Naiset kuntosalilla osa 3: Suuntana kunnon treeni!

Elämäni Kunnossa

kuva täältä

 

Kuntokeskukset ovat täynnä kaiken maailman lihaskunnon harjoittamiseen tarkoitettuja laitteita, mm. se surullisenkuuluisa lähentäjä-loitontaja –laite, missä on AINA joku nainen lukemassa lehteä :D

Ok, laitteet ovat idioottivarmoja, turvallisia ja helppoja käyttää.. Ja ihmiset tekevät osan liikkeistä silti väärin :B Turvautuisin niihin itse vain, jos jokin fyysinen vamma estää vapailla painoilla tietyn liikkeen tekemisen.

Laitteissa kunkin lihasryhmän ärsyke on eristetty mahdollisimman tehokkaasti, eli parhaimmillaan joudut tekemään toistoja kolmessa eri laitteessa, saadaksesi aikaan saman hyödyn, kuin tietyissä vapailla painoilla toteutetuissa liikkeissä.

 

 

Unohda laitteet!

Vapailla painoilla treenatessa useammat lihasryhmät saavat ärsykkeitä kerralla ja suuria liikeratoja vaativat liikkeet parantavat samalla myös tasapainoa ja koordinaatiokykyä. Tällaiset liikkeet tuntuvat aluksi vaikeilta, varsinkin jos olet normaalisti laitteissa viihtyvää tyyppiä tai peruskuntosi on matalalla. Mitä nopeammin tätä härkää ottaa sarvista, sitä nopeammin alkaa myös kehittyminen.

Mä esimerkiksi olen tehnyt yhtä jalkapäivän liikettä ensimmäisen kuukauden ajan melkein kyyneleet silmissä, kun jonnekin sattuu, tasapaino meinaa mennä ja se ei vaan onnistu, ainakaan niin kuin pitäisi. Luovuttaminen kävi mielessä joka ikinen kerta sitä tehdessäni ja PT-henkilö meinasi saada käsipainosta päähän, kun näytti mulle kerran tuskan hetkellä tsemppipeukkua :D Kaiken sen tappelun jälkeen sarjapainot ovat vihdoin alkaneet nousta, liike tuntuu järkevältä ja mä olen taas kerran voittanut itseni!

Suurin osa liikkeistä ei vaadi samanlaista tappelua, mutta mitäpä mä en pepputreenin vuoksi kärsisi ;).

Kun siis treenaat liikkeillä, jotka rasittavat suuria lihasryhmiä ja teet ne vielä maksimaalisella teholla, kulutat vähemmän aikaa, kehityt nopeammin ja poltat vielä enemmän kaloreita!

 

Loppukaneettina: Useimpien laitteiden aika-hyöty –suhde on paska.

 

kuva täältä

 

20 vs. 8-12

kuva täältä

En ole vielä koskaan saanut naisilta tyhjentäviä perusteluita siihen, miksi niitä 20 toiston sarjoja jurnutetaan menemään ja aina samoilla - pienillä - painoilla. ”No kun mun kaveri…” ”No cosmopolitanissa luki että niin pitää tehdä…” ”Mä haluun vaan kiinteytyä, enkä mitään lihaksia…

Jaahas..

Mäkin tein ennen sitä 20 toistoa, mutta viimeistään PT-henkilön asioihini sekaantuminen ravisutti mut pois naisellisesta tyhmästä treenaamisestani. Jos jaksat tehdä 20 toistoa tietyllä painolla, se ei selvästikään ole sinulle tarpeeksi painava aiheuttaakseen minkäänlaista kasvua. 20 toistoa kehittää lihaskestävyyttä, mutta ei voimaa tai kokoa.

Kiinteytyminen taas on selkokielellä rasvakudoksen pienentymistä ja lihasmassan kasvamista. Me tytöt saadaan tehdä ihan hel-ve-tis-ti töitä, että lihakset kasvaisivat. Kyllä niitä sitten aikanaan tulee, mutta siinä vaiheessa hommaan taitaa olla niin koukussa, ettei se edes haittaa ^_^.

