You are what you eat

Coco Sweet Dreams

Kun ulkona paukkuu pakkanen, on kiva lämmitellä sisällä villasukat jalassa ja valmistaa hyvää ruokaa. Kastaa kädet taikinaan ja tehdä kaikkia herkkuja. Me tehtiin viikonloppuna pizzaa, salamipizza oli oma suosikkini. Oletteko muuten törmänneet hyvään pizzapohjan ohjeeseen? Saa laittaa linkkiä semmoiseen.

Terkkuja mummulasta, me lähdetään pian ulos metsästämään kuusenoksia sun muita.

Share

Kommentit

Yleensä teen pizzapohjan Pastanjauhajien pomminvarmalla ohjeella: http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2005/10/perinteinen-pizza.html

Mukavaa joulunodotusta sinne!

whitelily
White Lily

Hyvä pohja tulee myös, kun käyttää täysjyvävehnäjauhoja. Parempaa kuin normi vehnäjauhoilla :) NAm.

Vierailija (Ei varmistettu)

Teen pizzan ehdottomasti durumjauhoista, siinä pussin kyljessä oleva ohje on ihan toimiva. Voi kumpa olisi leivinuuni, jossa paistaa pizzat!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä teen pizzapohjan aina seuraavalla ohjeella: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/7327/Pizzapohja/ MUTTA korvaan puolet vehnäjauhoista ruisjauhoilla ja lisäksi n. 1dl juustoraastetta! Tulee tosi hyvä. :) Viimeks lorautin pikkasen kans kaurahiutaileita, tuli rapeempi pohja.

Noona (Ei varmistettu)

Omaan ohjeeseeni tulee:

1,5 dl lämmintä vettä
sokeria
suolaa
1/3 pussillinen kuivahiivaa
reilu 3 dl durumvehnäjauhoja (niin, että takina ei tartu käsiin, ei yhtään enempää)
kunnon loraus esim. oliiviöljyä

Taikinasta tulee kolme pizzaa.

Hiiva, suola ja sokeri kippoon, vesi päälle. Lisää jauhot ja öljy ja vaivaa taikina kunnolla. Anna kohota kelmun alla noin 2 h (tunnissakin tulee syötävää, jos on kova nälkä). Kauli mahdollisimman ohueksi ja paista mahdollisimman kuumassa.

Pizzakivi on edelleen hankintalistalla, mutta lähelle pääsee, kun lämmittää pellin kuumaksi uunissa ja laittaa pohjan kuumalle pellille ilman leivinpaperia. Sitten vaan tomaattikastike ja täytteet vauhdilla päälle ja uuniin. Itselläni ainakin tuolla ohjeella tulee rapea, reunoilta ilmakuplainen pohja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten teit omasi Coco?

VIIRU (Ei varmistettu)

Jos joku omistaa leipäkoneen, yleensä niiden mukana tulee ohje, sillä
tulee tosi hyvä pizza taikina ja pullataikina eikä tarvitse itse
tehdä mitään. Laiskana ostan myös valmiita pohjia ja kun laittaa
öljyä pohjan päälle siitä tulee oikeilla höystöillä oikein makea.
Cocolle iso kiitos omena piirakka ohjeesta!!! Emme ole eläissään
maistanut yhtä hyvää syötiin se viikonlopun aikana ja tein ohjeen
tuplana ja aijon tehdä
sitä ens vkl.n glögi bileisiin. Kiitos vielä kerran!!!
ps. kerrohan jotain joulu sisustus vinkkejä : )

Paha juttu, teen käsituntumalla ja silmällä. En ole koskaan leipoessani pizzaa, sämpylää tai pullaa tuijottanut reseptivihkoa. Hyvin on joka kerta maistunut. Mutta reseptiä siitä ei saa.. Ehkä ajan kanssa oppii?

Tommi K
Isyyspakkaus

Naapuripalstan Pizza Bianca -ohjeessa muutaman viikon takaa on oikein hyvä pizzapohjan resepti:

http://www.lily.fi/juttu/pizza-bianca

ElinaH (Ei varmistettu)

Myös itse teen pizza-taikinan näppituntumalla, mutta julkinen salaisuuteni pizzan teossa on jättää taikina hyvin löysäksi. Kohotuksen jälkeen kulhosta uunipellille/kivelle/jne, jossa taikina taputellaan reilun jauhomäärän kanssa niin ohueksi kuin uskaltaa. Taattu lopputulos ohuesta ja rapeasta pohjasta. Näin kauliminenkaan ei "kuoleta" kohotusta ja hiivan tekemiä taikoja...

Pizzanautintoja kaikille!

Kommentoi