Ladataan...

Tampere on viime vuosina hiljalleen kohonnut ekologisen (suomi)muodin ykköslähettilääksi ja tiedostavien vaateshoppailijoiden pyhiinvaelluskohteeksi. Kotimaista ja vastuullista muotia on tarjolla moneen makuun, ja kivijalkamyymälöitä kierrellessä saa käytettyä ostospäivän verran aikaa helpostikin. Paljon löytyy Suomessa suunniteltua ja myös täysin Tampereella tehtyä, on niin merkkien omia lippulaivamyymälöitä kuin laajempaakin valikoimaa tarjoavia konseptiliikkeitä. Kevään aikana esittelen teille omat lempivaatekauppani Vaatevallankumouksen hengessä. Minä tiedän kuka minun vaatteeni suunnittelee ja valmistaa, joko sinä tiedät omasi? 

Ensimmäisenä esittelyyn pääsee Aleksis Kiven kadun kirkkain helmi, Palanderin talon kivijalasta löytyvä Seele - Sustainable Lifestyle Store. Seele on yksinkertaisesti ihana! Jo myymälätila itsessään on viehättävä, suurista kaari-ikkunoista tilaan tulvii luonnonvaloa, ja korkeasta katosta roikkuvat vaaterekit sekä muut selvästi harkitut myymäläkalusteet tekevät oikeutta tuotteille. Ja tiedättekö mikä on ihan eniten parasta ja erottaa Seelen kirkkaasti kaikista muista vaatekaupoista joissa olen koskaan elämässäni asioinut? Seelessä ei ole perinteistä ahdasta sovituskoppirivistöä, Seelessä on sovitushuone. Muutama pieni porrasaskelma myymäläkerrosta ylempänä on järjettömän tilava huone peiliseinineen, varsinaisia koppeja (nekin tilavia) kolme ja makutuomareita mahtuu sohvalle vaikka rivi. Seelessä kelpaa olla siis sekä sovittelemassa että seurana kun kaveri sovittelee, ja jos kaipaa avuksi ammattilaisen silmää, on kauppias Taru henkilökuntineen naisia paikallaan. He tuovat sulle oikeat koot, antavat stailausvinkkejä ja tuntevat tuotteensa muutenkin läpikotaisin, mikä tulee ilmi heidän kertoessa tuotteistaan. Sellaista palvelua asiakkaana arvostan todella korkealle! Sovitella saa rauhassakin, jos on enemmän omaan makuunsa luottavaa sorttia.  

Vuodesta 2013 saakka toimineen Seelen valikoimiin kuuluu tällä hetkellä kolmisenkymmentä kotimaista vaate-, koru- ja asustemerkkiä, ja kivijalkamyymälän lisäksi heiltä löytyy myös nettikauppa. Valikoima uudistuu jatkuvasti sesonkien mukaan, mutta kertakäyttömuotia Seelessä ei myydä. Myyntiin valikoituja vaatteita yhdistää ajatus siitä, että tuotteen tulee olla monikäyttöinen. Sama mekko voi taipua neuleen kanssa työvaatteeksi ja oikeilla koruilla koristeltuna juhlaan. Toisinaan homma voi näköjään kääntyä myös toisinpäin: Mukaani tarttui tämän päivän vierailulla Puuvillatehtaan mustat siistit perushousut, jotka kuvittelin ostavani työkäyttöön, mutta näiden mukavuus on collareiden tasoa, joten täällä sitä rötvätään niihin verhoutuneena kotona sohvalla koiran kanssa. Hupsista.

Seele - Sustainable Lifestyle Store palvelee osoitteessa Aleksis Kiven katu 11. 
Aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät nettisivuilta seele.fi. Tsekkaa myös Seelen FB ja IG!

Ja koiran kanssa liikkuville lisäkivaa: Kauppias Taru toivottaa myymälään tarvittaessa tervetulleeksi myös hyvinkäyttäytyvät koiravieraat, kuten aivan Seelen vierestä löytyvä, jokin aika sitten esitelty Kaffilakin. Aiheeseen liittyen myöskin Koskikeskus on hiljattain sallinut koirat yleisissä tiloissaan sekä kahviloissaan. Niin se vaan sääntö-Suomikin keskieurooppalaistuu hiljalleen. :)
 

Share

Ladataan...