Ja miksi joku ei tahtoisi lihaksia? Ne ovat juuri se juttu, mitkä kevyen rasvakerroksen alla tekevät meistä ryhdikkäitä, muodokkaita ja kuumia. Isommat lihakset myös kuluttavat enemmän energiaa, eli mitä enemmän saat lihaksia, sitä kovemmalla aineenvaihduntasi käy.

kuva täältä

Eräs hyvä ystäväni muuten esitteli mulle eilen jalkojaan ja pakaroitaan, joista on melkein vuoden liikkumattomuuden ja painon heijaamisen jälkeen jäljellä enimmäkseen jännittävän taikinamaista massaa. Tyyppi on luonnostaan hoikka ja upean näköinen vaatteet päällä, mutta löllö olemus tuntui vaivaavan sen verran, että uusi salijäsenyys poltteli taskussa. Ihan parasta! :D 

Mun mielestä fitness –kisaajat ovat kaikesta tästä täydellinen esimerkki. Tsekkaa vaikka Elina Tervon kuvia. Kisakunnossa rasvakerros on poltettu minimiin, jolloin kaikki ne kovalla treenillä hankitut lihakset näkyvät, mutta normaalioloissa nämä TODELLA kovaa treenaavat mimmit ovat juuri niitä ihanan sporttisia ja kiinteitä naisia, joita tekee lähinnä mieli vähän vihata ja kadehtia. Paitsi kun me kaikki näytetään aikanaan ihan yhtä hyviltä, right? ;)

 

 

Mä suosittelen siis lämpimästi tätä:

Nosta sarjapainoja ja tiputa toistojen määrää!

 

Ja PT hieman pitkäsanaisemmin tätä:

"Kropan muokkaamiseen tehokkain toistomäärä on noin 8-12 toiston alueella. Isompia, useampia lihaksia aktivoivia liikkeitä, kuten kyykkyjä tai penkkipunnerrusta voi huoletta halutessaan tehdä vähän isommilla painoilla (lue: 8 toiston sarjoja) kun taas esimerkiksi olkapäiden kanssa voi aloittaa varovaisemmin (10-12 toiston sarjoilla).

Painot pitäisi alkutotuttelun jälkeen valita siten, että jaksat nippanappa tehdä viimeisen toiston valitsemallasi painolla. Nyrkkisääntönä voisi pitää, että heti kun voimat riittävät yli 12 toiston sarjoihin, kannattaa siirtyä hieman isompiin painoihin." 

 

 

Yhteenvetona: Lihakset siis kasvavat vain, kun niitä kuormittaa äärimmilleen - ja kyllä, ne myös surkastuvat, jos niitä ei kuormita. Parhaan kehityksen saat, kun teet liikkeet puhtaasti, mutta niin suurilla painoilla, että voima viimeiseen toistoon täytyy repiä jostain aivan toisesta maailmasta. Jos viimeinen toisto ei vaan nouse, tiedät ainakin, että annoit kaikkesi!

 

p.s. Itse käytän laitteista jalkaprässiä ja taljaa, jos jälkimmäisen nyt laitteeksi haluaa lukea :) Prässiä siksi, koska turvallinen kyykkytekniikka on aikamoinen taitolaji, eikä olla PT-henkilön kanssa päästy salille hetkeen yhdessä treenaamaan.

Nyt menen ahdistelemaan ja lahjomaan samaista henkilöä, että saataisiin seuraava viikko käyntiin muutamalla tuoreella esimerkkiohjelmalla!

Kommentit

Ida-Maria Forsberg (Ei varmistettu)

