Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Lasken itseni melkein kasvissyöjäksi, mutta mereneläviä en voi vastustaa. Tänään illalla ajattelin keittää nämä kaunokaiset Josephin ohjeen mukaan.

Simpukat neljälle hengelle.

Pese/harjaa simpukat kylmässä vedessä ja tsekkaa huonot yksilöt pois, eli jos kuori on rikki tai simpukka ei sulkeudu kun kopautat sitä --> roskiin.

1 pullo valkoviiniä

1 kynsi valkosipulia

1 sipuli

200 g voita

1 kpl sitruunaa (kuorittu ja pilkottu)

1/2 dl sitruunanmehua

Ensin pilkot sipulin, valkosipulin ja sitruunan ja paistat niitä voissa (älä anna ruskettua) Lisäät valkoviiniä ja keität 1/4 osaa pois kunnes alkoholin maku häviää.

2rkl kasvislientä

1rkl hakattua persiljaa

suolaa ja mustapippuria

Keittämisen jälkeen lisäät loput aineet ja sitruunanmehun ja kiehautat muutaman minuutin ajan. Kypsennyksessä laitat liemen kattila pohjaan ja odotat, että se kiehuu. Lisäät simpukoita ja peität kannella. Kypsennä koko ajan täydellä liekillä niin, että höyryä muodostuu kattilan sisällä ja keität noin 3 minuuttia. Simpukat kypsyvät aika nopeasti, kannattaa kypsentää vähän kerrallaan, älä täytä koko kattilaa simpukoilla.

Hyvää ruokahalua ja iltaa tyypit!

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Siinä missä valkoinen on mustakin lempivärini, ei tosin välttämättä yhdessä. Kokonaan mustavalkoinen koti olisi aika tylsä, joten mustan kaveriksi sopii hyvin murretut sävyt. Seuraava kotini voisikin olla aika tummanpuhuva.

Viikonloppu vierähti ennätysnopeasti. Eilen olin iltamissa ja juhlallisuudet venyivät yömyöhäiseen. Sitä ennen kävin kiertelemässä Artek Aitta pop up-kaupassa. Olisin halunnut ostaa kaiken, mutta poikkeuksellisesti palasin kotiin tyhjin käsin. Säästäminen on nyt avainsana, sillä uuden sohvani on tarkoitus saapua ensi viikon lopulla ja pieni kaupunkilomakin siintää kiikarissa. 

Nyt se kesä on virallisesti siirretty talviaikaan ja tummat sävyt valtaavat taas suurimman osan ajasta. Täytynee osata nauttia tästäkin kaudesta.

Hyvää kynttilöiden tuoksuista iltaa teille!

x

 

 

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Yhteistyö F6 hotellin kanssa.

Teille on tullut varmasti hyvin selväksi, että rakastan hotelleja. Minulle yksi tärkeimmistä seikoista on mielenkiintoinen sisustus, joka antaa inspiraatiota omaan kotiin tai muuten vaan luksusta matkaan. Tulen yleensä reissuiltani pää täynnä intoa uudistaa taas kotia - se on ihanaa!

Hotellielämässä pidän siitä, että saan seurata ihmisiä ja miettiä mistä he tulevat, mitä he ajattelevat. Miksi ovat hotellissa? Ovatko kenties karkumatkalla, lepomatkalla vai bisnesmatkalla.

Rakkaudesta hotelleihin ajattelin aloittaa uuden juttusarjan, jossa keskitytään sisustukseen hotelleissa. On hieno huomata miten kodikkaaksi ne ovat vuosi vuodelta tulleet. Ehkä Suomen hotelleissa on vielä paljon parantamisen varaa, mutta persoollinen ote sisustamiseen alkaa pikku hiljaa nostamaan päätään. Yhtenä hyvänä esimerkkinä tästä on Hotelli F6, jossa yövyin gaalaviikonloppuna blogiyhteistyön merkeissä.

Sisustustavarat on haalittu ympäri maailmaa ja huonekalut ovat pääosin Tanskasta - se tekee yleisilmeestä rauhallisen. Sisustuksesta on vastannut sisustusarkkitehti Jarkko Puro. Aamupalapöytä oli hyvin suomalainen astioineen päivineen ja sieltä löytyi jopa käsintehtyjä karjalanpiirakoita, voitte vain kuvitella miten väsyneet gaalajuhlijat nauttivat pöydän antimista. Vielä kerran pitää kiittää vielä keittiön sydämellistä henkilökuntaa, joka tarjosi meille keskellä yötä yöpalaa, keittivät kahvit ja muutenkin ymmärsivät meitä - olitte ihania ja jäitte meidän mieleen. 

Share

Pages