4/7

Elämäni Kunnossa

Neljä kuukautta erinäistä suunnitelmallisempaa elämänhallinta- ja painonpudotusrumbaa takana, ja nyt tämä homma vasta lähtee käyntiin, siis oikeasti..

Tällä hetkellä tuntuu tavallaan siltä, että olisinpa saanut tällaista apua jo tammikuussa, etten olisi joutunut hakkaamaan päätäni seinään ja tuskastelemaan rasvan jumitusta. Toisaalta, jos en olisi siivonnut ja tarkkaillut ruokavaliotani, nämä uudet kokeilut tuntuisivat varmaan aivan karmeilta!

Viimeisen viikon ajan olen elänyt vatsan reistailun takia lähinnä riisillä, kanalla, oliiviöljyllä ja itsetehdyllä raakasuklaalla, ja paino on humpsahtanut vihdoinkin henkilökohtaisen 80kg haamurajan alle. Tuon kilomäärän nurkilla olen heilunut kohta vuoden. Välillä paino on kivunnut lähemmäs 84kg ja välillä pysynyt tiukasti 80,4 kohdalla, mutta sen alle ei olla menty, vaikka olen yrittänyt mitä.

Kehon koostumus on muuttunut tämän vuoden aikana huimasti, mutta ihminen on tyhmä ja tahtoo tuijottaa kaiken muun lisäksi myös vaakaa, vaikka se ei oikeasti kerro juuri mitään.

Enemmän tämä aamu on siis ollut sellaisen henkisen juhlan paikka, koska suurta osaa tässä kilomäärässä pelaa se, että olen ollut tämänpäiväisen tähystyksen vuoksi nestepaastolla vajaan kaksi päivää ja kroppani on typötyhjä :D

Tässä kuitenkin muistutus parin vuoden takaisesta minusta, jolloin kropassa oli rasvaa varmaan n. 15kg enemmän, kuin tänä päivänä.  

 

Vähän pehmoisempi Saara ja oiva poseeraus, missä rasva näyttää asettuvan ihan fiksuihin kohtiin ^_^. Muistelen tuon kuvan tyttöä lämmöllä, mutta tiedän että hänkin olisi onnellinen jos tietäisi mitä tulevaisuus pitää sisällään.

Tämä blogi täyttää reilun viikon päästä 1v. ja pakko kyllä rehellisyyden nimissä sanoa, että vuosi ei ole kulunut ihan kuten suunnittelin. Tahtoisin, että olisin onnistunut jo blogin aloittaessani hyvin kulkeneessa projektissani vielä paremmin ja esittelisin teille nyt täydellisyyteen viriteltyä beach bodyani, sekä helppoja vinkkejä sen saavuttamiseen.

Jonkin geenien tahi syömishäiriöiden aiheuttaman riemuvoiton takia mun kroppani vaan on vähän klesa ja vaatii erilaiset aseet. 

Ja sitten toisaalta, jos ja kun teidän joukossanne on monia aivan samojen ongelmien kanssa painivia, voin vain toivoa että näistä mun kokeiluista ja harha-askelista on teille hyötyä ja vertaistukea :)

 

Mun toukokuuni on siis täynnä uusien ruokien kokeilua ja muutaman juoksutapahtuman jännittämistä.

Juuri nyt mua taas kauhistuttaa ajatus ExtremeRunista, koska viimeiset pari viikkoa ovat sekoittaneet mun pakan niin täysin. Lähden kuitenkin hyvillä mielin ja rohkeasti kohti tuota 16km rataa ja selvitän, miten pitkälle sisulla pääsee!

Kuun aikana saan toivottavasti myös syödä muutakin, kuin riisiä ja kanaa ja täten myös jakaa ja soveltaa uusia ruokailutapojani teidän suuntaanne. Ajattelin myös käydä läpi sitä, miten ruokavalioni on viimeisen vuoden aikana muuttunut ja pohtia, miksi ajatus siitä että en enää koskaan syö yhtäkään donitsia ei enää kauhistuta.

