Västerbottenost ja illalliskutsu

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Yhteistyössä Västerbottenost

Minun täytyy myöntää, että rakastan juustoja! Maukkaat juustot ovat yksinkertaisesti jotain niin ihanaa! Tässä postauksessa jaan teille kolme juustoista reseptiä ja lopussa kerron miten yksi ihana lukijani pääsee kanssani illalliselle Helsinkiin 10.5.

Fine dining meiningin halusin tällä kertaa jättää pois ja näin ilmojen lämmettyä vein juustoiset herkkuni ulos.

Tänäkin vuonna halusin yhdistää kaksi lempimakuani, Västerbottenostia ja rapuja. Piknikille pakkasin ravuista, punasipulista ja limestä tehdyn seoksen, joka sitten kasattiin rapsakkaan endiivin päälle:

 

Rapu-juustosalaatti endiivillä

Marinoi tiikeriravunpyrstöt.

Marinadiin tulee 2 valkosipulia puristettuna, 1/2 lime, kourallinen timjamia, ripaus suolaa ja pippuria. Anna rapujen marinoitua kunnolla, ainakin puoli tuntia. Paista ravut pikaisesti parilapannulla.

Yhdistä rapujen kanssa pieniksi paloiksi leikattua punasipulia, tuoretta ananasta ja pieniä siivuja Västerbottenostia. Seos asetellaan endiivien päälle ja sitten vaan nautiskellaan koko komeus.

 

Västerbottenost-piiras

 

Tätä ehkä tunnetuinta klassikkoa Västerbottenostin piirasta halusin palavasti kokeilla.

Västerbottenost-piiras

Taikina
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä

Täyte:
150 Västerbottensost-raastetta
3 kananmunaa
2 dl vispikermaa
suolaa ja mustapippuria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita taikinan ainekset ja anna levätä viileässä tunti. Painele taikina vuokaan, pistele haarukalla ja esipaista noin 10 minuuttia. Sekoita kananmunat ja kerma, lisää juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kumoa piirakkavuokaan ja paista noin 20 minuuttia. Jäähdytän piiras.

 

Vasterbottenost viikunoilla, vadelmilla ja hillolla.

 

Nautin juustoista suuresti ihan sellaisenaan, joten tähän kolmanteen herkkuun halusin tuoda vain yksinkertaisia makuja.

Viikunahilloa, vadelmia ja pehmeitä viikunoita.

Makuyhdistelmä pehmeällä makealla vivahteella sopii hyvin päättämään tämän piknik-aterian. Pakkauspaperiin käärityt herkut ovat muuten yksi helpoimmista tavoista kuljettaa piknikeväitä!

Näistä piknik-kuvista vähän fiininpään uutiseen. Tähän yhteistyöhön liittyy lukijakilpailu jossa yksi lukijani pääsee minun ja muutaman muun bloggaajan kera yhteiselle illalliselle Helsinkiin 10.5! Ainakin Nata ja suloinen Sofié liittyy seuraamme.

 

Kommentoi siis tätä postausta ja kerro oma juustoinen herkkusi. Inspiraatiota voit hakea Västerbottenostin resepti-sivuilta.

Olisi ihana nähdä yksi teistä!

Share

Kommentit

Inspirations (Ei varmistettu) http://favouriteinspirations.blogspot.fi/

Nam, miten ihana postaus! Siinä yhdistyy minunkin kaksi suurta rakkautta; meri ja juustost <3
Kaunista ja raikasta blogiasi on aina ilo seurata. Itsekin nautin juustoista useimmiten eniten ihan sellaisenaan tai just hedelmäpalojen kanssa. Voisin osallistua tähän kuitenkin kahdella ruokaisammalla juustoisella herkulla:
1. Jauhoton pizza italiano, jonka pohja tehdään kokonaan voimakkaan makuisesta juustoraasteesta ja rahkasta, tässä tapauksessa tietysti Västerbottenista, ohje täällä:
http://favouriteinspirations.blogspot.fi/2014/03/jauhoton-vhh-pizza-ital...
2. Juustoinen broilerigratiini, johon Västerbotten olisi varmasti myös täydellinen valinta, ohje täällä:
http://favouriteinspirations.blogspot.fi/2014/04/kahden-kaalin-aura-broi...
Aurinkoista viikkoa!

Maki (Ei varmistettu)

Se tekemäsi rapu-juustosalaatti endiivillä oli todella hyvä makucombo! Helppoa mutta hyvää. Kiitos vielä hauskasta illasta! :)

jennimaria (Ei varmistettu)

tuota rapusalaattia täytyy ehdottomasti kokeilla! yleensä tykkään syödä juustot sellaisenaan, herkkuina vaikka viikunoiden tai rypäleiden kanssa . taitaa siis myös tuo juusto + vadelma + viikunakombo mennä kokeiluun :)

LiinaK (Ei varmistettu)

Minä rakastuin New York -vuosinani valkoiseen (tomaatittomaan) pizzaan, jossa pohjan päälle sekoitetaan Ricottasta, tuoreesta, italialaisesta persiljasta (flat leaf parsely) ja pilkotusta valkosipulista tehty seos, joka maustetaan mustapippurilla ja suolalla. Päälle Västerbottenia raasteena ja kuumaan uuniin. Ennen syömistä silputaan pizzan päälle vielä tuoretta Basilikaa. Jos haluaa, pizzan voi kruunata lorauksella oliivi -tai tryffelioljyä. Ihanaa!

