30 syytä, joiden takia on siistiä olla aikuinen

Elämäni Kunnossa
 1.  

Tämä menee vähän tavallisten aiheiden ohi, mutta koen jutun äärimmäisen tärkeäksi. Mä mietin pelottavan usein sitä, miten siistiä elämä aikuisena on. Toivon, että tämä siisteyden määrä kasvaa tasaisesti ikävuosien kertyessä, ja nautin elämästä vuosi vuodelta vain enemmän! Etten unohtaisi näitä asioita koskaan, päätin listata 30 ensimmäistä päähäni pälkähtävää seikkaa ja usutan teidät miettimään samoja asioita omasta elämästänne.

Jos jonkun tekee mieli täyttää kommenttiboksi vasta-argumenteilla henkeen: "eikä pidä paikkaansa, koska..", lopeta alkuunsa. Se ei ole tämän jutun pointti ja kyllä, jokaisella on mahdollisuus järjestää elämänsä sellaiseksi, että voi nauttia kaikista luetellusita hienouksista. Suosittelen sitä lämpimästi.

30 asiaa, jotka tekevät minun aikuiselämästäni törkeän kivaa:

 • Saa tehdä elämällään ihan mitä huvittaa kunhan vaan on pokkaa yrittää.

 • Voi kesäisin ostaa 5kg laatikon mansikoita ja napsia kuormasta niin paljon kuin sielu sietää

 • Voi kokeilla käytännössä ihan mitä tahansa

 • Voi ajaa autolla

 • Voi lähteä leffaan vaikka keskellä päivää

 • Ei tarvitse lähteä kesälläkään ulos, jos ei huvita

 • Saa nukkua niin pitkään kuin huvittaa

 • Ei tarvitse siivota, jos ei huvita

 • Voi ostaa juuri niin monta peliä ja pelikonsolia, kuin huvittaa

 • Saa puhua tuntemattomille

 • Voi lähteä matkalle hetken huumassa

 • Voi mennä kaverille yökylään ihan milloin vain

 • Saa valvoa vaikka aamuun asti

 • Voi istua lämpimässä suihkussa vaikka tunnin (en suosittele vedenkulutuksen kannalta, mutta teoriassa..)

 • Saa jättää kauhuelokuvat katsomatta

 • Voi laivan buffetissa laittaa jälkkärijätskiin niin paljon kastiketta, että vieressä katsovien lasten silmät pyöristyvät kateudesta

 • Urheiluvaatteet.

 • Naamiaisiin voi panostaa oikeasti.

 • Voi jättää sängyn petaamatta - vaikka JOKA IKINEN PÄIVÄ

 • Saa syödä vaikka kokonaisen aterian pelkkiä jälkiruokia

 • Voi pussailla ketä lystää

 • Voi värjätä hiukset vaikka sinisiksi, eikä kukaan voi muuta kuin huokailla (ihastuksesta tai inhosta)

 • Voi keskustella äidin kanssa 50 Shades of Greystä kasuaalisti ja ilman halua huutaa: "ÄITI!!" ja läimäistä käsiä korville

 • Päähän on vuosien aikana kerääntynyt hurjasti muistoja ja tietoa, joista voi keskustella

 • Ja silti voi huomata ja oppia päivittäin jotain uutta ilman pakonomaista tarvetta todistella, että tietää kyllä tosi paljon jo nyt

 • Voi käyttää strategisesti ajoitettua kirosanaa ilman, että kukaan pahastuu (tämänkin voi välillä viedä liiallisuuksiin... JULLE!)

 • Saa vaihtaa vaatteet vaikka 10 kertaa päivässä

 • Voi käyttää vapaapäivän kokonaan sängyssä tai sohvalla huonoja komediasarjoja katsellen

 • Voi tehdä asioita "ironisesti"

 • Voi uppoutua Internettiin ja päätyä googlaamaan jotain todella häiriintynyttä työnteon sijaan. 

 • Pusheen.