Hyvä saara :o)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hmm. Olen menossa blogisi innoittamana huomenna läheiselle salille. Kuntosalijäsenyyteen kuuluu neljä kertaa vuodessa kunto-ohjaajan tapaaminen. Toivon todella että ohjaaja on halukas kuuntelemaan myös omia toiveitani. Edellisellä salilla sanoin, että tahdon käydä mahdollisesti jopa kuutena päivänä viikossa, ja tahdon senmukaisen ohjelman. Pöh. Siellähän nostelin laitteissa kymmentä kiloa 15toistolla, eikä tuntunut juuri missään. :( Siihenhän se motivaatio lopahti, kun ei tuloksia tullut. Olisi kyllä siistiä, jos olisi varaa traineriin, joka oikeasti viikottain on ruoskimassa ja neuvomassa. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi Saara!
Oon kyllä aivan samaa mieltä, että vapailla painoilla saa tulosta aikaan. Olen itse elävä esimerkki siitä ;)
Mulla on ollut jos jonkin moista saliohjelmaa ja ehdottomasti parhaimmat tulokset on tullut nyt viimeisen puolen vuoden aikana, kun olen tehnyt vapailla painoilla sekä tasapainoa vaativia lihasharjoitteita. Tukilihaksisto saa kyllä kyytiä näillä treeneillä! Ja olen vaihtanut pitkät sarjat lyhyempiin ja isompiin painoihin... Naurattaa nyt se, kun joskus aiemmin "pelkäsin", että pienemmillä toistoilla ja isoilla painoilla tulee liian isot lihakset, heh!
Voinkin siis omasta kokemuksesta allekirjoittaa kyllä joka sanan mitä kirjoitat :) Tosi hyviä vinkkejä ja neuvoja kirjottelet, kiitos Saara! :)
T. JonnaN.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei ja kiitos mielettömän inspiroivista kirjoituksista!
Olen tänä keväänä aloitellut ensimmäistä kertaa lapsensaannin jälkeen kuntoilua, ja käynyt vähän salillakin (!) vaunulenkkien lisäksi.
On kauhean vaikeaa löytää aikaa kuntoilulle, ja olen miettinyt jotain ajallisesti helppoa lihastreeniä, jonka voisi tehdä kotona esim kun lapsi nukkuu (joo jumppavideoa kokeilin lapsen ollessa hereillä....... ei siitä sen enempää :D)
Olisiko antaa vinkkejä mikä tällainen kuntoilumuoto voisi olla? Onko stepperit (tai crosstrainerit) mistään kotoisin? Se tuntuisi suht helpolta ja kivalta tavalta pitää edes jonkinlaista kuntoa yllä, ja päästä eroon juurikin tuosta polvien ja navan välisestä katastrofista...

Kiitos vielä blogistasi, jatka samaan malliin! :)

??? (ewcliches.blogspot.com) (Ei varmistettu)

Voee. Mua kutkuttaa siirtyy vapaisiin painoihin, mut oon koordinaatiokyvytön huithapeli eli tarviisin jonku zen masterin PT:ks eikä se oo mun rupusalilla just mahollista. :(((( istuinhan aluks laitteisiinki väärin päin %D emt, kyllä mä oon saanu tulosta laitteillakin, treenaan aika lujaa, mut vaihtelu ja suurempi hyöty kelpais vapail painoil kelpais!

Vierailija (Ei varmistettu)

Voitsä antaa meille jotain vinkkiliikkeitä vapailla painoilla tehtävistä liikkeistä :)

Iisa N. (Ei varmistettu)

Hei ihan mahtava blogi, kiitos! Löysin blogisi juuri samalla hetkellä kun uusin salijäsenyyteni ja tapaan tällä viikolla ekan kerran oman PT:ni. Olisi ihan mahtava kuulla ruokavaliostasi ja siitä miten aloitit salitreenin, aloitko heti käymään puntilla yli neljä kertaa viikossa? Minua myös kiinnostaisi kuinka usein tapaan PT:si ja kuinka usein teette treenin yhdessä? Kiitos vielä, jään odottamaan innolla jatkoa! :>

PT-hahmo (Ei varmistettu)

"Olisiko antaa vinkkejä mikä tällainen kuntoilumuoto voisi olla? Onko stepperit (tai crosstrainerit) mistään kotoisin?"

Eivät ole :) Stepperin ja crosstrainerin hyödyn saat sauvakävelemällä tai porrastreenillä ulkona.

Ainoa järkevä kotiharjoittelumuoto (ilman suurta tilantarvetta tai kalliita laitteita) on mielestäni TRX-tyyppinen harjoittelu (googlaa "TRX-training"). Vaatii toki paikan, mihin nuo remmit kiinnittää, mutta tuolla metodilla saa kyllä monipuolisesti kropan kuntoon. Kulmaa ja köysin pituutta muuttelemalla pystyt vaihtelemaan kuormitusta itselle sopivaksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse teen sekä vapailla painoilla että laitteissa. Laitteissa tulee enimmäkseen tehtyä jalkaliikkeita, ja ylävartaloa ja käsiä taas enemmänkin vapailla painoilla. Tämä ihan vaan sen takia, etten keksi, miten esimerkiksi juurikin tuota lähentäjä-loitontajaa voisi tehdä muuten. Tai tietenkin ottamalla vain leveämpiä kyykkyjä, mutta minullakaan ei tekniikka pysty siihen....

