Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

Coco Sweet Dreams

Yhteistyössä Alpro

Minä olen nyt kuulkaas keittänyt aikamoisen sopan!

Kaiken a ja o on tuoreet yrtit ja pehmoiset tomaatit - niiden aika on nyt. Olin onnekas ja sain äitini kaverilta pussillisen itse kasvatettuja tomaatteja ja näistä kehittelin täydellisen tomaattikeiton. En osannut aavistaa miten hyvää tästä tulikaan, onnistuin kertaheitolla. Onneksi kirjoitin ohjeen samalla ylös, sillä tähän keittoon kuului yhteistyö belgialaisen Alpron kanssa. Alpro haastoi minut kokeilemaan kasviperäisiä tuotteita ruoanlaitossa ja minähän tartuin haasteeseen. Käytin keitossani kasvipohjaista Alpron ruoanlaittovalmistetta, joka on täyteläinen ja terveellinen vaihtoehto eläiperäiselle kermalle.

Tomaattikeitto on aina kuulunut minun ja isäni ehdottomiin lempiruokiin - tästä halusin kehittää oman muunnelman. Syön muuten paljon tomaatteja ihan paljaaltaan, olen lukenut niiden terveysvaikutuksista paljon.

Tarvitset:

1kg hyviä tomaatteja, minulla oli myös kirsikkatomaatteja

6 valkosipulin kynttä (vähempikin riittää, muttei minulle)

kourallinen yrttejä: basilikaa, oreganoa, korianteria ja persiljaa

1tlk Mutti Tomaattipyré

1rkl vaaleaa ruokosokeria

puolikkaan appelsiinin mehu

reilu 1 dl kuivaa valkoviiniä

1 purkki Alpron ruoanlaittovalmistetta

1 Fond du Chef kasvisliemi

Valmiin keiton päälle Alpron maustamatonta jugurttia ja ripaus hyvää oliiviöljyä.

Kattilan pohjalle loraus öljyä. Purista valkosipulit ja kuullota valkosipulit pehmeiksi. Lisää osa yrteistä ja Mutti tomaattipyréetä sekaan. Sekoita ja anna samalla maustua. Lisää sokeria, viiniä ja purista puolikas appelsiini. Pilko suurpiirteisesti tomaatit ja lisää ne sekaan. Anna hetki muhia näin. Lisää lopuksi Alpro ruoanlaittovalmistetta ja kasvisliemi ja anna taas muhia hiljalleen noin 10 minuuttia. Kun seos vaikuttaa pehmeältä ja kaada varovasti koko keitto blenderiin. Keitosta saa tulla kuohkea ja blenderi saa käydä pitkään.
Keitto on nopea valmistaa ja aivan taivaallisen makuista. Päälle voi nostaa vielä ruokalusikallisen Alpron jugurttihapatettua soijatuotetta, antaa vähän uutta sävyä keittoon.

Olen niin innoissani ihan omasta reseptistäni, että teidän on testattava tätä. Laittakaa kommenttia pidittekö?

 

Share

Kommentit

Kysyjä (Ei varmistettu)

Kuulostaapa hyvältä. Mitä mieltä olet soijaestrogeeniuskomuksista?

Coco
Coco Sweet Dreams

Toi on niin hyvää! <3

Mä uskon ihan perus kohtuullisuuteen - ihan mistä vaan ruoasta tai juomasta kun puhutaan. Mitä mieltä sinä olet?

TaruKoo (Ei varmistettu) http://sweetandlovelyblogi.blogspot.fi/

Oi, tää vaikuttaa niin hyvältä! Pakko vielä kysäistä, kun en ole ennen tomaattikeittoa valmistanut, että soseutetaanko ne tomskut siis ihan kuorineen? Ei jää kökkäreitä? :) Ja sitten voisikohan tuon viinin korvata jollain?

Coco
Coco Sweet Dreams

Ei tuu kokkareita, kun soppa laitetaan blenderiin/sauvasekoitin käy kans... Pitäisi tulla ihan sametin pehmoista. Mä käytin alkoholitonta viiniä, mitä saa marketeista, viini antaa mun mielestä "potkua", en osaa nyt sanoa, mikä ois vastaava? 

Kommentoi