 

Hoi täysi-ikäiset itsenne elättäjät, mikä teidän aikuisuudessa on parasta?

Kuvat lainattu Pusheenilta.

Kommentit

Jaanaba (Ei varmistettu) http://jaanaba.fitfashion.fi

Haha, mää oon jo kohta 40 vuotta elänyt ja kyllä, tähän mennessä elämä on vaan parantunut, koko ajan on vaan kivempaa. =)
Aika parhaita asioita elämässäni on se, että tämmönen tavallinen tallaajakin voi treenata ihan tosissaan. Ei tartte olla ollut nuorena mikään kilpaurheilija.

Terveisin nimim. "Sohvaperunasta tosissaan treenaavaksi kuntoilijaksi". =)

Maria Hakkala

On todella vapauttavaa huomata, että vaikka tekee monia asioita täsmälleen samalla tavalla kuin lapsuudenkodissa, voi sen normeista myös poiketa. Teini-ikäinen pikkuveljeni huomaa nämä poikkeamat aina vieraillessaan parhaiten. "Ettekste petaa sänkyä? Tartteeko munkaan?" "Sisko, täällä on niin kiva käydä ku ei oo pakko pestä hampaita illalla!"

Monesti tulee avomiehen kanssa hihiteltyä kahdestaan yläfemmojen kera kun tehdään jotain ei-niin-aikuismaista, ja toistellaan aina näissä tilanteissa meidän lempparislogania "because we can"! :D

jermia
Itärajapakolainen

Itellä kanssa vastaavissa tilanteissa käytössä suomalainen vastine: "Koska voin."

Parasta on se, että saa syödä tietokoneen vieressä/sohvalla/samalla kun lukee jotain, eikä kukaan tule napisemaan, että keskity siihen syömiseen. 

Aivo (Ei varmistettu)

Saa tehdä sitä ruokaa mitä ite huvittaa syödä!

Saa päättää ihan itse keitä ihmisiä omaan kämppään pyytää :) 

hhh (Ei varmistettu)

Ah, tää tuli niin hyvään saumaan! Nimimerkillä Muutin eilen kotoa pois :)

Mary Ihmemaassa (Ei varmistettu) http://maryihmemaassa.wordpress.com

Voi syödä jälkkärin ennen ruokaa!

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

Repesin tietty tuosasa Fifty Shades kohdassa.;D
Myönnän myös, että on siistiä olla jo niin vanha, että kaikki lapset ovat jo omillaan. Ei tarvitse kasvattaa (Oletko lukenut läksysi?) ja komentaa (PETAA HETI PETISI!), saa jopa käyttää oman palkkansa ihan mihin huvittaa, vaikka uusiin kenkiin. Ei tarvitse miettiä, että niitä kengäntarvitisjoita on perheessä useampia ja niiden kengät on juuri jääneet pieniksi.... Tosin ihanaa oli sekin, että teitä lapsia ja nuoria ystävinenne pyöri kodissa. Nyt ihanaa on se, että minulla on mutkattomat ja rakkaat välit kaikkiin tyttäriini. Olen onnekas.

Silkkitassu

Saa siivota silloin kun jaksaa ja huvittaa. Ei ole pakko olla siivouspäivää. 
Ja se että saa ostaa kaupasta vaikka kaikki lelut/pelit jos tuntuu siltä. Ja kaikki lapset kattovat kateellisina.

