Crosstraining Kestävyys - Astetta rajumpi treeni

Elämäni KunnossaMä olen tykästynyt Poltteen Crosstraining Kestävyys -tuntiin hullun lailla, vaikka se aiheuttikin mulle ensimmäistä kertaa On-Rampin jälkeen melko näyttävät ja arat mustelmat. 

Muutamien edellisten treenien jälkeen on kyllä vähän mietityttänyt, miksi käyn tuolla superrankalla kestävyystunnilla, mutta välttelen alitajuisesti Mix-tuntia, jossa saa välillä huilatakin.. Logiikka hoi?

Kestävyystunnin sisältö on alkulämmittely, tarvittavien välineiden noutaminen, liikkeiden läpikäynti ja lopuksi n. 15-20min treeni, missä ei hirveästi tauotella.. Jokainen  tekee siis treeniä omaan tahtiin, mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti.

Joskus tehdään toki myös treenejä, missä huilataan välillä minuutin verran. Niiden aikana kasvojeni punaisuus nousee yleensä aivan uusiin sfääreihin.

Voinkohan mä joskus muuttua treenaajaksi, joka ei näytä grillatulta joka ikisen lenkin ja treenin jälkeen? God I hope so.

 

Eilisen treeni oli ehkä rankin omalle kohdalleni osunut ja yhdeksännen minuutin kohdalla huolestutti oman suorituksen hiipuminen. Jotain on kuitenkin tapahtunut, sillä puskin koko 20min läpi vain kolmella lyhyellä vesitankkauksella ja löysäilemättä!

Treeni oli seuraavanlainen:

8 x boksihyppy kyykkyyn (50cm)

110m juoksu (ei palauttava, vaan juoksua)

8 x vauhtipunnerrus kahvakuulilla (8kg kuulat)

30 naruhyppyä

Tätä nelikkoa toistettiin 20min ajan niin monta kertaa kuin ehdittiin ja enpä tietenkään laskenut omia kierroksiani.. Intuitiivisesti haluaisin sanoa 5 tai 6?

Sunnuntaisten boksihyppyjen jälkeen yllätyin siitä, että hypyt nousivat eilenkin hyvin! Juoksukunnoltani olisin odottanut enemmän..

Pitää varmaan käydä ostamassa leveät hikinauhat illan Balance-tuntia varten tai saan treenata kyyneleet silmissä. Varsinkin vasemman käden mustelma on melko arkana :D

 

p.s. Pahoittelen kalpeaa ihoani ja luonnonvalossa korostuvia käsikarvojani. Pitää varmaan tehdä molemmille jotain ennen parin viikon päässä siintäviä vesipuistobileitä..

Kommentit

Lotta Katariina
Pumpui

Tuttu mustelmalokaatio...  Ja polvet on mustana aina kun tehdään yleisliikkeitä - ilmeisesti mä otan polvilla vastaan :D

Samassa paikassa mustelmat täälläkin... Mulla tosin tulee pahimmat mustelmat aina solisluiden korkeimmalle kohdalle rinnalleveto- ja työntötreeneissä. Vähän kiusallinen paikka kun ne mustelmat näkyy melkein jokaisen paidan kaula-aukosta... :D

Lotta Katariina
Pumpui

Mä sain komeat rintakehämustelmat viime viikolla thrustereita tehdessä. Näemmä otin rinnalla enkä käsillä kiinni alas tulevan tangon :D

Saskia (Ei varmistettu) http://www.kohtirioa.blogspot.fi

Kuulostaa hauskalta treeniltä! Mikä on vauhtipunnerrus? Ja hei sitä juoksujuttua ei kannata surra, munkin mielestä kaikenmaailman hc-sykkeennostatukset BodyAttackissa on ihan lastenleikkiä jos vertaa siihen mihin sykkeet kiipeää kun juoksee tuollaisen matkan niin kovaa kuin pääsee :) Ja se on varmasti tossa treenissä tarkoituskin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä sä yleensä sit teet sun käsikarvoille? Mun karvoista kun saattaisi kuvitella että olisin puoliksi kreikkalainen...

Vierailija (Ei varmistettu)

Palaisin vielä mantelivoihin: kuinka paljon se sun mainitsema 20 g on? Teelusikallinen tai ruokalusikallinen?

En omista keittiövaakaa ja pähkinävoi on herkkua, mutta aika tuhtia sellaista arkipäiviin ni olis kiva vähän suhteuttaa hommaa :)

Kaima (Ei varmistettu)

Vauhtipunnerrus on sama kuin pystypunnerrus, mutta pienellä niiauksella haetaan lantiosta lisävoimaa.

Lissu2 (Ei varmistettu)

Mistä noi sun mustelmat siis tuli? Ton tyyppinen harjottelu on mulle sen verran vierasta etten tajuu :)

Saara S.
Saara Sarvas

Lotta, Mä otan siinä vaan naamalla vastaan......... :D Löysin onneksi eilen alennuksesta hyvät ja leveät hikinauhat, niin ei tarvitse mustelmoida ranteita turhaan. Pelkään että poikaystävää aletaan muuten kesäkeleillä epäilemään liian kovakouraiseksi ;)

 

Vim, Hah :D Nyt kun muistelen niin tankotanssissa tuli kanssa aika eksoottisia mustelmia... Kesäisin varsinkin ihanat pikimustat sisäreidet mikroshortseissa.

 

Saskia, Joku tuossa vastasikin, mutta tosiaan pystypunnerrus kahvakuulilla, mutta jaloista voimaa ja vauhtia hakien ^_^

 

Vierailija, En mitään :D Yleensä ne vaan eivät näy noin pahasti ;) Sokerointi lienee hyvä apukeino ja sen voi opetella tekemään kotonakin!

 

Vierailija, Hmmm.. Se on ehkä about sellainen ISO ruokalusikallinen. Mutta joo, sellainen reilu ruokalusikallinen lienee about oikea määrä :)

 

Kaima, Jea juuri näin!

 

Lissu2, Mustelmat tulivat hieman liian vauhdikkaasti tehdyistä kahvakuularinnallevedoista, missä kuula on päässyt heilahtamaan rinnallevetovaiheessa kämmenen ympäri pyörähtäessään liian kovasti rannettani vasten :)

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse kävin tiistain kestävyystunnilla, ja sain kanssa kahvakuulista ranteeni kipeiksi :D Onneksi mulla ei näköjään tule yhtä helposti mustelmia, mutta molemmat ranteet on edelleen aavistuksen turvonneet ja kosketusarat siitä kohdasta, mihin kuula osui. Mutta hei, no pain, no gain :D

Karl (Ei varmistettu)

Hui mustelma! Toivottavasti kävit lääkärissä näyttämässä ja latasin internetiin kuvia. Voivat hoitamattomina olla hengenvaarallisia, varsinkin tuollaiset lähes näkymättömät mustelmat, niitä ei ihan jokainen saa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.