Talon pohja

Coco Sweet Dreams

 

Hahmottelin tulevan talon pohjaa, halusin piirtää sen teille ihan itse, sillä varsinaisessa pohjassa on mielestäni piirretty kaikenlaista huonekalua sinne tänne, selkeys on enemmän mieleeni.

Tästä näkee yksinkertaisuudessaan tulevan taloni. Halusin nimenomaan pienen budjettiini sopivan kompaktin talon jossa on kaikki tarpeellinen eikä mitään ylimääräistä. Ideaa tähän pohjaan sain arkkitehtikaveriltani.

Taloa voi hyvin laajentaa ja tulevaisuudessa pihalle tulisi mahdollisesti pihasauna, vaikken olekaan kummoinen saunoja. Veikkaan, että tulevaisuudessa rakennetaankin enemmän tälläisiä pienempia omakotitaloja suurten; järjettömänkin isojen omakotitalojen sijaan.

Minun makuuhuoneen ja kylpyhuoneen väliin on näillä näkymin tulossa lasiseinä tai liukuovisysteemi, kattoon voisi tulla verhokiskot antamaan yksityisyyttä, jos sitä haluaa.

Kaappitilaa talossa tarvitaan monellekin seinälle, mutta onneksi minulla ei ole niin hirveasti tavaraa, olen hyvä kierrättämään! Halusin myös, että minun makuuhuoneestä pääsee ulos, jotta vuodevaatteet saa helposti tuuletettua ja raikasta ilmaa sisälle. Minun makuuhuoneesta aukeaa pariovet olohuoneeseen.

Ikkunoita on eniten etelään ja länteen - niistä näkee tontin parhaimmat puolet: omenapuut ja komean kuusiaidan.

Talon toimitus osuu maaliskuulle, eli ei aikaakaan! Valmista pitäisi olla ehkä siinä elokuussa, ken tietää vaikka aiemmin. 

Share

Kommentit

Marie_ (Ei varmistettu)

Kompakti on parasta!

Coco
Coco Sweet Dreams

That's right!

Vieras1 (Ei varmistettu)

Hyvältä näyttää. Sinun näköisesi, mitä olen blogia seurannut.
Innolla odotan uusia postauksia.

Rohkea päätös jättää sisäsauna pois. Monesti suomalaisissa kodeissa tärkeä huone.

Kannattaa valita makuuhuoneem ja kylpyhuoneen väli tarkkaan, että ei välistä tule kosteus tai vesi.
Meillä oli kodinhoitohuoneesta ja makuuhuoneesta kulku kylppäriin. Jouduimme poistamaan makuuhuoneen oven ja laittamaan seinän tilalle, kun oli epäkäytännöllinem ja valui suihkuvesi makuuhuoneen puolelle...

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitos! <3

Itse en ole kovin innokas saunoja, joten jätin sen nyt pois. Mutta ehkä saan sen pihasaunan vielä tulevaisuudessa, se olisi ihana!

Ja jep, tuo makkarin ja kylppärin väli on vielä täysin kesken ja mietinnässä.. lasiseinästä kuitenkin tulee ihan seinän kaltainen. Uskoisin, että ammattilaisten käsissä kaikki käytännönjutut menevät ihan all right.

Vierailija (Ei varmistettu)

En myöskään kaipaisi saunaa kotiini! Neliöiden tuhlausta mokoman rakentaminen Vähän mietityttää kuitenkin jos suihku on "samaa tilaa" makuuhuoneen kanssa, että vesieristetäänkö myös makuuhuone tällöin? Montako neliötä uusi asuntosi on? (Kiinnostaa koska olen myös itse suunnittelemassa kompaktia pohjaa tällä hetkellä)

Coco
Coco Sweet Dreams

Kylppäri on vähän alempana. Itse lasiseinä ja ovi/liukuovi on käytännössä kuin seinä, niin ei tarvitse vesieristää. Lasiseinäsysteemi toki on vielä täysin suunnittelematta/hyväksymättä.

Asunto on about 100 neliötä.

