Ladataan...
Coconut Journal

Kesä on tullut mun luo ihan huomaamatta tänä vuonna. Yksi viikko satoi neljä päivää rakeita ja seuraavana olikin 15 astetta lämmintä. Kesä on minusta ihanin vuodenaikaja olen ilmojen lämmettyä alkanut viettää enemmän aikaa ulkona.  Koska olen tällä hetkellä opiskelija, minulla ei ole tiedossa varsinaista kesälomaa. Olen saanut kesäksi mahtavan työpaikan, jossa tulen viettämään suuren osan ajastani. Silti olen alkanut ajatella kaikkia kesäisiä viikonloppuja ja vapaapäiviä. Miten  oikein haluan kuluttaa vapaa-aikani?

Kesän ykkösjuttu on tänä vuonna Tikkurila festivaalit. Se on kesän ainoa festari johon aion osallistua. Itse tykkään käydä keikoilla muutenkin, mutta ystäväpiiristä ei oikein löydy samanhenkistä musiikkia kuuntelevaa seuraa. Lisäksi tämä ei ole mikään halpa huvi. Päätettiin kuitenkin osallistua joillekin festarille kesällä ja se jokin on Tikkurila festivaali. Siellä on suomalaisia esiintyjiä minun makuuni. Tykkään kovasti suomalaisesta musiikista ja odotan kovasti mm. Teflon brothersien ja Haloo Helsingin! keikkaa. HH:n olen nähnyt ennenkin muutaman kerran.

Koska koko kesä ei voi olla pelkkää rahan menoa, on minun bucket listilläni melko paljon tosi edullisia tai ilmaisia juttuja. Tavoite kuitenkin on saada kesältä jotain säästöönkin. Budjettiystävällisiä juttuja listallani ovat

Mennä rannalle uimaan. Tähän liittyy se, että olemme koko kesän kaupungissa. Tiedossa ei ole mökille menoa tai muuta. Mutta haluan silti viettää ainakin yhden kauniin päivän uimarannalla.

Aion kesällä nähdä paljon ystäviäni. Tämä tarkoittaa sitä, että vietän luultavasti paljon aikaa kotikaupungissani. Ystävät ovat minulle todella tärkeitä ja nyt tämä kesä voisi olla sellainen kun koodaa sellaisillekkin tutuille joita ei hetkeen ole tavannut.

Haluan syödä mahdollisimman paljon jäätelöä. Se on ihana herkku lämpimillä keleillä. Tätä rajoittaa kuitenkin hiljattain esille tullut ongelma maidon kanssa. Nykyään on makuja joka lähtöön myös maidottomissa vaihtoehdoissa. Tällä hetkellä pakkasesta löytyy kaurapohjaista suklaajäätelöä ja riisipohjaista vaniljaa. Ja onneksi rakastan sorbettia.

Mikä olisi parempaa aikaa mekkojen suurkuluttajalle kuin kesä? Teininä vähät välitin oliko ulkona -20 astetta vai +25 astetta, mekko oli päällä silti. Nyt odotan lämpimiä kesäkelejä innolla, että pääsen käyttämään kaikkia omistamiani ihanuuksia. Varsinkin kaapin perällä olevat maximekot ansaitsevat taas paikkansa arkivaatteiden joukossa.

 

Hyvää kesää kaikille!

Postauksen kuvat ovat kesäkuvia menneiltä vuosilta. Toivottavasti tänäkin vuonna jää jotain kameralle talteen.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Coconut Journal

En ole sellainen ihminen, että käyttäisin rahaa luksus kosmetiikkkaan. Suosin edullisia ja toimivia tuotteita. Plussaa tule aina myös siitä jos tuotteet ovat helposti saatavilla eli kulutan myös ns markettikosmetiikkaa. 

Opiskelijana minulla ei myöskään ole kovin suuria summia käyttää meikkeihin ja hiustuotteisiin. Olen oppinut löytämään muutamia säätökuurin varmoja valintoja. Tässä on niistä muutama.

Matrix: texture builder tupeeraussuihke, Lumene: nordic chic precision eyeliner, Max factor: lipfinity huulilakka, Nyx: matte lip cream, We care icon puuteri, Dermosil: all-in-one maskara, Four reasons shaper hiuslakka.

Tämä puuteri oli todellinen löytö hintaluokassaan. Puuterin olen ostanut emotionista useampaan kertaan ja hintaa sillä on noin 7e. Kaipaan puuteriltani aika suurta peittävyyttä mutta käytän alla.myös meikkivoidetta.

Miinusta kulmikkaasta pakkauksesta. Kulmiin jää aina käyttämätöntä puuteria ja pakkaus hupenee nopeasti.

