Ruokaa arki-iltaan + kilpailu

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Kaupallinen yhteistyö: HK Rypsiporsas

Nopeat ja pikaisesti paistetut, tuoreista raaka-aineista valmistet ruoat maistuvat meillä päivittäin

Yritän aina keksiä perheelleni nopeita ja helppoja, mutta ennen kaikkea ravitsevia ruokia. Meidän arki on useimmiten kiireistä, joten annos pitää saada lautaselle nopeasti, jotta ehdimme seuraavaan paikkaan. 

Lisään ruokiin erilaisia yrttejä ja vihanneksia, niitä kun lapset syövät meillä huonoiten ja niitä haluan heidän kuitenkin oppivan syömään aina vain enemmän ja enemmän.

Melkoisen uutena tuttavuutena otin itselleni haasteen vastaan tämän yhteistyön tiimoilta ja päätin kokeilla pitkästä aikaa possua ruoassamme. HK:n rypsiporsaan liha on sataprosenttisesti kotimaista, maukasta ja pehmeää laatulihaa ja kokeilemani maustamaton suikale maistuu puhtaalta, liha melkein sulaa suuhun.  Suikaleet kypsyvät näppärästi parissa minuutissa ja ovat siitä syystä todella helppo valmistaa.

Valmistin nopean nuudeliwokin, jossa oli ajatuksena käyttää tuoreita ja aitoja makuja maustamattomasta lihasta alkaen.

Nopea Nuudeliwok kahdelle:

HK Rypsiporsasta maustamattomana suikaleena (ota rasia huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä)

Puolikas porkkana suikaloituna

Kevätsipulia kourallinen silputtuna

Kiinankaalia 4 dl silputtuna 

Maustekastike:

Soijakastiketta 4 rkl

Ruokosokeria 1 rkl

Inkivääriä 2 tl

Päälle:

Suolapähkinöitä ja tuoretta minttua sekä korianteria.

Voit tehdä marinadin jo edellisenä päivänä, onnistuu toki yhtä lailla vaikka samana iltana.

Marinoi suikaleet ja paista avokadoöljyssä, muutaman minuutin paistoaika riittää. Siirrä suikaleet suureen kulhoon. Pyöräytä kevyesti porkkanaviipaleet ja kevätsipulit samalla pannulla, vastapaistettu rypsiporsas tuo kasviksiin sopivasti makua. Siirrä kasvikset possujen kanssa samaan kulhoon. Kypsennä pilkottu kiinankaali pannulla, tähänkin riittää pari minuuttia.

Keitä nuudelit. Nosta ne possujen ja kasvisten kera kulhoon. Sekoita kaikki ja kasaa lautasille. Ripottele valmiiden annosten päälle suolapähkinöitä, ne antavat mukavan suutuntuman ja lisämakua annokseen. Päälle maun mukaan (eli reilusti) minttua ja korianteria. Nämä yrtit antavat ruoalle sen viimeisen raikkaan silauksen ja muistuttavat muuten jännästi yhdessä kaiken kanssa maultaan vähän vietnamilaisia kesärullia. Nam! 

*

LOPUKSI sain järjestää mukavan kilpailun teille lukijoille. Kommentoi tätä postausta ja jaa oma lempipossuresepti kommenttikenttään. Valitsen joukosta minun mielestäni parhaimman ja palkinnoksi voittajalle lähtee Opa Valu paistokattila 4l. Lycka till kisaan ja kokkailemisiin! :) Vastausaikaa 2.3 asti.

