Lisää lenkkareita?

Elämäni Kunnossa

Mun naamakuva lenkiltä ei kyllä liity tähän juttuun tipan tippaa :D Ensinnäksin pahoitteluni että voimakestävyysjuttu ei ole vieläkään pihalla! Mä olen ollut koko viikon niin kiireinen, että olen priorisoinut muutamat hassut vapaatunnit treenaamiseen ja nukkumiseen intensiivibloggaamisen sijaan.

Toisekseen ajattelin kysäistä, että onko teillä yhdet vai useammat lenkkarit, millä lenkkeilette? Jos yhdet, miksi? Jos monet, miksi?

Mä sain Puman viestintätoimistolta vinkin, että Kampin keskusaukiolla on huomenna 4Runnersin ja Puman yhteistapahtuma, missä asiantuntijat avustavat oikeanlaisten lenkkikenkien valinnassa.

Saan myös käydä tsekkaamassa, löytyisikö sieltä minullekin sopivat tossut jotka saisin heiltä lahjaksi. Uutuuskengät Mobium Elitet kuulostavat niin hyviltä, että kyllä kiitos, kaunis sellainen! Olen muutenkin menossa etsimään juhlamekkoa ensi viikoksi enkä tosiaan kieltäydy uusista lenkkareista, sillä on ärsyttävää raahata kaiken muun tavaran lisäksi muovipusseihin pakattuja lenkkareita kahden kaupungin välillä. >:D

Kahden kaupungin rasitteesta kuitenkin päädyin pohtimaan sitä, että miksipä lenkkeilyä harrastava ei omistaisi useampia lenkkareita?

Mun oma tuplalenkkaritarpeeni lienee ihan perusteltua kahden kaupungin takia, mutta muistin saman tien muutamat tuttuni, jolla on parhaimmillaan lähemmäs kymmenet lenkkikengät. Pitääpä kysyä heidän perustelunsa!

Tällä hetkellä mulla on käytössä vain nämä ainukaiset Niken Pegasukset, jotka ovat palvelleet enemmän kuin loistavasti. Mitäs jos kävelylenkeillä olisikin parempi tassutella ohutpohjaisilla paljasjalkakengillä, pitkät lenkit mukavasti pehmustetuilla ja rullaavilla tossuilla ja nopeat aamulenkit hyvin jousitetuilla ja vähän jäykemmillä tossuilla, mistä saa hyvin lisäboostia askeleeseen?

Aikamoiseksi hifistelyksihän homma menee, mutta toisaalta ihmiset sijoittavat erilaisiin harrastuksiinsa ihan hirveästi rahaa ja yleisen välineurheilun kirjo ei varmasti pääty tähän.

Että niin, oletko yksien vaiko kymmenien lenkkareiden omistaja? Kerro tarinasi! Taidankin tällä pohjustuksella lähteä lenkille, kun sää on noin upea ^_^

p.s. Se 4Runnersin tapahtuma on siis huomenna Kampin keskusaukiolla klo 10-18, jos joku on lähimaastossa hiihtelemässä

Kommentit

heta margareta
Viinillä

Mulla on periaatteessa kahdet: nike freet lyhyemmille ja hiekkateillä kulkeville lenkeille ja tuetummat sitten pidemmille. Paljasjalkafreeissä tykkäisin juoksentella aina, mutta siinä touhussa menee kyllä mulla polvet sohjoksi, jos matkaa kertyy yli 10km. Kolmannet, megapomppujuoksutossut pitäis vielä hankkia steppiä ja attackia varten..

Reettam (Ei varmistettu)

Juoksen kohta elämäni ekan puolimaratonin ja tähän asti olen pärjännyt yksillä juoksutossuilla (salilla ja jumpissa käytän sitten Niken Free-tossuja, mutten laske niitä :)). Juuri ostin uudet Adistar Boostit, kun vanhoista alkoi aika jättää! Kyllä mun mielestä tällainen perus kuntolenkkeilijä pärjää ihan hyvin yksillä tossuilla. Sitten kun ruvetaan ihan oikeasti vaikka kilpailemaan tai maratonmatkoja juoksemaan, niin ehkä useammatkin on tarpeeseen (nimim. maratoneja juoksevalla isälläni on varmaan 20 paria tossuja... eh).

