Testissä: CocoVi -raakasuklaat

Elämäni Kunnossa

Onni on ehdottomasti sitä, että postiluukusta sataa suklaata!!!

Cocovin lähettämät suklaamaistiaiset sopivat loistavasti tähän hetkeen, missä olen yrittänyt kääntää tavallisen suklaan ja herkkujen himoitsemista vähän terveellisempiä kanavia kohti.

Raakasuklaa on varmasti jo monelle tuttu juttu, mutta kerrataan vielä Jaakko Halmetojan sanoin:

"Raakasuklaa on suklaata, joka valmistetaan vain puhtaista, alkuperäisistä ja prosessoimattomista raaka-aineita. Raakasuklaan valmistamisessa raaka-aineita ei missään vaiheessa kuumenneta. Näin suklaassa on jäljellä myös suuri määrä arvokkaita ainesosia mm. entsyymit, vitamiinit ja fytoravinteet, jotka yleensä tuhoutuvat korkeiden valmistuslämpötilojen ja prosessoinnin yhteydessä."

Eli superherkkuja ilman että pitää kaivaa blenderiä tai 10 purkkia esille, jeeee!

 

Jos raakasuklaata lähtee maistelemaan ensimmäistä kertaa oletuksena Tobleronen kaltainen herkkupala, tulee varmasti pettymään, oli kyseessä miten laadukas kama hyvänsä. 

Tumman suklaan ystävät tykästyvät tuotteeseen nopeammin, koska raakasuklaa on yleensä vahvaa ja näissäkin levyissä kakaopitoisuus on 70% tienoilla. 

Mä olen maistanut useiden valmistajien raakasuklaita ja vain yksi niistä on kilpaillut maullisesti ja koostumuksellisesti perinteisten suklaiden rinnalla (ja se yksi on coscious-merkkinen mintturaakasuklaa..).

 

Jos joku törmää hyvänmakuiseen "maito"raakasuklaaseen, kertokaa heti!

 

CocoVin Super choco -suklaata saa gojilla ja mintulla maustettuna ja levyn paino on 60g. Sopivan pieni kerralla haukattavaksi, mutta niin tuhtia tavaraa, että rivillinenkin taitaa monesti riittää. 

Odotin minttusuklaafanina suuria tältä kauniin turkoosilta paketilta, mutta petyin hieman. Suklaan rakenne on kivan rakeisen kaakaonibsinen ja makukin oikeastaan todella hyvä, mutta consciousin Mint Hint vie silti minttuisen taistelun voiton!

Gojimarjoin maustettu suklaa taas oli täysosuma! En ole ikinä lämmennyt kuivatun gojin makuun, sillä se maistuu aivan kaninruoalta.. Älkää kysykö, miksi tiedän tämän.

Tässä suklaassa goji se kuitenkin tuo kokonaisuuteen kivasti makeutta ja piristystä kaakaon sekaan ja saatoin sen muutaman palan sijasta napsutella yhden levyn ensi-istumalta. 

Onnistuisikohan tavallisen suklaan syrjäyttäminen täysin? Kääk, en uskalla vielä edes ajatella moista. Ehkä kaikki tapahtuu aikanaan, jos niin on tarkoitettu.

Alla vielä hieman epätarkasti kuvautuneita ravintoarvoja niistä kiinnostuneille :)

 

Hintatietoja en näistä kavereista saanut käsiini, mutta jos levyllinen irtoaa edullisemmin, kuin vajaan 4e conscious-patukka, olen entistä iloisempi ja haen Gojiversioita leffailtojen varuiksi varastoon!

 

p.s. Parasta raakasuklaata saa kuulemma duunattua ihan kotona askartelemalla ja mulla on edelleen synttärilahjaksi saatu paketti jemmassa! Innostuisinkohan ensi viikolla testaamaan, miten omat keitokset pärjäävät makutestissä..

p.p.s. Jos mulla olisi tuollainen tukkupakkaus consciousin mint hintiä, osaisinkohan pitää itseni jotenkin kurissa, vai söisinkö ne viikossa loppuun??

Kommentit

vierailija (Ei varmistettu)

Toi conscious-mint hint suklaa on kyllä ehdottomasti parasta raakasuklaata mitä oon syönyt! Levy (ööhh, tai kaks) menee hujauksessa, etten tiedä ollaanko sillon enää terveellisyyden kannalta plussan puolella? :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei! Ootko maistellu Kultasuklaan minttu raakasuklaata http://www.puhdistamo.fi/tuotteet/product_details.php?p=347? Jos olet, niin vetääkö vertoja tuolle Consciousille? :) Omaan suuhun tuo Kultasuklaan versio on ihan ok, joten parempaa tietenkin aina etsii :D

Johannnna (Ei varmistettu)

Suosittelen lämpimästi kokeileen The Raw Chocolate Companyn Vanoffee makua, se on hyvinkin maitosuklaamaista raakasuklaata! Ombarin suklaat on tummista mun suosikkeja koostumukseltaan ja maultaan, niitäkin kannattanee kokeilla joskus! Kiitos muuten hyvästä blogista, sulla on ihan mahtava asenne! :)

Saara S.
Saara Sarvas

 

Vierailija, No nii-IN!! No parempi kai se kuin kaksi levyä tavallista ;)

 

Vierailija, Bllehh, olen maistanut, en ollut fani :D Conscious hakkaa 100-0.

 

Johannnna, Hihi, tätäkin on kokeiltu. Maistui mun suuhun todella kummalliselta, mutta makuja on niin monia! :D Oon herkkujeni suhteen näköjään supernirso...

Ja kiitos! Kyllä niitä asennevammojakin löytyy ^_^

Vierailija (Ei varmistettu)

Kannattaa kokeille ProBiotic Ombar Coconutia. Se menee aika lähelle maitosuklaata ja on toooodella hyvää!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei tilaatko sä tota suklaata tuolta netistä vai?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.