Ladataan...
Day with Rosa

Kesäloma on just alkanut ja täällä mä oon heti puhumassa jo koulusta, hyvä minä! Mutta kyllä sen vaan huomaa kuinka iso osa elämää on viimeisen vuoden aikana muuttanut mun mukana Vierumäelle. Suurimman osan viikosta kuitenkin kun siellä asustelee. Opiskelen siis ensimmäistä vuotta Vierumäellä Haaga-Heliassa liikunnanohjaajaksi, joten vuosi on hurahtanut aikalailla Helsingin ja Vierumäen väliä matkatessa. Riippuen tietysti kouluviikosta, ajelen yleensä takaisin Helsinkiin torstaina tai perjantaina. Tykkään kyllä silloin tällöin myös viettää viikonloppuja Vierumäellä, koska mikäs sen parempaa kuin urheilun ja kavereiden täyteinen viikonloppu. 

Viime lukuvuoden asuin kolmen ihanan kämppiksen kanssa opistolla pienessä rivitalo kaksiossa. Ensi vuodeksi ollaan haettu samalla porukalla kämppää opistolta, vaikka melko pieneltähän se joskus tuntuukin. Siellä asuessa on kuitenkin niin paljon plussia, etten opiskeluiden aikana muualla haluaisi asua. Nyt vaan toivotaan, että saadaan kämppä myös ensi lukuvuodeksi.

Ensimmäinen kouluvuosi on ollut kyllä todella tapahtumarikas, mikä onkin ehkä yksi isoin syy tän blogin perustamiseen. On tullut osallistuttua niin Adventure Raceen kuin melontareissullekin. On naurettu, juhlittu, urheiltu ja nautittu elämästä! Kaikesta tästä ja erilaisista kouluprojekteista tulenkin myös kirjoittelemaan paljon.

Ensimmäisen vuoden opinnot koostuvat liikuntapalveluista (eli erilaisten tapahtumien järkkäämisestä), kilpa- ja huippu-urheilusta sekä kunto- ja terveysliikunntasta. Kesän jälkeen tulen jatkamaan opintoja liikuntapalveluiden sekä kunto- ja terveysliikunnan parissa. Tulevaisuuden ammatista ei ole vielä mitään hajua, mutta tapahtumien järkkääminen, kirjoittaminen ja ylipäätään sosiaalinen media kiinnostavat todella paljon. Saa nähdä, mistä löydän itseni 10 vuoden päästä!

Miten sitten päädyin opiskelemaan juuri Vierumäelle?

Lukion jälkeen olin hetken aikaa ihan hukassa tulevaisuuden suhteen, koska en oikeastaan tiennyt mitä halusin. Kävin muutamissa eri pääsykokeissa testaamassa, mikä voisi olla se oma juttu. Jotenkin Vierumäki sitten vain kolahti. Pääsykokeissa tuli heti sellainen tunne, että tänne mä haluan opiskelemaan. Ensimmäisellä yrittämällä en vielä päässyt, mutta en luovuttanut. Välivuotena luin avoimessa yliopistossa liikuntalääketiedettä ja kävin personal trainer koulutuksen. Päätin tehdä kaikkeni, että pääsisin sisään. Ja tässä sitä nyt sitten ollaan, iloisena matkalla kohti toista lukuvuotta opiskeluissa.  

Muistakaa aina se, että jos jotain vain haluaa tarpeeksi paljon se on mahdollista saavuttaa! Koskaan ei saa luovuttaa liian aikaisin. 

Nyt musta on kuitenkin ihanaa, että saan viettää tän kesän kokonaan Helsingissä ilman reissaamista edes takas kahden paikkakunnan välillä. En malta odottaa, mitä kaikkea se tuleekaan pitämään sisällään (töiden lisäksi).. Onneks onkin koko kesä aikaa viettää hetkiä parhaiden ystävien ja läheisten kanssa!

Nyt katse kohti kesää ja aurinkoa xx Rosa

Share

Ladataan...
Day with Rosa

Ihanaa! Kesäloma on alkanut ja vielä tämmösillä ilmoilla, kelpaa. Oon kyllä semmonen auringonpalvoja, että oksat pois. Muutenkin rakastan Suomen kesää ja siks aurinkoisista päivistä pitää ottaa kaikki ilo irti. Jossain vaiheessa meinasin jo luovuttaa kesän suhteen, kun tossa pari viikkoakin sitten tuli vielä räntää. Nyt alkaa onneks jo tuntua siltä, että eiköhän se kesä tännekin oo tulossa.

