Sunnuntaipohdinnat

Elämäni Kunnossa

 

 

Onpa taas nolo postaustauko... Mä olen syönyt koko viikon kotona ollessani melkein pelkkiä smoothieita koska en ole jaksanut tehdä ruokaa, kävin ranskassa pyörähtämässä joten treenejäkin on tullut vain kolme, ja aivot raksuttaa ensi viikon TO DO -listan kimpussa. Selitykset, selitykset, ne on niin ärrrsyttäviä! Tässä siis ajatuksenvirtaa ja fiiliksiä viime viikolta, tältä päivältä ja elämästä noin muuten vaan.

Mulla on vakaa päätös siitä, että hoidettuani tämän kuukauden kunnialla loppuun asti, pakkaan kimpsut ja kampsut ja lähden Tampereelle pitkälle treenilomalle. Siis, lomalle, jossa treenataan ;) Tampereelle siksi, että Helsingissä on aina jotain muutakin mitä pitäisi hoitaa. Oi Mansen ihanan tylsä arki, odotathan minua siellä vielä silloin?

Tänään olen vihdoin päässyt eroon matkaväsymyksestä ja turhista velvotteista, ja siivonnut koko kämpän! Kohta olisi vuorossa vielä muutama koneellinen pyykkiä, ja lattioiden pesu. Kiireiset viikot tuntuvat paljon siedettävimmiltä, jos kotona odottaa jotain muuta kuin kaaos. Itseni ja selkäytimestäni kumpuavan sotkuisuuteni tuntien pelkään kyllä pahoin kaaoksen palaavan seuraani sillä sekunnilla, kun en muista siivota jälkiäni keittiössä tai riisun vaatteet keskelle olohuoneen lattiaa.. Miksi pienestä lipsahduksesta meinaa aina seurata koko paketin hajoaminen?

Ihan saman oireen olen kohdannut monesti ruokailujen kanssa. Se pieni ja viaton lipsahdus voi muuttua kohtalokkaaksi herkutteluputkeksi, jota ei tosiaan voi oikeuttaa kovilla treenimäärillä :D Mä olen kokenut sen lipsahduksen ärsyttävän monta kertaa ja todennut, että paras lääke on kiivetä takaisin hevosen selkään heti. Helposti sanottu, ja oikeastaan ihan yhtä helposti tehty - kunhan päätöksen vain tekee jo etukäteen!

 

Viime viikon heikoin hetki taisi olla älyttömän kiireinen matkapäivä joka alkoi klo 06:30 Agenissa. Ranskalaisten aamiaispöydistä ei puutu vehnää, mutta onneksi sain haalittua itselleni oivan määrän kokolihaleikkeleitä joiden toivoin ravitsevan mua aina lentokenttäkahvilaan asti.

No, kahvilan sijasta jumituimme check-in:iin ja lopulta juoksimme portille - vain odottamaan sairaustapauksen vuoksi myöhästynyttä lentoa. Vaihtolentoa etsiessämme tuurini ei ollut yhtään parempi, ja kahvilan sijasta juoksimme 15min terminaalien väliä epätietoisena siitä, ehdimmekö edes koko koneeseen. Lopulta olimme viimeiset boardingiin juoksevat matkustajat, ja huokaisin onnesta - lentokoneesta nyt sentään saa jotain ruokaa.

Ko. lennolla ruoka tosin oli leipä, tai lisämaksusta pasta-annos tai enchilada... :D Söin siis tuon kirotun päivän aikana vain 4 leikkelettä, ja 80g maitosuklaata, ennen kuin pääsin kotiin - missä ei tietenkään ollut mitään syötäväksi kelpaavaa. Pikavisiitti thaikkuravintolaan pelasti iltani - mutta pilasi seuraavat päivät. Tuhti ja riisipitoinen ruoka piti nälkää niin tehokkaasti, että perjantaina söin ensimmäisen kerran vasta iltapäivästä, ja se taas kostautui huonosti kulkeneena treeninä. 