Ja suklaata saa syödä joka päivä.

dea (Ei varmistettu)

Ihanaa, että joku muukin on fiilistellyt tällä asialla :D
Omat "ah, mä olen aikuinen ja saan tehdä näin.." Ajatukset iskevät silloin kun tiskipöytä on täynnä käytettyjä vesi- ja mehulaseja, joista jokainen on omani. Periaatteessa pitäisi juoda samasta lasista uudestaan, että säästyisi tiskiltä, mutta ah, mä olen aikuinen ja saan juoda vaikka joka kulauksen eri lasista (itsehän ne sit lopulta tiskaan enivei..) Ja toinen vähemmän mairitteleva fiilistely iskee kaupassa sen karkkihyllyn edessä keskellä viikkoa, koska ah mä olen ikuinen ja saan ostaa just niin paljon karkkia keskellä viikkoa kun haluan ;)

Tee (Ei varmistettu)

Ikävä kyllä tuo pitää paikkaansa siihen asti että tulet raskaaksi. Joten listan nimi on vähän hämäävä, nuo kun pätevät vain kohtuulisen pieneen vähemmistöön nimeltä nuoret ja/tai lapsettomat.

Erika79 (Ei varmistettu)

Noh, rohkenen olla eri mieltä tuosta kohtuullisen pienestä vähemmistöstä. Velojen (eli vapaaehtoisesti lapsettomien) määrä kasvaa koko ajan. Ja tässä on mun mielestä enemmänkin kyse mielentilasta, vaikka olisi lapsiakin niin eikö silti voisi joskus iloita miten sairaan makeeta on kun voi vaikka ajaa autoa?! Tai ostaa tosiaan sinne jääkaappiin mitä itse haluaa. Ja käyttää työllä ansaitsemansa rahansa juuri siihen minkä itse katsoo tärkeimmäksi. Ai niin, eikä tarvi käydä enää koulua (nimim 18v koulun penkkejä kuluttanut). Ah, aikuisuus!

Ee (Ei varmistettu)

Olen 25 ja kahden lapsen äiti. Ihan yhtä fiiliksissä oon silti aikuisuudesta ja kaikesta mitä saan tehdä / ei tarvi tehdä! Saaran lista oli ihan mahtava, ihanaa kun muutkin tajuaa fiilistellä ja ottaa ilon irti.
Lasten myötä tietyt jutut ehkä jää tekemättä, mutta voisin mä nytkin valvoa niin myöhään kun ikinä, aamulla vaan pitää herätä. Samoin herkkuja voi lapata, kunhan ei lasten nähden. Kiroilla voi, mutta ei lasten kuullen :D
Eli ilmeisesti johtopäätös on, että kaikkea voi, mutta ei lasten seurassa! Mutta just kun niitä kattoo, on ihanaa tajuta, että itse voi. Niille pitää opettaa tietyt säännöt, joita ne voi sitten isompana rikkoa kun saavat ite päättää.
Aikuisuus on kyllä mahtavaa, ai että.

viuu (Ei varmistettu)

Sinkkuna ei tarvitse olla tilivelvollinen kenellekkään. Vanhemmille voi vastata "en kerro", jos utelut menee liian henkilökohtaisuuksiin.

gaisu
Minkit Madridissa

Voi tilata ravintolassa niin monta kokista kuin haluaa eikä tarvii säästellä ruokaa varten. "Älä nyt juo sitä limpparia ennen kuin ruoka tulee!" Joo varmasti juon. Ja tilaan toisenkin. 

Loistava lista! :)

Aikuisena voi myös joskus syödä aamupalaksi pizzaa, suklaata ja limsaa päälle.

Ja voi syödä kaikki ateriat sängyllä sarjoja katsellen.

Tiskata astiat sitten kun huvittaa.

Valvoa vaikka aamuun jos haluaa.

Syödä karkkia vaikka joka päivä.

Mpouta
Poutapilviä

Olen 25, ja musta parasta iän myötä on se, että ei tartte esittää viileetä tai bilehilettä, vaan saan ihan rauhassa kölliä puolison kanssa ilman karmivaa ajtusta, että "elämä menee ohi". Mun elämähän se on ja se on parhaimmillaan mun näköisenä :)

Hem Buggah

Se, ettei ota itseään enää niin kovin vakavasti ja ettei joka asia nolota ihan helvetisti. Ja se, että voi elää elämäänsä ihan itselleen eikä muille.

