Jälkiruokaviikko: Mango-täytteiset raakasuklaatryffelit

Ladataan...
Elämäni Kunnossa

Aaahhh olen raakajälkkäritaivaassa... Tämä on maailman paras viikko ja idea - kiitos nimeton kuuntelija!! Pakko jättää tämän tempauksen jälkeen rutiineihin yksi jälkkäriresepti / viikko, vai mitä?

Muistan, kun joskus katselin raakakakkureseptejä ja ärsyynnyin, kun kaapista puuttui aina puolet aineista. Jotain on näköjään parissa vuodessa tapahtunut, kun tällä kertaa reseptin valikoimasta uupui vain kuivatut hedelmät ja mehiläisen siitepöly, jonka jätinkin suosiolla lisäämättä omaan versiooni.

Tänään vuorossa on siis CocoVin ravintoluennolta bongattu mangotryffeliresepti, joka on Maija Tiilaman käsialaa. 

Mangotäyte noin 12 palloon:

 

  • 2 dl liotettuja kuivattuja mangopaloja
  • 1 dl liotettuja kuivattuja aprikooseja
  • 0,5 dl lucumaa
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 0,5 dl macadamiapähkinöitä hienoksi jauhettuna
  • 1 tl lesitiiniä
  • 2 rkl hunajaa 
  • 2 rkl kookoshiutaleita
  • Aitoa vaniljaa
  • Ripaus merisuolaa

 

Aloita liottamalla mangopaloja ja aprikooseja pienessä määrässä vettä. Tähän riittää noin 30min, eikä vettä kannata käyttää mitenkään tuhottoman paljoa. Macademiapähkinät voi tällä välin jauhaa blenderissä hienoksi rouheeksi!

 

Lataa kaikki täytteen ainekset blenderiin ja työstä täyte sileäksi massaksi. 

 

Nostele ja muotoile täytteestä palloja kahden ruokalusikan avulla kaapimalla ja pyörittämällä. Pallot asetetaan pakkaseen jähmettymään siksi aikaa, että teet raakasuklaakuorrutuksen.

 

 

 

Kuorrutus:

 

Raakasuklaata! Tee sekoitus lempireseptilläsi, tai sitten jotain supersimppeliä. Itse heitin Maijan vinkkien mukaan vesihauteeseen sulamaan 0,5dl kaakaovoita, noin 1dl kaakaomassarouhetta ja ruokalusikallisen kookospalmusokeria.

 

Raakasuklaa valmistuu kuin itsestään, kun sen jättä hetkeksi rauhassa sulamaan vesihauteeseen.

 

Kuorruta pakastimessa jäähtyneet pallot pyörittämällä ne raakasuklaassa. Suklaa jähmettyy viileiden pallojen pintaan nopeasti! Itse sekoitin vielä koristeeksi pienen määrän "vaaleaa suklaata", johon sekoitin vain kaakakovoita, lucumaa, tocoa ja hieman hunajaa.

 

Ah. Ihana sekamelska ja kookosöljyn tahrima pöytätaso. Sellaista se elämä välillä on! 

Nämä pallot maistuvat nirsommillekin, eikä niitä raakaherkuiksi tunnista ilman erilistä mainintaa. Mm-hmm. Sanoisin, että säilyvät pakkasessa mainiosti, mutta totuus taitaa olla toinen. Ihmettelen, jos näitä on jäljellä yhtään viikon loppuessa :D

Share
Ladataan...

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Oi ihanuutta! :D Kun vielä itsekin oppisi tekemään oikeesti toimivia raakasuklaaherkkuja... Tuo kaakaomassa lienee olennainenkin ainesosa? Yritin nimittäin tässä kerran tehdä pelkästä kaakaovoista ja -jauheesta ja kookosöljystä, mutta siitä tuli rakenteelta vähän omituista. :o

Saara S.
Saara Sarvas

Hmmm mikä rakenteessa oli omituista? Tavalliselta suklaaltahan se ei oikein suussa tunnu vaikka mitä tekisi, mutta itse tykkään sotkea ihan suklaa-suklaaseeni sekaan niin pajon marjoja yms., ettei hieman tavallista lohkeavampi ja nopeasti sulava massa haittaa ^_^ 

Suvi K.
Sisunainen

Okei, no ehkä se sitten oli sellaista kun pitääkin. :P Lähinnä siis ihmettelin kun siitä tuli aika kovaa ja sattumat jotenkin erottu liikaa (kokeilin yhtä marjoilla ja yhtä kaurahiutaleilla).

Nata - White Trash Disease

Jahas milloin leikitään taas kampaajaa?? Mieluiten ennen viikon loppua!!!

Saara S.
Saara Sarvas

Lähtikö väri ekassa pesussa, vai haluutko vaan apajille?? ;DD

Nata - White Trash Disease

jooo joo siis kaikki lähti kröhöm... "ai oliks sulla jotai jälkkäriäki?!" :D

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

Säästä maistiaisia äidille, pliis!

Kommentoi

Ladataan...