Nike free 5.0 ja päivitetty väri

Elämäni Kunnossa

Kyykkyfiilistelypostauksessa mainitsin löytäneeni uudet treenitossut, ja tässä ne nyt ovat. Näitä on hyvä tuijotella ennen suoritusta, ja  tiedän jo viime vuoden perusteella, että ne sopivat yhtä lailla lenkkipolulle ja tarpeen vaatiessa vaikka baarireissulle. Jep. Pääseepähän äkkiä juoksemaan ulos ja snägärille, kun alkaa riittää se toilailu.

Ostin uudet treenilenkkarit pääasiassa, koska aiemmin käyttämäni SOC:in muuten loistavat tossut ovat ihan vähän liian pienet, ja se ärsytti joka kerta niitä jalkaan vetäessä. Kävin lauantaina Stadiumissa väijymässä Niken uusia, ihania persikan ja neonkeltaisen värisiä sisälenkkareita, mutta ne eivät yksinkertaisesti istuneet jalkaani. Ei edes sen jälkeen, kun olin tepastellut ne jalassani 15 minuuttia >:D

Olisin mieluusti pohtinut ongelmaa myyjän kanssa, mutta hänellä oli valitettavasti intensiivinen keskustelutuokio jonkun kaverinsa kanssa, eikä hän kenkäparia pyydettyäni sen tuomisen jälkeen jäänyt hetkeksikään kysymään oliko valinta hyvä, tai tahtoisinko sovittaa jotain muuta..... Parhaassa tapauksessa mulle olisi lauantaina voinut myydä vaikka viidet tossut, mutta hei tilin sisältöä tsekkaillessa totesin, että parempi näin!

 

Kun persikkatossut olivat floppi, bongasin seinältä saman Free 5.0 mallin, jonka ostin viime vuonna - mutta paremman värisenä. Viime vuoden hieman liian haalea minttu vaihtui tähän herrrrkulliseen akvamariiniin. Käytössä nämä Freet ovat mukavan napakat, sairaan kevyet ja omaan lättäjalkaani kuin valetut.

Ajattelin käyttää näitä kevääseen asti painonnostokenkien kaverina sisätreeneissä ja MetConeissa, ja vaihtaa ne sitten lenkkipolulle ja muuhun käyttöön. Ehkäpä joku on siihen mennessä tuonut kauppoihin jotkut uudet herkullisen väriset sisätreenitossut, mihin voin taas päivittää ;)

 

Money well spent, sanon minä!

 

p.s. Loppuviikko tulee olemaan todennäköisesti hyvin reseptipainotteinen, sillä saatiin radio-ohjelma Supersunnuntaissa haasteeksi tehdä joku jälkkäri joka päivä! Ajattelin aloittaa pienellä kertauksella, nimittäin simppeleillä raaka-snickerseillä ;)

p.p.s. Tällä viikolla ehtii vielä lähettää urheilurintsikoita ensimmäiseen satsiin Ugandaan!!! Tsekkaa ohjeet ja osoitteet täältä! Homma on ottanut mukavasti tuulta siipiensä alle ja toiminta ilmeisesti laajenemassakin - mahtavaa :) Muistakaa, että sanaa saa levittää.

 

Kommentit

Hei oletko siis aikasemminkin juossut Niken Free -tossuilla? Ihan harjoituslenkkejä? Mulla on taas edessä tossuhankinta, ja viimevuoden Asicsit oli vähän pettymys. Ne on raskaat juosta (askelhan on kevyt, tietenkin...). Kokeilin jotain Freen mallia myös ja se tuntui kevyeltä ja heti jalkaan sopivalta, mutta myyjä uskotteli mulle, että se on liian kevyt/vähän tuettu/vaimennettu jatkuvaan harjoitteluun. Tossutkin on sen verran kallis hankinta, ettei niitä viitsisi ihan kokeilumielessä ostella.

