Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Viikko sitten vietin täydellisen iltapäivän, ehkä parhaimpia idiksiä on hakea kylmää skumppaa ja istahtaa Puutorin penkille kirsikkapuiden alle. Siellä on ihmisen hyvä olla. Nyt kukat varmaan jo varistavat kukkia kauniisti nurmikolle.

Mahtavan ihanaa viikonloppua! Nautitaan putoavista terälehdistä, kuohuvasta ja ukkosesta. Kuten olen aikaisemminkin todennut, ukonilmassa ja rankkasateessa on jotain jännittävää ja kaunista tunnelmaa. Sellaista odottavaa. Pienenä aina juostiin rankkasateella nakuna pihalle pomppimaan, se oli hurjan hauskaa! Ei se varmaan enää ole soveliasta?

Näihin kuviin ja tunnelmiin.

ps. Viikonloppuna toteutan kivan kukkajutun, erityisesti hääihmisten kannattaa olla kuulolla!

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Viime vuonna tuskailin meidän pihan kanssa, halusin poistaa entisen asukkaan huolella tekemät tuuheat perennat ja luoda minimalistisen japanilaisen puutarhan, auts. Auta armias, onneksi en lähtenyt karsimaan yhtään mitään vaan odotin ensi vuoteen. Nyt rakastan aaltoilevia ja vehreitä kukkapenkkejä, jotka hallitusti reunustavat pihan reunoja, pihan keskikosa on jätetty nurmikolle, joten piha on kuitenkin selkeä. Entisellä asukkaalla jäi takimmainen perenna vielä vaiheeseen ja sitä ajattelin lähteä itse rakentamaan.

Olin pitkään hukassa ja kummissani, kun en oikein tiennyt mitä haluan ja mistä minä oikeasti pidän, kunnes törmäsin Suvi Sur Le Vif, blogin kautta hurmaaviin Sarah Pricen luomiin puutarhoihin. Tämä tyyli miellyttää ja sopii meidän tämän hetkiseen puutarhaan täydellisesti ja lähdin ottamaan vähän selvää mitä kaikkea Sarahin tyylisiin puutarhoihin kuuluu.

Kerroksellisuus on kaiken a ja o. Pitkään kukkivat ja sirot kasvit oikealla tavalla ryhmitelyinä. Tässä muutama esimerkki:

1.kerros. Kevätesikko ja munkkineilikka lännenkylmäkukan kanssa.

2. kerros. Punaluppio Sanguisorba officinalis,  <-- todella kaunis! Etelänrantakukka Lythrum virgatum. Mustakaunokki Centaurea nigra ja Kuusamakasveista Purtojuuri Succisa pratensis

3. kerros. Korkeat kasvit, kuten Jättiverbena Verbena bonariensis . Koristeheiniä, esimerkiksi Siniheinää Molinia caerulea

Itse ajattelin metsästää ensisijaisesti elefanttiheinää, jättiverbenaa, punaluppiota, neilikkaa ja kurjenmiekkaa. Teen oman suunnitelman kuinka kerrostan kasvit ja tarkistan vielä myyjältä sopivatko kyseisest kasvit happamalle maalle, niinkuin meillä. Kuvissa näyttää olevan myös paljon ihan kedonkukkia, täytyy pitää silmät auki täällä maalla. Eiköhän se siitä ala hahmottumaan.

Näitä kuvia voisin katsoa vaikka kuinka kauan, ovat kuin unesta. Maalauksenomaisia taideteoksia. Ei minulla mitenkään suuret odotukset ole oman pihani suhteen.

Kaikki kuvat Sarah Price Landscapes

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Lapset nukkuu. Kesäilta - vielä pitää päästä ulos. Muutaman kukan kerääminen pihalta, hämärä, oliiveja ja erityisen lämmin. Arki-illan ihanuutta. Ei muuta lisättävää, tässä on kaikki.

Share

Pages