Talonrakennus (Ei varmistettu)

Ihana! Kovin sinun näköinen ja ihanan kompaktin oloinen. Kiva päästä seuraamaan talonrakennusprojektia, jossa tehdään rohkeasti erilainen (=omanlainen) koti, eikä budjetti ole tähtitieteellinen. Tulinpa hyvälle tuulelle tästä postauksesta. Odotan innolla projektin etenemistä :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Joo mä toivon tästä projektista juuri sellaisen, että joku muukin "uskaltaisi" lähteä samantyyliseen hankkeeseen ja että melko pienelläkin budjetilla on mahdollista rakentaa talo. Toki fakta on se, että rakentaminen suomessa on aika hinnoissaan ja meininki toisinaan vähintäänkin leväperäistä, mutta olen mielestäni ihan hyvissä käsissä ja ympäriltäni löytyy alan ihmisiä. Jo esim maatöiden hinta kuulostaa tähtitieteelliseltä omaan korvaani.

Vierailija (Ei varmistettu)

Todella järkevää tällainen kompakti asuminen. Tulee varmasti kaunis koti.
Ainoa asia mitä mietin, wc:n oven suunta kohti tupakeittiötä? Olisiko ovi suunnattuna makuuhuoneeseen päin parempi.

Coco
Coco Sweet Dreams

Täytyypi laittaa mietintään. :)

Heidi_ama (Ei varmistettu)

Joutuvatko lapset käymään pesulla sinun huoneesi kautta? Lasten ollessa pieniä varmaan OK, mutta teininä ei enää niin kivaa...?

Coco
Coco Sweet Dreams

Suihkun viereen tulee sellainen laatoitettu seinämä. Talo on suunniteltu nyt tämän hetken tilanteeseen, tarpeisiin ja toiveisiin, vähän sellaisena projektina myös itselleni... uskoisin, että tulen toteuttamaan vielä muutamiakin talo/asunto/remonttihankkeita, ennen pikkutyyppien teini-ikää. ;) Ja kuten kirjoitin, niin taloa voi toki myös laajentaa, jos tila loppuu ihan kesken.

Aikkis (Ei varmistettu)

Kivalta vaikuttaa tuollainen pieni talo! Ikkunan eteen sijoitettu kylpyamme on ihana idea :)

Laadin sinulle muutaman kysymyksen.. Hankala tietysti hahmottaa, kun kalusteita ei ole kuvattu, mutta:

-onko eteiseen mitoitettu laskutilaa?
-liukuovet saattaisivat vähentää hukkaneliöitä (vaikea sanoa ilman kalustussuunnitelmia)
-itse en sijoittaisi WC:tä siten, että ovi aukeaa tupakeittiöön (nykyisten wc:n ja vh:n ovien kohdalla voisi olla jotakin kaunista esim. kasvillisuutta/ tms.)+mikä on tuon em. "tupakeittiö-wc:n" viereen jäävän tyhjän tilan funktio nykyisen suunnitelman mukaan?
-onko taloon tulossa kattoikkunoita? (riittääkö luonnonvaloa ilman niitä?)
-takan sijoittelu jäi mietityttämään. Nykyisen suunnitelman mukaan toteutettuna takkatulta ihaileva joutuu samalla katselemaan kahta ovea (khh ja makuuhuone). Onko takan nykyiseen sijaintiin jokin erityinen syy?

Coco
Coco Sweet Dreams

Tosi hyviä pointteja, täytyy miettiä näitä. Kiitos!

Heidi_ama (Ei varmistettu)

Juu ei vessaa olohuoneen tai keittiön yhteyteen, apua!

Hietakari_sandriff (Ei varmistettu)

Lasisinäksi ehdotamme meidän Bläk sarjan tilanjakajan. Käy kurkkaamassa instassa @hietakari_sandriff :)

Siguriina (Ei varmistettu)

Tää voi olla turhaa jälkiviisautta jos talo on jo tulossa, mutta komppaan edellisiä siinä, että eteinen ja sen säilytystilat ovat huipputärkeät talon toimivuuden kannalta. Ja vessa tupakeittiön yhteydessä epämukava ajatus, ainakin jonkinlainen seinäke tms. pitäisi olla välissä. Voisko khh:en siirtää kuolleeseen tilaan mh 1:n ja vessan väliin, niin että kulku vessaan tulisi khh kautta, väliovi siellä vaimentaisi tuplasti ääniä? Samalla toiset makuuhuoneet saisivat lisätilaa.

maikku67
Vihreitä unelmia

Lapsuudenkotini on 100-neliöinen enkä ole koskaan tajunnut pitää sitä pienenä :) Kiva nähdä, millainen talosta tulee. Minä laittaisin kaksisuuntaisen takan keskelle ja siirtäisin makkarin tupakeittiötä vastapäätä niin, että takka näkyisi pariovista. Pieni musta pihasauna olisi ihana ja päätyyn vielä pieni kasvihuone :) Käytännön ihmisenä ehkä myös vähän miettisin vielä säilytystiloja ;) Onnea projektiin!

