Fettucine Primavera

Ladataan...
Culinarista

Kaiken pääsiäisherkuttelun jälkeen teki mieli jotain kevyttä ja freesiä. Jääkaapista löytyi pötkö vuohenjuustoa, tuorepastaa ja vihanneksia, voilá. Pasta Primavera tarkoittaa kevätpastaa jossa pääosassa on vihannekset.

Fettucine Primavera 2lle nälkäiselle

250g tuorepastaa esim. fettucine

3 porkkanaa

1 kesäkurpitsa

3 valkosipulinkynttä

1 suippopaprika

puolikas vihreä chilipaprika

pieni pala vuohenjuustoa tai parmesaania/pecorinoa

hunajaa ja suolaa

basilikaa&timjamia

Pese ja kuori porkkanat. Pese kesäkurpitsat ja paprikat ja halkaise sekä leikkaa neljään osaan. Vedä kuorimaveitsellä ohuita pitkiä lastuja porkkanasta, paprikasta ja kesäkurpitsasta. Kuori valkosipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös chili viipaleiksi. 

Laita pastavesi kiehumaan ja lisää suola. Keitä pasta ohjeen mukaan al dente. Paista vihanneksia oliiviöljyssä pastan kiehumisen ajan ( muutaman minuutin) ja mausta lorauksella hunajaa ja suolalla.

Valuta pastavesi pois ja lisää pasta vihannesten joukkoon sekä sekoita keskenään. Murenna juusto annoksen päälle, revi sekaan yrttejä sekä lorauta lopuksi oliiviöljyä.

 

Ylläolevan kuvan altakastelevat yrttiruukut ovat Eva Solon ja aivan mahtavat! Puuvillanarut imevät juuriin tarvitsevansa määrän vettä ja riittää että muistat lisätä ruukun alla olevaan lasiin vettä muutaman kerran viikossa.

Share
Ladataan...

Kommentit

Olen etsinyt pitkään käteviä ja kauniita yrttiruukkuja. Näissä Eva Solon ruukuissa ilmeisesti yrtit kestävät pitkään hyvinä?

Culinarista

Todellakin! Yleensä kaupan yrtit nuukahtavat muutaman päivän sisällä mutta ei enään! Ohjeissa suositeltiin istuttamaan yrtti suoraan ruukkuun niin että laittaa hieman leca-soraa tai vastaavaa pohjalle. Minulla on vielä kaupan muoviruukku sisällä mutta luulisin että juuret saavat paremmin vettä kun ovat suoraan kosketuksessa puuvillanaruihin.

Tilasin omani Finnish design shopista, halkaisija on 11cm ja hinta taisi olla 35e/kpl.

Kommentoi

Ladataan...