Ladataan...
Coconut Journal

Käytän arjessa tosi paljon spotifyita. Missä vaan liikunkin on minulla aina musiikki soimassa korvilla jos olen yksin. Olen vähän sellainen musiikin kuuntelija että kun innostun jostain kappaleesta tai artistista voin kuunnella sitä todella paljon putkeen. Tähän tuovat vaihtelua Spotifyn browse toiminnon kautta löytyvät valmiit listat. Niillä yritän pidentää suosikki kappaleideni käyttö ikää. Lisäksi jotkut listat sopivat tiettyihin tilanteisiin tosi kivasti.  

Top 5 Spotifyn browse listoja ja mihin tilanteeseen ne sopivat mielestäni

  1. Tropical morning - sopii mielestäni nimensä vastaisesti koti-iltoihin kuunneltavaksi. Kevyet ja hivenen trooppiset biitit piristävät ja rentouttavat sopivassa suhteessa.
  2. Acustic hits/Acustic covers - näitä kuuntelen usein ennen kuin nukahdan. Tutut sanat rauhallisella tunnelmalla ovat omiaan viemään minut uneen.  
  3. Poppia jonka tunnet - suomalaista radiomusaa. Tältä listalta löytyy niin tuoreita hittejä kuin vanhempiakin biisejä. Hyvää musiikkia ulkona liikkumiseen.
  4. Throwback party - vanhoja tanssibiisejä teinivuosilta. Ihan parasta illanvietoissa!
  5. MoodBooster - hyvän mielen musiikkia tilanteeseen kuin tilanteeseen. 

Hauskoja kuuntelu hetkiä ! 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Coconut Journal

Katsoin Netflixistä dokumentin Embrace. Se on dokumentti, joka kertoo naisten kehonkuvasta. Olen tiedostanut, että ongelma on olemassa. Olen tiedostanut, että ihmiset ovat negatiivisia kehonkuvastaan, myös sukupuolesta riippumatta. En ole koskaan tiedostanut miten laaja tämä ongelma on. Miten monet ihmiset antavat kehonsa arvioinnin vaikuttaa omaan elämäänsä. Enkä ole koskaan tiedostanut miten paljon se on vaikuttanut myös minuun.

Minä en ole vielä löytänyt tervettä suhdetta omaan kehooni. Olen aloittanut sen matkan, mutta kilometrejä on vielä jälkellä runsaasti. Esimerksiksi teini-ikiäisenä olin todella epävarma ihostani. Minulla oli huono rasvainen iho ja paljon ns. epäpuhtauksia. Kokeilin kaikki puhdistusaineet ja -voiteet mitä löysin ja käytin meikkiä aina kun olin jonkun seurassa tai oli edes mahdollista, että joka näkisi minut. Häpesin ongelmaani.

Olin myös se hieman vinksahtanut lapsi. Toisaalta loin omat ihanteeni, mutta seurasin niitä myös orjallisesti. Ihailin vaaleaa ihoa. Kaikilla ystävilläni oli vaalea iho ja minulla taas tummempi. Ostin usein liian vaaleaa meikkivoidetta, koska halusin olla kuten muut. Toisaalta taas ihailin tummanpuhuvaa goottityyliä. Ihailin korkokenkiä, niitä goottityylisiä todella korkeita saappaita. Nykyään en laittaisi korkoja jalkaani millään. Kuljen tennareissa baarissakin.

Tykkään pukeutua näyttävästi,olen aina tykännyt. Silti jonain päivinä haluan vain sulautua joukkoon. Ehkä siksi, että alan ajattelemaan liikaa mitä muut ovat mieltä minusta. Miten muut reagoivat, jos tulen kouluun coctailmekossa tai millaisena minua pidetään, jos käytän vain mustia vaatteita. Ulkonanäkö on minulle tapa ilmaista itseäni, mutta sen pitäisi tapahtua minun itseni kautta eikä sen kautta mitä muut ajattelevat.

Yritän rakentaa itseeni terveempää suhdetta. Yritän hyväksyä itseni tällaisena. Joinain päivinä se on helpompaa kuin toisina. Silti haluan uskoa, että minäkin olen kaunis.

Haastan sinut miettimään mikä on oikeasti kaunista juuri sinulle ja miksi.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Coconut Journal

Kesä on tullut mun luo ihan huomaamatta tänä vuonna. Yksi viikko satoi neljä päivää rakeita ja seuraavana olikin 15 astetta lämmintä. Kesä on minusta ihanin vuodenaikaja olen ilmojen lämmettyä alkanut viettää enemmän aikaa ulkona.  Koska olen tällä hetkellä opiskelija, minulla ei ole tiedossa varsinaista kesälomaa. Olen saanut kesäksi mahtavan työpaikan, jossa tulen viettämään suuren osan ajastani. Silti olen alkanut ajatella kaikkia kesäisiä viikonloppuja ja vapaapäiviä. Miten  oikein haluan kuluttaa vapaa-aikani?

Kesän ykkösjuttu on tänä vuonna Tikkurila festivaalit. Se on kesän ainoa festari johon aion osallistua. Itse tykkään käydä keikoilla muutenkin, mutta ystäväpiiristä ei oikein löydy samanhenkistä musiikkia kuuntelevaa seuraa. Lisäksi tämä ei ole mikään halpa huvi. Päätettiin kuitenkin osallistua joillekin festarille kesällä ja se jokin on Tikkurila festivaali. Siellä on suomalaisia esiintyjiä minun makuuni. Tykkään kovasti suomalaisesta musiikista ja odotan kovasti mm. Teflon brothersien ja Haloo Helsingin! keikkaa. HH:n olen nähnyt ennenkin muutaman kerran.

Koska koko kesä ei voi olla pelkkää rahan menoa, on minun bucket listilläni melko paljon tosi edullisia tai ilmaisia juttuja. Tavoite kuitenkin on saada kesältä jotain säästöönkin. Budjettiystävällisiä juttuja listallani ovat

Mennä rannalle uimaan. Tähän liittyy se, että olemme koko kesän kaupungissa. Tiedossa ei ole mökille menoa tai muuta. Mutta haluan silti viettää ainakin yhden kauniin päivän uimarannalla.

Aion kesällä nähdä paljon ystäviäni. Tämä tarkoittaa sitä, että vietän luultavasti paljon aikaa kotikaupungissani. Ystävät ovat minulle todella tärkeitä ja nyt tämä kesä voisi olla sellainen kun koodaa sellaisillekkin tutuille joita ei hetkeen ole tavannut.

Haluan syödä mahdollisimman paljon jäätelöä. Se on ihana herkku lämpimillä keleillä. Tätä rajoittaa kuitenkin hiljattain esille tullut ongelma maidon kanssa. Nykyään on makuja joka lähtöön myös maidottomissa vaihtoehdoissa. Tällä hetkellä pakkasesta löytyy kaurapohjaista suklaajäätelöä ja riisipohjaista vaniljaa. Ja onneksi rakastan sorbettia.

Mikä olisi parempaa aikaa mekkojen suurkuluttajalle kuin kesä? Teininä vähät välitin oliko ulkona -20 astetta vai +25 astetta, mekko oli päällä silti. Nyt odotan lämpimiä kesäkelejä innolla, että pääsen käyttämään kaikkia omistamiani ihanuuksia. Varsinkin kaapin perällä olevat maximekot ansaitsevat taas paikkansa arkivaatteiden joukossa.

 

Hyvää kesää kaikille!

Postauksen kuvat ovat kesäkuvia menneiltä vuosilta. Toivottavasti tänäkin vuonna jää jotain kameralle talteen.

Share
Ladataan...

Pages