikkejani. Lomalla on aikaa tehdä täyshuolto itselleen; jalkakylpyjä vaikka joka ilta.- Etsin kaikki lempisisustuslehteni ja suunnittelen huolella tulevaa taloani. Kaikki materiaalit on jo mietitty, keittiö on aikalailla päätetty, mutta kiinnostavat yksityiskohdat vielä mietinnässä. Tarkkaan saan laskea, jotta pysyn budjetissa. Olin muuten aivan varma, että voitin lotossa, kun luin uutisen, jossa kerrottiin, että Turun Stockalla pelattiin lottovoittokuponki. Tutkimusteni mukaan minä se en kuitenkaan ollut. - Pesen pyykkiä, mieluiten valkoista, sillä rakastan erityisesti puhtaiden valkoisten pyykkien ripustamista. Viikkaamista ja nuuhkimista. Olen löytänyt myös silittämisen ilon mitä tulee valkoisiin tyynyliinoihin, t-paitoihin ja kauluspaitoihin.Toivon, että löydän tieni myös tänne blogin suuntaan ja saan vihdoin näytettyä teille tulevan pikkutaloni pohjakuvan.

Rauhallista Joulunodotusta! 

 

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Minä ja moni muu jakaa sen faktan, että joulupöydän parhaimmat palat löytyvät kylmistä ruoista. Kalapöytä on suosikkini ja olen jo muutamat joulun tehnyt oman spesiaalikalan. Limemarinoitua graavilohta, jonka tekeminen onnistuu näin:

700 g tuoretta lohifilettä (mieluiten ruodoton jo valmiiksi)

2 rkl karkeaa merisuolaa

2 tl sokeria

2 limen raastettu kuori

1/2 limen mehu

Piparjuuritahna:

1 prk (120g) smetanaa

2 rkl piparjuuriraastetta

1/2 dl kermavaahtoa (vispattuna)

ripaus sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria

Nypi lohifileestä ruodot pois (parempi vaan ostaa valmiiksi ruodoton, sanon minä). Ripottele fileen päälle suola, sokeri ja limen kuoriraaste. Valuta päälle limemehu. Kääri kala voipaperiin ja kelmuun ja siirrä pakastepussiin. Anna fileen maustua jääkaapissa painon alla noin 8 tuntia tai yön yli (minun kala oli yön yli). 

Pyyhi suola kalan pinnasta ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Sekoita piparjuurismetanan ainekset ja tarjoile kalan kaverina.

 

Toinen hyvä ja yksinkertaisen joulupöydän alkuruokana toimii hyvin ranskalainen Créme Ninon, eli tuorehernekeitto, jonka tekeminen onnistuu näin:

2 salottisipulia

1-2 porkkanaa

2 rkl voita

2 dl kasvislientä 
 
200 g ranskankermaa
 
1,5 dl kuohukermaa
 
450 g (pakaste)herneitä
 
sitruunamehua
 
merisuolaa ja pippuria
 
kuivaa kuohuviiniä

Kuulota pilkotut sipulit ja porkkanat voissa. Lisää kasvisliemi, puolet ranskankermasta ja puolet kermasta kattilaan. Kiehauta ja anna porista noin 15 min. 

Sekoita loput ranskankermasta ja kuohukermasta kulhossa ja vatkaa vaahdoksi. 

Lisää sulaneet herneet keittoon, nosta lämpötilaa ja kiehauta parin minuutin ajan. Lisää sitruunanmehu, suolaa ja pippuria. Ota pois kuumalta levyltä ja soseuta sauvasoseuttajalla tasaiseksi. 
 
Lisää nokare kuohu-ranskakermaseosta  keittoon ja lopuksi loraus kuivaa kuohuviiniä. Koristele mielesi mukaan, laittaisin kuusenkerkkiä luomaan jouluista tunnelmaa, mutta enpähän kesällä kerännyt vaikka meinasin. 

 

 

Share

Pages