Vierailija (Ei varmistettu)

Rupesin tässä vaan miettimään, että onko noilla vapailla painoilla tehdyt liikkeet samanlaisia kuin body pump tunneilla? Eli voiko noi salilla käymiset korvata body pump tunneilla? En ite juurikaan tiiä mitään noita liikkeitä että voisin monipuolisesti mennä niitä ite tekemään

Kiitos loistavasta blogista! Mä en välttämättä kaipaa neuvoja koska oon treenannut säännöllisesti jo pari vuotta ja tuloksia tulee, mutta on tosi kiva kuitenkin lukea toisten treeneistä ja ehkä siitä hiukan ammentaa itsekin lisää motivaatiota kun omassa arjessa treenaan aina yksin eikä oikein ole sellaista kaveria, jonka kanssa pääsisi kunnolla puhumaan treenaamisesta.

Mä aloitin aikanaan pääasiassa laitteilla mutta onneksi aika nopeasti tajusin, että vapailla painoilla treenaaminen on sekä kivempaa että hyödyllisempää. Nykyään käytän muutamia laitteita varsinaisen vapaiden painojen treenin jälkeen puristamaan viimeisetkin mehut lihaksista. Esimerkiksi jalkaprässi ja peck deck ovat mielestäni ihan ok laitteita.

Käytätkö mitään lisäravinteita/proteiinijauhoja/palkkareita? Näistä olisi kiva lukea oma postauksensa jossain vaiheessa. :)

H- (Ei varmistettu)

Ihanaa tällanen blogi, joka innostaa todella paljon jo ennestään innostunutta treenaajaa!

Pakko kuitenkin sanoa tähän pitkät sarjat, pienet painot - juttuun, että nekin on tärkeitä asioita etenkin ennen liikkumattomalle ihmiselle ja vaihteluna myös himotreenaajalle. Lihaskestävyys on saatava riittävälle tasolla, jotta voidaan ruveta turvallisesti sitten kasaamaan sitä pakettia ja isontamaan painoja. Himotreenaajalle lihaskestävyyden treenaaminen pitkillä sarjoilla vaikka pari kuukauden jaksona vuodessa tuo lisävirtaa ja vaihtelua! Ei siis pidä aliarvioida tuotakaan vaikka itsekin inhoan sitä pitkää hinkkaamista ja en todellakaan ymmärrä niitä eukkoja, jotka siellä lähentäjä-loitontaja laitteessa istuvat minuutti kaupalla lukemassa lehteä tulematta edes hikeen ja kertovat sitten kuinka "käyvät salilla".

prednisone (Ei varmistettu) http://hdvnbits.org/adredir.php?id=21&url=http://sn.im/2a00on1

Does your blog have a contact page? I'm having trouble locating it but,
I'd like to shoot you an email. I've got some creative ideas
for your blog you might be interested in hearing.
Either way, great site and I look forward
to seeing it develop over time.

Vierailija (Ei varmistettu)

muuten samaa mieltä, mutta varsinkin aloitellessa kuntosalitreenaamista ja näin jos tekniikka ei ole 100% hallussa vapailla painolla tekeminen mahdollistaa ns "huijaamisen". Eli osan liikkeestä heijjaa esim keskivartalosta lihastyön sijaan. Laitteessa treenatessa laite pakottaa usein tekemään työn oikeilla lihaksilla. Vapailla painoilla tietty aina kevyillä menee (:

MHP (Ei varmistettu)

Aivan älyttömän mahtavaa kun oot alottanu tän urheilu-painoitteisen blogin!! Kaikin puolin erittäin motivoivaa, pysyy itsensä kunnossa pitäminen yllä tälläisten blogien avulla : )
Iso Kiitos!

Vierailija (Ei varmistettu)

Toivottavasti tulevaisuudessa teet "ohjeita" videoiden ja kuvien kera näistä vapailla painoilla tehtävistä liikkeistä. Itse ei tohtisi kylmiltään lähteä salilla kokeilemaan, ellei päässä olisi selvä visio oikeista liikeradoista. Myös muiden saliohjelmia lukiessa harjotteiden nimet eivät tavalliselle pulliaiselle sano mitään, niistäkin olisi kiva lukea mitä ne suomeksi tarkoittavat :) Itse tulin juuri salilta ja istuin hyvän tovin lähentäjä-loitontajassa ja seurasin Suomen pelin viimeiset minuutit :D

Tuuli- (Ei varmistettu)

Oma kokemus kuntosaleista on tullut peruskouluajoilta, jolloin meininki oli "Tuossa on kuntosali, menkää sinne puoleksi tunniksi rehkimään" ja siinä sitten aika kului pohtimalla, mitä helvettiä milläkin kummallisella laitteella kuuluisi tehdä, miten ja millä painoilla. Lopputuloksena suurin osa laitteista kokonaan kokeilematta, ja niissä muutamissa joiden tekniikan joku keksi, tehtiin sitten vuorotellen muutama liike, ja nekin miten sattuu ja aivan väärillä painoilla. Lopputuloksena kestävä kuntosaliviha (miten se onkin niin, että vaikka koululiikunnan pitäisi herätellä innostusta liikunnan pariin, se tuntuu yleensä vain kehittäneen syvää inhoa lajeja kohtaan, parhaana esimerkkinä varmaan se iänikuinen hiihto...)