Eilen käytiin pyörähtämässä kaupungissa farkkutakkitiiminä ja syötiin lounas ekaa kertaa ulkona tänä kesänä. Kävästiin myös Allas Sea Poolin uudella kattoterdellä, joka on muuten ihan täydellinen paikka auringonpalvojille.

    

Farkkutakki Zara
Paita Zara
Aurinkolasit & hame Monki
Laukku Mango
Kengät Adidas Gazelle

Nyt istunkin autossa ja rustailen tätä postausta samalla, kun matkustamme kohti Keski-Suomea moikkaamaan sukulaisia. Tällä hetkellä aurinko on vielä paksun pilviverhon alla, mutta onneksi huomiseksi oli taas luvattu melko lämmintä säätä tännekin.

Ihanaa kesän alkua kaikille, toivottavasti saadaan nauttia auringosta ja lämmöstä vielä paljon lisää!

xx Rosa

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Day with Rosa

Oon aina ihaillut ihmisiä, jotka seuraa niiden unelmia välittämättä liikaa siitä, mitä muut miettii. Mulla kun on välillä nimenomaan tapana miettiä vähän liikaa sitä, mitä muut miettii. Oon pitkään jo unelmoinut omasta blogisivusta ja nyt päätinkin rohkaistua. Olisiko edes parempaa aikaa perustaa oma blogi, kun kesän aurinko (toivottavasti) alkaa pikku hiljaa lämmittämään ja opiskelujututkin jäävät vähemmälle. Joten let’s start with 10 facts about me!

1.     Opiskelen ensimmäistä vuotta Vierumäellä liikunnanohjaajaksi ja tykkään siitä ihan hirmu paljon. Arkipäivät kuluvat siis aina Vierumäellä ja viikonloput vietän yleensä toisessa kotikaupungissani Helsingissä.

 

2.     Liikunta ja terveelliset elämäntavat ovat todella tärkeässä osassa elämääni. Tanssia harrastin pienestä tytöstä asti, mutta Vierumäellä se on jäänyt vähemmälle ja tilalle on tullut sali- ja ulkotreenit.

 

3.     Supertärkeässä osassa mun elämää on myös perhe, ystävät ja lähipiiri.

 

4.     Rakastan matkustamista ja oonkin siitä tosi kiitollinen, että on saanut nähdä niin paljon maailmaa! Silti riittää paikkoja, missä en ole päässyt käymään – vielä. Tulevaisuudessa toivonkin, että voisin yhdistää matkailun ja työn.

 

5.     Samalla kuitenkin pelkään lentämistä melko paljon. Se ei silti estä lähtemästä, koska matkustamisen into on aina vahvempi kuin pelko.

 

6.     Mun heikkous on koirat ja varsinkin niiden pennut. En vaan tiedä mitään söpömpää! Tässä meidän uusi perheenjäsen Nala.

 

7.     Lempiharrastuksiini kuuluu myös hyvästä ruoasta nauttiminen ja erityisesti niiden kuvaaminen (sori kamut). Kuvaamisen ja ruokarakkauden lisäksi olen kasvissyöjä, ja tätä päätöstä en oo hetkeäkään katunut.

 

8.     Nautin kauniista maisemista ja erityisesti meren läheisyydestä.

 

9.     Siitä inspiroituneena sain maaliskuussa ensimmäisen tatuointini parhailta ystäviltäni lahjaksi.

 

10.  Mulla on ihan mielettömät unenlahjat ja kuulen siitä jatkuvasti kavereiltani. Pystyn nukkumaan vaikka viereisen hotellihuoneen ovea porattaisiin auki aamuyöllä Barcelonassa (this happened for real..) 

Muutenkin nukkuminen on niin ihanaa ja onkin jo yleinen vitsi, että nukahdan aina leffaa katsoessa. 

 

Ensi viikolla kirjottelen vähän lisää mun elämästä Vierumäen ja Helsingin välillä. Ihanaa viikonloppua kaikille!

xx Rosa

Share