Kesäkurpitsapastaa helpoimman kautta

Elämäni Kunnossa

Saara "ainamuitajäljessä" Sarvas täällä taas heei.. Olen vuosien vihan jälkeen löytänyt kesäkurpitsan, joka todistaa taas kerran todeksi väitteen: tuputtaminen ei auta.

Aivan sama, kuka minulle milloinkin on kesäkurpitsaa suositellut, on se jäänyt kaupan hyllyyn halveksuvan katseen pyyhkäistessä sen ylitse. Kun olin pieni, siskoni kieltäytyi syömästä täytettyjä kesäkurpitsoja (nirso kun on), joten minunkin mielestäni ne olivat ihan maistamattakin saatanasta.

Blogi toisensa jälkeen on kuitenkin viime vuosina väläytellyt silloin tällöin kesäkurpitsapastaa hyvänä vähähiilarisena korvikkeena, ja ovatpa monet ystäväni tuota kurpitsojen kuningatarta veistelleet nauhoiksi kuorimaveitsillään. Itse kuitenkin lähdin eBayn ihmeelliseen maailmaan bongailemaan julienne vegetable peeler -nimisiä vehkeitä. 

Yön pikkutunnit ja yhteensä n. 6€ hintalappu houkuttelivat, ja nakutin tilauksen sisään. Noin viikkoa myöhemmin postiluukustani tipahti pehmeä kirje, ja rakkaussuhteeni oli valmis syttymään.

 

Fantastinen pieni muoviläpyskä.. Se sinä olet, senkin pieni julienne-kuorija! Loistavasti liukuva ja leikkaava terä suhauttaa kesäkurpitsan nauhoiksi alle minuutissa. Ihanat pikkusuikaleet voi pyöräyttää kuumalla pannulla joko nopeasti, tai antaa niiden muhia hieman pidempään pehmeän ja muhjuisen höystön luomiseksi.

Kesäkurpitsan lisäksi kuorija toimii mainiosti mihin tahansa muuhunkin kiinteään vihannekseen, mutta voi veljet, kesäkurpitsa on todellakin vienyt kieleni mennessään!

 

Ihanan neutraali ja helposti maustuva vihannes on vienyt minut takaisin puhtaiden makunautintojen pariin. En ole aikoihin kaivannut sapuskoihini mitään erikoisia mausteita, vaan suola ja mustapippuri riittävät erinomaisesti.

Kaikki simppeleitä kokkauksiani maistaneet ovat kysyneet, millä kaikella ruoka on maustettu, ja jos saisin euron joka kerta kun kysyjän kulmat ovat nousseet ihmetyksestä puoleen otsaan asti olisin ainakin 3 euroa rikkaampi. Koska tähän mennessä vasta 3 ihmistä on maistanut alternatiivi-sapuskaani aikataulujen osuttua yksiin :D

 

Ihan vaan vinkkinä kaikille teille vaihtoehtohöystöjä pohtiville! 

Oma leikkurini taisi olla tämän linkin takaa ostettu, ja on mahdollista, että tilaan pari varakappaletta jotka voin jättää niihin keittiöihin, joissa vierailen useimmiten >:D

Kommentit

vierailija (Ei varmistettu)
vierailija (Ei varmistettu)

ja itseasias tollasen samannökösen ni päälle eurol tuol com -pääteisen ebayn puolelt

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

Jaahas. Nyt voisin vaikka nauraa räkäisesti, rakas tyttäreni. Vanha suomalainen sananlasku "sitä sanaa et sano..." taisi jälleen osoittaa osuvuutensa. Se kauhea kesäkurpitsakammo siskollesi ja sitä kautta sinulle tuli siitä kesästä, jolloin kesäkurpitsaa puski ulos kasvimaastani useamman kurpitsan päivävauhtia. Ja meillä syötiin raakaa kesäkurpitsaa, kesäkurpitsaa suomalaiseen, kreetalaiseen, kreikkalaiseen, italialaiseen, espanjalaiseen jne tapaan. Syötiin kesäkurpitsalasagnea, kesäkurpitsapizzaa, kesäkurpitsasalaattia, friteerattuja kesäkurpitsaviipaleita,grillattuja kesäkurpitsoja, täytettyjä kesäkurpitsoja, kesäkurpitsapiirakkaa, kesäkurpitsahilloa ym ym. Ja jostain kumman syystä sen kesän jälkeen te lapset kieltäydyitte syömästä kesäkurpitsaa. En tosiaankaan ymmärrä :)

merkka
Maraduunari

Tuo ruoka-annos näyttää mielettömän hyvältä! Onko sulla siinä myös pastaa tms seassa vai pelkkää kurpitsaa?

puppe (Ei varmistettu)

Tilasin pinkkinä! Kiitos vinkistä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.