Tulevien synttäreiden tiimoilta olen tehnyt tälle blogille hieman kehityssuunnitelmia ja muuta uutuudenkarheaa ideointia, mutta eniten mua kiinnostaa se, mistä te haluatte lukea. Kertokaa siis kommenteissa mitä kaipaatte enemmän ja mikä ei kiinnosta tippaakaan. Itse ehkä kaipaan hieman dynaamisempaa kirjoitustaitoa, ettei kaikki olisi aina tällaista ajatuksen virtaa ;)

 

Elämäni Kunnossa uudistuu! Mitä näistä jutuista tahtoisit lukea enemmän / vähemmän?

Mitkä muut aiheet kiinnostavat?

  • Omat treenit / oma elämä

  • Treenimuoti / treenivarusteet

  • Ruokavalio / reseptit

  • Lajikokeilut

  • Treeniohjelmat

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä haluaisin lukea kaikkia noita enemmän :D

Mua kiinnostaisi varsinkin ruokavaliosi, koska oon itsekin pilannut aineenvaihduntani syömishäiriövammailulla, enkä oikein osaa syödä vielä oikein. Tai siis, parantumispäätös tapahtui viime vuoden joulukuussa, mutta edelleen tuntuu pelottavalta ja ahdistavalta syödä edes 1500kcal/pvä. Ja tiedän, että se on liian vähän, mä kulutan liikkumattakin noin 1800-1900kcal/vrk ja sit vielä siihen liikkumisesta tuleva kalorivaje lisäksi.

Eli vinkkejä syömishäiriöstä terveelliseen syömiseen, niitä lisää :)

annakarin
Anna Karin

Kaikkea lisää! Tai no siis tarkoittaa, että kaikki kiinnostaa. Jokainen postaus on ollut tosi jeeees, eli jatka samaa rataa vain! Mulla kiinnostaa lisäksi tosi paljon se, miten hyvin kotona/lenkkipolulla esim voi treenailla, eli jos sulta löytyy mitään vinkkejä, niiin jaa ihmeessä! Varsinkin nyt kun kesä tulee, eikä ole jatkuvasti siinä oman salin huudeilla, niin koti/MÖKKI-treenit ois tarpeen. Kahvakuulahan on ilmeisesti ihan mainio vehje ulkoilmakäyttöönkin ja sulla siitä on ilmeisesti hyvinkin kokemusta, nii ois huippu saada jotain vinkkejä. 

Ja mulle oot ainakin antanut ihan huikeesti motivaatiota. Ihan huippu blogi, toivottavasti saan seurailla sun treenailuja seuraavankin vuoden! :-)

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Vau, mikä ulkoinen (ja ilmeisesti myös sisäinen :)) muutos sussa on tapahtunut verrattuna tuohon vanhaan kuvaan!

Itse kanssa haluisin lukea kaikkia aiheita, joita olit listannut, mutta eniten ehkä kiinnostaa omat treenit/oma elämä. Ja onnittelut blogin ekasta vuodesta, oon roikkunut mukana ekoista postauksista lähtien! :)

Yùn (Ei varmistettu)

Sanon heti: Näin sut Tapiolassa yks päivä ja näytit hyvältä jo nyt!
Musta kaikki noi aiheet on mielenkiintoisia, kunhan kirjoitat omasta näkökulmasta, koska pidän tavastasi kirjoittaa. (Paitsi joskus lyhenteitä on aika paljon, kuten PT, TPK...yms!) Sun projekteihin voi samaistua!

Vierailija (Ei varmistettu)

Omasta elämästä / kivoista treeniliikkeistä ja varsinkin ruokavaliosta olis aika jees saada enemmän matskua :)

karla (Ei varmistettu)

oma elämä ja ruokavalio/kokeilut kiinnostaa eniten kyllä. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mua alkoi heti kiinnostaa, että millaista apua sä olet nyt saanut, että paino liikahti alaspäin? :) Itse painiskelen saman ongelman kanssa, ja alkaa pikkuisen turhauttaa, kun vaa'an viisari ei liiku minnekään!

