Flunssan kaatama treenaaja

Elämäni Kunnossa

Tai no ei kai mua juuri tällä hetkellä voi kutsua treenaajaksi, sillä salille en menisi mistään hinnasta. Mä nimittäin yritän tuhota tän pöpön ennen kuin se pääsee edes kunnolla valloilleen ja tekemään oikeaa tuhoa..

Mulla on koko viikon ollut aamulla pieni kaktus kurkussa. Ei mitään kipua tai tuskaa, vaan sellainen ankean tuntuinen pallo.

Tänään olo on kuitenkin pitkänpitkän työpäivän jälkeisten pitkien yöunienkin jälkeen kaktuksen lisäksi vetämätön, hieman kuumeinen ja nenäkin on tukossa. Ankeaa.

Olikohan eilisillan pari viinilasillista sittenkään oikea päätös?

 

Viime syksynä sairastuin inhaan neljä päivää kestäneeseen kuumeflunssaan jonka aikana vedin muutamat tuskaitkut, kun turhautti niin paljon. Nyt en aio alistua moiseen! Se ei nyt sovi.

Mä oon tällä hetkellä vielä ystävän luona Turussa, eli megapotilaaksi en tahtoisi heittäytyä, kun kotiinkin pitäisi päästä ajamaan :D

Ehkä sitten huomenna, kun oma kotisohva ja kivasti hiostavat nahkatyynyt lämpiävät kuumeisen hipiäni alla. Äiti varmaan tulisi mieluusti hoivaamaan hädän hetkellä, mutta taisi lähteä isin kanssa Jyväskylään, eli olen omillani :B

Mitäs kaikkia kotikonsteja teillä on flunssan nopeaan karkottamiseen? Mun listalla on tällä hetkellä:

  • Pakuritee (kunhan saan käsiini)
  • Kaikki muu lämmin reilulla hunajalla
  • Inkivääri ja valkosipuli kaikessa (valkosipulitee?)
  • C-vitamiinin ja muidenkin mahdollisten boostaus
  • Lepo

Mulla on onneksi hoivadelfiini Eetu, joka tekee ihan kaikkensa ja kuuntelee valitukset, kun kukaan muu ei enää jaksa.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Noiden lisäksi probiootti ja jos sulla on nenä tukossa niin nenäkannu.

Itse olin viime syksynä yhteensä kolmisen kuukautta kokoajan enemmän tai vähemmän flunssassa ja samaa en halunnut kokea tänä syksynä uudelleen flunssan iskiessä.

Kaikkineen mun ohjeet flunssan nitistykseen:
- lepo
- kuumat juomat ja muutenkin juotava paljon
- c-vitamiini
- probiootit
- nenäkannu

Tsemppiä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä vannon pakurikäävän nimeen! Ennen olin koko ajan kipeänä, ehkä sellainen 4-6 kertaa talven aikana viikon pari-kerrallaan, mutta viime syksynä sain ensimmäisen kerran pakuria käsiini, ja tadaa - en ollut koko syksynä, talvena tai keväänä kipeänä. Tänä syksynä tunsin kerran oloni hieman nuutuneeksi, jolloin muistin taas keitellä pakuria enkä sitten tullutkaan kipeäksi. Vaikutan ihan joltain höpsähtäneeltä hihhulilta, mutta on vaan niin ihanaa kun ei ole koko ajan kipeä :-)

Jos pakuria ei ole saatavilla niin kai se on vaan noi perus C:t ja D:t, kuumat juomat, hunaja+inkivääri ja valkosipuli. Ja se että ottaa flunssan tosissaan heti ja hoitaa sen heti alta pois lepäämällä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Propolis-uute! Itellä on vähän ristiriitaiset ajatukset nenäkannusta : poskiontelontulehduksista kärsivälle kaverille lääkäri oli sanonut että kannu voi levittää bakteerit poskionteloihin, ja kehotti vähentämään sen käyttöä siis. Yllätti! Paranemista ja pitkää pinnaa, I feel your pain!

Vierailija (Ei varmistettu)

Sinkin on todettu uusien tutkimusten mukaan lyhentävän flunssaa jopa päivällä eli sitä muutaman kerran päivässä niin kauan kun on tarvetta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Sinkkiä ja Lysiiniä, plus edellämainitut.
C-vitamiinia voipi ottaa 500mg-3g kerralla mutta ei pitkään. Vatsa saattaa mennä rikki, mutta se todistaa vain että raskasmetallit ja muut pöpöt poistuu elimiostöstä

Vierailija (Ei varmistettu)

On kuulemma sitkeän mallista flunssaa liikkeellä tänä syksynä. Itsellä kesti kaksi viikkoa että pahin kurkku- ja lihassärky lähti. Enää vuotaa nenä :P Salille tuli porttikielto, sillä en todellakaan tahdo sydänlihastulehdusta yms. jälkitauteja jos menee puolkikuntoisena rehkimään.

Malta levätä ja paljon tsemppiä että sun flunssa olisi nopeammin ohi menevää mallia!

Kaima (Ei varmistettu)

Mulla lähti kaikki vilustumisoireet kuumalla kanakeitolla, missä oli chiliä, valkosipulia ja inkivääriä. Ainakin haluan vakaasti uskoa parantumisen olleen sopan ansiota ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Sarvikuono! Eli siis sellanen sarvi, jonka avulla tehdään nenähuuhdonta. Sinne laitetaan suolavettä ja lasketaan toisesta sieraimesta läpi ja toisinpäin. Sitte niistetään kaikki vedenrippeet pihalle ja olo paranee ainakin itelläni hetkessä :) Saa vähän kuivaa nenää avatuks ja henki kulkee paremmin.

wihi (Ei varmistettu)

jos sulla on kurkku kipeä nii suosittelen suolavettä! ota vettä ja sekota siihen suolaa sit kurlailet sitä hetkisen ja sylkääiset pois!

vierailija (Ei varmistettu)

Itse olin flunssakuumeessa pe-ke ja nyt ei lähe kunnolla pois, kurkku kipeä ja nenä tukossa ja treenaan ei uskalla, vaikka jo puoltoista viikkoa on ollut taukoa.. Ennen kun tää kunnolla tuli päälle oli tauti tuloillaan viikon ja lepuuttelin jo silloin iisimmin, mutta eipäs auttanut. :(

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.