Saara S.
Saara Sarvas

Juu! Olen juossut sotkussa free-tossuilla, sekä Puman Mobium Eliteillä. Mun lenkithän on pituudeltaan 4-6km, eli verrattain lyhyitä - ja niitä on myös todella harvoin, varsinkin näin talviaikaan :D.

Eikös freet ole vähän kuin "paljasjalkakengät", eli niiden pointtina olisikin hiljalleen tukea erilaista juoksutyyliä ja kehittää jalkapöydän ja -pohjan lihaksistoa samaan henkeen, kuin ihan oikeiden barefoot-kenkien. En siis tiedä varmaksi, mutta tuli joku muistijälki!

Näppituntumalta sanoisin, että jos juokset paaaljon, voi joku tuetumpi kenkä olla hyvä. Toisaalta tällaisen tossun kanssa jalka saattaisi tottua vapaampaan liikkeeseen? Eikös niitä lenkkareita kannata muutenkin olla parit erilaiset, kyllä sun varmaan on pakko ostaa nämä ;)

Iirisss (Ei varmistettu)

Mäkin oon miettiny noita 5.0:ia juoksukenkinä. Itse omistan samat ja oon niitä surutta käyttäny lenkkipolullakin hölkkäillessä ja juostessa, mutta tätä aktiivista käyttöä on takana vasta alle pari kk. Muutaman ekan kerran jalat väsy helposti ja nilkat kipeyty, mutta sen jälkeen oon kyllä tykänny niillä juosta juurikin niiden keveyden takia. Meinaa vaan aina mietityttää, että voiko niistä tulla jotain haittoja jaloille, kun noista kengistä juoksukenkinä annetaan joka puolella vähän ristiriitaista tietoa. Mullekkin ostaessani kyseisiä kenkiä, antoi kaksi eri myyjää eri liikkeessä aivan eri tietoa. Toinen oli sitä mieltä, että sopii juoksuun vain harvalle ja toinen sitä mieltä, että kyseessä on tyyliin paras juoksukenkä ikinä. Tiedä tässä nyt sitten, viisaammat avautukaa :D

Saara S.
Saara Sarvas

Heh, mene ja tiedä näistä nyt sitten :D Eiköhän se ole paljolti kiinni siitä, millainen askellus, lähtökohta ja käyttöaste juoksijalla on. Toiset vetää kuitenkin maratonin barefooteilla ihan tyytyväisenä, ja toiset vannovat hyvän vaimennuksen nimeen..

Veikkaan että joustavampiin tossuihin kestää hetki totutella, mutta pitkässä juoksussa (heh) voivat olla parempikin valinta?

HeidiB (Ei varmistettu) http://blackkohl.blogspot.fi

On kyllä herkut tossut!

Saara S.
Saara Sarvas

Hymyilytti tänäänkin joka välissä, kun tassuttelin pitkin salia ;)

Annaeliisa (Ei varmistettu)

Stadiumissa saa (jos saa ylipäätään) kyllä aina luokattoman huonoa palvelua. Aika jännä, sillä yleensä asiakas menee urheiluliikkeeseen hakemaan juurikin sitä ammattitaitoista apua. Itse kilpailevan yrityksen työntekijänä asiakaspalvelu on mulle ammattiylpeys!

Saara S.
Saara Sarvas

Hmph >:B Taitaa kyllä riippua myös paljon myymälästä, mutta ikävää, jos muillakin on tällaisia kokemuksia! Itse ostan kuitenkin suurimman osan treenivaatteistani ko. puljusta..

Tasaraita

Olen todennut saman. Liekö sitten olen jotenkin kriittinen kun itse asiakaspalvelualalla työskentelevänä ehkä vaadin tai toivon itsekin saavani palvelua silloin kun olen asiakkaana.

Asioin kyllä Stadiumissa melko usein kun on lähimpänä työpaikkaa mutta ostan sieltä siis lähinnä tuotteita joiden hankinnasta selviän ilman myyjääkin.

