Värillä on väliä? Kuinka pukeudun työhaastatteluun

Coconut Journal

Luin 15 vuotiaana artikkelin lehdestä, joka vaikuttaa minuun edelleen. Artikkeli käsitteli mm. sitä kuinka työhaastatteluun kannattaa pukeutua. Erityisesti artikkelissa puhuttiin vaatteiden väristä. Olen tänään menossa vastaavaan tilanteeseen ja edelleen otan huomioon vaatteideni värin ja tyylin. Aivan samoin kuin silloin 15 vuotiaana ensimmäisessä työhaastattelussani.

Tänään pukeuduin mustiin housuihin. Ne ovat pillilahkeiset, mutta eivät farkkukangasta, joka antaa mielestäni rauhallisemman vaikutelman. Lisäksi minulla on musta pitsihelmainen toppi ja kevyt punavalkoinen paita jossa on graafista kuviointia.

Mielestäni materiaalit kertovat asiallisuudesta, rauhallisuudesta ja kevyt pusero ja sen kuviointi rentoudesta. Asu ei ole liian muodollinen, mutta se on silti siisti. Lisäksi on tärkeää, että vaatteet eivät ole liian paljastavia. Se antaa mielestäni liian rennon ja huolettoman kuvan. Tämä on esimmäinen kerta kun puen punaista tällaisessa tilanteessa. Yleensä suosin rauhoittavia vihreän ja sinisen sävyjä.

Laitan haastatteluihin kevyen meikin. Meikkivoide+puuteri+ripsiväri kombo toimii minulle. Huulille laitan sävyttävää huulirasvaa. En yleensä laita paljon meikkiä, sillä en pidä sellaista töissäkään. Silti se, että olen meikannut on tärkeää ja antaa huolitellun ja valmistautuneen kuvan.

Tämä saattaa olla pelkkää taikauskoa, mutta minulle se luo itsevarmuutta haastattelutilanteissa. Oikein valitut vaatteet rauhoittavat ennen kaikkea minua itseäni, joilloin annan luultavasti myös paremman kuvan ulospäin.

Huomion arvoista on, että koulutukseni on terveysalalle. Tämä on mielestäni ydinasia tähän postaukseen liittyen, sillä työnkuva ja työpaikka määrittävät pitkälti sen mitä kannattaa pukea. 

Lopuksi haluaisin nostaa pöydälle sen faktan, että loppupeleissä se, jos sinulla on motivaatiota ja paljon annettavaa työlle kantaa paljon pidemmälle kuin oikein valitut vaatteet. Laadukas osaaminen on arvokkaampaa kuin hyvännäköinen työntekijä. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.