Share

Kommentit

SuviM (Ei varmistettu)

Hei! Kiitos ihanasta blogistasi :) Ihailen sisustus- ja vaatetyyliäsi! Minulla olisi sinulle kysymys, kun olen ymmärtänyt että Turussa asustelet. Tiedätkö onko sinne tässä lähiaikoina tullut jotakin ihanaa uutta lifestyle/ sisustusliikettä? Ihan kuin olisin tällaisesta jostakin blogista lukenut lähiaikoina, mutta nyt en löydä sitä postausta mistään..Kiitos jos jaksat vastailla :) Huomenna olisi suuntana Turku, ja voisi muutamat kaupat käydä läpi :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Voi hitsiläinen! Taidan olla jo myöhässä viestini kanssa... mutta ainakin Avelia Ruissalon suunnalla on vierailun arvoinen. Tyttö ja Vuohi, suhteellisen uusi, siinä linnankadulla. Sen vieressa Dots. Nämä muistui nyt äkkiseltään mieleeni suht uusista liikkeistä.

OliviaX (Ei varmistettu)

Siis mikä tämä kilpailu ja yhteistyökuvio on? Poikkeaa mileistäni täysin blogin muusta linjasta ja tyylistä... Tehotuotetun porsaanlihan mainostaminen on vähintään mautonta ja todella vastenmielistä. *Unfollow!

meea11 (Ei varmistettu)

Possunsuikaleita
porkkanoita
paprikajauhetta
yrttimaustetta
vettä

kermaa
suolakurkkuja

Pikainen ruskistus pannulla. Sen jälkeen suikaleet pataan . Samaan pataan porkkanat, mausteet ja nestettä. Kun porkkanat ja lihat kypsiä niin lisää joukkoon kerma ja suolakurkkukuutioita. Anna olla vielä hetki.
Kerman joukkoon voi lisätä vähän esim vehnäjauhoja suurustamaan.

Keitä kastikkeen kanssa riisiä tai pastaa.

Eveliina25 (Ei varmistettu)

Paistokattila kuulostaa kivalta, osallistun siis kisaan. :) olenkin ajatellut hamstrata valurautaa, nimi kuulostaa siltä? syön possua ainoastaan kerran vuodessa, se on iskän valmistama lähiluomu joulukinkku!

Emmi Mi (Ei varmistettu)

Pulled porkia tulee aina välillä tehtyä: illalla possun niskaa, sipulia isoina paloina, fariinisokeria, chiliä, inkivääriä ja 2dl soijaa & lihalientä niin paljon, että possu peittyy valmiiksi marinoitumaan pataan. Aamulla kaveri uuniin työpäivän ajaksi kansi päällä 150c. Noin 8h päästä pata ulos, anna vetäytyä ja revi rouheiksi paloiksi. Syö tacojen tai vaikka leivän päällä coleslawn ja sirachan kanssa. Helppoo!

MiniAnna (Ei varmistettu)

Meillä tehdään possua aika harvoin, mutta kun tehdään, niin sitten pidemmän kaavan kautta suussa sulavaa pulled porkia. Yleensä tarjoan tuota nyhtöpossua valkosipulisen parsakaalin tai marinoidun kaalisalaatin kanssa. En kyllä kuollaksenikaan muista mistä olen nämä reseptit napannut. Pulled porkin resepti taitaa olla yhdistelty useammastakin eri reseptistä. Edeltävänä päivänä laitan possun maustumaan: hieron pintaan mausteseoksen, johon tulee merisuolaa, Santa Maria garlic & pepper-mausteseosta, savupaprikajauhetta, fariinisokeria ja hieman chiliä -> liha pussiin ja jääkaappiin yön yli. Aamulla sitten keitän liemen, johon tulee pari isoa sipulia, muutama valkosipulinkynsi, vettä, loraus soijakastiketta ja pari tähtianista. Liha suureen uunivuokaan ja liemi päälle siten, että sitä on noin 1/3-1/2 lihan korkeudesta. Liha uuniin tunniksi 170 asteeseen, jonka jälkeen asteet alennetaan 140-150:een ja annetaan muhia uunissa n. 8 tuntia, kunnes liha hajoaa haarukalla repiessä. Puolessa välin paistoa käännetään liha. Ja sen jälkeen, kun liha on kypsyttyään revitty suikaleiksi, niin laitetaan vielä puoleksi tunniksi uuniin jälkilämmölle. Pulled pork on jo ehkä vähän mennyttä ruokamaailmassa, mutta ah niin hyvää ja suussasulavaa! Valkosipulinen parsakaali sopii todella hyvin tuon possun kanssa: paistan parsakaalin nuppuja seesam- ja rypsiöljyn seoksessa ja kun nuput vähän pehmentyneet, sekoitan joukkoon kastikkeen, johon tulee soijakastiketta, fariinisokeria, valkosipulia (oman maun mukaan, itse laitan ainakin 3 kynttä), raastettua inkivääriä, ripaus chilijauhetta, loraus kalafondia sekä 1dl kylmää vettä, johon sekoitettu 1 rkl maizenaa). Sitten vain sekoitetaan pannulla ja annetaan hieman sakeutua.