Gemma (Ei varmistettu)

- Saa olla suihkussa just niin kauan kun huvittaa ja kukaan ei tuu huutamaan että lämmin vesi loppuu (myös kerrostaloasumisen hyviä puolia)
- Se että tienaa omat rahansa eikä tarvitse olla pyytämässä keltään viikkorahaa
- Saa käyttää rahansa just niinkun huvittaa ja tuhlata sitä ihan mihin itse haluaa
- Saa ostaa kaupasta mitä haluaa ja syödä jääkaapista mitä haluaa
- Saa valvoa niin myöhään kun huvittaa
- Voi lähteä vaikka keskellä yötä huoltoasemalle ostoksille jos siltä tuntuu
- Saa ostaa karkkia vaikka 10 kiloa (tosin tätä en ole vielä aikuisiällä toteuttanut, mutta mä voin jos mä haluan :D )

heta margareta
Viinillä

"Ei tarvitse siivota, jos ei huvita" JES! Mun motto kuuluukin: "Miksi siivota tänään, kun sama sotku on siinä vielä huomennakin?"

Mirene (Ei varmistettu) http://kattimania.blogspot.fi/

Haluaisin vastata, että ei tarvitse siivota kun kukaan ei valita, mutta valitettavasti siivoushullun avopuolison takia se ei ole totta. Niinpä vastaan aikuisuudessa olevan parasta se, että saan käyttäää rahani (tuon opintotuen huiman summan) ihan mihin haluan, ja saan myös lukea ihan milloin tahansa mitä tahansa. Ei tarvitse kuunnella "sä et tee mitään muuta kuin lue (sis. opiskelun)" tai "taasko sä luet jotain rakkausromaaneja (kun kädessä on Hemingwayta)" -valituksia. Lisäksi kun maksaa omat ruokansa, saa syödä ihan mitä haluaa ilman huonoa omatuntoa kinuamisesta. Viisi vuotta omillaan asumista takana, ja vieläkin nämä asiat jaksavat ilahduttaa. Ai niin, ja monien mainitsema lapsenmielisyyskin on ihanaa, teininä kun lapsellinen hölmöily oli vain tyhmää. Nyt voi pelata (22-vuotiaan) Pokemonia kännykällä koko sunnuntain, ja ihmiset nauravat vain hyväntahtoisesti :)

Nina (Ei varmistettu) http://www.notesbynina.com

Paras arkinen juttu on se, että saa tehdä kaiken omaan tahtiin. Jos ei oo vielä nälkä niin ei tarvii tehdä vielä ruokaa, jos ei kiinnosta laittaa vielä pyykkejä niin ei oo pakko jne... Jokapäiväinen huippujuttu on tosin se, että saa tehdä just sitä ruokaa mitä haluaa! Ei sillä, kyllä äiti kyseli tosi hienosti mun mielipiteitä syömisistä kun olin kakara, mutta nyt voi vetää niitä lemppariruokia just silloin kun tahtoo :)

Maruuuuu (Ei varmistettu)

Se että tietää kykenevänsä auttamaan vanhempiaan, jopa niissä ´aikuisten jutuissa´ ilman että
kukaan sanoo minun olevan liian nuori siihen.

sadepäivätparhaatpäivät (Ei varmistettu)

Että sadepäivänä keltaiseen Rukka-sadetakkiin ja saappaisiin pukeutuminen ei ole enää noloa. Ihanaa askeltaa tyytyväisenä lammikoissa muiden katseista välittämättä!

Sarppa (Ei varmistettu)

Yks hienoimpia hetkiä oli ymmärtää ekassa omassa asunnossa, ensimmäisenä palkkapäivänä kauppalistaa tehdessä, että jumaleisson! Mähän voin ostaa vaikka 17 suklaalevyä ilman kenenkään lupaa.

juttakatariina (Ei varmistettu) http://ifthereislove.blogspot.fi/

Ihana Saara, tuli niin hyvä fiilis!
Parasta on just se, että mä itse voin ja pystyn tavoittelemaan elämässä juuri niitä asioita, jotka on vaan mulle tärkeitä :)
Ja esim täyttämään vaatehuoneen vaatteilla ja kengillä, eikä kellään ole siihen nokan koputtamista ;)

tervetuloa25 (Ei varmistettu) http://www.dollopbakery.com

Moikka!