Viikonloppu edessä ja kalenterissa tyhjää? Päräyttävimmät menovinkit Tampereen tapaan löytyy tästä, olkaa hyvät!

pe 16.3.
Store of Hope Concept Room - Avajaiset
Ojakatu 1
Eettisen ja kestävän maailmanmuodin verkkokauppa, muunmuassa ihanista kashmirhuiveistaan tunnettu Store of Hope avaa oman liiketilan maailman pienimpään vanhaankaupunkiin Ojakadulle, Eeva Liisa Mannerin aukion laidalle. Ihana brändi kohtaa yhtä ihanan tilan, tästä ei voi tulla kuin priimaa! 

pe-la 16.-17.3.
Pihka Sample Sale
Kehräsaari
Tiesitkö että Tampereella valmistetaan edelleen käsityönä laadukkaita kenkiä ja nahkaisia laukkuja? Kehräsaaresta löytyvä entinen Kenkäpaja Pihka, nykyinen PIHKA Collection kevätsiivoaa varastojaan! Poistuvia malleja ja kakkoslaatuisia kappaleita hyvillä aleilla. 

la 17.3. klo 21->
Kellari Cypher: Hannibal, Stickylä Clique, Leppoinen Laulainen
Maanalainen, Hämeenpuisto 17-19 
"Kellari Cypher tekee paluun uudistuneen Kulttuurikeskus Maanalaisen kellariin täydellä setillä paikallista hiphop-musiikkia. Tuttuun tyyliin timanttiset täräykset räppiä ja keikkojen välissä sekä jälkeen open mic. Yllätyskilpailuja ja -esiintyjiä. Pipoja, jengimerkkejä ja lökäpöksyjä. Räp." No sehän meille sopii! Vapaa pääsy.
 

Share

Ladataan...

Hyvää naistenpäivää kaikki itsensä naiseksi identifioivat! Naistenpäivän kunniaksi kohtelias herrasmieskoiramme Metku Kaustinen puki tänään rusetin kaulaansa ja vei naapurissa asuvan tyttöystävänsä Maisan (IG @maisulidaily) extempore-kahvilatreffeille Stockalle hiljattain avautuneeseen Tampereen ensimmäiseen Espresso Houseen. Kuten jo aikaisemminkin kirjoitin, Stockalle ovat koirat tervetulleita alakerran ruokapuolta lukuunottamatta, eikä paraatipaikan Hämeenkadun kulmauksesta vallannut Espresso House tee linjaan poikkeusta. Hyvä näin, nyt on rautatieaseman nurkillakin toinen kahdeksaan asti iltaisin auki oleva koiraystävällinen paikka Stockan Robertsin lisäksi.

Espresso House on yksi viime vuosina nopeimmin levinneistä kahvilaketjuista, enkä yhtään ihmettele sen suosiota. Laaja valikoima, hyvin huomioidut erilaiset erikoisruokavaliot, suhteellisen edulliset hinnat ja kiva sisustus - kun kerran ketjuna toimitaan, niin juuri näin se kuuluu tehdä. Mun ehdoton suosikki heiltään on chai latte, jonka he tekevät ihan erityisen hyvin. En siis yhtään pistä pahakseni, että avasivat kahvilan myös kotikortteleihini.

Muutaman käyntikerran kokemuksella myös asiakaspalvelu on kunnossa. Ihanaa kun kiireenkin keskellä asiakkaat ehditään huomioida hymyllä, jutustelulla ja ystävällisillä toivotuksilla. Ja rapsutuksilla, muistuttaa Metku vierestäni, ja lähettää erityisterveiset hännänheilutuksineen naistenpäivän illassa tiskin toiselle puolelle rapsuttamaan saapuneelle baristalle! Näin tehdään tyytyväiseksi sekä koira että omistaja. :)

Maisa, Metku ja henkilökunta kiittävät, kumartavat ja antavat suosituksensa. Kierretäänpäs nyt ainakin pari korttelia -tyyppiset yhteiset iltalenkkireittimme taitavat poiketa pehmeiden sohvienne kautta jatkossa aika usein! 

 

 

Share

Pages