Ladataan...
Day with Rosa

Tiedättekö sen fiiliksen, kun saavutte jonnekin eteläiseen kohteeseen ja haukkaatte ensimmäisen kerran ulkoilmaa. Se on lämmintä ja jotenkin niin erilaista Suomeen verrattuna. Se on mun mielestä yks parhaimpia hetkiä matkustamisessa! Koko reissu on vielä edessä ja kaikki kokematta. Tässä kun syysillat pimenevät, mun matkakuume vaan kasvaa entisestään. Päätinkin siks kasvattaa sitä vielä vähän lisää ja koota listan kohteista, jonne haluaisin lähitulevaisuudessa matkustaa. Listasin nyt sellasia kohteita, joissa en vielä ole päässyt käymään. Saa nähdä kuinka moni näistä on toteutunut muutaman vuoden päästä :-)

1. TANSANIA
En tiedä lasketaanko tätä, koska Tansanian-matka on jo lentolippujen ostoa vaille varma. Ollaan nimittäin mun kämppiksen kanssa lähdössä ens helmikuussa Mtwaraan työharjoitteluun kuudeksi viikoksi. I know tää on aika hurjaa! Mutta samalla jotain sellasta, mitä todellakin haluun kokea. En oo aikasemmin käynyt Afrikassa ja nyt haluun päästä kokemaan sen ihan kunnolla. 

 

2. AUSTRALIA
Mun unelmana olis kuukauden ajan kierrellä Australiaa sekä käydä samalla Uudessa-Seelannissa ja Fijin saarella. Olis myös niin ihana lähtee tekemään Ausseihin jotain hyväntekeväisyystyötä, kerran kun niin kauas matkustaisi.

 

3. OH NEW YORK
Vaikka Amerikassa onkin tullut matkustettua, tänne en ole vielä välilaskua pitemmäksi päässyt. Oon silti kuullu niin monelta, että tää olis ihan mun paikka. New York on ollu mun unelmana jo vaikka kuinka kauan!

 

4. TŠEKKI
Vaikka monessa Euroopan maassa onkin tullut käytyä, on tämä helmi vielä näkemättä. Unescon maailmanperintöluetteloonkin yltänyt Prahan Vanhakaupunki on yksi Euroopan kauneimmista.

 

5. ISLANTI
Islannin jäätiköt, tulivuoret ja kuumat lähteet tekevät tästä kohteesta ainutlaatuisen. Eikun rinkka valmiiksi ja menoks!

 

6. JAPANI
Japaniin mahtuu niin muinaisia temppeleitä kuin futuristisia kaupunkejakin. Ruoka, kulttuuri ja luonto ovat asioita, jotka kiehtovat hyvinkin paljon tässä saarivaltiossa.

 

7. ETELÄ-AFRIKKA
Tansanian-matkaa suunniteltaessa on käynyt mielessä myös Etelä-Afrikka. Ensi helmikuussa taidetaan kuitenkin keskittyä vain Tansanian kiertelyyn - Etelä-Afrikka jääköön vielä myöhemmälle. Tunnelmaaltaan maan sanotaan olevan sekoitus Afrikkaa ja Eurooppaa, ja se on kyllä koettava!

 

8. PERU
Machu Picchu. Toinen reppureissukohde, jonne unelmoin matkaavani. Maailma on täynnä niin hienoja paikkoja, ja tää on ylivoimaisesti yksi niistä!

 

9. ISRAEL

Last but not least: listan uusimpana tulokkaana on Israel. Alettiin yks päivä suunnittelemaan perheen kanssa, jos vietettäisiinkin ens joulu jossain ulkomailla. Puheeksi tuli mun iskän lemppari, Israel. Erityisesti matkustamisessa ja matkakohteissa mua kiinnostaa maan oma kulttuuri ja tavat. Mitä erilaisempi Suomeen verrattuna, sitä parempi. Juuri siksi Israel olis matkakohteena varmasti ihan mieletön!

Kaikki postauksen kuvat napattu Pinterestistä. 

xx Rosa

Share

Ladataan...
Day with Rosa

Kiitos rakkaudesta, tuesta ja huolenpidosta isä <3

Me juhlistettiin tätä isänpäivää perheen kanssa Klaus K:n brunssilla. Todella herkullista ja laadukasta ruokaa viihtyisässä brunssiympäristössä. Alku- sekä jälkiruoat olivat tarjolla buffetpöydässä, josta sai valita herkkuja oman maun mukaan. Lämpimistä annoksista valittiin yksi, joka tuotiin alkupalojen jälkeen pöytään. Mun valinta oli perunagnocchit tateilla ja täytyy sanoa, etten aikaisemmin ole yhtä hyviä gnoccheja syönyt! Alla vielä vähän kuvia tunnelmasta ja ruoasta.

Nyt alankin pikaisesti pakkaamaan laukkua ja suuntaan kohti Vierumäkeä. Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille <3 Ja onnea kaikki isät!

xx Rosa

Share

Pages