Cityhipin parveke vol. 2

Elämäni Kunnossa

Mun parveke näyttää paikoittain aivan ihanalta! Voitte varmasti arvata, onko vanha sohva raahattu pois, ja onko tarpeelliset nikkaroinnit tehty, kuten kesän aluksi suunnittelin... Hmmm.. No ei sen niin väliä.

Kuten pari päivää sitten kerroin, kävin vanhempieni luona mökillä, ja äiti esitteli mulle ylpeänä koko puutarhaa. Jostain se ajatus sitten lähti, ja mä ajoin kotiin takakontti täynnä kasveja :D Harmillisen tuuliset päivät vähän vaikeuttivat kasvien sopeutumista, ja sitruunamelissa ja oregano ottivat vähän osumaa.. Pitää ehkä nostaa ne juhannukseksi turvaan mahdollisimman suojaiseen kohtaan.

Käydäänpä siis läpi parvekkeen sisältö ruukku kerrallaan.

 

Kärsinyt sitruunamelissa... En tiedä, virkoaako tämä raukka enää. Pitää kokeilla ronskilla kädellä latvomista! Onneksi sitruunamelissa on niin hyvää mansikoiden seurana, että voin hyvin syödä nämä pois kuleksimasta.

 

Basilikavauvat, ja taustalla kärsinyt oregano.. Basilikat saavat kasvaa ja voimistua vielä tovin, ennen kuin alan napsia lehtiä salaattieni seuraksi! Oregano taasen on niin tuuhea, että sitä silppusin jo kanapadan sekaan!

 

Ihana pieni timjamipuska! Timjami on yksi mun lempimausteista. Tämä lajike on hieman kummallisen näköinen, mutta maku on hyvä - testasin senkin heti kärkeen.

 

Rosmariini, myös top5 -lempimausteissa. Onko mun maustemieltymykset vähän tylsiä? No, tuoreena tämä on vain niiin herkullista.

 

Minttua suoraan mojitolasin pohjalle ;) Toimii onneksi myös monessa muussa, kun mojitoja ei kauheasti tule juotua..

 

Ja tietysti mun vanhat kasvustot ^_^ Yhtäkään rosvoa/varasta ei tomaatteihin ole vielä mun pettymykseksi ilmestynyt, mutta chilipuskat alkavat näyttää lupaavan tuuheilta!

Mä nään mun tulevat parvekekesät erittäin lupaavina, nyt kun äiti on opastanut mut homman pariin. Hetkinen, eikös se muuten ollut juuri se kavala suunnitelma??

Hyvää työtä, äiti.

Kommentit

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

Ihan hyvältähän nuo näyttävät. Uskon, että sitruunamelissakin pukkaa juuresta uusia varsia ja lehtiä kunhan muistat kastella aina silloin tällöin. Minulla taitaa olla yksi saman laadun minitomaatti kasvamassa kuin sinullakin. Siinäkään ei ole varkaita laisinkaan. Sen sijaan se alkaa muodostua leveäksi pensaaksi. Kasvuvaihe on suunnilleen sama kuin sinun parvekeversiossasi. Kukkia odottelen ja niihin pörriäisiä, että tomaatteja alkaisi ilmesyä popsittaviksi :) Tosin ne kypsyvät ihan sairaan hitaasti.
Ja suunnitelma, se salakavala, selvästi toimii. Hahaa!

Inskuli (Ei varmistettu)

Luin, notta kanadanpadan sekaan heitit oreganoa ja olin jo ihan innostuneena kyselemässä reseptiä tuolle uudelle tuttavuudelle kanadanpadalle. :( Mutta ei sitten. Sen sijaan sanon, että hieno ja runsas on puutarhasi! Meilläkin on rucola jo vallan villiintynyt kasvamaan, pinaatti yrittää ja salaatitkin ovat ujosti alkaneet kurkkia mullasta.

ohikulkija (Ei varmistettu)

Meilläkin on tänä kesänä parvekkeella vähän tomaattia ja erinäisiä yrttejä kasvamassa. Juuri tänään hihkuin innosta, kun huomasin tommatin alkavan kukkia. Kuinka siistiä se onkaan, kun kohta voi omalta partsilta käydä hakemassa tomaattia.

Urpo Nössö (Ei varmistettu)

Miunkin piti nyt mahakesäksi laittaa vaan pikkasen jotain pihalle, mut nyt siellä kuitenkin kasvaa chiliä, basilikaa, tomaattia, kurkkua, kesäkurpitsaa, punasipulia, perunaa, tilliä, punajuurta, papuja ja herneitä. Siihen hullaantuu todellakin. Onneks miulla on kitkijäorja täällä vallassani.

Eeru
Packing peanuts

Voi hitsi kun hyvältä sun yrtit näyttää. Ja tuntuvat voivan paljon paremmin kuin meidän takapihan kasvatit! Hatunnostoja syvä kumarrus parvekepuutarhurille.

Fiipi (Ei varmistettu)

Mutta missä on persilja?! Ja ruohosipuli! Minun suosikkiyrtit basilikan ohella tottakai. Persiljaa voisin laittaa vaikka joka ruokaan.
Yleensä olen keväisin laittanu ihan siemenestä asti kasvamaan yrtit parvekkeelle mutta tänä vuonna en vain saanut aikaiseksi. Viime sunnuntaina Prisman heviosastolla pyöriessä totesin että mennään sieltä mistä aita on matalin ja ostin yrtit valmiina! Tyytyväisenä tuikkasin ne multaan kotona ja olen nyt viikon iloisena niitä syönyt. Oma puutarha parvekkeella, tykkään! Vaikkakin herneet jää tältä kesää kasvattamatta, vai vieläköhän ne kerkeäis laittaa...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.