TPK: Barefoot babysteps...

Elämäni Kunnossa

Äiti älä pelästy, mutta tuh.. Sijoitin tänään 150e lenkkareihin. En mä tosin tiedä, voiko näitä kutsua lenkkareiksi? Jonkintyyppiset kengät kuitenkin! Vibramin FiveFingersit ovat pyörineet päässä jo pari kuukautta, eikä esim. Pumpui -palstalla tapahtunut hehkutus vähentänyt mielenkiintoani. 

Mun vanhat lenkkarit on ostettu kun olin... Ehkä 16v. ? Ja ne alkavat olla aika hyvin sisäänajetut.... Lähdin tänään kaupoille mielessäni Reebokin ZigTechit, mutta kauppojen huutaessa tyhjyyttään päädyin 4Runnersiin ja loistavan asiakaspalvelupläjäyksen seurauksena kävelin ulos näiden avaruustossujen kanssa.

Kaverit lyttäsivät ulkonäön ensinäkemältä, mutta totesivat että enhän mä toisaalta näillä mihinkään kaupoille olekaan lähdössä. 5min myöhemmin seisoin stockmannin hississä - nämä kamaluudet jalassa :D

 

Paljasjalkajuoksusta ja -meiningistä en osaa kertoa teille vielä yhtään mitään, paitsi että se on ilmeisesti tosi cool ja tekee hyvää jaloille. Niin ja se pitää aloittaa vähän varovasti, koska jalat ovat tottuneet ylituettuihin popoihin, varsinkin lenkkipolulla. 

Suuntasinkin Otaniemen pururadalle, sillä tämänkaltaista alustaa kehuttiin hyväksi totuttelumaastoksi ja pakkohan kengät oli ajaa sisään asap!

 

Ehdin köpötellä n. 2 kierrosta, ennen kuin niskaani ryöpsähti rankka vesikuuro..

 

Koska ylemmässä kuvassa ei näkynyt vettä, tässä lisätodiste.

 

Sateen hellitettyä lompsin takaisin radalle, jossa vietin lopulta n. tunnin verran, lähinnä kävellen, hetkittäin hölkkäillen ja muutaman juoksuspurtin pehmeällä nurmella kirmaten. 

Fiksulta juokseminen ei vielä tuntunut, mutta into on kova! Seisomatyötä vuosikausia tehneelle ei varmasti tee huonoa vahvistaa jalkojen pieniä lihaksia :) Kengät tuntuvat jaloissa vähän kuin.. No hanskoilta! Läpimäriksihän ne märällä nurmella ja pururadalla kastuivat, mutta sekään ei haitannut kun tuntuma oli muuten niin mukava.

Kengät muuten voi pestä 40-asteessa ja sukkia ei tarvita! 

Päivittelen paljasjalkajuoksuharrastuksen kuulumisia, kunhan hommat etenevät. Niin ja kenkien ulkonäkö alkaa mun mielestä olla jo aika pähee ;)

 

Löytyykö sieltä ruudun takaa paljasjalkajuoksijoita tai kenkien hommaamista harkitsevia?

p.s. Juoksukouluun meno on suunnitteilla - arvaan että joku oli minua jo sellaiseen neuvomassa ;)

Kommentit

Lotta Katariina
Pumpui

Hienot! Se on parasta kun vastaan juoksee toinen FiveFingers-käyttäjä ja sitten nyökätään ja ilmeillään että "no onhan nää vähän hassut mutta hitto kun ovat hyvät" :D

Nannanen (Ei varmistettu)

Makeet kengät. Itse oon vuoden juossut paljasjalkatossuilla ja toisinaan ilman tossuja. FiveFingersit on harkinnassa, kunhan löytäisin vaan suomesta tarpeeksi pienen koon, 36 on reippaasti liian iso ja 35 en oo vielä törmännyt. Itse vihasin juoksemista ennenkuin luin kirjan syntynyt juoksemaan ja hurahdin täysin. En tiennyt,että juokseminen voi olla niin kevyttä ja kivaa.

miia (Ei varmistettu)

millaiset kengät salilla pitäisi olla? bongasin sun jaloista tommoset päheet siniset, mutta minkämalliset niinsanotusti pitäisi olla. Oon kuullut niin ristiriitaista tietoa ja oon ihan pihalla et mitkä kengät jalassa mä nyt sinne salille menen tai millaiset kengät ostan =(

Vierailija (Ei varmistettu)

eikö noissa tullu kylmä lenkkeillessä sateessa ja tuulessa?

Vierailija (Ei varmistettu)

Toi ei ole kyllä pururataa nähnytkään. :D Pururata on sellaista isoa sahanpurua tai pehmeää haketta oleva lenkkipolku yleensä metsässä.

@miia Salikengiksi sopivat melkein mitkä tahansa tukevat lenkkarit / aerobic-tossut / sisäpelikengät jne.

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten nuo oikeen toimii kylmällä, märällä (eikö varpaat palele?) tai talvella? :o

Hei vähänkö siistit! Olen ehkä jotenkin outo, mutta mun mielestä tuollaiset on just kivan näköiset. :D

Tekis mieli ostaa itselle omat ja kokeilla, mutta en tiedä maltanko kun en ole kuitenkaan muutenkaan mikään himojuoksija...

Halina (Ei varmistettu)

Jei, kivaa kun eksyin vihdoin tähänkin blogiin!:)) Ite harrastan paaljon liikuntaa m.. lenkkeilyä ja kuntosalia, joten tää on todella inspiroiva blogi!:DD Tosin nyt on jääny vähä tauolle kunnon treenaaminen, mutta nää sun kirjotukset inspiroi mua alottaa nyt kesälomalla asettamaan itelleni tavoitteita!;) Munki pitäs ostaa uuet juoksulenkkarit, mutta oon katellu himoitsevasti sellasia pinkkejä iha normi juoksukenkiä...

Ainii, menikö multa ohi vai siis pitääks noilla töpöstellessä ollu joku tietty alusta? Vai saako juosta missä vaan, kunhan eka totúttelee jollain alustalla?:))

Noi on kyllä aika pähene näköset, katoin eka että kuvassa on tosiaan hanskat;D

t: Halina

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.