Hiustuotteiden sarjassa four reasons on ihan ykkönen. Käytin pitkään myös näiden hiusvärejä ja olin aina tyytyväinen lopputulokseen. Lakka on pitävää muttei tee päähän kypärää. Tämä oli ostaessani emotionissa alessa ja maksoi noin 8e.

Matrixin tupeeraus suihke oli oikeastaan sellainen heräteostos. Käytin tätä joka päivä kun minulla oli lyhyemmät hiukset. Nyt niiden kasvettua suihkautan tätä hiusten tyveen. Tekee todella pitävää jälkeä. Tämä niin ikään emotionista hintaa muistaakseni niin 15e ja pakkaus on ollut todella riittoisa. 

Nämä silmämeikit ovat minulle suhteellisen uusia tuttavuuksia, mutta käyttökokemus on ollut miellyttävä. Dermosilin maskara erottelee ja tuuheuttaa. Lisäksi se on riittävän syvän musta. Hintaa tällä ihanuudella on noin 9e eli hinta-laatu suhde on kunnossa. 

Lumenen eyeliner on hyvin saatavilla oleva tuote. Näitä on lähes joka marketissa. Eyeliner on nestemäinen ja harja on kapea ja tarkka. Kuivuu myös nopeasti. Tuote maksaa noin 15e riippuen siitä mistä sen hankkii.

Kuvassa oleva huulilakka on kestosuosikkini. Ystäväni antoi sen minulle lahjaksi häidemme alla ja se kesti huulilla säihkyvänä monta tuntia. Tarkoitus on laittaa värilakka alle ja kosteuttava väritön kiilto päälle. Tuplapaketti jossa on molemmat eli lakka ja kiille maksaa noin 16e.

Toinen tuote on Nyxin matta nestemäinen huulipuna. Värivalikoima on todella laaja, mutta minulla punainen on paljon helpompi levittää kuin violetti. Koostumus on melko paksu mutta kestää kuivuttuaan huulilla hyvin. Hinta on noin 9e ja tuote on minusta todella hintansa arvoinen. 

 

Toivottavasti oli hyödyllisiä vinkkejä kosmetiikka ostoksille!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Coconut Journal

Luin 15 vuotiaana artikkelin lehdestä, joka vaikuttaa minuun edelleen. Artikkeli käsitteli mm. sitä kuinka työhaastatteluun kannattaa pukeutua. Erityisesti artikkelissa puhuttiin vaatteiden väristä. Olen tänään menossa vastaavaan tilanteeseen ja edelleen otan huomioon vaatteideni värin ja tyylin. Aivan samoin kuin silloin 15 vuotiaana ensimmäisessä työhaastattelussani.

Tänään pukeuduin mustiin housuihin. Ne ovat pillilahkeiset, mutta eivät farkkukangasta, joka antaa mielestäni rauhallisemman vaikutelman. Lisäksi minulla on musta pitsihelmainen toppi ja kevyt punavalkoinen paita jossa on graafista kuviointia.

Mielestäni materiaalit kertovat asiallisuudesta, rauhallisuudesta ja kevyt pusero ja sen kuviointi rentoudesta. Asu ei ole liian muodollinen, mutta se on silti siisti. Lisäksi on tärkeää, että vaatteet eivät ole liian paljastavia. Se antaa mielestäni liian rennon ja huolettoman kuvan. Tämä on esimmäinen kerta kun puen punaista tällaisessa tilanteessa. Yleensä suosin rauhoittavia vihreän ja sinisen sävyjä.

Laitan haastatteluihin kevyen meikin. Meikkivoide+puuteri+ripsiväri kombo toimii minulle. Huulille laitan sävyttävää huulirasvaa. En yleensä laita paljon meikkiä, sillä en pidä sellaista töissäkään. Silti se, että olen meikannut on tärkeää ja antaa huolitellun ja valmistautuneen kuvan.

Tämä saattaa olla pelkkää taikauskoa, mutta minulle se luo itsevarmuutta haastattelutilanteissa. Oikein valitut vaatteet rauhoittavat ennen kaikkea minua itseäni, joilloin annan luultavasti myös paremman kuvan ulospäin.

Huomion arvoista on, että koulutukseni on terveysalalle. Tämä on mielestäni ydinasia tähän postaukseen liittyen, sillä työnkuva ja työpaikka määrittävät pitkälti sen mitä kannattaa pukea. 

Lopuksi haluaisin nostaa pöydälle sen faktan, että loppupeleissä se, jos sinulla on motivaatiota ja paljon annettavaa työlle kantaa paljon pidemmälle kuin oikein valitut vaatteet. Laadukas osaaminen on arvokkaampaa kuin hyvännäköinen työntekijä. 

Share
Ladataan...

Pages