Huomasin sun instagramista et oot lomaillu Sintrassa. Oon menossa sinne mun perheen & poikaystavan kaa ekaa kertaa nyt vahan yli viikon paasta, onks sul mitaan suosituksia et mita kantsii teha/minne menna. Parhaat ruuat/shoppailut/rannat/tms? Kiitos!

Mun suosikki asia on et saa syoda jatskii illalliseks jos silta tuntuu!

Terveisin Linda 26v

arro (Ei varmistettu) http://pulisonkinaisesta.blogspot.com

ite oon nyt jo reilun vuoden päässy nauttimaan autolla ajamisesta! asun vielä kotona ja matka lähimpään maalaiskaupungin keskustaan on 35 km ja melko lailla viime kesään asti ainoot kyydit oli tunnin linja-automatka, sisarusten aikataulujen kanssa soviteltu yhteiskyyti (sisälsi usein piitkiä ootusaikoja) tai pyörälenkki, joka ei talvisin houkuttanu. mahollisuus vihdoinki kulkee tätä väliä millon haluaa ja miten kovaa haluaa on iha mahtavaa!!

Noorah (Ei varmistettu)

Ihana lista! Itsekkin listaisin omien rahojen käytön ja valvomisen niin pitkään kuin haluaa (vaikkei tätä tule paljon harrastettuakaan, työt kun alkavat niin pirun aikaisin.)
Tässä yksi päivä havahduin ajatukseen, että nykyään vanhemmat tarvitsevat enemmän apuani, kuin mitä itse heidän! Ihmetellyt, missä välissä se näin päin kääntyi että oma äiti tuleekin kysymään minulta neuvoa erilaisissa paperitöissä ja parisuhdeasioissa :D
Ihanaa olla itsenäinen aikuinen!

norppu (Ei varmistettu)

toi naamiaisasuasia on niin totta, ja niin mieletöntä!!

Essityttö (Ei varmistettu)

Kävin kaverin kanssa sunnuntaina salilla ja se joutu ihan kysyy et oonko lukenut sun kirjoituksen kun fiilistelin:

On niin siistii kun on aikuinen, niin ei tarvii ottaa salille mukaan sitä pienintä, ohuinta ja vanhinta pyyhettä, koska "mitä jos se häviää.", vaan voi nappaa mukaan sen ihanan paksun pyyhkeen jonka sai joululahjaksi ja johon mahtuu kaksi ihmistä kääriytymään. Jeeee!!!! <3

Lyara (Ei varmistettu)

Se että lähes minkä tahansa idioottimaisuuden tai turhuuden voi perustella vain sanoilla "koska olen aikuinen ja voin"

Nooh (Ei varmistettu)

Se että saan syödä juuri sitä mitä haluan milloin haluan! Kukaan ei ole vahtimassa jos maistan uudesta karkkipussista yhden namun ennen esim. lounaan syömistä. Usein teenkin niin, että ruuanlaiton ohella syön muutaman karkin, pähkinän, keksin yms. ja sitten mätän ruokaa sen määrän kuin olin suunnitellutkin. Makean himo pysyy hyvin kurissa koko päivän! ;) Mikään ei ole niin ihanaa kuin se, että itse saa päättä aivan kaiken mitä suustaan alasta haluaa laittaa! Ja hyvänä kakkosena tulee tuo "möhnöttäminen". Jos ei vkl kiinnosta edetä sängystä sohvaa pidemmälle, saa katsoa koko päivän läppäriltä sarjoja eikä kukaan voi määrätä sinua tekemään toisin! Ah, ihana aikuisuus!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.