Kengät ovat jääneet Stadiumista hankkimatta juurikin sen takia etten ole saanut apua ja olen kyllästynyt odottamaan.  Intersportissa taas olen lähes joka kerta saanut hyvää palvelua ja pyytämättä. Tosin muutama poikkeus mahtuu sinnekin.

jepadu (Ei varmistettu)

Itse ko puljussa useita vuosia sitten työskennelleenä itselleni annettiin kahden vuoden aikana varmaankin lähemmäs 100 tuntia asiakaspalvelu- ja myyntikoulutusta. Ohjeena oli, että jos asiakasta ei palvella hyvin ja ammattitaidolla saat kenkää. Nyttemmin itse vain asiakkaana paikassa vierailleena voi todeta asiakaspalvelun tason todella laskeneen kuin lehmänhännän niistä vuosista joina itse paikassa työskentelin. Ehkä myymälöiden leviäminen ja myyjien määrä vaikuttavat siihen, että myyntikoulutusta ei enää kyetä antamaan samalla moodilla kuin aiemmin, harmi sinänsä.

Toilaura (Ei varmistettu)

Noi on aivan ihanat! Mä oon niitä tässä pari viikkoa fiilistellyt ja miettinyt. Toi väri on niin kiva. Mulla kipeytyy vaan polvet helposti, et tarviin kunnolla iskunvaimennusta...Mut eihän mun noilla juosta tarvis, treeneissä vois käyttää ;) Jatkan pohdintaa, mut tää postaus ei ainakaan helpota sitä kielteistä ostopäätöstä...

Nata - White Trash Disease

nämä freet ovat osoittautuneet omalla kohdallani huonoimmiksi lenkkareiksi _juoksuun_ ikinä (muuten menevät hyvin treenikenkinä tai ihan vain vapaa-ajan kenkinä). ja itsehän olen juossut kilpaa ja askellan varpaillani eli tukea kantapäähän en periaatteessa tarvitse ollenkaan. tämä kenkä on niin löysä ja pehmenee käytössä todella nopeasti, etten suosittelisi sitä ellei ole oikeasti rahkeita barefoot-juoksuun ja kunnolla treeniä/kokemusta alla. asfaltilla juostessa voi oikeasti kipeyttää pitkäksi aikaa polvet, nivelet ja penikat. 

barefootin nimeen vannotaan nykyään paljon, ei kuulemma esi-isilläkään ollut pehmusteita lenkkareissa. silloin ei tosin ollut asfalttia, hiekkateitä tai  muuta rakennettua "maastoa" missä juosta. yleisurheilukentällä nurmikolla juoksen itsekin kokonaan ilman jalkineita ja silloin askel muuttuu väkisinkin varvasjuoksuksi.

omistan näiden lisäksi myös addun boostit, pumat, kolmet asicset ja haglöfsit. lisäksi yhdet kunnon barefootit vibram-pohjalla. testiä on siis tullut tehtyä paljon, ihan hatusta en näitä mielipiteitäni heitä.

mikäli ei halua liikaa tukea lenkkareihin, niin melkein kaikilta merkeiltä löytyy nykyään kevennettyjä versioita kengistä. nämä kulkevat usein termeillä "kilpajuoksukengät" tai vastaavilla. pohjamateriaalit ovat kehittyneet myös niin paljon, etteivät perinteisetkään lenkkarit enää paina paljoa.

suosittelen kokeilemaan useita lenkkareita ja ottaa niillä oikeasti juoksua kaupassa. pelkän ulkonäön vuoksia ei juoksukenkiä kannata ostaa!

Saara S.
Saara Sarvas

Jeeee juoksijanata ^_^

Stadiumlainen (Ei varmistettu)

Pakko tulla sanomaan että hävettää saamasi palvelu, toivottavasti ei toistu enää tommonen! Kantsii laittaa palautetta suoraan sinne myymälään, ellei täältä blogista oo jo sitä bongattu... :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.