Soija-inkiväärilohi ja Seesaminuudelit

Culinarista

Rakastan soija-inkivääri-sokeri-valkosipuli yhdistelmää ja yritän jatkuvasti löytää ruokia missä niitä löytyy. Lohessa on aivan ihana rapea karamellimainen pinta, se on sisältä pehmeä ja lempeä ja kun annokseen yhdistää vielä seesaminuudelit niin maku on aivan jumalainen.

Soija-inkiväärilohi ja Seesaminuudelit 4lle

800g lohta

Marinadi

0,5 dl fariinisokeria

1 luomusitruuna

1 valkosipulinkynsi

ruukku ruohosipulia

soijaa

1 tl oliiviöljyä

parin sentin pala inkivääriä

1 dl appelsiinimehua

Sekoita pienessä kattilassa kaikki marinadiainekset paitsi appelsiinimehu ja keitä kunnes sokeri on sulanut. Lisää mehu. Nypi lohesta ruodot ja laita se pussiin, kaada marinadi päälle ja sulje pussi. Anna maustua yön yli tai vähintään kolme tuntia. Kuumenna parilapannu tai valurautapannu ja lisää nokare voita. Kaada kaikki marinadi pussista kattilaan ja anna kiehua hiljalleen kasaan. Laita lohi nahkapuoli alaspäin kuumalle pannulle ja anna paistua noin 6 minuuttia, käännä lohi varovasti ja kypsennä vielä muutama minuutti. Lohen nahka on karamellisoitunut mustaksi ja se lähtee helposti irti nostamalla. Älä paista lohta kuivaksi. Laita lohi tarjoiluastialle ja kaada lohen päälle kasaan keitetty marinadi. Ripottele päälle pieneksi silputtua ruohosipulia ja tarjoile seesaminuudeleiden kanssa.

Seesaminuudelit

1 pkt ( 300g) munanuudeleita

0,5 dl soijaa

2 rkl sokeria

4 valkosipulinkynttä raastettuna

2 rkl riisiviinietikkaa

3 rkl seesamiöljyä

1/2 rkl chililjyä tai chilikastiketta

5 rkl rypsiöljyä

Sekoita kastikeainekset keskenään. Keitä nuudelit pakkauksen mukaan ja kaada vesi pois. Sekoita kastike nuudeleiden sekaan.

Reseptit bongattu täältä: http://www.handletheheat.com/2011/09/soy-ginger-salmon.html ja täältä:http://framed-mylifeonepictureatatime.blogspot.com/2009/10/sesame-noodles-and-cookbook-contest.html

 

Share

Kommentit

lissie
Lissie

nam nam, soija-inkiväärilohi on ollut mun bravuurina jo jonkin aikaa - kukaan ei ikinä usko, etten tehnyt muuta kuin sekoittanut vähän soijakastiketta, inkivääriä ja hunajaa kalan seuraksi. ensi kerralla kokeilen kikkailla seuraksi näitä nuudeleita, kiitti vinkistä! :)

Anna Karhubear

Pitää testata! Olenkin juuri miettinyt uusia ideoita lohiruokiin, kiitos tästä!

Huli (Ei varmistettu)

Tää oli niin hyvää! :) Tarjosin tätä eilen ystävilleni, ja he antoivat arvosanaksi 10+. Taidan pyöräyttää samaa sapuskaa myös huomenna herralle ja mulle. Taivaallisen hyvää.

http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/05/18/ikea-ilta-med-hockey/

Kia
Culinarista

Kiva kuulla että tykkäsitte!! Vähän vaihtelua sille perinteiselle uunilohelle ;)

kokeileva kokkailija (Ei varmistettu)

Hei, sinulla on ihania reseptejä, olen jo muutamista tehnyt onnistuneita kokeiluja, ja nyt otan tämän kokeiluun:) Lohimarinadissa ei ole vain tarkempaa soijan määrää, alkuperäisessä reseptissä oli 1/4 cup, eli mikähän olisi sopiva määrä?

Kia
Culinarista

Heippa, kiva kuulla että olet tykännyt resepteistä. Lohimarinaadiin ½dl soijaa on sopiva määrä, tähän voi hyvin valita vähä-suolaisen soijan jos haluaa vähän nipistää suolan määrässä.

Mukavaa syksyn jatkoa!

Kommentoi