Muuten kiinnostaa erityisesti oma elämä, ruokavalio, omat treenit ja lajikokeilut. Mun mielestä kaikki postaukset on olleet tosi hyviä ja mielenkiintoisia, joten jatka samaan malliin! :)

mouse_s (Ei varmistettu) http://hiirenvimma.blogspot.fi/

Aloitin saman tyyppisen ihmisremontin viimekesänä ja tavallaan myös odotin olevani tänä tulevana kesänä jo supertimmi bikinimimmi. No en ole. Mutta mitä sitten? Matkan varrella ymmärsin, että toki supertimmeys olisi ollut saavutettavissa 12 kuukaudessa, mutta keinot olisivat vaatineet niin kovia muutoksia ja poikkeamia minun "arkielämääni", etten pystyisi ylläpitämään sellaista elämäntapaa kuin kuuriluontoisesti. Omalla matkallani on ollut kyse nimenomaan sellaisten ikuisesti ylläpidettävien elämäntapojen löytämisestä ja niihin sopeutumisesta, vaikka niiden kanssa tuloksia saa hitaammin. Mutta saavutetut tulokset myös pysyvät kauemmin.
Keep up the good work!

Vierailija (Ei varmistettu)

LAJIKOKEILUT!!!!1!!!11!!

Jonnaiina

Heeeei, tää on just hyvä blogi osittain juurikin sen takia, että tekstit on tällästä "ajatuksen virtaa" niinkuin sä sen ilmaisit :D Tästä huokuu se, että oot kuitenkin vaan ihminen (vaikkakin hurjan hieno ja ihana ihminen) lukijoiden joukossa! Ja tämä siis positiivisenä asiana! Tottakai aina saa kehittää, ja kehität blogiasi varmaan ihan oikeaan suuntaa, just niinkun itse haluat.

Sun treeneistä ja lajikokeiluista ehdottomasti juttua lisää. Olis myös kiva tietää lajikokeiluiden lomassa jotain semmosta missä, miten ja mitä maksaa -juttuja, näin varmasti monella alenis myös kynnys kokeilla jotain uutta :)

Kiitos kivoista postauksista ja motivaation nostatuksesta! <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Kaikki jutut on kivoja. Erityisesti haluaisin kuulla sun ruokavaliosta ja treenauksesta, esim sykkeistä lenkillä ja muusta. Jatka samaan malliin, tää on huippu blogi!

kriti (Ei varmistettu)

Ruokavalio ja reseptit ehdottomasti! Sun täällä näkyneistä muutamista resepteistä on jo tullut vakkarisisältöä omaan ateriavalikoimaan, joten niitä kuulisin mielelläni lisää. Ja vaikka PT-henkilön avustuksella olisi vielä kiva kuulla vähän pohdintaa siitä mihin aikaan päivästä ja reeniin suhteutettuna tulisi syötyä mitäkin, jotta ruokavaliosta saisi parhaan hyödyn irti.

Myös treeniohjelmat kiinnostavat. Ja toki myös kaikki muukin!

maijjja (Ei varmistettu)

Oon lukenu sun molempia saitteja jo tosi pitkään mut nyt vasta uskallaudun kommentoimaan! Oot ihan huikee persoona ja tykkään tavattomasti sun tyylistä kirjottaa :) Ja alotin kans suunnilleen samoihin aikoihin kun sinä tälläsen elämäntapa muutoksen ja on ollu tosi kivaa lukee jonkun muun ajatuksia!! Mä oon kans tykänny kaikista postauksista, ja on aina jännää nähä minkä biisien tahtiin treenaat!

Kiitos ja tsemppiä jatkoon!! :))

fera (Ei varmistettu)

Sä oot ihan huikee kun oot pystyny tollaseen täysremonttiin! Tsemppiä jatkoon :) kiinnostavimpia postauksia on mun mielestä reseptit ja ns. faktapostaukset sekä syvällisemmät pohdiskelut, ja lisäks olis hyötyä esim sellasista että miten ne liikkeet tehdään just oikein, ja minkälaista tehotreeniä voi tehdä ihan kotona (köyhä salikortiton opiskelija...) sen sijaan treenimuoti jne ei kiinnosta mua itseäni niin paljon.

