Ladataan...
Coconut Journal

Hei hei kaikille!

Kesä lähenee loppuaan ja syksyn tuulet ovat alkaneet ilmoittaa tulostaan. Kesän aikana olen viettänyt aikaa ystävien ja läheisten kanssa tehnyt pieniä ja hieman suurempia muutoksia arkeeni. Olen tehnyt kesäajan töitä ahkerasti ja sen tuomat uudet haasteet ja muutokset ovat mahdollisesti vaikuttaneet siihen, että vatsani on alkanut oireilla, jälleen. Pidän työstäni kovasti ja se on minulle tärkeää, mutta en silti voi kieltää sen kuormittavuutta.

Olen joutunut tekemään suuria muutoksia ruokavaliooni. Tutkittuani eri vaihtoehtoja, päädyin siihen että kokeilen FODMAP pohjasta ja pääasiassa kasviperäistä ruokavaliota. Ehdoton en valintojen kanssa ole. Olenhan tänäänkin syönyt lohisalaattia ja ns. sosiaalisista syistä on hyvä tiukoista rajoitteista joustaa välillä. 

 

Mistä ruokavalioni sitten koostuu?

Ruokavalioni on melko monimutkainen kokonaisuus ainakin näin aluksi sillä vatsani reagoi hyvin herkästi moneen ruoka-aineeseen. 

Arkena ruokani perustuu pääasiassa näille elementeillä

 • Kaura, puurona, leipänä, kaurakermana, kasvipohjaisena jogurttina...
 • Luonnollisesti gluteenittomat viljat, kuten quinoa ja riisi
 • Kurkku, tomaatti, salaatti sopivat myös raakana
 • Kypsennettynä bataatti, kesäkurpitsa, paprika, parsakaali
 • Kasviöljyt mm. Avokadoöljy ja oliiviöljy
 • Kala parina päivänä viikossa. Tänään tein turskaa uunissa
 • Mustikat, mansikat ja vadelmat
 • Granaattiomenan siemenet, sitrushedelmät, passion, banaani ym kivettömät hedelmät
 • Silloin tällöin käytän myös kananmunia
 • Kaikki yrtit
 • Linssit ja vihreät pavut
 • Vegejuusto ja kookospohjainen tuorejuusto

En suosittele oman ruokavalioni kopioimista kenellekkään enkä olisi siihen ryhtynyt itsekkään ilman olemassa olevia oireitani. Minua on tutkittu aktiivisesti vatsakipujeni takia mutta koska mitään ei tutkimuksissa ole löytynyt vaiva on todennäköisesti toiminnallinen. Joudun kuuntelemaan kehoani aktiivisesti ja kiinnittämään huomiota aterioideni ravintoarvoihin. Yritän saada myös tarpeeksi lepoa stressin vastapainoksi. 

 

Olen myös aloittanut uuden juoksuharrastuksen josta lisää myöhemmin...

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Coconut Journal

Käytän arjessa tosi paljon spotifyita. Missä vaan liikunkin on minulla aina musiikki soimassa korvilla jos olen yksin. Olen vähän sellainen musiikin kuuntelija että kun innostun jostain kappaleesta tai artistista voin kuunnella sitä todella paljon putkeen. Tähän tuovat vaihtelua Spotifyn browse toiminnon kautta löytyvät valmiit listat. Niillä yritän pidentää suosikki kappaleideni käyttö ikää. Lisäksi jotkut listat sopivat tiettyihin tilanteisiin tosi kivasti.  

Top 5 Spotifyn browse listoja ja mihin tilanteeseen ne sopivat mielestäni

 1. Tropical morning - sopii mielestäni nimensä vastaisesti koti-iltoihin kuunneltavaksi. Kevyet ja hivenen trooppiset biitit piristävät ja rentouttavat sopivassa suhteessa.
 2. Acustic hits/Acustic covers - näitä kuuntelen usein ennen kuin nukahdan. Tutut sanat rauhallisella tunnelmalla ovat omiaan viemään minut uneen.  
 3. Poppia jonka tunnet - suomalaista radiomusaa. Tältä listalta löytyy niin tuoreita hittejä kuin vanhempiakin biisejä. Hyvää musiikkia ulkona liikkumiseen.
 4. Throwback party - vanhoja tanssibiisejä teinivuosilta. Ihan parasta illanvietoissa!
 5. MoodBooster - hyvän mielen musiikkia tilanteeseen kuin tilanteeseen. 

Hauskoja kuuntelu hetkiä ! 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Coconut Journal

Katsoin Netflixistä dokumentin Embrace. Se on dokumentti, joka kertoo naisten kehonkuvasta. Olen tiedostanut, että ongelma on olemassa. Olen tiedostanut, että ihmiset ovat negatiivisia kehonkuvastaan, myös sukupuolesta riippumatta. En ole koskaan tiedostanut miten laaja tämä ongelma on. Miten monet ihmiset antavat kehonsa arvioinnin vaikuttaa omaan elämäänsä. Enkä ole koskaan tiedostanut miten paljon se on vaikuttanut myös minuun.

Minä en ole vielä löytänyt tervettä suhdetta omaan kehooni. Olen aloittanut sen matkan, mutta kilometrejä on vielä jälkellä runsaasti. Esimerksiksi teini-ikiäisenä olin todella epävarma ihostani. Minulla oli huono rasvainen iho ja paljon ns. epäpuhtauksia. Kokeilin kaikki puhdistusaineet ja -voiteet mitä löysin ja käytin meikkiä aina kun olin jonkun seurassa tai oli edes mahdollista, että joka näkisi minut. Häpesin ongelmaani.

Olin myös se hieman vinksahtanut lapsi. Toisaalta loin omat ihanteeni, mutta seurasin niitä myös orjallisesti. Ihailin vaaleaa ihoa. Kaikilla ystävilläni oli vaalea iho ja minulla taas tummempi. Ostin usein liian vaaleaa meikkivoidetta, koska halusin olla kuten muut. Toisaalta taas ihailin tummanpuhuvaa goottityyliä. Ihailin korkokenkiä, niitä goottityylisiä todella korkeita saappaita. Nykyään en laittaisi korkoja jalkaani millään. Kuljen tennareissa baarissakin.

Tykkään pukeutua näyttävästi,olen aina tykännyt. Silti jonain päivinä haluan vain sulautua joukkoon. Ehkä siksi, että alan ajattelemaan liikaa mitä muut ovat mieltä minusta. Miten muut reagoivat, jos tulen kouluun coctailmekossa tai millaisena minua pidetään, jos käytän vain mustia vaatteita. Ulkonanäkö on minulle tapa ilmaista itseäni, mutta sen pitäisi tapahtua minun itseni kautta eikä sen kautta mitä muut ajattelevat.

Yritän rakentaa itseeni terveempää suhdetta. Yritän hyväksyä itseni tällaisena. Joinain päivinä se on helpompaa kuin toisina. Silti haluan uskoa, että minäkin olen kaunis.

Haastan sinut miettimään mikä on oikeasti kaunista juuri sinulle ja miksi.

 

Share
Ladataan...

Pages