Jouluksi Baklavaa

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Meidän joulun jälkiruoka on jo päätetty, me niin tehdään Baklavaa Josen ohjeen mukaan.


Palataan vielä parin viikon takaiseen aurinkoiseen sunnuntaipäivään. Jose, tuo ihana kokki Turusta tuli meille valmistamaan päivällistä pitkän kaavan mukaan. Opetti muutamia aivan ihania ruokia ja sellaisia pieniä, mutta tuikitärkeitä juttuja ruoanlaitosta. Josen voi muuten ihan oikeasti tilata omaan kotiin tekemään ruokaa.


Sain nyt ohjeen baklawaan ja tietysti haluan jakaa sen teillekin...tämä on minun suurta herkkua ja täydellinen jälkkäri joulupöytään. Ohje sopii uunivuoasta ihan semisti pienempään uunivuokaan.


1 pkt (450) filotaikina. Voiteluun 200g voita


Täyte: 300 g suolaamattomia pistaasipähkinöitä (löytyy mm. kauppahallista) 2 dl tomusokeria 200 g kuorittuja manteleita


Kostutusliemi: 3dl vettä  3,5 dl sokeria 1/2 tl appelsiinikukintovettä 1/2 tl ruusuvettä 1 sitruunan kuori raastettuna 2 rkl sitruunamehua


P1011088.JPG


Sulata filotaikina yön yli jääkaapissa.


Valmista kostutusliemi: Sekoita sokeria ja vettä kattilassa ja kiehauta noin 5 minuuttia, lisää sitruunanmehua ja ota pois liedeltä. Koostumus on oikea kun tipautat pöydälle tipan ja se tuntuu siirappisen tahmealta. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää makuvedet. Makuvedet tuoksuvat muuten ihan taivaalliselta!


P1011109.JPG


Sulata voi ja rouhi pähkinät karkeaksi veitsellä. Me käytettiin blenderin pientä lisäosaa, jolla surautimme hienon pähkinäseoksen. Voitelee vuoka voilla ensin ja levitä taikinarulla pöydälla auki. Nostele taikinalevy vuokaan ja viillä ylimääräiset taikinapäädyt pois. Voitele kostutusliemellä ja nosta toinen taikina - toista tämä 5 kertaa. Muista kostutus joka kerroksen välillä.


P1011062.JPG


P1011082.JPG


Näiden kerrosten jälkeen ripottele puolet pähkinäseoksesta ja tomusokerista - toista taikinaprosessi uudestaan 3 kertaa ja ripottele loput pähkinät ja tomusokeri. Jatka samaa prosessia kunnes taikina loppuu. Muista se kostutus kerrosten välillä!


P1011077.JPG


P1011101.JPG


Molemmat keskittyy omiin tärkeisiin puuhiin:


P1011137.JPG


Leikkaa päällimaiset kerrokset sopiviksi paloiksi. Voitele pinta kostutusliemellä ja paista 180 asteessa 25 minuuttia. Laske 150 asteeseen ja jatkaa 15-20 min.


P1011165.JPG


Ota pois uunista ja anna hetki jäähtyä. Leikkaa palat pohjaan asti ja kostuta kostutusliemellä. Anna imeytyä ennen tarjoamista.


P1011316.JPG


Nä on vähän liian hyviä:


P1011342.JPG


Mun vauvatkin sai maistaa:


P1011459.JPG


P1011071.JPG


P1011175.JPG


Mona hoitaa:


P1011412.JPG



Kiitos vielä suuresti loistavalle kokille, olet tervetullut meille koska vaan! Mona kans.


/making baklawa with Joseph ♥ ♥

Share

Kommentit

LittleB (Ei varmistettu) http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/

Näyttää namilta! Mä oon syönyt baklavaa ainoastaan yhen kerran, joskus 90-luvun kotitalouden tunnin Kreikka-aiheisella viikolla, ja se oli kyllä yks parhaista herkuista mitä oon ikinä maistanut! :)

//MAYOPIC (Ei varmistettu) http://mayopic.blogspot.se

Nam, näyttää herkulta! :) Ja ihania kuvia taas, niinkuin aina.

Taina L.

mistä tuota appelsiininkukintovettä mahtaa saada? Täällä maalla nuudelitkin tuntuu olevan eksoottisia, joten täytynee tehdä reissu Turkuun =D

Coco
Coco Sweet Dreams

Jose oli ostanut tätä ja ruusuvettä siitä verotoimistoa vastaapäätä olevasta "ulkomaalaiskaupasta." En tiedä tarkkaa osoitetta, mutta siinä uudenmaankadulla, tiedätkö? Siellä myydään tosi paljon kaikenlaista, ihan yrteistä lähtien. Suositteli muuten nimenomaan yrttejä sieltä ostettavaksi - myydään nipuissa ja paljon edullisempaa/parempaa kaupan ruukkuversioihin verrattuna.

Coco
Coco Sweet Dreams

Tai siis anikaistenkatua se taitaa siinä kohtaa olla. ;)

KataP (Ei varmistettu) http://stellealcioccolato.blogspot.fi/

Hei, kiva kuulla tosta yrttivinkistä... Mun täytyy mennä tonne kauppaan ostoksille! :)
Haluaisin niin Josen kokkikurssille. Kaikki ruoat teidän sunnuntaipäivältä näytti sen verran herkullisilta! :)

Taina L.

juu, tiedän sen paikan, täytynee sitten ensi Turku-visiitillä poiketa =)

VIIRU.P (Ei varmistettu)

Hei kiitos ihanasta ideasta mietinkin tässä yks päivä et mitä tekisi jouluna herkkua mutta mistä saa filotaikinaa ja mitä se on? Kauniita ihmisiä ja kauniita kuvia jälleen kerran! :)

VIIRU.P (Ei varmistettu)

ja mistä yleensä saa tota appelsiini kukintovettä???

Coco
Coco Sweet Dreams

Filotaikinaa löytyy pakastealtaasta, omani ostin ihan perus Prismasta. Se kannattaa laittaa edellisenä iltana  jääkaappiin niin sulaa sopivasti. Tuota kukintovettä löytynee erilaisista etnisistä kaupoista, veikkaan, että suuremmissa marketeissakin myydään. Stockalta löytyy yleensä mitä vaan. :)

Kommentoi

Ladataan...