Elii (Ei varmistettu)

Eniten haluaisin lukea juurikin ruokavaliosta, sen muutoksista ja seurauksista. Painin itse juuri tälläkin hetkellä ongelmallisen vatsan kanssa yrittäen saada sitä kuntoon, joten olisi mukavaa kuulla muidenkin kokemuksia :)

Lamppunen (Ei varmistettu)

Rakastan sun blogia! Sun ihanan luonteen vuoksi myös siksi että oon ihan samankokoinen kuin sinä ja tää sun blogi motivoi mua kohti samoja tavoitteita kuin sulla. Jatka samaan malliin, rehellisen positiivisella linjalla :)

Pihla L. (Ei varmistettu)

Erityisesti ruokavalioon liittyvät jutut, kuten uutuustuotteet ja jokapäiväiset aterioinnit kiinnostaa, sekä uudet lajit.

Enniii (Ei varmistettu)

Normipäivän ruuat &amp; liikunnat &amp; fiilis &amp; edistys - juttuja on mukava lukea :)

Inka / alternatiiviurheilija.net (Ei varmistettu) http://alternatiiviurheilija.net

Tykkään lukea treeneistä ja treeniohjelmista. Myös toi sun uusi ruokavalio kuulostaa kiinnostavalta. Jatka samaan malliin, tää on mun yksi suosikkitreeniblogeista. :)

Aninina (Ei varmistettu)

Kaikki kiinnostaa, mutta erityisesti treeniohjelmista juttua sais tulla enemmän :)

tipu (Ei varmistettu)

ruokavalio- ja reseptijuttuja olisi kiva lukea lisää, ja ylipäätään mitä vain lisää vaan! sun päivityksiä kyllä aina odottelee, kumpaankin blogiin :-) hurja tuo parin vuoden muutos, enkä olisi ikinä arvannut, että painat 80 kg. minkä pituinen olet?

Vierailija (Ei varmistettu)

Treenijuttuja lisää! Ja ruokaa! Ja kaikkea!

Oikeastaan sama mitä tekstiä tänne ilmestyy, saisit innostumaan varmaan punatulkkujen lisääntymisestä ja matriiseistakin. :D

Oot uskomaton!

Vierailijakissa (Ei varmistettu)

Ruokavalio ja oma elämä kiinnostaa :--)

Allu (Ei varmistettu) http://allugatorday.blogspot.fi

Kaikkea lisää kiitos! :D Olet yksi suosikkibloggaajistani ja tätä sinun blogiasi on ihanaa ja motivoivaa seurata.

Vierailija (Ei varmistettu)

Reseptit olis POP!

Venliina (Ei varmistettu) http://pallonvarjossa.kutri.net/

Toinen vatsavaivainen täällä hei! : ) Ja kuulaava. Itsellä painoa himpan vähemmän, mutta tarkoitus olisi saada kymmenen kiloa pois ja raakaa lihasta tilalle. Musta tuntuu, että ainoat ruuat, mitä voin syödä, on kana ja tomaatti ja mieluiten keittona. Hiilihydraatille olen todella herkkä. Repsahdeltua tulee, mutta nyt on vaivat sitä luokkaa, että pakko alkaa syömään mahdollisimman monipuolisesti. Ja tietty viljattomasti ja kahvikin on toistaseksi pois. Eli ruokajutut kiinnostaa kyllä.

HappieNess (Ei varmistettu) http://attitudehappiness.blogspot.fi/

Heh kaikki aihevaihtoehdot kuulostavat hyvälle! Ehkä eniten kuitenkin haluaisin kuulla omia kokemuksiasi eri osa-alueista :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä en vaan käsitä, kuinka voit olla noin pieni :O Täältä löytyy painoa saman verran (sama ärsyttävä haamurajakin :P), ja pituuttakin ihan reippaasti, mutta ei todellakaan noin kaponen kuin sinä! Ei mee nallekarkit tasan :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ruokavalio ja oma elämä kiinnostaa paljon!

FFFifi
Fitness Führer

Mua kiinnostaa ennen kaikkea lajikokeilut! On aina kiva löytää jotain uutta jota voisi itsekin kokeilla.

21:41 vierailijalle ohimennen vastaan, että Lilyssä on juuri käynnissä keskustelua siitä, miten naiset tuppaavat näkemään itsensä lihavimpina kuin mitä ovat oikeasti. Katja.t:n juttu täällä http://www.lily.fi/juttu/emme-valttamatta-ole-sita-mita-itse-naemme ja mun täällä http://www.lily.fi/juttu/kehonkuvakauhistus-ja-realiteettitarkistus.