Oot kuitenkin onnistunut kirjoittamaan salitreenistä niin kiinnostavasti ja motivoivasti, että tällainen laiskanpulskea ryhmäliikkujakin on alkanut pienessä päässään pohtimaan salikortin hankkimista ;) Ehkä tässä on aika tarkistaa käsityksiään ja koittaa unohtaa se kouluaikaan käytössä ollut kehonrakentajien hikisali...

Toivottavasti joku PT-henkilön esimerkkiohjelmista olisi tehty ihan aloittelijoille, olisi hauska nähdä millaisesta treeneistä olisi hyvä aloittaa, kun ei tällainen amatööri oikein ymmärrä mitään noiden treeniblogien ohjelmista (ja niissä ollaan vielä yleensä aika pitkällä harrastuksessa).

Ihanaa Saara kun perustit tällaisen blogin :)

Laiska ja tyhmä vasta-alkaja (Ei varmistettu)

Kiitos hurjasti Saara ihanasta palstasta!!! Olen lukenut sun toista blogia TipToesista saakka ja tykkään susta ja sun tyylistä kokonaisuudessaan ihan hirmu paljon! Toivoisin että oisit mun pikkusisko :))

Mutta, siis, suosituksia PT henkilöistä kaipaisin.
Tarvisin oikeasti hyvän PT:n, sellaisen joka ei vaan tee saliohjelmaa ja sano et tässä, mene ja tee.. vaan joka oikeesti tulis mukaan sinne salille joskus ja seurais kehitystä ja motivois ja potkis.
Oisin valmis panostamaan rahallisestikin ihan kunnolla jos saisin itseni NYT tsemppaan ja kuosittamaan löysän roppani. MUTTA google ei kerro kenen puoleen voisin kääntyä, osaatko suositella firmaa/henkilöä kenen puoleen kääntyä?

Shekerim (Ei varmistettu)

Kiitos taas loistavasta ja asiapitoisesta postauksesta. Joskus, jos "sorrun" tekemään laitteilla, niin teen mahdollisimman paljon yhdustelmäharjoittelua. Esim.lähentäjä-loitontaja-laitteessa teen samalla ojentajat ja olkapäät 8-10 kg:n kahvakuulan kera. Toki myös selkä irti sieltä selkänojasta, tuki korsetista ja johan tehotkin kohenee.

Minäkin olisin kiinnostunut palkkareista. Mä käytän vielä tässä vaiheessa Dietmixiä palkkarina ja lisäravinteina menee omegat, soijalesitiini sekä treeniboosterina BCAA. Purkki rasvanpolttajia löytyy myös, mutta taitavat olla yhtä tyhjän kanssa.

Jonsku (Ei varmistettu)

Mikä ihana ja loistava blogi! Kiitos! Olen kylläkin lähinnä sohvaurheilija :( Ihailen niitä vahvoja ja rohkeita naisia, jotka käy siellä salilla ja treenaa isoilla painoilla.. Itselläkin haaveissa saada itsestä irti sen verran, että edes lähtisi salille... Ohjatulla kuntosalitunnilla olen käynyt, mutta se nyt ei ole ihan sitä mitä toivon.. En vaan uskalla lähteä salille! Asun tuppukylässä jossa on tuppukylän sali, joka on aina täynnä hikisiä ja ähkiviä miehiä, jotka (ainakin näyttää siltä että) tietää mitä tekee. Niin mene sinne sitten tällaisena läskinä rääpäleenä näyttämään kuinka hukassa olet... :/ Mistä oi mistä löytyy se rohkeus, että pystyy lähtemään salille paskaakaan miettimättä mitä ne muut treenaajat ajattelee??

annaleenaa (Ei varmistettu)

Voi että mä rakastan tätä uutta blogiasi! :) Ihana lukea tälläistäkin blogia kun on seurannut sun bloggailua jo jostakin vuodesta -09 (maybe? mutta huh ompas pitkä aika:D)!
Hei olisko mahdollista saada tämä blogi blogilistan kautta seurattavaksi? :)

ankkaiines (Ei varmistettu)