Wiiwi (Ei varmistettu)

Hei! Ihana, mielenkiintoinen projekti! Kiva seurata! Tuli mieleeni voisiko tuohon wc:n ja vaatehuoneen ovia vastapäätä laittaa esim. liukuovikaapisto, kuten yllä edellinen kommentoijakin mietti? Voisi jäädä ylhäältä auki ja liukuovikaapistoseinää vasten tupakeittiön puolelle se takka. Nämä vain äkkiseltään tuli mieleeni, mutta varmasti osaat itsekin miettiä perheesi tarpeita vastaavan kodin :) Onnea ja voimia rakennusprojektiin!

CH (Ei varmistettu)

Kivan kompakti koti ja hyviä ehdotuksia ylläm itsekin pohtisin tuota erillisen vessan ja vaatehuoneen sijoittelua vielä, tai ainakin ovien suuntaamista.

Onko tämän hetkinen asuntosi tulossa kenties myyntiin tai vuokralle? Itse samalta alueelta puutalokämppä kiikarissa.. :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Heippa! Voi laittaa minulle sähköpostia dreamscoco@gmail.com niin välitän sun tiedot eteenpäin. :)

Siguriina (Ei varmistettu)

Vielä yks ehdotus, sori. Jos kodinhoitohuoneen paikalla oliskin pieni "eteinen", josta olis kulku molempiin makkareihin+wc ja suihku. Tää antais yksityisyyttä ja äänieristystä sekä makkareihin että wc:hen. Ja toinen suihkutilakin olis kätsä, vaikka ei tietenkään pakollinen.

Sitten khh ja vh vois olla yhdistetty tila, johon olis käynti eteisen puolelta ja sen seinä jatkuis yhtenäisenä mh 1:n seinään asti. Näin ovet tupakeittiöstä vähenis viidestä kahteen - helpottais sisustamista ja tila ei olis levoton.

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten muuten tuo keittiö? Kovin vähän kaappitilaa kun jääkaappi, pakastin, hella ja tiskikone vievät oman tilansa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meinaatko ulko-oven viereen laittaa mitään kaappeja ulkovaatteille tai kengille?

Pixie (Ei varmistettu)

Mukavan selkeä ja kompakti pohja! Tästä tulee varmasti kiva talo!

Mutta aiemmissa kommenteissa oli mielestäni ihan hyviä mietintäpointteja otettu esille. Ja yksi, johon itse kiinnittäisin huomioita, oli kommentti liittyen pesutiloihin kulkuun. Kun joskus tulee aika myydä talo (sain sen käsityksen, ettet aio tässä loppuelämääsi asua), eivät potentiaaliset ostajat välttämättä arvosta sitä, että kylpyhuoneeseen on kulku ainoastaan masterbedroomin kautta ja se voi hankaloittaa myyntiä.

Piirtämäsi kuvan mittasuhteissa näyttäsi siltä, että erillistä WC:tä voisi laajentaa niin, että sinne mahtuisi suihkukin, ja itse harkitsisin tosissani sitä vaihtoehtoa, jos on mahdollinen toteuttaa. Muitakin vaihtoehtoja varmasti on, tuo lienee helpoin, jos tilaa laajennukselle on ja muuten haluaa pitää suunnitelmasta kiinni.

Tsemppiä projektiin!

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitos! Samat aatokset :)

AnnaRiina (Ei varmistettu)

Hei,
Tällaisen insinöörin silmään osuu joitakin käytönnön kannalta hankalia ratkaisuja pohjapiirustuksessa. Oletko miettinyt sellaista ratkaisua, että sijoittaisit kodinhoitohuoneen keittiön ja kylpyhuoneen väliin. Siten Kodinhoitohuoneen kautta voisi olla myös kulku kylppäriin ja kylppäristä olisi helppo heittää pyykit pyykkikoriin eikä muut asukkaat kulkisi makuuhuoneen kautta kylppäriin. Silloin makuuhuone 3:n voisi siirtä lähemmäs mh2:sta ja wc voisi tulla ulko-oven viereen. Silloin se ei aukeaisi suoraan olohuoneeseen/keittiöön. Vaatehuone voisi jäädä suunnittelemaasi paikkaan, jolloin se rajaisi eteistä pois tupakeittiöstä. Wc:n taakse voisi vaikka tehdä vaatehuoneen makuuhuoneelle 3.

Kommentoi