Täällä on myös kiintoisaa käydä kurkkaamassa muita itsensä kanssa samankokoisia naisia http://www.mybodygallery.com/index.html. Näkeeköhän sitä itsensä oikein vai ei...?

nabao/ vieras (Ei varmistettu)

Heh, pakko sanoa että tuo pehmeämpi Saara on mielestäni ihanamman näköinen, vaikka oletkin nyt superterveen näkönen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiinnostaa:
Omat treenit / oma elämä
&amp;
Ruokavalio / reseptit

:)

sen sijaan harvemmin kiinnostavat
Lajikokeilut
&amp;
Treeniohjelmat

mutta ainahan voin ne skipata :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos Saara kaikesta tästä motivaatiosta. Sain pitkään elää niin, että söin mitä tahansa niin se ei näkynyt missään. Mutta sitten, ihan kuin ihan yhtäkkiä se kaikki monen vuoden aikana syömäni herkut olisi päättäneet tulla näkyviin. Ei kiva tunne aina urheilleelle nuorelle tytölle. Pakenin asiaa "ihan sama" fiiliksellä. "treenatkaa te, mä vaan syön". en käynyt enää puntarilla, kunnes muutaman vuoden pakoilun jälkeen uskalsin. Ja vaaka näytti 69,9 kg. Teki mieli itkeä. 55kiloon tottunena se oli paljon. Tämän matkani varrella blogisi on ollut suuri motivaattorini, ja tuloksia on tullut :) Tammikuussa aloitin treenaamaan vakavasti, kuitenkin ns normaalielämää. Syön normaalia ruokaa ja liikun säännöllisesti. Nyt olen saanut 6-7kg pois ja lihasta tilalle :) matka on muuttunut elämäntyyliksi. Kiitos Saara blogistasi. lukisin mielelläni resepteistä ja siitä miten saa pidettyä motivaatiota yllä :)

Marialeppa

Treenimuoti/ruokavalio/reseptit =)

 

 

Marialeppa

Treenimuoti/ruokavalio/reseptit =)

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos kivasta ja innostavasta blogista!!
Erityisesti kiinnostaa treeniohjelmat ja ruokavaliot/reseptit!
Huippua oli kun PT-henkilö blogin alku(?)puolella laittoi 2 ja 3 jakoiset saliohjelmat, niiden kanssa oli helppo lähteä salille (ja tiedän lähipiiristäni monen muunkin käyttävän pohjana juurikin tuota saliohjelmaa)! :) Eli kiitos siitä! Olisi mahtavaa jos (vaikka itse keskitytkin nykyään enemmän salin sijasta kiertoharjoitteluun), saisi lisää saliohjelmia blogiin! Myös treenimusat kiinnostaa, on kiva löytää aina uusia tsemppibiisejä salille ja lenkkipolulle! Ja kivoja juttuja on myös reseptit, mitkä olet koonnut kuvien kanssa vaihe vaiheelta! :)
Jes, jatka samaan malliin! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Dem gunz &lt;3

Mikä siinä muuttuu?

Lajikokeilut ja treeniohjelmat kiinnostaa eniten, mutta kaikkea luen sujuvasti :)

jepujep (Ei varmistettu)

kaikkea mahdollista! näytät tosi hyvältä:)

Päivittäinen Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, Blogisi on mainio! :) Olen ollut lukijana noin tämän vuoden ajan, viime vuoden keväänä minulla oli sama kunto- ja laihdutusprojekti ja nyt viimeisen vuoden olen yrittänyt järkeistää tekemistä ja syömistä ja ajatuksia, jotta tätä jaksaisi jatkaa loppuelämän aina miettimättä. Paljon siis samaistun sinun tekemiseen!
Hurjasti tsemppiä jatkokuukausiin projektin parissa, ja postailethan myös jatkossa fiiliksistä, mitä uudet ruokavaliokokeilut aiheuttavat kehossa ja mielessä. Lisää voisi myös olla niitä lajikokeiluja, eikös joskus ollut puhetta, että kuukausittain? Lisäksi toki myös treeniohjelmat kiinnostavat. Eivätkö hyviksi todetut reseptit haitaksi ole. :)

Ansku/Vierailija (Ei varmistettu)

SIIS MÄ EN KESTÄ!!!! Ihan kun olisin lukenut oman kirjoituksen! Paino on todellakin jumittanut SAMOISSA lukemissa, siis tismalleen samoissa lukemissa! :D Huhtikuun lopussa otin PT:n ja mielenterveys on osittanu saanut jo rauhan :D

Suosittelen sulle sellasta kirjaa, kun Syö mitä mitä mielesi tekee, kirjoittajana Teemu Ollikainen..

