Bataattisose paahdetuilla kikherneillä

Löysin viime kesänä sattumalta sisustuskaupan, jonka väitän olevan ainakin Suomen idyllisin ja inspiroivin. En ole edes ulkomailla, Ranskassa tai Italiassakaan, törmännyt niin suloiseen sisustustaloon, joka on nimeltään Valkoinen talo ja löytyy Kurusta. Olin onnekas, että se sattui olemaan auki, kun ajoimme sen ohi, ja tietysti meidän oli pakko poiketa sisällä. Mukaan tarttui yksi ihana keittiöpyyhe ja yksi kaitaliina ranskalaiselta Comptoir de Famillelta. 

Minun oli pakko saada edes toinen näistä ihanista löydöistä kuvaan, joten tein vuoden 2016 viimeisenä päivänä Elina Innasen reseptillä bataatisosetta kikherneiden kera. Alkuperäisessä reseptissä kikherneet on maustettu garam masalalla, mutta minun teki enemmän mieli jotain yrttistä, joten korvasin sen salvialla ja rosmariinilla. Tämä ruoka valmistui todella nopeasti, ja plussaa se saa myös siitä (hyvän maun lisäksi tietenkin), että kaikki sen ainekset ovat hyvin säilyviä, joten tätä ruokaa varten ei tarvitse erikseen käydä kaupassa. 

 

Ainekset (kahdelle)

Bataattisose

1 pieni bataatti (n. 600g)

2 porkkanaa

0,5tl suolaa

2dl kookosmaitoa

Yrttiset kikherneet

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1tl balsamiviinietikkaa

rypsiöljyä paistamiseen

1tlk (n. 2,5dl) kypsiä kikherneitä

0,5tl kuivattua salviaa

0,5tl kuivattua rosmariinia

1tl cajun-maustetta

ripaus suolaa

Valmistus

Bataattisose

Kuori ja pilko bataatit ja porkkanat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja survo perunasurvimella tasaiseksi. Kaada joukkoon lämmitetty kookosmaito ja vatkaa kuohkeaksi. Mausta suolalla. 

Yrttiset kikherneet

Hienonna sipulit ja kuullota niitä pannulla rypsiöljyssä ja balsamiviinietikassa. Kun ne ovat pehmenneet, lisää joukkoon kikherneet ja mausteet. Paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes kikherneet ovat saaneet hiukan väriä. 

Annostele lautaselle bataattisose ja sen päälle kikherneseosta. 

 

Sofia

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.