OutiK (Ei varmistettu) http://kymmenenviikkoa.blogspot.fi/

Useamman parin omistaminen on perusteltua jo silloin, jos juoksee peräkkäisinä päivinä - kengät kestävät paremmin, jos ne saavat "levätä" välillä. Eikä useamman kenkäparin omistaminen ole muutenkaan typerää - juoksukengät kuitenkin kestävät vain n. 1000 km, joten jos juoksee vaikka 40 km viikossa, vuodessa kuluttaa kaksi kenkäparia. Jos kenkiä on joka tapauksessa PAKKO ostaa, miksei niitä saman tien voisi olla käytössä useampikin pari?

Minä vaihtelen Asics Gel DS Trainerien ja Nike Freen välillä. DS Trainerit päätyvät jalkaan useammin pitkille lenkeille, Freet on jalassa oikeastaan aina muulloin.

_Elena_

Minulla on useimmiten kahdet lenkkarit yhtäaikaisesti, osittain OutiK:n mainitsemasta syystä, ja toisaalta siksi, että käytän lenkkareita arjessa muutenkin kuin pelkillä lenkeillä. Olen ollut Asicselle merkkiuskollinen jo pitemmän aikaa, mutta tällä hetkellä on juoksukenkänä myös Brooksin sellaiset. Hyvät lenkkarit ovat kyllä aina loistava sijoitus, varsinkin tällaiselle jalkavaivaiselle! Kannattaa pitää jaloistaan hyvää huolta, ja hemmotella niitä kunnon kengillä! ;) Iloa kevätpoluille kaikille!

Tiinuska (Ei varmistettu) http://parempiapolkuja.blogspot.fi/

Itse olen viritellyt juoksuharrastusta nyt muutaman kuukauden ajan, puolimaraton tähtäimessä. Olen juossut talven vedenpitävillä Nikeillä, jotka ovat olleet pidoltaan hyvät, mutta muusta sopivuudesta en sitten tiedäkään, kun jalkavaivoja on ollut aikalailla. Toissapäivänä ostin uudet popot, Brooksit, kuten Elenakin :) Olen myös tilannut Adidaksen boostit, joista on ollut monessa paikassa juttua viime aikoina. Brooksit pääsevät tositoimiin viikonloppuna! Syy miksi minulla on nyt useammat lenkkarit johtuu pääosin siitä, että etsin vielä omaan jalkaani sitä sopivinta mahdollista. Harmi kun lenkkareita ei voi lainata kirjastosta, jotta löytäisi varmasti sen mistä tykkää eniten! Enempää lenkkareita en kuitenkaan aio tähän hätään hankkia, sillä ne ovat kalliita ja olen kuitenkin aikamoinen amatööri juoksun suhteen, niin olisi kenties liioiteltua omistaa enemmän lenkkareita kuin esim. saappaita ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on tällä hetkellä juoksukäytössä neljät lenkkarit, kaikki erilaisia. Olen jotenkin oppinut ajattelemaan että kun melkein joka lenkin huruttelee asfaltilla niin edes kenkien vaihdolla saa aikaan jotain muutoksia, jotka sitten aktivoisivat noita jalkojen lihaksia eri lailla, tiedä häntä. Ei ole koskaan ollut tarkoitus ostaa useampia koska niitä tarvitsisin, niitä nyt vaan on kertynyt pikku hiljaa, ja jos edullisesti löytää jotkut mahtavan väriset popot, niin eihän niitä nyt kauppaan voi jättää. Siitä syystä mulla taitaa olla kolmet salikengätkin... Ja on siinä myös fiilispohjaa. Joku päivä haluaa juosta pinkeillä Nikeilla, toisena päivänä mustilla Adidaksilla, joskus ihan peruslenkkareilla jne...