May

https://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/karamellipossu/014391

Hauduta padassa miedolla lämmöllä 6-9 tuntia. Tarjoa ranskankerman ja hyvän quacamolen kanssa. Tai vain basmatiriisin :)

OutiJuuu. (Ei varmistettu)

Heippa!
Jos meillä syödään possua tehdään siitä Pulled porkia tai sitten tällaista uunipataan: possunsisäfile leikataan pieniksi pihveiksi, paistetaan pannulla voissa molemmin puolin, paiston lopuksi kaadan pannulle noin 1rkl/pikkupihvi soijaa ja perään lorauksen vettä, kaadan paistetut pihvit uunipataan, näin teen koko pihvi määrälle. Sitten paistan veneiksi suikaloidut punasipulit pannulla ja kaadan ne myös pataan. Koko komeuden päälle levitän ketsuppia ja fariinisokeria, sekä lisään vettä niin että kaikki melkein peittyvät. Uuniin 180 ja noin puoli tuntia, sitten lasken lämmön 150 ja pata voi rauhassa muhia noin 1,5 - 2 tuntia, muista vaan tarkistaa ettei neste pääse kuivumaan. Tarjoan padan muusin, koko perunoiden tai riisin kanssa. Tämä on talvinen tuhti, vähän makeahko possupata. Ja todellakaan ohjeessa ei ole virhettä tähän ei tule yhtään suolaa tai pippuria! Enjoy :)

terveenä

Pastakastike:

Possunsuikaleita, kuivattuja aprikooseja (tuore ananaskin käy),punaista paprikaa, sipulia, valkosipulia, aurajuustoa ja ranskankermaa, tietysti myös suolaa ja mustapippuria.

Tätä voi muutella, mitä kotona sattuu olemaan. Broilerinfileistä tulee myös erinomaista.

TB (Ei varmistettu)

Hapanimelää possua!

Porsaanliha suikaleita(marinoi soijakastikkeessa ja omenamehussa)
Paprikaa
Sipulia
Valkosipulia
Ananasta
Kastikepohjaan:
Omenaviinietikkaa
Soijakastiketta
Omenamehua
Ananas tölkin mehu
(Maizenaa jos haluaa paksuntaa kastiketta, ei välttämätön)

Suikaloidaan vihannekset ja paistetaan lihan kanssa, sekoita kastike ainekset keskenään ja lisää pannulle. Anna hautua hiljalleen niin pitkään kuin maltat odottaa :D määrät voi päättää oman maun mukaan ja sekaan voi laittaa lisäksi milloin mitäkin. Tarjoillaan riisin tai nuudelin kanssa.

Ihan parasta :)

500 Days of Autumn

Hei!
Olen itsekin vähän huono kokkailemaan possusta, mutta ihastuin rypsiporsaan suikaleisiin ja kiepautin ne suosikkiruokani, vietnamilaisten salaatilehtien sisään makeassa marinadissa yhdessä maukkaan riisin sekä vihannesten kera !
Suosikkipossureseptini tällä hetkellä : http://www.lily.fi/blogit/500-days-autumn/122nd-day-autumn-vietnamilaiset-possurullat :) 
Aurinkoista kevättä, 
Tiina 

Kommentoi

Ladataan...