Tykkään tästä blogista ihan sikana. Itse aloitin muutamia viikkoja takaperin salilla käymisen ihan nollista. Laitteilla oon tehnyt tähän asti mut kiinnostais kyllä oppia oikeet tekniikat vapaisiin. Eli kiitti tsempistä jota annat blogisi avulla :)

SalkkarienLenita (Ei varmistettu)

Aloitin jonkun aikaa sitten käymään salilla (laitteissa) spinningin ohella, vapaiden painojen käytöstä ei hajuakaaan.... Kaikenlaisia ihmeellisiä liikkeitä jumppapallojen yms kanssa muut naiset näyttää tekevän, mutta mulla ei pienintäkään hajua mitä niiden kanssa pitäisi tehdä ja miten ja millä painoilla... Laitteissa teen niin raskailla, että 8-12 toistoa.

Eli meille ei-mitään tietäville kunnon tutorial ja ohjeet (painoista, miten tehdä että liike on puhdas yms) ois ihan huippua!! :)

April (Ei varmistettu)

"Rupesin tässä vaan miettimään, että onko noilla vapailla painoilla tehdyt liikkeet samanlaisia kuin body pump tunneilla? Eli voiko noi salilla käymiset korvata body pump tunneilla? En ite juurikaan tiiä mitään noita liikkeitä että voisin monipuolisesti mennä niitä ite tekemään"

Vastaan Saaran puolesta, aktiivisena pumppailijana :) BodyPumpilla ei voi korvata salitreeniä, piste. BP:ssä toistot ovat sitä luokkaa, että maitohappokestävyys sekä lihaskestävyys kyllä nousevat mutta BP ei vastaa lyhyiden sarjojen salitreeniä. Toki jonkinnäköistä lihaskasvuakin tapahtuu, etenkin alussa, mutta se vaatii sitä, että joka tunnilla jokainen lihasryhmä pitää väsyttää kunnolla isoilla painoilla. Mutta salitreeniin verrattuna pumpppi on tehoton _muokkaaja_. Muutenhan se on ihan pirun hauskaa ja hiki lentää, ainakin allekirjoittaneella :)

Ja kyllä, liikkeet BP:ssa ovat "vapailla painoilla" tehtäviä, mutta BP:ssa liikeradat ovat lyhyempiä (ja näin myös osittain tehottomampia, kuten esim. BP-kyykyt vs. syväkyykyt salilla) turvallisuussyistä. Mutta pumpista voi hakea oppia salille, itselläni oli ainakin pienempi kynnys siirtyä myös salin puolelle, kun pumpissa oli oppinut edes jotain. Siitä sitten oman mielenkiinnon mukaan mm. googlailin liikkeitä ja saliohjelmia ja aloin laajentaa tekemistäni. Käyn edelleen ryhmäliikuntatunneilla todella aktiivisesti (BodyCombat 4-ever! :D <3 ), mutta esim. tänä keväänä olen ottanut ohjelmaan salin tilalle kahvakuulaa (mökin rannalla on ihan jees tehdä treeni, kun voi pulahtaa suoraan järveen hikoilun jälkeen) ja olen kokeillut varovasti CrossFitiäkin, kun mies sai Level 1-ohjaajalisenssin ja kai se olisi noloa jos en tietäisi mitä se tekee työkseen.. :D

Saara, oot ihana :) Tämä on kyllä yksi parhaista liikunta-aiheisista blogeista lukulistallani (ja niitä on nimittäin muutama). <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi laitteillakin tehdä lyhytiä sarjoja ja kovemmilla painoilla, älä yleistä ;)

Nojoo, kyllähän ne vapaat painot on vaan paaaljon tehokkaampia ja parempia, mutta niissä se tekniikka pitää olla todella hyvin kunnossa. Muuten ei saa aikaan muuta kuin vahinkoa. Eli kun innostat ihmisiä näin (mikä on siis superhyper hyvä juttu!) niin kannattaa huomauttaa tästä, koska nytkin moni saattaa näistä vain katso liikkeet ja mennä esim. nettivideoiden perusteella niitä salille vääntämään tekniikka täysin persiillään! :)

Kävin viime vkl-reissulla yhdellä salilla ja sielä oli laitteet jopa hauiskääntöön.. vähä nauratti, että aika idioottivarma sali, mutta varmasti aloittelijoille hyvä, kun saa näin hyvää tuntumaa myös vapailla painoilla tehtäviin liikkeisiin :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.