Samojen ongelmien kanssa painin, tsemppiä siis myös sinne!

Vierailija (Ei varmistettu)

Saara, en halua olla töykeä tai vähätellä sun mahtavaa työtä, mutta olis ihan kiva tietää minkälaisilla miinuskaloreilla oot menny tuon ajan, jona paino ei ole pudonnut? Sun tekstien perusteella ruoka on ollut laadukasta ja puhdasta, mietin vaan et onkohan sulla ollu liian pienet tai jopa plussakalorit jos ei paino oo pudonnu.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oot ihana Saara! Tsemppiä sulle jatkoon. Lukisin mielelläni enemmän sun treeneistä ja treeniohjelmista :)

-K- (Ei varmistettu)

Olen lukenut blogiasi jo useamman kuukauden mutta kommenttia en ole jättänyt jostain syystä. Kiitos kun pidät tätä blogia, antaa voimia omaan koitokseen. Painan aikalailla saman kuin sinä ja nyt parin kuukauden treenin jälkeen on masentavaa todeta että olen laihtunut 0kg. :( Sympatiaa ja kannustusta puolisolta on myös nolla. Vähän kun kuvittelee että jotain tuloksia kaiken vaivan jälkeen näkyisi (ja itse jotain jopa jo kuvittelin näkeväni), ja sitten kuulla että on vaan läskiä... Sun kropassa muutos on todella upea ja toivon että jossain vaiheessa myös itse näyttäisin tuolta! Mahtavaa ihana Saara!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kaikista aiheista luen innokkaasti, treenijutut/ohjelmat ja ruokajutut jos pakko jotain valita, muoti/varusteetkin kiinnostaa.
Innostava ja kiva, avoin ja rehellinen blogi, keep going girl!!

thankyou (Ei varmistettu)

omat treenit/oma elämä ja ravintojutut kiinnostaa erityisesti. Sinulla on kyllä aina mielenkiintoisia juttuja täällä, jatka samaan malliin,

Mutta siis vau, miten olet saanut itseäsi parissa vuodessa kiinteytettyä :o Et kyllä näytä pahalta pyöreämpänäkään, tosi kauniilta itse asiassa.

Erika (Ei varmistettu)

Treeniohjelmat ja uudet liikkeet on aina kivoja, myös ruokavaliojutut on mielenkiintoisia. Ei niinkään reseptit, vaan esim. sellaiset faktapaketit jotka kirjoitit joskus hiilareista, proteiineista ja rasvoista, ruokavaliohifistely yleensäkin kiinnostaa :D Ja sun omasta elämästäkin kertovat postaukset on olleet kivoja, vaikutat niin loistotyypiltä! Treenimuoti on noista luettelemistasi aiheista ainoa, joka ei juuri yhtään kiinnosta.

(Ei varmistettu)

Olen lukenut blogejasi jo vuosia, ja tykkään hulluna! Noista mainitsemistasi ihan kaikki kiinnostaa todella paljon, ehkä treenivaatejutut vähiten.. Mutta tähän asti ja tästä eteenpäinkin voisin kuvitella olevani yhtä tyytyväinen sinun juttuihisi :)

Keep up the good work, oot ihana!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiinnostaisi, miten liikkuvuustreenisi on edennyt. Olisi myös kiva saada itselle vinkkejä ja ihan jotain liikkeitä esim. selän ja jalkojen liikkuvuuden lisäämiseksi. :-)

neiti x (Ei varmistettu)

oon aika lailla samanpainonen ja varmaan samassa tilassa elimistöllisesti. tästä syystä kiinnostaa erityisesti sinun ruokavaliosi! olisi mahtavaa, jos jakaisit siitä enemmän!
upea blogi!!!

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.