Kikherne-kvinoapata

Löysin Deliciously Ella -blogista ihanan vegaanireseptin, jossa aineksina oli käytännössä kaikkea, mitä rakastan: kvinoaa, pinaattia, kikherneitä jne.!

Ainekset (neljälle)

500g uusia perunoita

3 valkosipulinkynttä

2 tomaattia

2tl kurkumajauhetta

1tl chilimausteseosta

1tl inkivääritahnaa

suolaa ja pippuria

1rkl tomaattipyreetä

1tlk kevytkookosmaitoa

1,5dl kvinoaa kuivana

3dl vettä

kaksi kourallista pinaattia

1dl kikherneitä kuivana

Valmistus

Valmista kikherneet ohjeen mukaan kypsiksi (aloita jo edellisenä iltana!). 

Keitä perunat kypsiksi. Hienonna valkosipuli ja pilko tomaatit. Pilko kypsät perunat ja laita ne pannulle valkosipulin, mausteiden, tomaattien, tomaattipyreen ja kookosmaidon kera. Kiehauta ja lisää kuumalla vedellä huuhdeltu kvinoa ja 3dl kiehautettua vettä. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 min, sekoittele 5 minuutin välein. 

15 minuutin kuluttua lisää kypsät kikherneet ja jatka hauduttamista 10 minuuttia. Lisää sitten revitty pinaatti ja sekoita hyvin. Anna hautua vielä 5 minuuttia, kunnes kvinoa on täysin kypsää. Tarkista maku, ja lisää suolaa tarvittaessa. Nauti!

Sofia

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.