Surku (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/laurareissaa

Västerbottenia lisäisin kuivatuista juureksista tehtyyn salaattiin. Juureslastut lämpimiksi ja sekaan loraus oliiviöljyä ja juustolastuja. Ei ehkä just tähän vuodenaikaan, mutta syksyiselle illalliselle oiva alkuruoka. :) Lapsille tarjoilisin perinteisenä tikkuruokana, tikkuihin seuraksi ainakin hapanta omenaa tai päärynää, viinirypäleitä ja kirsikkatomaatteja.

Miten itse juustoa söisin.. No, koittakaa olla nauramatta tai yökkäilemättä! Opin Kaakkois-Aasiassa syömään aamiaiseksi raakoja kananmunia (ja kyllä, olin tietoinen salmonellavaarasta..) ja Suomessa toteutan kyseisen aamiaisen näin: Rikon kaksi munaa kulhoon, sekoitan mukaan suolaa, reilusti sitruunapippuria ja kevät- tai ruohosipulia sekä lopuksi juustoraastetta - ja kyllä, lopputulos on uskomattoman hyvää! Keskivahvat juustot ovat tässä "keitoksessa" parhaita.

Liinak (Ei varmistettu)

Mä olen tässä jo päiviä juuston rakastajana ja aasialaista ruokaa palvovana miettinyt, että uskallanko lähteä tähän sun herkkuusi. Se nimittäin kuulostaa siltä, että pitäisin siitä kovasti! Mutta tuo raaka muna...Annecyssä sain Michelin tähden ravintolassa kauhean vatsataudin, kun söi alkupalaksi raa'an munan. Siinä oli piparkakkutaikinaa muruina ja outo valkea kastike. Le Francais! Tres weird. Hankin luomumunan ja otan riskin. Sun resepti houkuttaa kovin..........

LiinaK (Ei varmistettu)

Mun toi nimimerkki menee vähän miten sattuu mut siis Liinak ja LiinaK on sama Liina :)

kristin (Ei varmistettu)

Oi,
juusto kun juusto käy ja maistuu mulle, mutta parhaita on kyllä voimakkaat ja kovat juustot ihan sellasenaan. Näin kesää kohden odotan jo kesän herkkuruokaa halloum kesäkurpitsa pihvejä, niin helppoja ja niin maukkaita!
ja btw. kuulostaa ihan super kivalta tää lukijakilpailu

ellalla (Ei varmistettu)

Valkohomejuusto ja TUC-suolakeksit <3

Annanen (Ei varmistettu)

Mä rakastan mozzarellajuustoa! Teen ihanaa piirasta siitä, tomaatista, mausteista ja pinjansiemenistä. Niin hyvää raikkaan salaatin kanssa.

Laura/homevialaura (Ei varmistettu) http://homevialaura.com

Ihana skaba! Osallistuin jo Sohvin blogissa, mutta kokeilen onneani täälläkin. Västerbottenost-tyypistä juustoa tyykkään nauttia esimerkiksi lastuina grillipannulla paistettujen, sitruunalla maustettujen parsojen päällä. Toiseksi tulee mieleen heti kaikenlaiset leipiin ja salaatteihin sopivat "sotkut", kuten tahna avokadosta, limestä, basilikasta, valkosipulista, suolasta, pippurista ja juustosta. Ja tietenkin kaikki hedelmäiset salaatit, joissa esimerkiksi viikunaa, rypäleitä, omenaa, rucolaa, pähkinää ja juustoa. Riittäähän näitä, juustohiiren yhdistelmiä. :)

Marini (Ei varmistettu)

Minä olen vasta viimeaikoina päässyt juustojen makuun ja tuntuukin, että aivan uusi maailma on avautunut eteeni, ihanaa!Tähän asti olen pärjännyt suurinpiirtein edamilla, joten kirittävää riittää ;-) Nyt paras vinkkini on shamppanja kera keksin viikunahillolla ja shamppanjajuustolla

Karkki (Ei varmistettu) http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/

Oma suosikkijuustoreseptini, artisokka-pesto-halloumleivät, löytyvät täältä:
http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/02/03/superherkkua-artisok...

Niihin vaan iskee himoa aina välillä, mutta kyllä kaikki muutkin juustoherkut kelpaavat.

Västerbottenin sivujen resepteistä silmään pisti erityisesti juustokakku punaherukoilla. Mummon herukkapensaiden satoa odotellessa!

http://vasterbottensost.com/fi/recept/vasterbottensost-juustokakku-viini...

..A.. (Ei varmistettu)

Juustot monella erilaisella yhdistelmällä ovat ihan lemppareitani, mutta nyt näin keväällä kesän lämpöä odotellessa yhdistäisin Västerbottenostin tuoreen mansikan ja tummien viinirypäleiden kanssa tosi tumman vihreään vähän kovempaan ja rapsakampaan salaattiin, esim cosmopolitan sekä joukkoon vielä rucolaa ja kylkeen itsetehtyä focacciaa, juomana joku mukavan kevyt valkoviini tai perrier kivennäisvesi, ah aivan ihanaa :)

Kommentoi

Ladataan...