Inka / alternatiiviurheilija.net (Ei varmistettu) http://alternatiiviurheilija.net

Mulla on eri lenkkareita eri tarkoituksiin :D Talvelle on nastalliset, syksylle ja keväälle vedenkestävät Niket ja sitten on vielä Nike Freet, joita käytän aina kun ei ole tiet jäässä tai mutaisina. Kyllä tekis mieli silti hommata yhdet kesälenkkarit vielä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Yhdet. Siinä vaiheessa kun palkasta menee 75% asumiseen ja muihin välttämättömiin kuluihin (ja harrastusmaksuihin) niin kalliit juoksulenkkarit ei ihan taida olla prioriteettilistan yläpäässä...

Yhdet juoksulenkkarit on ollu aina kerrallaan. Jotain lenkkeilyaktiivisuudesta kertoo se, että käytössä oli samat tossut n. 12-vuotiaasta 18-vuotiaaksi! Voi jalkaparat.... Nyt käytössä Reebokin peruslenkkarit. Haluaisin myös jotkut kevyemmät tossut. Ilmeisesti aika monella on noi Nike Freet, mutta jengi ei painele niillä pitkiä matkoja? 

Ice-Cherry (Ei varmistettu) http://www.ice-cherry.net

Mulla on kolmet lenkkarit. Yhdet paljasjalkapopot, joita käytä aina, kun en varsinaisesti lenkkeile, mutta esimerkiksi kävelen kauppaan tai töihin tjs. Sitten on yhdet Reebokit ja Niket, joita käytä vähän fiiliksen mukaan. Toisekseen Reebokkeja ei voi käyttää talvella, sillä niistä ei ole tarpeeksi pitoja. Ehkäpä siinä syitä monien lenkkareiden tarpeeseen. Tosin haaveilen kyllä vielä yksistä paljasjalkatossuista, mutta ihan vain sen takia, että ne näyttää hyvältä.... :P

FFFifi
Fitness Führer

Mulla ei ole kuin yhdet aktiivikäytössä. Sitten olen säästänyt yhdet vanhat, joita käytän varalla jos esimerkiksi juoksen pitkää lenkkiä sateessa niin voin vaihtaa kesken matkan (kierrän siis usein saman lenkin useampaan kertaan, välissä voin käydä juomassa, vessassa jne.), tai jos ykköslenkkarit ovat märät/jääneet jonnekin tms. Tarkoitus oli hommata talveksi myös kengät matolla juoksuun, mutta kun mieluummin juoksen hangessakin kuin sillä riivatulla matolla, niin annoin olla.

Talvilenkkarien tarvetta en ole huomannut, tavallisilla pysyy hyvin pystyssä eikä ole varpaitakaan palellut. Sen sijaan tekisi mieli "kesäkenkiä", sellaisia ihan kevyitä, joita matkoilla voisi käyttää paitsi pieniin aamulenkkeihin, niin myös nähtävyyksillä juoksemiseen.

Mun mielestä yksillä siis pärjää oikein hyvin. Tosin siitä syystä voisin ostaa kahdet, että kun hyvät kerran löytää, niitä ei välttämättä enää saa silloin, kun uusien osto on ajankohtaista. Mutta tätäkään ongelmaa ei ole, jos pystyy käyttämään jotakin "kulttikenkää", niin kuin vaikka Gel Nimbusta josta tulee säännöllisesti joka vuosi uusi versio jossa pääasiassa vaihtuu vain värit. Mutta jos on hankalampi jalka, niin hyvän löytäminen on paljon enemmän sattuman kauppaa.

Ondeee (Ei varmistettu)

Juuri tilasin toiset kappaleet juoksukenkiä. Toisia ajattelin käyttää pidempää matkaa juostaessa ja toisia taas kväelylenkeillä ja vapaa-ajalla :) Ohan siinä myös ripaus sitä välineurheilu -meininkiä.. yksilläkin pärjää ellei ole kovakin juoksija!

Yksillä lenkkareilla olen pärjännyt aina tähän asti, mutta en olekaan mikään aktiivilenkkeilijä (crossfit on "päälajini", sitä varten onkin useammat kengät). Nyt suunnittelen kuitenkin toisen lenkkariparin ostoa, koska tarkoitus olisi alkaa juoksemaan kesällä enemmän ja haluaisin sitä varten jotkut vähän kevyemmät ja pirteämmät lenkkarit. Vanhat mustat Reebokin lenkkarit ovat ihan kohtalaiset, mutta aika raskaat. Niillä on tosi hyvä kävellä mutta eivät taida olla parhaat mahdolliset juoksuun.