Onneksi päässäni on edes vähän tolkkua, ja skarppasin taas lauantaina palauttaen rytmin normaaliin. Jos ei syö, ei jaksa treenata ja jos ei jaksa treenata, ei jaksa tehdä mitään muutakaan koska mieliala on paska. 

Tarinan opetus? Ota eväät aina mukaan, vaikket mitenkään jaksaisi, ja varaa kotiin helposti valmistuvaa ruokaa.

 


Ensi viikosta tulee taas varsinainen tulikoe, sillä olen joka päivä erilaisissa töissä, ja loppuviikosta reissussa. Huomisen päivän aion siis käyttää eväspähkinöiden liottamiseen ja kuivattamiseen, ja tiistain ja keskiviikon aterioiden valmistamiseen! Ehkäpä voisin tehdä teille pienen postauksen mun meal-prep -pöhinöistä..

Kuvat toissaviikon MIX-treenin loppuhassuttelusta, jossa soudettiin pareittain 2km 100m välein soutajaa vaihtaen.

Kommentit

Nata - White Trash Disease

keskiviikkona maksimi-rivet, joten silloin on paras olla tiedät kyllä missä! :D

Saara S.
Saara Sarvas

Tiedän kyllä ;)

reenaaja (Ei varmistettu)

Onkohan sulla lupa laittaa kuvia kanssareenaajista? Ettei vaan kävis niinku Sofia Ruusilalle ja saat porttikiellon kotisalille?

Saara S.
Saara Sarvas

Hyvä kysymys! Ei ole yksittäisiä lupia, mutta toisin kuin Sofian tapauksessa, mulla on sovittu yhteistyösopimus ja mun kuvaaminen on aika yleinen näky. Kuvailen omien touhujeni sivussa myös sisältöä esim. Poltteen nettisivuille, jolloin kuvaamisen kohteeksi joutumisesta on ilmoitettu koko treenaavalle ryhmälle. Joskus joku on maininnut, ettei halua näkyä kuvissa ja olen tällöin välttänyt ko. henkilön kuvaamista täysin.

Mun pointtina ei myöskään ikinä ole kanssatreenaajien mollaus, päinvastoin, enkä yleensäkään julkaise kenestäkään tuntemattomasta treenaajasta tunnistettavia kuvia :)

qwerty (Ei varmistettu)

Mut kyllä tunnistaa tosta ekasta kuvasta enkä oo antanu lupaa treenikuvien jakamiseen... Voisitko siis poistaa ylimmän? :)

Saara S.
Saara Sarvas

Tietysti! Kiva kun sanoit :)

Saara S.
Saara Sarvas

Niin ja hei, tule ihmeessä hihkaisemaan samasta asiasta jos ja kun näät mut heilumassa kameran kanssa, niin osaan varoa sinua jatkossakin! :)

Zarza (Ei varmistettu)

Jos ei siivoaminen huvita ja kaaos tuntuu ylitsepääsemättömältä, suosittelen kehittämääni "Siivousvarttia". Laita ajastimeen 15 minuuttia, siivoa tehokkaasti tämä naurettavan lyhyt aika ja lopputuloksena on siistimpi koti! Kaikkea ei välttämättä saa siivottua, mutta yllättävän paljon joka tapauksessa!

Saara S.
Saara Sarvas

Oooooh loistava idea!! Mä oon yrittänyt lanseerata vähän vastaavaa ideaa poikaystävälle, mutta niin päin että siivotaan molemmat tehokkaasti tuo 15-20min / päivä, mistä tuleekin yhteensä jo melkein tunti. Se tosin on jäänyt ajatuksen tasolle ainakin toistaiseksi ;D

Zarza (Ei varmistettu)

Menee liian vaativaksi, jos ajattelee, että siivota pitää joka päivä. Vartti silloin kun sekaisuus alkaa ahdistaa! Ja tuplasti tehokkaampaa, jos saa toisen puoliskon värvättyä mukaan :)

MariWLZ
The Good Vibes

Ootko Saara jo huomannu tän: http://www.snowrunfest.com/  ?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.