Piipo79

Useampi maraton takana. Yksilläkin pärjää, mut parit lenkkarit on hyvä olla jos juoksee enemmän. Lenkkarit on parhaassa iskussa 200km jälkeen ja kestänee hyvinä noin 1000km (tämä omaa kokemusta ja oon kait jostain kuullutkin). Eli, kun juokset toisilla enemmän niin voit juosta toisia pikkuhiljaa sisään. Uudemmilla lyhyempää lenkkiä ja vanhoilla muotoutuneilla pidempää. Ja onhan se kiva jos kengät kastuu ni ehtivät lvätä ennen seuraavaa lenkkiä. Muista ettei lenkkareita kuivata lattialämmityksen päällä tai muutenkaan lämpimässä. Ominaisuudet kärsii!

Pampulainen (Ei varmistettu) http://tapaminutsitten.blogspot.fi

Tottakai pitää olla useammat lenkkarit! Varsinkin jos lenkkarit kastuu, seuraavana päivänä märillä lenkkareilla lenkille lähteminen voi aiheuttaa tosi pahat hiertymät!

Itse en tällä hetkellä juokse (mulla on joku aivolisäkkeen vajaatoiminta tai sitten peräti kasvain joten kunto on sen takia mennyt täysin :() mutta mulla on neljät lenkkarit; kolmet normilenkkarit ja yhdet nastalenkkarit talvelle. Noista kolmista normilenkkareista juoksin aktiivisesti kaksilla ja yhdet oli vähän vanhemmat mitkä nyt jätin mökille viimeksi kun kävin siellä, juuri sen takia ettei tarvitse aina raahata kenkiä mukana. Ja ne kahdet muut normilenkkarit, geelivaimennettuja käytin pidemmillä lenkeillä ja kun oli paljon asfalttia ja toisia metsälenkeillä ja muutenkin pehmeämmässä maastossa ja vähän lyhyemmillä lenkeillä.

Mutta hei miten voisi pärjätä yksillä lenkkareilla kun esim. täytyyhän juhlakenkiäkin olla useammat? Ja lenkkeita käytetään useammin ja ne vaikuttaa terveyteen enemmän (jaloissa hiertymät asentovammat etc), tosin saattaahan jollekin yhdet hyvät riittää :p

tuitsuli (Ei varmistettu)

Moi!

Mulla on kahdet lenkkarit. :) Talvilenkkarit ja kesälenkkarit! Talvilenkkarit on Asics merkkiset, tyylikkään mustaharmaat, heijastimilla varustetut, lämpöiset ja NIIN hyvät. Niillä ei kaadu! Pohjat on sellaiset jännät, että ne pitää hyvin vaikka olisikin liukasta. No superjäisillä keleillä, lisään niihin vielä nastat, jolloin niillä on periaatteessa mahdoton kaatua. Suosittelen!

Mun kesälenkkarit on Niket.<3 Ostin ne 2 vuotta sitten ja itse asiassa, tällä hetkellä ne on puhkikulutetut ja huomenna olen menossa ostamaan uusia. :D Käytin niitä siis aivan hurjan paljon. Osittain ne olivat käytössä myös työkenkinä. Lenkkarit on hyvät työkengät jos joutuu kävelemään paljon! Suosittelen. Nikeen luotan tällä hetkellä lenkkarimerkkinä niin paljon, ettei kriteerejä uusille lenkkareille ominaisuuksien puolista oikeastaan ole. Mutta ainut asia minkä ehdottomasti niihin haluan, on räikeä väri. :3

HelloAochi

Kahdet. Mustat Adidakset ja äitini valkoiset mitkälie peruslenkkarit, jotka perin, koska ne olivat hänelle vähän liian isot. Olisihan se kiva omistaa jotkut hienot värikkäät, kun kaikilla muillakin on! Mutta kaltaiselleni amatöörijuoksijalle mustat olivat turvallisempi valinta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.